Каре: різновиди популярної стрижки та рекомендації щодо вибору ідеального варіанту

Каре – одна з найпопулярніших жіночих стрижок, яка десятиліттями не виходить з моди і залишається актуальною. У побут її ввела легендарна Коко Шанель на одному зі своїх модних показів, а відомий стиліст 60-х років Відал Сассун підтримав нововведення, перетворивши цю стрижку на вічно живий тренд. Каре стало справжнім порятунком для величезної кількості жінок, які втомилися боротися з укладкою довгого волосся, і перетворилося на символ практичності, стилю і свободи. З нашого огляду ви дізнаєтеся найефектніші і найкрасивіші варіанти виконання каре – класичні, сучасні, креативні – і зможете визначитися, який із них підійде вам найкраще.

Шукайте на Покупоні знижки до 70% на стрижку і інші перукарські послуги.

Поради щодо вибору стрижки каре

Жіноча стрижка каре гарна своєю універсальністю і практичністю: у неї багато варіацій, за допомогою стайлінгу її можна оформити як зачіску на кожен день і як вечірню, вона підходить практично всім представницям прекрасної статі і під будь-який стиль. Однак є кілька нюансів:

  • Каре, особливо класичну версію, краще вибирати тим, у кого здорове, м’якеі і слухняне волосся – саме на такій шевелюрі каре буде виглядати краще за все. Втім, якщо ви вважаєте, що стан вашого волосся далекий від ідеалу, не впадайте у відчай. Завжди можна привести їх у порядок, скориставшись якісними доглядовими засобами для волосся і професійною процедурою відновлення в салоні.
  • Тип каре слід підбирати виходячи з особливостей вашої шевелюри. На густе щільне волосся підійде гладке каре з рівним зрізом. На тонке хвилясте волосся – асиметричне і градуйоване, багатошарові переходи зроблять зачіску візуально більш легкою і об’ємною.
  • Каре не радять власницям великої комплекції. Поєднання пишних форм і короткої зачіски візуально зменшує голову, виглядає не дуже гармонійно. Але є вихід: подовжена варіація, яка, навпаки, надає стрункості, особливо якщо доповнити стрижку меліруванням.
  • Щоб така зачіска виглядала свіжо і привабливо, її потрібно регулярно оновлювати у майстра, інакше вона втратить свою форму і перестане радувати око.

Читайте також: Як доглядати волосся

Класичне каре

Що таке класичне каре? Рівна лінія зрізу, закрита волоссям потилиця, часто поєднується з чубчиком. За допомогою класичного каре можна вигідно підкреслити вилиці, візуально подовжити шию і надати рисам обличчя витонченості.

Підійде класика тим, у кого обличчя трикутної і овальної форми і рівне густе волосся. Хоча деякі роблять його на кучеряве і хвилясте – тоді стрижка виглядає не так суворо, як на прямому волоссі, а більш романтично і грайливо. Однак обережно: якщо у вас від природи дуже пишні тугі кучері, краще все-таки відмовитися від класики. З таким волоссям стрижка ризикує бути схожою на шапку, і якщо ви не готові щодня вирішувати цю проблему за допомогою стайлінгу, розгляньте інші варіанти.

Градуйоване боб-каре

Основа такого типу – стрижка боб. Градуйоване боб-каре може бути коротким або подовженим, носитися з чубком або без. Ця стрижка передбачає різну довжину пасом, причому переходи можуть бути як різкими, так і плавними. Градуювання – прекрасний варіант маскування посічених кінчиків і додання тонкому волоссю об’єму.

Боб-каре з градуюванням пасує будь-якій формі обличчя, але особливо стилісти його рекомендують власницям широкого або прямокутного. Пасма різної довжини, що недбало стирчать, візуально подовжать і звузять форму, відвернуть увагу від різких кутів і жорстких ліній. 

Гарна новина для тих, хто вранці вважає за краще витратити зайві десять хвилин на сон, а не на укладку: градуйоване каре не потребує постійної укладки, а у свята ви можете випрямити або накрутити пасма плойкою-праскою, в залежності від настрою.

Читайте також: Жіночі стрижки з виголюванням

Каре на ніжці

Головна фішка цього різновиду каре – укорочене волосся на потилиці, завдяки чому шия залишається максимально відкритою. За загальною довжиною стрижка ділиться на два види. Стандарт – з довжиною від підборіддя до мочки вуха. Скорочений варіант – коли нижній край стрижки починається біля вилиць. І якщо перший підходить більшості, то другий добре виглядає тільки в поєднанні з не дуже дрібними рисами обличчя і виразно оформленими бровами.

Важливо пам’ятати: каре на ніжці підкреслює довжину шиї, тому якщо у вас коротка шия, такий варіант стрижки вам не підійде.

Стрижка личитиме власницям кучериків, з нею добре поєднується короткий або фігурний чубчик. Каре на ніжці – прекрасне рішення для тих, хто любить експериментувати з об’ємом, довжиною і фарбуванням

Читайте також:
Поцілунок сонця на волоссі – фарбування AirTouch
Фарбування балаяж
Омбре на каре

Каре з подовженням

Подовжене каре до плечей – це та сама стрижка, яка допоможе вам відкоригувати форму обличчя і зробити її ближчою до традиційного овалу. Своєю популярністю вона зобов’язана ще й тому, що не вимагає ретельної щоденної укладки. Стрижка робиться на середнє волосся, підходить як прямому, так і хвилястому волоссю, але погано поєднується з дрібними кучерями.

Стрижка каре з подовженням надає широке поле для експериментів: його можна стригти з рівними краями, вносити асиметрію, градуювання, стильне колорування.

Якщо у вас обличчя круглої форми, то подовжену стрижку варто доповнити чубчиком. А ось власницям квадратного овалу і яскраво виражених скул майстри рекомендують замість чубчика відокремлювати довге пасмо, покладене на один бік, в поєднанні з косим проділом. Форму каре з подовженням можна відрегулювати так, щоб воно підійшло дівчині з будь-якою формою обличчя.

Асиметричне каре

Хочете додати вашому образу оригінальності? Вибирайте асиметричне каре: його головна особливість – різна довжина пасм. Найпоширеніший варіант, який ви можете побачити і на зірках – коли при стрижці залишається «кут» з одного боку або виконується поступовий перехід по всьому зрізу.

Ассиметрию можна розглядати як варіацію будь-якого іншого виду каре: подовженого, градуйованого, на ніжці. Чубчик майже у всіх версіях стрижки – зайвий, оскільки його присутність нівелює ефект асиметрії. Однак стилісти допускають можливість його поєднання з градуюванням: з хаотичними пасмами різної довжини чубчик буде виглядати гармонійно.

Подовжене каре з асиметрією не підійде дівчатам з надмірно витягнутим обличчям, зате добре буде виглядати на тих, у кого не дуже помітні вилиці та маленьке підборіддя. Асиметричне каре з градуюванням або на ніжці – відмінний варіант для дівчат з хвилястими пасмами і недостатньо об’ємною шевелюрою.

Читайте також:
Зачіски на коротке волосся
Варіанти зачісок на середнє волосся

А вам подобається каре? Розкажіть в коментарях, який варіант цієї стрижки вам пасує найбільше.

1 коментар
  • Надя

    Да, каре по моему мнению очень стильная стрижка, но конечно же не всем такая стрижка подойдет. Мне вот как раз бы подошла такая стрижка, ведь волосы до плеч и можно много прикольных укладок напридумывать, вот здесь, в этой статье нашла подходящую- градуированное боб-каре когда волосы еще и накручены плойкой. Идеально подойдет для вечера.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *