Як засмагати в солярії правильно: все про безпечну і гарну засмагу

Красива шкіра шоколадного або бронзового кольору навіть узимку – мрія, цілком здійсненна завдяки солярію. Ультрафіолетове випромінювання, яке він виробляє у дозованих кількостях, є майже ідентичним до сонячного. Під його впливом утворюється пігмент меланін, і шкіра набуває спокусливого темного відтінку. #PokuponBlogTeam розповість, як правильно засмагати у солярії без шкоди здоров’ю та на що звернути увагу для кращого естетичного ефекту.

Акції
Абонементи на відвідування солярію в «Дана-Віта»
Київ, Анни Ахматової вулиця, 13В
-56%
700 грн
299.0 грн
До 150 хвилин солярію у «Малібу» на Оболоні
Київ, Героїв Сталінграда проспект, 16В
-45%
495 грн
289.0 грн
Показати всі
2 акцій

Читайте у нашій статті:

Як треба засмагати у солярії: загальні правила

Лікарі кажуть, що солярій не шкодить, якщо суворо виконувати правила його відвідування. Існують базові рекомендації, що робити до і після сеансу і як поводитись у процесі. Нагадуємо:

  • Підготуйте шкіру до засмаги за допомогою м’якого скрабу (а ось механічний та хімічний пілінг суворо протипоказані).
  • Обов’язково проконсультуйтеся з лікарем, якщо приймаєте антибіотики, гормональні ліки чи антидепресанти (усі перелічені препарати підвищують фоточутливість шкіри та можуть спровокувати опік).
  • Прийміть душ перед процедурою, але не пізніше ніж за 2 години до відвідування солярію, щоб не допустити пересушування.
  • Перш ніж засмагати в солярії, обов’язково проведіть демакіяж, щоб уникнути побічного ефекту у вигляді пігментації.
  • Використовуйте зволожуючі засоби, щоб отриманий тон був рівним та рівномірним.
  • Забезпечте захист очам, пігментним плямам та ареолам сосків. Вдягніть спеціальні окуляри, що захищають від УФ променів, на голову – шапочку, щоб запобігти пересиханню волосся під впливом ультрафіолету, на губи нанесіть сонцезахисний бальзам. Родимки слід заклеїти наліпками або зафарбувати білим косметичним олівцем.
  • Якщо у вас є татуювання, нанесіть на них крем із максимальним SPF-фактором. Інакше вони можуть вицвісти.
засмага у солярії

Скільки і як часто засмагати в солярії

Час перебування в солярії, кількість сеансів, тривалість перерв між ними залежить від вашого типу шкіри і того, як часто ви засмагаєте. Орієнтуючись на ваші особливості, адміністратор повинен проконсультувати та підібрати індивідуальну програму засмаги. Виділяють такі основні типи:

  • Смагляві, з оливковим відтінком шкіри, без ластовинок і з темним кольором волосся – засмагають добре і без опіків – для отримання шоколадного кольору шкіри їм можна ходити на сеанси по 10 хвилин кілька разів на тиждень.
  • Із світлішою шкірою, ніж у людей першого типу, також без ластовиння, з темно-русявим або каштановим волоссям – теж добре засмагають, але перебування на сонці слід контролювати, оскільки можна обгоріти.
  • Зі світлим відтінком шкіри, практично без веснянок, світло-русяві – швидко обгоряють під впливом УФ променів, тому їм потрібно бути акуратними і засмагати не довше 2-4 хвилин.
  • З дуже світлою шкірою, великою кількістю ластовиння і рудим волоссям – практично не засмагають, а лише обгоряють на сонці. Їм не рекомендується засмагати довше 1-2 хвилини, при цьому обов’язково користуватися сонцезахисними засобами.

Варто пам’ятати, що очікуваний результат – шоколадний або бронзовий відтінок – з’явиться лише після 5-6 відвідувань солярію. Якщо ви думаєте, що вдасться засмагнути швидко, за пару процедур, то це не так (тим більше з нуля). У середньому курс передбачає 10-15 візитів.

Акції
Чистка обличчя «Hydrofacial» у «Територія краси»
Київ, Академіка Палладіна проспект, 32/34
-56%
800 грн
399.0 грн
Чистка обличчя з маскою в «Територія краси»
Київ, Академіка Палладіна проспект, 32/34
-50%
800 грн
399.0 грн
Показати всі
515 акцій

Приймайте підвищену дозу вітамину С

Вітамін С – відомий антиоксидант, який пригнічує негативну дію та уповільнює утворення вільних радикалів. Завдяки цьому шкоду від ламп солярію можна звести до мінімуму. Поки засмагаєте, додайте до раціону більше свіжої зелені, овочів та фруктів (особливо цитрусових). Багато вітаміну С міститься у зелених плодах. Також можна приймати таблетовану аскорбінову кислоту або комплекси вітамінів (продаються у будь-якій аптеці).

Активатор засмаги – щоб швидко засмагати у солярії

Активатори – це спеціальні креми та емульсії після засмаги. Користуйтеся ними, щоб швидше засмагнути та отримати більш рівний тон. У їхньому складі містяться:

  • Бета-каротин, який має властивість накопичуватися в підшкірному жировому прошарку і давати гарний однорідний відтінок на тілі.
  • Натуральні олії, які підтримують гідроліпідний баланс шкіри та допомагають новому кольору триматися довше.

До речі, натуральним джерелом каротину є морква, абрикос, манго. Тож дуже корисно відразу після процедури випивати свіжий сік цих плодів.

активатори засмаги - овочі та фрукти із бета-каротином

Чи можна засмагати вагітним у солярії

Вагітним, особливо на ранніх термінах, протипоказаний солярій. Вплив ультрафіолету на організм провокує сплеск активності гормонів, здатних призвести до переривання вагітності. Також у цей період засмага може викликати утворення більшої кількості стійких пігментних плям, ніж звичайно.

Чи можна засмагати у солярії під час місячних

Під час місячних не можна засмагати ані в солярії, ані під природним сонячним випромінюванням. Будь-який перегрів при менструації викликає розширення кровоносних судин, а це призводить до посилення кровотечі та хворобливих відчуттів.

Лазерна епіляція та солярій

Лікарі рекомендують дотримуватися інтервалу не менше 2-4 тижнів між сонячними ваннами або відвідуванням солярію та епіляцією. Основних причин дві:

  • Ультрафіолет робить шкіру більш уразливою до механічного впливу, тому якщо не витримати паузу між засмагою та епіляцією (тим більше, лазерною), можна отримати ускладнення у вигляді почервоніння, запалень та опіків.
  • Лазерна епіляція найкраще працює на темних волосках, що виділяються на тлі світлої шкіри. Загар робить шкіру смуглішою, а волоски під впливом ультрафіолету вигоряють – в результаті процедура може виявитися недостатньо ефективною.

Також варто почекати тижнів зо два, якщо ви хочете позасмагати після епіляції. Видалення зайвого волосся за допомогою лазера також робить шкіру надто чутливою до впливу зовнішніх факторів. Тому якщо відразу після епіляції побігти під УФ лампу, замість ідеального результату можна отримати нерівномірну засмагу, пігментацію та подразнення.

Акції
Знижка 40% на лазерну епіляцію тіла в «SugarMe»
Київ, Дніпровська набережна, 16г
-0%
0 грн
15 грн
Знижка до 50% на лазерну епіляцію в «ЛазерОК»
Київ, Золотоворітська вулиця, 8/4
-0%
0 грн
30 грн
Показати всі
41 акцій

Засмага у вертикальному солярії

засмага у вертикальному солярії

Вертикальний – найпоширеніший вид соляріїв. Вони компактніші, займають менше місця в салоні. Під час сеансу людина не стикається зі склом кабіни. Завдяки цьому засмага виходить рівною, без білих плям, і проявляється швидше. Тривалість процедури – 3-15 хвилин.

Мінуси:

  • Протягом усього сеансу потрібно постійно стояти і періодично піднімати руки.
  • Є можливість нерівномірності засмаги: у вертикальному солярії ноги засмагають гірше, ніж верхня частина тіла.

Як правильно засмагати у горизонтальних соляріях

У соляріях горизонтального типу простіше розслабитись. Тут засмагають лежачи, а не стоячи, як у вертикальних. Але сам сеанс у горизонтальному апараті за часом триває довше, ніж у вертикальному – у середньому 10-20 хвилин.

як правильно засмагати у горизонтальному солярії

Завдяки горизонтальному розташуванню ламп ультрафіолет розсіюється рівномірно і засмага виходить красивою. Але є й нюанси.

Потрібна ретельна дезінфекція агрегату після кожного клієнта. Порада: звертайте увагу, чи протирає адміністратор внутрішні поверхні дезінфектором перед кожним використанням.

Також для найкращого ефекту під час сеансу виконуйте такі правила:

  • Руки повинні лежати вздовж тулуба, не торкаючись його.
  • Щоб ноги засмагли рівномірно і красиво, розташуйте їх на деякій відстані одна від одної, щоб стегна з внутрішньої сторони не стикалися.
  • Коли засмагаєте на животі, поверніть руки внутрішнім боком до ламп. Голову при цьому тримайте поверненою убік, періодично змінюючи положення вліво та вправо.
  • У місцях щільного прилягання тіла до панелей можуть залишатися ділянки, що не засмагли. Тому періодично змінюйте положення, перевертайтеся.
  • Буває, що обличчя вже встигло засмагнути на сонці, на відміну від закритих ділянок тіла. Тоді дуже доречною буде функція вимкнення засмаги в зоні обличчя.

Здорова і красива засмага у будь-яку пору року обійдеться вам набагато дешевше з абонементом до солярію зі знижкою до 50% від Покупону.

Акції
До 5 сеансів антицелюлітного масажу
Київ, Академіка Палладіна проспект, 18/30
-46%
1500 грн
999.0 грн
До 10 сеансів ручного антицелюлітного масажу
Київ, Михайла Ломоносова вулиця, 36А
-68%
400 грн
259.0 грн
Показати всі
72 акцій

Турбосолярії: основні переваги

Турбосолярій – покращена версія вертикального чи горизонтального солярію. Ідеальний для клієнтів, які хочуть засмагнути швидко. Час отримання засмаги у таких апаратах прискорено за рахунок застосування системи вентиляції. Ви немов засмагаєте у вітряну погоду. Режим охолодження запобігає перегріву та появі опіків.

Турбосолярії можуть бути оснащені лампами різного кольору, аудіосистемою, аромаустановкою, кнопкою виклику персоналу та іншими «плюшками». Такий різновид апаратів зазвичай передбачає кілька програм для отримання штучної засмаги. Тривалість сеансу у середньому 8 хвилин.

турбосолярії

Насамкінець ще раз підкреслимо, що правильно дозовані відвідування солярію не можуть завдати шкоди. Бажання поніжитися у теплих променях необхідно контролювати. Тільки тоді можна отримати естетично привабливий зовнішній вигляд та не нашкодити здоров’ю. Пам’ятайте, що будь-які процедури корисні лише у певній кількості та дозуванні. Дотримуючись всіх заходів безпеки, ви зможете отримати гарну засмагу у будь-яку пору року.

Акції
Від 1 ночі у будиночках комплексу «Krakow»
Київ, Брест-Литовське шосе, 8А
-30%
1700 грн
1189.0 грн
Від 1 ночі в мотелі «Карман» у Києві у будні
Київ, Стеценко вулиця, 46
-25%
800 грн
599.0 грн
Показати всі
17 акцій

Читайте також: 
? Алергія на сонце
? Як перевірити родимку
? Як правильно засмагати на сонці без шкоди
? Перша допомога при сонячному опіку

А ви засмагаєте у солярії? Як часто, якому надаєте перевагу і чи подобається вам ефект? Діліться у коментарях!

1 коментар
  • Настя

    Это прям краткий мануал для таких как я, тех кто никогда не был в солярии) Статья оказалась полезной, спасибо!

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *