Як оригінально вирізати гарбуз на Хелловін: картинки, шаблони, відео

Гарбуз на Хелловін

Хелловін – містичний, антуражний, водночас страшний і веселий – одне з найяскравіших свят у році. Західну традицію відзначати переддень Дня всіх святих давно перейняли українці. Вечірка 31 жовтня – чудова можливість з’явитися в оригінальному образі, повеселитися та подуріти. Але який же Хелловін без ліхтарика з гарбуза? Гарбуз – один із найважливіших символів «страшного» свята. Ніч з 31 жовтня на 1 листопада не може відбутися без цього важливого атрибуту. Команда #PokuponBlog підготувала ідеї декору та докладну інструкцію, як покроково своїми руками створити ідеальний гарбузовий ліхтар на Хелловін.

Акції
Цілий день розваг у мережі парків «Fly Park»
Київ, Оболонський проспект, 21Б
-30%
250 грн
175.0 грн
Вхідний квиток до парку розваг «Мадагаскар»
Київ, Степана Бандери проспект, 34В
-43%
210 грн
119.0 грн
Показати всі
222 акцій

Читайте в нашій статті:

Як вирізати гарбуз: поетапна інструкція

Гарбуз

Малюнки та картинки на гарбузах можуть бути різними – залежно від фантазії та творчого підходу. Однак яке б оформлення ви не обрали, принципи та етапи вирізання будуть однаковими. Ловіть базову покрокову інструкцію з перетворення гарбуза на таємничий хеллоуїнський світильник ??

Крок 1: правильно вибираємо плід

Поза холодильником гарбуз може зберігатися від півтора до двох тижнів, отож краще купити його за кілька днів до Хеллоуїна. Насамперед, визначтеся, який малюнок ви хотіли б зобразити – складність та масштаби картинки впливають на розмір гарбуза.

При виборі майбутнього світильника на Halloween звертайте увагу на такі нюанси:

  • Гарбуз повинен бути з широким, стійким дном, інакше ліхтарик гойдатиметься з боку в бік.
  • Найчастіше використовують гарбузи традиційної круглої форми, з гладкою або рельєфною поверхнею. Найбільш підходящий сорт – великоплідний. У таких гарбузах велика порожнина, вільна від м’якоті, а стінки не дуже товсті. Вони не затримують світла свічки, і ліхтар світить яскраво. Твердокорий гарбуз підійде для невеликих виробів, але вирізати його складніше. На довгому мускатному гарбузі красиво та оригінально виглядають витягнуті картинки та гримаси типу маски з фільму «Крик».
  • Вибирайте плоди інтенсивного оранжевого кольору з яскравою шкіркою. Чим він яскравіший і насиченіший, тим оригінальнішим і ефектнішим буде виглядати виріб (якщо, звичайно, ви не плануєте декорувати свій ліхтар фарбою).
  • Переконайтеся, що гарбуз немає сколів і тріщин.
  • Овоч має бути стиглим. Якщо по ньому постукати кулачком, лунатиме глухий звук. Як правило, з початку жовтня гарбуз продається на будь-якому продуктовому ринку чи супермаркеті. Тому ближче до свята купити свіжий плід не важко.

Якщо ви серйозно налаштовані прикрасити свій будинок – купіть один гігантський гарбуз для особливо вражаючої пики, і кілька маленьких – для різноманітності.

Два гарбузи – великий та маленький – можна використати для такої страшної композиції
Два гарбузи – великий та маленький – можна використати для такої страшної композиції
«Милий» персонаж з «Крику» – для нього можна взяти довгий гарбуз
«Милий» персонаж з «Крику» – для нього можна взяти довгий гарбуз
Акції
Вхідний квиток до парку розваг «Мадагаскар»
Київ, Степана Бандери проспект, 34В
-43%
210 грн
119.0 грн
1 година в ігровій кімнаті «Світ Паровозів»
Київ, Архітектора Вербицького вулиця, 1
-29%
140 грн
99.0 грн
Показати всі
37 акцій

Крок 2: спустошуємо гарбуз

Для самостійної обробки овочів і створення гарбузового світильника вам знадобляться:

  • гострий ніж для фруктів чи овочів;
  • великий кухонний ніж;
  • ложка – столова або для морозива;
  • фломастери або маркери;
  • підготовлені заздалегідь трафарети та шаблони;
  • свічки або світлодіодні гірлянди;
  • склянки або невеликі баночки (щоб поставити в них свічку).

Тепер перейдемо безпосередньо до роботи з атрибутом, діємо покроково:

1. Підготуйте зручне робоче місце. Застеліть поверхню газетою або старою скатертиною, поставте ємність для м’якоті. Це полегшить збирання після завершення творчого процесу.

Вірізаємо тикву до свята

2. Покладіть гарбуз на стіл і біля хвостика намалюйте маркером коло (спрощений варіант) або шестикутник (виглядає ефектніше та оригінальніше). Лінія дозволить красиво і рівно зрізати капелюшок.

1 етап вирізання гарбузового ліхтаря

3. Обріжте попку вздовж зазначених ліній. Для цього вам знадобиться великий ніж, так званий ніж шеф-кухаря, тому що гарбузова шкірка тверда і товста. Ріжемо гарбуз під кутом 45 градусів, спрямовуючи кінчик леза до центру кола. Це робиться для того, щоб верхівка не провалилася в гарбуз.

2 етап вирізання гарбузового ліхтаря

4. Зніміть відрізану частину і відкладіть – це буде кришка вашого світильника-гарбуза.

3 етап вирізання гарбузового ліхтаря

5. Очистіть порожнину гарбуза від м’якоті та насіння за допомогою ложки для морозива. До речі, це чудове завдання для дітей, адже справлятися з ножем небезпечно. Вибрану м’якоть не викидайте, а складіть у миску. Наприкінці у вас має вийти стінка завтовшки близько 2 см.

6. Висушіть порожнину гарбуза паперовим рушником або серветками.

7. Перевірте, чи потрібно вирівняти нижню частину гарбузового виробу. Якщо вона відносно стабільна і не хитається, то цей крок можна пропустити. Якщо ні, переверніть гарбуз догори дном і виріжте «латочку» знизу.

Гарбуз на Хелловін може послужити вам не тільки прикрасою, але й смачною стравою.  З решти м’якоті можна приготувати суп або пиріг, який неодмінно порадує всю родину!  А насіння гарбуза є справжньою скарбницею поживних вітамінів, особливо корисних в осінньо-зимовий період.

Гарбуз на свято
Акції
Ігрова картка з балансом до 1000 грн у Mars Park
Київ, Академіка Заболотного вулиця, 37
-40%
300 грн
179.0 грн
Вхідний квиток до парку розваг «Мадагаскар»
Київ, Степана Бандери проспект, 34В
-43%
210 грн
119.0 грн
Показати всі
149 акцій

Крок 3: вирізаємо візерунок

Після того, як гарбуз очищений, приступаємо до найцікавішого та творчого – вирізання. Для цього прикладаємо трафарет-заготовку, обводимо маркером та вирізаємо малюнок по лініям тонким ножем. Ви також можете додати тематичні аксесуари або декор із підручних засобів: свої старі окуляри, зубочистки замість зубів або палиці замість волосся.

Після закінчення всіх процедур протріть майбутній ліхтар зверху вологою ганчіркою, змиваючи залишки маркера.

Вирізаємо гарбуз разом з дітьми

Вирізаючи гарбуз до Хелловіну разом з дітьми, будьте обережні при прорізуванні отворів, незалежно від того, які інструменти ви для цього використовуєте. Дітям молодшого віку найкраще довірити прикрашання вже готових ліхтарів.

Крок 4: Робимо світильник – хай буде світло!

Гарбуз так і залишиться гарбузом, поки в ньому не засяє вогник. Для цього чудово підійдуть свічки для чайних церемоній, мерехтливі світлодіодні гірлянди.

Якщо ви хочете поставити свічку, переконайтеся, що нижня частина гарбузового ліхтаря розташована горизонтально, а всередині досить кисню для підтримки полум’я.  Якщо в гарбузі кілька великих отворів, свічка буде горіти красиво, якщо немає – вирізаємо невеликий вентиляційний отвір в кришці.

Свічка для святкового гарбуза

Щоб уникнути ризику пожежі краще помістіть свічки в стакани або невеликі баночки, які легко влізуть в порожнину гарбуза. Ліхтар має стояти далеко від легкозаймистих матеріалів, подалі від сухих рослин або фіранок.

Можна посипати гарбузовий ліхтар зсередини ароматними спеціями або збризнути аромамаслами. При нагріванні свічки ваша гарбуз-декор буде ще й чудово пахнути.

Дивіться відео: як цікаво вирізати гарбуз.

Читайте також:
?
Макіяж на Хелловін
?
Костюми на Хеллоуін
?
Куди поїхати у листопаді
?
Ідеї новорічного адвент-календаря для дітей

Акції
Від 1 ночі відпочинку у комплексі «Krakow»
Київ, Брест-Литовське шосе, 8А
-26%
1195 грн
885.0 грн
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Показати всі
73 акцій

Трафарети для вирізання гарбуза на Хелловін

Не всі можуть самостійно від руки та з голови намалювати шаблони. Тому ми підготували кілька варіантів готових трафаретів, які можна роздрукувати та вирізати.

Можете навіть міксувати картинки, створюючи унікальні пики. Якісь з них безперечно легше вирізаються, якісь потребують набагато більше вашого часу, посидючості та енергії.

Шаблон
Зовнішній вигляд шаблону на гарбузі
Зовнішній вигляд шаблону на гарбузі
Акції
Від 2 ночей зі сніданками в «Перлина Карпат»
Славське (Львівська область), Івана Франка вулиця, 43Б
-37%
3610 грн
2680.0 грн
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Показати всі
77 акцій

Добрі і веселі ідеї прикраси гарбуза на Хеллоуїн

Якщо вам не до вподоби традиційна містична естетика в стилі Хеллоуїна, можна зробити гарбуз з більш елегантним декором. Він і підкреслить настрій свята, і впишеться у ваш інтер’єр.

Замість того, щоб вирізати страшні пики, можете просвердлити в шкірці маленькі отвори різного діаметру. Це легко зробити за допомогою дриля та свердла. А можна просто розфарбувати поверхню різними малюнками та візерунками. Такий виріб з гарбуза може стати ефектною осінньою прикрасою не тільки на Хелловін, але і на всю осінь.

Гарбузи - прикраса для  інтер'єру

Щоб зробити такий ліхтарик знадобиться:  

  • Маленький гарбуз, близько 20-25 см у діаметрі.
  • Столова ложка.
  • Невеликий дрель із свердлами різної товщини.
  • Свічки або світлодіодні гірлянди.
  • Герметик для виробів (продається в будь-якому магазині товарів для творчості та рукоділля). Його потрібно наносити до фарбування (так фарба краще лягає) і після (для закріплення результату).
  • Акрилова фарба (краще на водній основі) або фарба з розпилювача. Більшість малюнків і картинок можна створити базовими кольорами: чорним, білим, синім, червоним, жовтим. Дуже красиво та оригінально виглядає гарбуз у золоті.
  • Пензлики, губки або валик, яким легко зафарбувати поверхню гарбуза.
  • Різноманітний декор та аксесуари – наклейки, бісер, блискітки, стрази тощо. Великі деталі можна надійно закріпити за допомогою клейового пістолета.
Ліхтарі з гарбузів

3. Наступний крок – прикраса ліхтаря. Найпростіший спосіб зробити це за допомогою аерозольної фарби або звичайної акрилової. Ви можете пофарбувати ліхтар повністю або тільки зверху, залишивши тонкий ефект омбре. Ще можна використовувати флуоресцентний спрей, який ефектно виглядає у вечірній час. 

Вирізання гарбуза дріллю

3. Наступний крок – прикрашання ліхтаря. Найпростіший спосіб зробити це за допомогою аерозольної фарби або звичайної акрилової. Ви можете пофарбувати ліхтар цілком або тільки зверху, залишивши тонкий ефект омбре. Відмінною ідеєю для гарбузового ліхтаря є також флуоресцентний спрей, який ефектно виглядає у вечірній час.

Прикрашання акриловою фарбою

Також можна прикрасити гарбуз, намалювавши на фарбованій поверхні білим або чорним маркером симетричні ажурні візерунки, пику, гримаси. Якщо у вас є діти, запропонуйте їм фарби та попросіть намалювати свій авторський малюнок. Чим не розмальовка та чудовий привід для креативного сімейного дозвілля?

Ліхтарики з гарбузів
Стильний чорно-білий декор з гарбуза

Коли гарбуз буде готовий, подумайте про декор. Адже один ліхтарик добре, а декілька ще краще. Святкову композицію можна доповнити світлодіодними свічками, різними фігурками, шишками та осіннім листям.

Пркраси на Хеловін
Гарбуз-світильник  – красивий декор не тільки на День всіх Святих
Пркраси на Хеловін
Ідеї ​​доброго гарбуза на Хеллоуїн
Пркраси на Хеловін
Пркраси на Хеловін
Пркраси на Хеловін
Акції
До 2 години прокату квадроциклів від «Kvadro_bro»
Бровари (Київська область), Молодіжна вулиця, 6
-25%
1200 грн
899.0 грн
До 2 годин прокату квадроциклів від «Kvadro Kiev»
Київ, Погребський шлях, 58
-20%
1200 грн
959.0 грн
Показати всі
9 акцій

Яу вирізати гарбуз на Хеллоувін з паперу – ідеї для творчості

Якщо немає бажання морочитися з покупкою овочів, корпіти над вирізанням візерунків у товстій жорсткій шкірці, але при цьому хочеться привнести в інтер’єр нотку містичного затишку, на допомогу прийде звичайний папір.

Гарбуз зі смужок паперу

Простий виріб, який подужають навіть діти. Розповідаємо поетапно, як зробити хеллоуїнський гарбуз зі смужок паперу:

  • Беремо лист помаранчевого паперу формату А4, розлинюємо олівцем поперек на смужки шириною приблизно 2,5 см кожна. Усього має вийти 8-10 смуг.
  • Розрізаємо, стираємо гумкою сліди олівцевих ліній.
  • На кожній смужці з обох боків робимо проколи на відстані 0,5 см від краю.
  • Із зеленого паперу вирізаємо один або кілька листочків.
  • Помаранчеві смужки викладаємо на плоскій поверхні у формі зірочки, накладаючи їх зверху одна на одну і скріплюємо між собою кнопкою (саме для цього робилися проколи).
  • Також збираємо верхівку гарбуза: загортаємо смужки нагору, чіпляємо листок, і, накладаючи кожну наступну смужку поверх попередньої, закріплюємо кнопкою. Щоб гарбуз мав більш плескату форму, його «полюси» можна зсередини з’єднати між собою джгутиком.
  • У такий паперовий гарбуз можна покласти цукерки та інші солодощі.
Гарбуз з паперу
Гарбуз з паперу на свято
Гарбуз на Хеллоуін з паперу

Гірлянда із гарбуза

Супер-ідея для прикраси інтер’єру в стилі Хеллоуїн – гірлянда з паперових гарбузів. Така декорація може бути як єдиним атрибутом свята, так і доповненням до Джека-ліхтаря. Зробити гірлянду нескладно і простір фантазії вона дає широкий.

  • Візьміть помаранчевий папір (хоча можна використовувати й інші кольори, щоб вони чергувалися між собою та робили гірлянду більш строкатою).
  • Намалюйте на ній гарбузи або інші тематичні фігурки. Найпростіше буде, якщо ви використовуєте готові шаблони.
  • Задля економії часу та сил можна скласти кілька аркушів у стопку та вирізати однакові фігурки за один раз. Також можна взяти довгу паперову стрічку, скласти її гармошкою, а потім розпочати вирізання.
  • Якщо необхідно, проріжте деталі (візерунки, гримаси) всередині заготовок, що вийшли, або розмалюйте їх маркером або фломастером.
  • Візьміть міцну чорну нитку і наклейте на неї фігурки за допомогою скотчу або клею.
Шаблони для гарбуза
Шаблони, щоб вирізати гарбуз
Шаблони, щоб вирізати гарбуз на свято
Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
55 акцій

Гарбуз із скибок

Ще один нескладний варіант хеллоуїнського гарбуза з паперу – гарбуз зі скибок. Зробити його дуже просто, впораються не лише дорослі, а й діти, а ще краще, якщо ви візьметеся за виготовлення виробу всією родиною.

  • Беремо листок одностороннього помаранчевого паперу і складаємо вздовж навпіл кольоровою стороною назовні.
  • Розвертаємо і знову складаємо вздовж кожну половину листа у напрямку лінії згину.
  • Знову складаємо лист навпіл, щоб лінія згину дивилася назовні.
  • До смужки паперу, що вийшла, там, де утворилося два прилеглі один до одного згини, прикладаємо який-небудь круглий предмет – він повинен трохи виходити за межі паперу.
  • Обводимо коло олівцем, вирізаємо, повторюємо цю процедуру кілька разів по всьому аркушу та отримуємо 12 складених навпіл часточок гарбуза.
  • Із зеленого паперу також треба вирізати 12 однакових хвостиків гарбуза.
  • Помаранчеві дольки розгортаємо білою стороною назовні та приклеюємо до верхнього куточка зелені хвостики.
  • Білу сторону помаранчевої часточки мажемо клеєм, зверху приклеюємо інше півколо, виконуємо аналогічні дії з усіма елементами. Перший та останній листки теж склеюємо між собою.
  • Наприкінці розрівнюємо «пелюстки» нашого гарбуза та насолоджуємося симпатичним та яскравим виробом.

Покрокова візуалізація процесу та інші ідеї для створення гарбуза з паперу у відео нижче?

Шаблони гарбуза в стилі Майнкрафт

Гра Minecraft настільки популярна, що її фірмовий стиль – «все квадратне» – проник навіть у хеллоуїнський дизайн. Квадратний гарбуз – це досить нестандартний варіант декору на свято, але досить вдалий, якщо ви захоплюєтеся грою або просто віддаєте перевагу нетривіальним ідеям для святкового декору.

Гарбуз у стилі майнкрафт
Вирізати гарбуз у стилі майнкрафт
Гарбуз у стилі майнкрафт 2022

Витинанки на вікна

Якщо об’ємними гарбузами можна прикрасити підвіконня, полиці, обідній стіл, сходи, то витинанки – ідеальний спосіб додати вікнам краси. У багатьох сім’ях є традиція декорувати вікна витинанками на Новий рік, проте це не єдине свято, коли вам може знадобитися вміння вирізати складні фігури та візерунки. Гарбузи з паперу будуть чудово виглядати на шибках або дзеркалах, додаючи інтер’єру містичні нотки.

Прикраси на вікна
Прикраси на вікна на Хеллоуін
Прикрашаємо вікна на Хеллоуін
Чудові прикраси на вікна своїми руками
Прикраси на вікна на Хеллоуін 2022
Прикрашаємо вікна на Хеллоуін 2022

Як довше зберегти гарбуз ліхтарик?

  • Щоб гарбуз довше виглядав красиво і залишався свіжим, акуратно змастіть його зрізані краї олією.
  • Гарбуз-ліхтар можна засипати тирсою (якщо в ній немає свічки). Вона вбирає вологу і запобігає передчасному гниттю. Необроблений гарбуз витримує на свіжому повітрі близько 14 днів.
  • Коли гарбузовий світильник починає в’янути, опустіть його у воду на кілька годин – він набухне і постоїть трохи довше.
Святковий інтер'єр на Хеллоуїн
Акції
Знижка 40% на меню кухні в ресторані «Мітла»
Київ, Прорізна вулиця, 21
-40%
0 грн
30 грн
Знижка до 35% на меню кухні у ресторані «Дубаї»
Київ, Велика Васильківська вулиця, 1-3
-35%
0 грн
25.0 грн
Показати всі
72 акцій

Чим замінити гарбуз: вироби на Хеллоуін з овочів і фруктів

Якщо немає гарбуза, для виробу можна взяти практично будь-який овоч чи фрукт – від баклажана до кавуна. До речі, спочатку для виготовлення світильника Джека використовувалися коренеплоди – ріпа чи бруква.

Ріпа

Чарівний персонаж-декор може вийти з кавуна. Його досить зручно вирізати, а червона м’якоть надає виробу відповідного моторошного вигляду.

Арбуз

Якщо використовувати для святкового декору цитрусові, виходять досить милі замінники гарбузів. До того ж, дуже ароматні.

Маленькі ліхтарики з апельсинів – не тільки антуражно, але і ароматно
Маленькі ліхтарики з апельсинів – не тільки антуражно, але і ароматно

Для яскравої оригінальної прикраси на Хелловін можна взяти болгарський перець – з нього дуже легко і просто вирізати міні Джека.

Перец
Яблоко
Святкове яблучко зі страшною пикою
Баклажан
Овочі
Для декору на Хеллоуін підійдуть будь-які овочі

Читайте також:
?
Буковель – чим зайнятися і що подивитися
?
Що подивитися у прекрасному Львові
?
Як підготуватися до фотосесії
?
Рецепти найсмачнішого глінтвейну

Як бачите, зробити ліхтар на Хеллоуїн просто і цікаво. Ввечері жодна дитина не пройде байдуже повз ваші двері. Тож готуйте велику сумку цукерок, піццу або суші з роллами ?? Не виключено, що в день Хеллоуїна на порозі будинку ви почуєте – «Гаманець або життя». А якщо хочете відзначити Хелловін на всі 100 – не сидіть вдома, шукайте тематичні вечірки у ресторанах, клубах та дитячих розважальних центрах..

А який сюжет для святкового гарбуза обрали ви? Діліться в коментарях, і веселого вам Хеллоуіна, друзі! ??

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *