Як пекти паски: 16 найсмачніших рецептів великодньої випічки

Як пекти паски: 16 найсмачніших рецептів великодньої випічки

Солодка, ароматна пасхальна випічка – прикраса свята та його постійний атрибут. Порадувати своїх близьких домашніми пасками без особливих зусиль зможе навіть новачок у кулінарній справі. BlogPokuponTeam зібрали для вас найкращі рецепти пасочок та кулічів на будь-який смак – від найпростіших до більш складних та вишуканих🤩 Читайте та обирайте за смаком👇

Акції
Онлайн майстер-клас «Торт із собою»
Вся Україна
-62%
400 грн
149 грн
Показати всі
8 акцій

Для довідки ✅ Як правильно називати пасхальний хліб – паска, пасха чи куліч? Усі варіанти вірні, але в контексті українських традицій прийнято говорити паска чи пасха. Так можна називати великодню випічку, виготовлену за будь-яким рецептом, – хоч дріжджову, хоч сирну.

Заварна паска

Паска на вершках – ніжна, тане у роті – може стати вашим фаворитом, хоч і з рецептом доведеться трохи повозитися.

Інгредієнти для заварки:

  • 250 мл вершків (30% жирності та вище);
  • 100 г борошна.

Вершки доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, додаємо борошно, розмішуємо, накриваємо та охолоджуємо.

Опара: 

  • 100 г дріжджів;
  • 20 г цукру;
  • 200 мл води.

Розмішуємо інгредієнти, накриваємо та ставимо в тепле місце. Змішуємо заварку з готовою опарою, накриваємо та даємо піднятися.

Додаткові інгредієнти:

  • 12 яєць;
  • 400 г цукру;
  • 350 г вершкового масла;
  • 1,75 кг борошна.

Збиваємо яйця з цукром до білого кольору, додаємо розтоплене та охолоджене масло, перемішуємо, всипаємо опару. Борошно слід засипати поступово, довго та ретельно вимішуючи. Тісто в результаті повинно вийти м’яким і ніжним, не рідким, але і не сильно густим, щоб паска була пухнастою і легкою. В якості начинки можна додати не тільки родзинки, але й терту цедру та цукати.

Отримане тісто накриваємо, ставимо в тепле місце, чекаємо, щоб піднялося, після чого трохи розминаємо і залишаємо ще на 10 хвилин. Викладаємо його у форми на ⅓ обсягу, накриваємо та залишаємо мінімум на годину. Випікати паски необхідно при 180 градусах без обдування на середній полиці духовки.

Заварна паска на вершках
Заварна паска на вершках

Ідеальний рецепт паски від Дарії Цвек

Цей рецепт від відомої української кулінарки Дарії Цвек користується особливою любов’ю у господинь, його передають із покоління в покоління вже багато років. У народі ця пасочка отримала назву «Баба Святкова», так само її називають і в кулінарних книгах. Тісто за рецептом Дарії Цвек виходить повітряним і пухнастим, на смак – ніжним, солодким, танучим у роті.

Інгредієнти:

  • 1 кг борошна;
  • 400 мл молока;
  • 10 жовтків;
  • 100 г дріжджів;
  • 200 г вершкового масла;
  • 250 г цукру;
  • 20 г ванільного цукру;
  • 200 г ізюму;
  • ½ ч.л. солі;
  • цедра лимона, за бажанням.

Як випікати паску покроково, дивіться на відео:

Акції
Знижка до 45% на гру в боулінг у клубі «Brooklyn»
Київ, Оболонський проспект, 21
-45%
0 грн
30.0 грн
Знижка 30% на гру в боулінг у «Flash bowl»
Київ, Степана Бандери проспект, 20Б
-30%
0 грн
15.0 грн
Показати всі
5 акцій

Паска з рідкою начинкою Nutella

Дуже смачна та незвичайна пасочка, яку неодмінно оцінять діти та всі ласуни – з шоколадною пастою Nutella. Готується вона не зовсім просто, але результат виправдовує всі витрачені зусилля. Тож радимо спробувати цей небанальний рецепт. Що для нього потрібно 👇

Опара:

  • 150 мл молока;
  • 100 г борошна;
  • ⅓ ч.л. свіжих пресованих дріжджів;

Тісто: 

  • опара;
  • 500 г борошна;
  • 150 мл молока;
  • 150 г цукру;
  • 5 яєць;
  • апельсинова цедра;
  • 100 г охолодженого вершкового масла;
  • 70 г какао-порошка;
  • 5 г солі;
  • 20 г свіжих пресованих дріжджів.
Паска з рідкою начинкою Nutella

Начинка:

  • 400 г пасти Nutella – по 100 г на кожну пасочку;

Цукати та ізюм у ромі:

  • 50 г світлого ізюму;
  • 100 г апельсинових цукатів;
  • 50 мл світлого рому (можна замінити цукровим сиропом – 1 частина цукру на 1 частину води).

Як зробити такі пасочки, дивіться у відео:

Паска на жовтках

Пишні, ароматні, м’які та соковиті паски на жовтках так і розлітаються зі святкового столу. І не дивно, що встояти перед ними складно, адже вони дуже смачні та красиві, до того ж, готуються не складно.

За рахунок жовтків паска виходить насичено жовтого кольору, і за прогнозом Клопотенка, цей рецепт стане мало не трендом Великодня 2024 року.

  • Тепле молоко – 150 мл;
  • Дріжджі – 8 г сухих чи 20 г свіжих;
  • Жовтки – 4 шт.;
  • Цукор – 120 г;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик;
  • Вершкове масло – 90 г;
  • Дрібка солі;
  • Коньяк – 2 ст.л;
  • Борошно – 370-400г;
  • Родзинки – 100г.

Як готувати:

  • У тепле молоко потрібно додати дріжджі та добре розмішати, потім влити жовтки, розтоплене вершкове масло, цукор звичайний та ванільний, сіль – все змішати до однорідності.
  • Для соковитості та аромату влити коньяк; його, до речі, можна замінити на ром, горілку або зовсім виключити з рецепту.
  • Після чого поступово додавайте борошно і перемішуйте, доки тісто ще не дуже густе – вмісіть родзинки.
  • Продовжуйте підсипати борошно і добре вимішувати, спочатку лопаткою, потім руками, трохи змоченими маслом. Вам може здатися, що тісто занадто липке і рідке, але не варто забивати його борошном. У міру вимішування воно стане більш м’яким та еластичним.
  • Готове тісто поставте у тепле місце на 1-2 години. Через те, що в ньому багато жиру, воно не так швидко і сильно піднімається. Але це не вплине на текстуру готових пасок.
  • Після того як тісто підійшло, знову трохи вимісіть його, розділіть на порції і розкладіть по формам не більше ніж на ⅔ об’єму. Дайте постояти 30 хвилин і відправляйте у заздалегідь розігріту духовку до 180° приблизно на 25 хвилин (точний час залежить від індивідуальних характеристик духовки).
  • Вуаля – пасочки готові. Після того як вони підстигнуть – прикрасьте їх на свій смак і насолоджуйтесь смачною великодньою здобою.
Паска на жовтках
Акції
До 2 години прокату квадроциклів від «Kvadro_bro»
Бровари (Київська область), Молодіжна вулиця, 6
-25%
1200 грн
899.0 грн
До 2 годин прокату квадроциклів від «Wild Kvadro»
Зазим'я (Київська область)
-20%
900 грн
719.0 грн
Показати всі
9 акцій

Фісташкова паска-бріош на борошні Манітоба

Дуже легка, невагома пасочка-бріош припаде до смаку господиням, які хочуть спробувати приготувати щось новеньке, незвичайне і тим самим здивувати всіх гостей за святковим столом.

Інгредієнти:

  • борошно манітоба – 750 г;
  • сіль – 20 г;
  • цукор – 115 г;
  • молоко – 100 г;
  • вершки 33% – 20 г;
  • яйця курячі – 430 г;
  • дріжджі свіжі – 30 г;
  • вершкове масло – 225 г;
  • фісташкова паста – 120 г;
  • журавлина в’ялена (за добу залити фруктовим лікером або соком) – 200 г;
  • шоколад білий – 150 г;
  • фісташки – 150 г;
  • ваніль у стручках – 1 шт;
  • цедра лимона – 1 шт;

Для мигдальної глазурі:

  • цукрова пудра – 200 г;
  • мигдальне борошно – 200 г;
  • білки яєчні – 150 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 20 г.

Спосіб приготування:

  • Змішайте борошно, сіль та яйця – замісіть.
  • Потім поступово, у кілька підходів, додавайте цукор, цедру, ваніль і замішуйте тісто до однорідності (не страшно якщо не вийде ідеально, на наступних етапах грудочки підуть).
  • Влийте вершки та місіть, поки тісто не вбере всю рідину. Потім додайте половину вершкового масла і продовжуйте замішувати ще кілька хвилин.
  • Після цього залийте масло, молоко, засипте дріжджі – перемішайте.
  • На цьому етапі додайте фісташкову пасту і добре вимісіть тісто, воно має бути еластичним. Злийте воду з в’яленої журавлини і всипте в ємність разом з дрібно порізаним шоколадом – продовжуйте вимішувати.
  • Готове тісто сформуйте в кулю, змастіть зверху маслом, накрийте плівкою і поставте в холодильник на добу.
  • Через 24 години розділіть тісто на порції (залежно від ваших форм для випікання), сформуйте кульки та покладіть у форми на кілька годин. Тісто має підійти у 2-3 рази.
  • Потім відправляйте форми в розігріту до 170° духовку на 20-30 хвилин.
  • Поки печуться пасочки, зробіть мигдально-цукрову глазур. Для цього змішайте до однорідності мигдальне борошно, цукрову пудру, крохмаль та яєчний білок.
  • Покрийте готові паски глазур’ю і все готово.
Фісташкова паска-бріош на борошні Манітоба

Олександрійська паска

Цей старовинний рецепт вважається класичним – за ним готують у багатьох українських сім’ях і називають просто паскою бабусі або по-домашньому. Її смак асоціюється з дитинством та домашнім затишком. З приготуванням великодньої випічки «за бабусиним рецептом» впорається навіть господиня-аматорка. Розповідаємо, які інгредієнти знадобляться 👇

Опара:

  • 0,5 літрів молока (можна приготувати випічку на топленому молоці, так буде ще смачніше);
  • 0,5 кг цукру;
  • 5 яєць;
  • 3 жовтки;
  • 75 г дріжджів;
  • 250 г охолодженого вершкового масла.

Тісто:

  • 1 ст.л. коньяку;
  • 0,5 ч.л. солі;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • цедра 1 лимону;
  • 200 г сухофруктів;
  • 1,25 кг муки.

Дивіться на відео покроковий рецепт випікання:

А це простий варіант олександрійської паски від шеф-кухара Євгена Клопотенка:

Рецепт паски у хлібопічці

Хлібопічка у рази полегшує приготування. Диво-девайс не тільки випече смачну здобу, а й замісить за вас тісто. Ваше завдання – вибрати рецепт, закинути в чашу інгредієнти – і можете насолоджуватися смачними пасками.

В основі рецепта – молоко і вершкове масло, це надає тісту особливу легкість. Для більш яскравого смаку можна додати сухофрукти і ароматні спеції – як у цьому рецепті венеціанської паски. 

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки молока;
  • 60 гр вершкового масла;
  • 3 ст. л меду;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 1/3 склянки цукру;
  • 4 жовтки;
  • 4 склянки борошна (600 гр);
  • 1 чайна ложка солі;
  • 8 гр сухих дріжджів;
  • ванілін;
  • 1 склянка ізюму, цукати +1 столова ложка борошна.
Акції
Квест «Ліфт» у будні дні від «Logikum»
Київ, Оболонський проспект, 1Б
-25%
700 грн
525.0 грн
Квест «Лабіринт страху» від «Insomnia»
Київ, Хрещатик вулиця, 15
-50%
720 грн
359.0 грн
Показати всі
25 акцій

Пасха в мультиварці

Ще один кухонний девайс, який значно полегшує приготування, у тому числі пасок – мультиварка. Це відмінна альтернатива духовці і навіть трохи краща, оскільки випічка зовсім не пригорає, і можна розстояти тісто. Вимішування можна робити відразу в чаші, прискоривши час бродіння за допомогою функції «тісто».

Інгредієнти для паски в мультиварці з чашею 5 л:

  • 650 гр борошна;
  • дрібка солі;
  • 12 гр сухих дріжджів;
  • 250 мл молока, можна замінити на вершки жирністю 10% – це додасть пасці дуже ніжну текстуру, роблячи її схожою на італійську панеттоне;
  • 2 яйця;
  • 200 гр цукру;
  • 125 гр вершкового масла;
  • 6 столових ложок рослинного масла;
  • сухофрукти, цедра, горіхи – за смаком.

Простий рецепт паски в мультиварці – як приготувати покроково, дивіться на відео:

Пасхальні кулічі – рецепти з сиру

Великодня випічка – це не тільки здоба. А такі варіанти, як сирна паска без випічки або пасхальний десерт з сиру без дріжджів, підійдуть і адептам правильного харчування, і любителям легких десертів.

Сирна паска ㅡ традиційна страва в багатьох областях України. Господині робили її у Чистий четвер у спеціальних дерев’яних формах, витримуючи в прохолодному місці до неділі. В сучасні сирні паски додають все що завгодно: від згущеного молока і білого шоколаду до екзотичних сухофруктів і горіхів. Незмінним в рецепті залишається одне ㅡ сир в якості основи.

Плюси сирної паски:

  • Велике розмаїття рецептів.
  • Не потрібно довго замішувати, вистоювати, а в деяких рецептах – навіть випікати.
  • Менша калорійність у порівнянні з класичною борошняною паскою – такі десерти не суперечать принципам правильного харчування.
  • Незважаючи на велику густину, сирні паски мають неймовірно ніжну консистенцію.

У всіх рецептах рекомендується протерти сир через сито (можете для простоти збити блендером або кухонним комбайном), щоб надати йому одноріднішу текстуру.

Акції
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Від 1 ночі відпочинку у комплексі «Krakow»
Київ, Брест-Литовське шосе, 8А
-26%
1195 грн
885.0 грн
Показати всі
72 акцій

Сирна паска із заварюванням тіста

Інгредієнти:

  • 500 гр жирного сиру;
  • 3-4 жовтки або 2-3 яйця;
  • 100 гр вершкового масла;
  • 100 гр цукру;
  • ванільний цукор;
  • родзинки, горіхи.

Паска з сиру і шоколаду

Рекомендуємо цей перевірений рецепт сирної паски всім любителям шоколаду.  

Інгредієнти:

  • 540 гр сиру;
  • 3 жовтки;
  • 100 гр цукру;
  • 50 гр вершкового масла;
  • шоколад: 30 гр білого, 50 гр молочного, 60 гр темного;
  • 140 гр жирних вершків.

Печена сирна паска зі сметаною

У цьому рецепті для випікання використовується водяна лазня, тому скоринка зверху не розтріскається.

Інгредієнти:

  • 500 гр сиру;
  • 100 гр цукру;
  • 100 гр сметани 20% жирності;
  • 3 яйця;
  • 80 гр вершкового масла;
  • ваніль;
  • родзинки, цукати;
  • 100 гр крохмалю.

Сирна паска на вершковому маслі та борошні

Для цього рецепту знадобиться вершкове масло та сир, завдяки чому паски вийдуть пористими та ніжними.

Інгредієнти:

  • 300 гр борошна;
  • 250 гр сиру;
  • 3 яйця;
  • 200 гр цукру;
  • цукор ванільний;
  • 180 гр вершкового масла;
  • 7 гр розпушувача;
  • 2 г соди, щіпка солі;
  • цедра великого лимона, ізюм.
Акції
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
4100 грн
2869.0 грн
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Показати всі
84 акцій

Паска без борошна на молоці і сметані

Якщо під рукою не виявилося сиру, обов’язково спробуйте цей рецепт паски з молока та сметани.

Інгредієнти:

  • 2 л молока 2,5%;
  • 400 мл сметани 20%;
  • 3 яйця;
  • 200 гр вершкового масла;
  • 200 гр цукру;
  • ванільний цукор;
  • курага, родзинки.

Рецепти італійської паски панеттоне

Італійська великодня випічка на кондитерських прилавках перед Великоднем особливо тішить погляд і нюх. Панеттоне залишаються свіжими до 2-х тижнів завдяки особливій рецептурі. Спекти таке диво можна і самостійно. Правда, рецепт не найпростіший і не легкий, і доведеться заморочитися трохи більше, ніж зі звичайними пасочками. Але результат того вартий!

Італійська випічка на Великдень – панеттоне
Італійська випічка на Великдень – панеттоне
Акції
Квиток на виставу «Тиснява» від Театру драматургів
Київ, Петра Сагайдачного вулиця, 25Г
-30%
300 грн
209.0 грн
Квиток на виставу «Рептилії» 26.04
Київ, Петра Сагайдачного вулиця, 25Г
-30%
300 грн
209.0 грн
Показати всі
13 акцій

Традиційний панеттоне вимагає більш повітряного, пружного, соковитого і ніжного тіста.  Таке виходить тільки після «розпарки» і ферментування борошна під час тривалого замісу – не менше 30-40 хвилин. 

Опара:

  • тепла вода (близько 40 градусів) – 185 мл;
  • дріжджі сухі – 7 гр;
  • цукор – 10 гр;
  • борошно – 90 гр.

Опару витримують 40 хв у теплому місці, щоб підійшла. Потім додають:

  • розм’якшене вершкове масло – 45 гр;
  • цукор – 30 гр;
  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 135 гр.

Отримане тісто №1 відправляємо на ніч у холодильник. Паралельно замочуємо родзинки (115 гр) в ромі, коньяку або апельсиновому соку (35 мл) і залишаємо на ніч.

Вранці робимо тісто №2:

  • підтале вершкове масло – 100 гр;
  • цукор – 100 гр;
  • яйця (жовтки) – 3 шт;
  • цедра апельсина, лимона і лайма – по 1 від кожного фрукта;
  • ванілін – 1 чайна ложка;
  • мед – 30 гр.

Додаємо до цієї суміші тісто №1 і такі інгредієнти:

  • борошно – 280 гр;
  • сіль – 6 гр;
  • замочені раніше родзинки;
  • цукати – 115 гр;
  • шматочки вершкового масла – 20 гр.
Акції
Знижка 40% на доставку від ресторану «Шашличок»
Доставка по Києву та області до 30 км
-40%
0 грн
30 грн
Знижка 30% на меню кухні в «Kiev City Grill&Bar»
Київ, Кінцева вулиця, 1
-30%
0 грн
30 грн
Показати всі
72 акцій

Як і чим прикрасити паску 

Спекти паску ㅡ півсправи, тепер її треба ще й прикрасити. Традиційно паски прикрашають білою білковою глазур’ю.

Найпростіший рецепт білкової глазурі

 На 3-4 порції пасок вам знадобиться:

  • 1 ст.  ложка цукрової пудри (можна купити готову або змолоти цукор в кавомолці);
  • 1 яєчний білок (охолоджений).

Білки збиваємо міксером на невеликих обертах до 5 хвилин – маса повинна побіліти і загуснути. Потім додаємо пудру і збиваємо в більш сильному режимі, поки глазур не набуде потрібної вам густини, від 5 до 10 хвилин. Якщо не хочете, щоб глазур розтікалася, а була більш пишною – збивайте трохи довше, 10-12 хвилин.

Пасхальна глазур без яєць

Цей рецепт підійде для тих, хто боїться використовувати для прикраси сирі яйця.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 склянка цукру;
  • 1 ч.л.  желатину;
  • 6 ст.  ложок води;
  • кілька крапель лимонного соку.

Як робити глазур без яєць покроково дивіться на відео:

Швейцарська меренга

Спробуйте зварити для прикрашання паски швейцарську меренгу з цукру, білків і ванілі 👇

Готовою глазур’ю змастіть верхівку виробу та прикрасьте пасхальним декором: кокосовою стружкою, кондитерською посипкою, покупними цукровими прикрасами, цукатами, сухофруктами, мармеладом, квітами з їстівної мастики, шоколадними яйцями, бізешками, зефірками, макарунами. 

Шоколадні яйця

Часто паски прикрашають ще одним символом свята – шоколадними яйцями. Такі солодкі елементи декору 100% приведуть дітей у захват! Шоколадні яйця можна зробити своїми руками, за допомогою спеціальної форми. Для цього знадобиться кілька плиток якісного шоколаду (підійде будь-який – чорний, молочний або білий). Далі діємо покроково:

  • Натираємо шоколад на тертці, кладемо в каструлю чи металеву миску.
  • Нагріваємо ємність на водяній бані, щоб шоколад розплавився. Постійно помішуючи, доводимо до температури 43 градуси (знадобиться кулінарний термометр).
  • Знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути (до 35 градусів).
  • Акуратно розливаємо рідкий шоколад у форми, періодично нахиляючи формочку в різні боки, щоб шар був рівномірним. Можна покрити в кілька шарів, даючи застигнути кожному шару протягом 20 хвилин.
  • Проведіть по краю форми ножем – порівняйте краї, щоб половинки могли щільно прилягати одна до одної.
  • Дайте шоколаду добре затвердіти – приберіть форми на дві-три години у холодильник.
  • Дістаємо половинки з форм, склеюємо – можна трохи підплавити, потримавши кілька секунд над вогнем.

Перш ніж склеїти, в середину яйця можна покласти начинку або маленьку іграшку-сюрприз 😉

Як може виглядати великодній декор? Ідей купа ?

Яскравий декор пасок зефіром, прянощами, макарунами та сухими рослинами
Яскравий декор пасок зефіром, прянощами, макарунами та сухими рослинами
Ніжний декор для пасок у великодньому стилі
Ніжний декор для пасок у великодньому стилі
Варіанти мінімалістичного оформлення пасок у стилі рустик
Варіанти мінімалістичного оформлення пасок у стилі рустик
Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
55 акцій

Читайте також:
✔️Великдень 2024 в Україні: коли відзначаємо
✔️Як красиво пофарбувати яйця
✔️Скільки днів відпочиватимемо на травневі
✔️Манікюр весна 2024: 100+ трендових ідей
✔️Як підготуватися до літа
✔️Куди поїхати до Карпат з дітьми

А які ваші улюблені рецепти пасок? Діліться у коментарях🤗

8 коментарів
  • Римма

    буду в этом году делать паску по рецепту Михаила Вегана. Часто готовлю по его рецептам, думаю и в этот раз не подведет

  • Алина

    Меня пасху печь учила еще бабушка, ну и конечно это старый добрый классический рецепт, который уже приелся лично мне. И я решила его усовершенствовать под себя и предпочтения уже своей семьи) Рецепты нигде не искала, химичила сама) С классического рецепта получилось два вида пасок (смородиновая и супер-шоколадная) которые все одобрили. В обычный рецепт классической паски вместо чистого молока добавляю смесь 50 на 50 из молока и смородинового сока, а вместо изюма – смородина замороженная. Вкус получается сбалансированным кисло-сладким и не обычным) А для шоколадной паски берем классический рецепт и добавляем в него какао, а муки чуток меньше, никакого изюма и т.д. – дробленный молочный шоколад. Украшаю обязательно топленным шоколадом и разными кондитерскими яркими украшениями) Получается вкусная шоколадная паска с кусочками шоколада внутри, и хорошим слоем шоколадной шапочки снаружи) Попробуйте, если не боитесь экспериментов)

  • Алина

    Не очень дружу с выпечкой, но хочется порадовать семью домашней пасочкой. На дрожжевую не решусь, много с ней мороки, а вот с творогом самое оно: относительно быстро и не менее вкусно. Если как и я не любите изюм в выпечке, добавьте сушеную клюкву, а цедра лимона или апельсина в тесте даст приятный цитрусовый аромат. Ещё хочу попробовать творожную, даже форму купила, хочу попробовать ваш рецепт Три шоколада, выглядит аппетитно)

  • Antiya88

    Обожаю панеттоне, но знаю что с ней очень много нужно возиться, рецепт сложный, чтобы получилась как в Италии. В этом году буду делать веганскую на дрожжах, а украшать верхушку кокосовой пастой и миндальными лепестками)

  • Вера

    Я вот люблю паски, где тесто больше похоже на кекс, чем на хлеб) И очень люблю красиво и оригинально украшать) Здесь есть интересные рецепты, пару точно возьму на заметку! и в этом году обязательно попробую украсить шоколадом!

  • Катерина

    Ніколи не пробувала готувати паску з творога, але варто спробувати задля рзноманітності і збереження фігури )))

  • Віка

    Не дуже люблю паски, але от сирний варіант зацікавив, не знала, що можна і такі готувати. В кулінарії я чайник, але дякую за прості рецепти) окремий респект за варіант шоколадної паски))

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *