Не вмикається планшет: що робити?

Безліч користувачів стикалися з проблемою, коли їхній улюблений планшет не подає ознак життя і не запускається. Якщо ви потрапили в подібну ситуацію, не поспішайте шукати гарантійний талон – все може виявитися набагато простіше, ніж ви думаєте. У цій статті ми розповімо, що робити, якщо не вмикаються планшети – від китайських до брендових: Apple, Huawei, Lenovo, Asus, Samsung Galaxy Tab та інші.

Умовно причини пошкоджень можна розділити на програмні і механічні. Розглянемо спочатку можливі ураження апаратної частини.

Механічні пошкодження

Щоб виявити ушкодження деталей планшета або екрану, потрібно спочатку спробувати його увімкнути. Потримайте кнопку ввімкнення 10-15 секунд. Якщо не допомагає, не впадайте у відчай, можливо ваш планшет просто розрядився. Безліч гаджетів не можуть відразу увімкнутись після повного виснаження.

Знайдіть зарядний пристрій, який працює, і підключіть до нього планшет на кілька годин. Попутно можете перевірити, чи нагрівається акумулятор. Якщо нагрівається, отже щонайменше складові батареї працюють справно. Якщо планшет блимає – наберіться терпіння і дочекайтеся повної зарядки.

Досі не заряджається і не завантажується? Мабуть проблема в чомусь іншому. Тут вже тільки фахівці зможуть визначити, чому сталася поломка – від пошкодження зарядної частини або кнопки Power до чогось більш глобального. Пошкодження могло статися з будь-яких причин: внаслідок падіння, перегріву гаджета або потрапляння у нього вологи.

Не забувайте, що на планшети може все ще діяти гарантія, яка мінімізує витрати на ремонт. Якщо ви уклали договір, то виробник зобов’язаний зробити ремонт або видати новий пристрій у певний термін.

А для того, щоб уникнути механічних пошкоджень, використовуйте чохол і захисне скло для вашого гаджета. На сайті Pokupon ви зможете знайти чохол для планшета за низькою ціною і з кешбеком.

Програмні пошкодження

Якщо всі деталі на місці і не мають ознак пошкоджень, проблему треба шукати на рівні програмного забезпечення. На планшет міг потрапити вірус або шкідливий код, який вивів пристрій з ладу.

Буває таке, що гаджет довго виснув після кожного перезавантаження, а потім вимкнувся. Швидше за все йому заважає один з нещодавно встановлених додатків. Спробуйте увімкнути планшет в безпечному режимі та видалити нещодавні додатки, які могли призвести до несправності.

Як запустити безпечний режим? Затисніть бічну клавішу, а потім утримуйте палець на кнопці «вимкнути», поки система «Андроїд» не запропонує перейти в безпечний режим.

Затисніть бічну клавішу, а потім утримуйте палець на кнопці «вимкнути»
Увімкніть планшет в безпечному режимі

Також причиною проблеми може бути помилка прошивки після чергового оновлення. У цьому випадку не обійтися без повернення заводських налаштувань. Зазвичай це робиться через меню «налаштування», але якщо пристрій не вмикається, це можна зробити, не заходячи в систему.

Щоб скинути налаштування на планшеті, досить зайти в режим «recovery» і вибрати там «reboot system». Як включити «recovery»? Дуже просто. Режим «рекавері» активується натисканням різних (в залежності від моделі) комбінацій бічних клавіш. Наприклад, це може бути кнопка звуку+кнопка ввімкнення або кнопка звуку+кнопка ввімкнення+кнопка «Додому».

Сам по собі режим recovery нагадує BIOS на комп’ютері. Навігація працює через бічні клавіші.

Оберіть «factory reset» та натисніть кнопку живлення

Оберіть «factory reset» та натисніть кнопку живлення. Потім підтвердіть і затисніть «reboot system now».

Підтвердіть, натиснувши Yes
Затисніть «reboot system now»

Після цього протягом хвилини ви отримаєте планшет таким, яким ви його купили. Варто розуміти, що на різних моделях меню «recovery» працює по-різному, але суть залишається та сама – потрібно вибрати «factory reset» та «reboot system now». Відзначимо, що після такої процедури з гаджета зникнуть усі дані і файли на диску.

Якщо навіть після цього планшет вимикається, не вантажиться повністю і працює нестабільно – тут не обійтися без допомоги фахівців. На сайті Pokupon ви зможете знайти каталог сервісних центрів вашого міста і обрати собі найбільш прийнятний варіант.

Прочитали статтю, та все одно залишились питання? Обов’язково напишіть їх у коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *