Як визначити розмір бюстгальтеру, аби він сів як ріднесенький

Більшість жінок не з чуток знають, що таке невірно підібраний бюстгальтер. Втиснені сліди, натерта до почервоніння шкіра, дискомфорт в процесі носіння, груди, що випадають, – з цими проблемами зіштовхуються ті, хто не знає, як користуватись розмірними таблицями та як визначити власний розмір. Однак всіх цих складнощів можна уникнути, якщо правильно підійти до вибору бюстгальтера.

Про те, як визначити розмір грудей, виміряти обхват під грудьми, яку форму чашечок обрати, як уникнути помилок під час покупки ліфчика, як користуватись розмірними таблицями й навіть як обрати спідню білизну на дотик – читайте в нашій статті.

Як визначити розмір бюсту

Почнемо з, на перший погляд, найпростішого – визначення розміру бюсту сантиметром. Для цього слід виміряти об’єм по грудям (аби знати, яку глибину чашки вибирати), та під грудьми (для того, щоб правильно підібрати ліфчик за розміром поясу). Вже на цьому етапі чимало хто натикається на підводні камені та помиляється, оскільки не враховує важливі нюанси.

Простіше за все дізнатися про розмір грудей тим жінкам, в котрих бюст пружний та має невеликий розмір. Їм достатньо стати рівно, зробити видих та виміряти за допомогою сантиметру об’єм грудей по точках, що виступають, та обхват грудної клітки під грудьми.

З великою увагою до вимірювання слід підступатися власницям обвислих грудей, які потребують, в першу чергу, правильної підтримки: перед виміром нахиліться під кутом 90 градусів і тільки тоді вимірюйте об’єм за допомогою сантиметрової стрічки, орієнтуючись на ті частини грудей, що найбільше виступають. Обхват під грудьми можна вимірювати як зазвичай.

Так повинні виглядати правильні вимірювання об’єму по грудям та під грудьми
Так повинні виглядати правильні вимірювання об’єму по грудям та під грудьми

У підсумку після вимірювань в вас є дві цифри, одна з них більше та позначає об’єм бюсту, а друга менше та вказує на обхват під грудьми. За допомогою цих значень ви можете правильно підібрати розмір чашки ліфу. Як? Від більшої цифри відніміть меншу, після чого отримаєте значення, якому відповідає певна літера в таблиці розмірів.

Однак повнота чашечки – не єдиний показник, за яким підбирається бюстгальтер, необхідно враховувати ще й об’єм грудної клітки. Аби було легше вибрати ліфчик відповідного розміру, користуйтесь спеціальними зведеними таблицями, де цифри обхвату під грудьми відповідають певним літерам. За допомогою подібних таблиць можна підібрати бюстгальтер із зручними для вас чашками та паском, навіть не виходячи з дому – достатньо зайти на сайт Покупон, де представлений широкий асортимент ліфчиків усіх типів та розмірів за приємними цінами з кешбеком. 

Таблиця розмірів чашки бюстгальтеру
Таблиця розмірів чашки бюстгальтеру
Таблиця розмірів бюстгальтерів за європейською системою
Таблиця розмірів бюстгальтерів за європейською системою

Використовуючи цю таблицю, легше зрозуміти, який саме бюстгальтер вам потрібний у тому випадку, якщо ви погладшали. Наприклад, під час вагітності буває так, що змінюється об’єм грудей, при цьому обхват під грудьми залишається старим. Тобто цифрове значення у розмірі ліфчика залишається незмінним, а ось літера змінюється на наступну за нею чи більше, в залежності від того, якою мірою збільшилась повнота грудей.

Види розмірних сіток

Хто купляв одяг та білизну, той знає, що не існує однієї-єдиної розмірної сітки, оскільки в різних країнах різні системи: свої лінійки розмірів є в Америці, Австралії, Великобританії та Європі. Розміри в Україні відповідають європейським, тому вітчизняні виробники в основному орієнтуються на них, однак частіше за все на етикетці можна побачити кілька показників: наприклад, 70В – це той же розмір, що й американський 32А.

Порівняльна таблиця міжнародних розмірів паску бюстгальтеру
Порівняльна таблиця міжнародних розмірів паску бюстгальтеру
Порівняльна таблиця міжнародних розмірів бюстгальтерів
Порівняльна таблиця міжнародних розмірів бюстгальтерів

С осторожностью следует подходить к выбору лифчиков без примерки, если производителем указан Китай. У китайцев не такая дробная размерная сетка, как в европейской или американской системе. Сразу несколько европейских размеров в китайской таблице объединяются одной-единственной буквой, поэтому бюстгальтеры из Китая лучше покупать с примеркой.

Порівняльна таблиця європейських, британських та китайських розмірів бюстгальтерів
Порівняльна таблиця європейських, британських та китайських розмірів бюстгальтерів

Як підібрати бюстгальтер за формою та повнотою грудей

Аби новий бюстгальтер сидів як улитий, не заважав рухатись, не сповзав та нічого не передавлював, треба не тільки зробити правильні вимірювання грудей та розібратися, який розмір яким цифрам відповідає, але ще й розуміти, які види ліфчиків краще за все сядуть на ваші форми. 

Маленький бюст

Для підлітка, дівчини та жінки з маленьким бюстом до другого розміру під час підбирання бюстгальтеру першорядною є задача візуально збільшити груди, зробити їх більш пишними та округлими. Для дам з такими потребами ідеально підійдуть моделі без швів та бюстгальтери пуш ап – саме вони змінюють на краще груди, роблять її жіночною та спокусливою.

Безшовний бюстгальтер з ефектом пуш ап

Власницям вузької грудної клітки (яка найчастіше зустрічається саме у підлітків) та близько розташованих грудей важливо звертати увагу на ширину шлейки, що з’єднує чашки: вона не повинна врізатися у шкіру, аби носіння ліфчику не перетворилось на муку.

Середній бюст

Найчастіше, починаючи саме з розмірів В і С спостерігається така проблема, як обвисання грудей – становище може врятувати пуш ап з діагональним чи Т-подібним швом, що поверне бюсту висоту та пишність. Якщо ж груди зберегли форму та пружність, то перспектива вибору одразу стає значно ширшою: з такими об’ємами можна дозволити собі будь-який бюстгальтер, який подобається.

Бюстгальтер пуш ап з діагональним швом

Великий бюст

Для розмірів D і Е важлива не стільки краса бюстгальтеру, скільки його практичність та зручність. Головна функція ліфчику для пишних грудей – зниження навантаження на хребет та перерозподіл ваги, чому сприяє велика кількість швів на виробі. Горизонтальний шов на чашці – найоптимальніший варіант для бюсту великих розмірів.

За таких розмірів, як F, G й H, розмаїття бюстгальтерів, доступних для вибору, стає ще менше. Ідеальні параметри ліфчику для дуже великих грудей включає в себе широкі міцні шлейки, які добре тримають вагу, не врізаються у плечі та розтягуються, наявність бокової підтримки, широкий корсет, що забирає на себе до 90% ваги бюсту а також 3-5 застібок, які забезпечать надійну фіксацію виробу на тілі. Що стосується швів, то краще за все підійдуть Т-подібний чи діагональний – вони добре тримають груди та корегують форму, в той час як горизонтальний шов візуально її розширює.

Як підібрати бюстгальтер вагітній

Підбирати бюстгальтер для вагітних варто з особливою обережністю, адже в цей період груди стають особливо мінливими та чутливими. В процесі вагітності бюст нерідко збільшується на кілька розмірів, стаючи кругліше, пишніше, і якщо раніше дівчина могла спокійно носити ліфчик типу бралетт, то ближче до родів її груди потребуватимуть серйозної підтримки, й бюстгальтер доведеться купувати як на великі груди. Для цього періоду ідеальним вибором стане бюстгальтер з натуральної тканини з широкими бретелями, без кісточок, з чашечками, які не передавлюють груди, а тільки підтримують.

Бюстгальтер для вагітної, з м’якою чашкою та без кісточок, на широких бретелях

Існують й спеціальні бюстгальтери для годування, зручні, практичні та такі, що здатні суттєво полегшити життя новоспеченій мамі та знизити рівень дискомфорту, пов’язаний з особливим станом жіночих грудей в перший рік після пологів. Білизна для вагітних та тих, хто годує, ви можете наглянути на Покупоні за дружелюбними цінами з кешбеком.

Корисні рекомендації щодо вибору бюстгальтеру

Під час вибору бюстгальтеру трапляється й таке, що начебто він з усіх параметрів підходить, його підібрано з урахуванням вимірювань обхвату грудної клітки, об’єму та повноти грудей, але через деякий час виявляється, що ліфчик підскакує чи, навпаки, сповзає, натирає і в цілому завдає дискомфорту. Чи ж чоловік бажає зробити жінці подарунок та обрати білизну самостійно. Як бути в подібних ситуаціях, на що звертати увагу? Пропонуємо декілька простих рекомендацій, що спростять вибір й жінкам, й чоловікам, котрі хочуть вгадати з подарунком. 

Лайфхаки для жінок

Якщо під час купівлі бюстгальтеру ви вирішили не обмежуватись вимірюванням та вивченням розмірних таблиць, а приміряти виріб особисто, то ось вам перелік корисних рекомендацій, які допоможуть полегшити процес купівлі: 

  • Під час приміряння слідкуйте за тим, щоби чашка щільно прилягала до грудей з усіх боків – спереду та по боках не повинен залишатись вільний простір, глибина чашечок має бути адекватною повноті вашого бюсту.
  • Корсет бюстгальтеру повинен щільно обіймати грудну клітку, але якщо ви відчуваєте дискомфорт, пасок дуже тисне, у дзеркалі ви бачите, що з-під тканини випирають складки шкіри – зніміть цей ліфчик та приміряйте той, що більше за розміром.
  • Пасок ліфчику має бути розташованим точно горизонтально.
  • Перевірьте, скільки пальців заходить під застібку бюстгальтеру: якщо проходить більше двох, то виходить, що ліфчик невідворотньо буде повзти догори.  
  • Не соромтесь нахилятись вліво-вправо, вперед-взад, піднімати руки – це потрібно для того, аби перевірити, чи не передавлює виріб, чи не випадають груди. Якщо все гаразд, розмір підходить вас за всіма параметрами.
  • Коли вибираєте ліфчк для спорту та фітнесу, орієнтуйтесь на його зручність та підтримуючу функцію. Чим більше в вас груди й чим активнішими видами спорту ви займаєтесь, тим щільнішим та міцнішим має бути спортивний бюстгальтер.
  • Не забувайте про комплекти білизни, котрі виконані в єдиному стилі та виглядають більш цілісними та ефектними, ніж бюстгальтери та трусики, шо їх куплено окремо один від інших. Розібратись, що до чого, вам допоможе стаття про те, як правильно підібрати красиву та якісну спідню білизну
Як правильно приміряти бюстгальтер
Як правильно приміряти бюстгальтер

Поради чоловіку, як підібрати бюстгальтер для коханої жінки

Нерідко у якості подарунку чоловіки обирають для своєї коханої жінки або дружини саме красиву спідню білизну, і якщо трусики потрібного розміру підібрати достатньо легко, то з вибором бюстгальтеру (як під одяг, так і для купальнику) доведеться попотіти. Ось декілька простих порад чоловікам, які бажають потішити своїх дам гарним ліфчиком:  

  • Визначення розміру на око є доволі проблематичним, тому якщо не хочете скочити на слизьке, вам треба підгледіти потрібну комбінацію літер і цифр на етикетці ліфу, який вже носить ваша жінка. Знайшли? Запам’ятайте чи запишіть її, аби потім повідомити консультанту в магазині спідньої білизни. 
  • Якщо купівля бюстгальтеру не повинна стати сюрпризом, найбільш надійним методом дізнатись про точний розмір є підійти до своєї дами серця із сантиметровою стрічкою та власноруч здійснити вимірювання. Хоча в такому випадку простіше буде разом вирушити до магазину, аби жінка сама приміряла моделі, які її цікавлять.
  • Ще один спосіб – підібрати білизну в буквальному сенсі «на дотик», орієнтуючись по малюнку нижче. Такий метод є досить ризикованим (не забувайте, що спідня білизна не підлягає поверненню чи обміну згідно законодавства України), тому краще все ж таки звірити результати вимірювань з тою ж етикеткою на виробі, зазирнувши до шафки з жіночою білизною.
Як чоловікам підбирати бюстгальтер  «на дотик»
Як чоловікам підбирати бюстгальтер «на дотик»

Вже озброїлись сантиметровою стрічкою? Діліться своїм досвідом, вам легко чи проблематично купляти бюстгальтер без примірювання?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *