Кешбек: що це, як працює, де отримати і як витратити

У світі, перенасиченому товарами і послугами, боротьба за кожного покупця – єдина правильна стратегія. І мета її – перевага над конкурентами. Прагнучи завоювати лояльність клієнтів, компанії користуються всілякими засобами. Сезонні розпродажі, бонуси, знижки, акції і кешбек… Голова йде обертом! Економити люблять всі. З акціями та знижками все більш-менш зрозуміло і звично. А ось що таке кешбек і як він працює на вас, у чому ваша вигода – ми розберемося докладніше у нашій статті.

Кешбек: що це таке

Кешбек (cashback) в перекладі з англійської означає повернення грошей. Простими словами, ви робите покупку і отримуєте частину витрачених коштів назад, на картку або бонусний рахунок, – і можете їх витрачати на подальші покупки. 

Поняття кешбек найчастіше застосовується в онлайн-торгівлі, супермаркетах, продуктових магазинах і в банківській сфері, при розрахунку пластиковою карткою. 

Банки використовують кешбек, щоб мотивувати клієнтів розплачуватися за покупки банківською картою. Наприклад, в Альфа-Банку працює програма лояльності Cash’U CLUB, у ПриватБанку – Бонус-Плюс. Отримати кешбек до 20% ви можете і в Монобанку, просто розраховуючись за покупки певних категорій послуг і товарів карткою. 

У випадку з покупками офлайн або по інтернету, кешбек – це свого роду знижка на товар, яку ви отримуєте на свій рахунок після закінчення терміну обміну або повернення (за законом це 14 днів). 

Так, на Покупоні можна отримати кешбек до 15% – після покупки вони повернуться на ваш бонусний рахунок.  Ці гроші ви зможете використовувати на майбутні покупки товарів або послуг на сайті Покупона.

Кешбек від Покупона
Кешбек від Покупона
Кешбек на сайті Покупон
Шукайте товари з кешбеком на сайті Покупон

На Покупоні у вас є можливість вибрати товари з каталогу в наступних категоріях:

І багато інших

Кешбек дозволяє купити більше за менші гроші
Кешбек дозволяє купити більше за менші гроші

Як працює cashback, в чому вигода

Система кешбека при онлайн покупках працює наступним чином:

  • Покупець розплачується за товар за роздрібною ціною (з урахуванням стандартних знижок та акційних пропозицій від продавця).
  • Відстрочену знижку, тобто кешбек, покупець отримує не від продавця, а від афіліата. Афіліат – ресурс, інтернет платформа або сайт, який розмістив у себе товар з кешбеком. За таке залучення клієнтів афіліат (посередник між покупцем і продавцем) отримує винагороду від партнера-продавця – відсоток або фіксовану суму.
  • Частиною цієї винагороди афіліат ділиться з покупцем у вигляді кешбека. Так він стимулює клієнтів робити надалі покупки на своєму порталі.

Вигідно всім трьом сторонам: 

  • продавець як мінімум отримав приріст трафіку (коли потенційний клієнт зайшов на сайт) або що ще краще – продав товар;
  • сайт, платформа афіліат – заробив на комісійних від продавця;
  • покупцеві вдалося витратити менше і заощадити за рахунок кешбека. 
Кешбек на картку
Кешбек – це вигідно

У супермаркетах і продуктових магазинах програма лояльності працює трохи інакше. При розрахунку карткою банк нараховує кешбек-бонус і повертає його вам на картковий рахунок. Система нарахування у різних банків відрізняється. Одні пропонують маленький відсоток кешбека, зате в будь-якій торговельній точці і за будь-які товари. Інші повертають до 20%, але лише за товари певних категорій. Альфа-Банк у своїй програмі лояльності Cash’U CLUB, наприклад, пропонує клієнту вибрати декілька категорій, за якими буде підвищений кешбек до 20%, а за інші покупки банк поверне 0,5%. 

І не забувайте про внутрішні програми лояльності у торговельних мережах та окремих магазинах. Це коли ви оформляєте картку супермаркету, і з кожної покупки на неї нараховується відсоток, теж свого роду кешбек-бонус.

Де шукати бонуси: найкращі кешбек сервіси в Україні

В Україні працює багато торгових майданчиків і кешбек сервісів. Всі вони допомагають сайтам-продавцям знаходити своїх покупців, а покупцям – товари та послуги з найбільшою вигодою. 

  • Покупон – величезний маркетплейс вигідних покупок зі знижками та кешбеком. Покупон є учасником програми Бонус-Плюс, і при розрахунку картою ПриватБанку вам на рахунок зараховується 1% з кожної покупки. Також на сайті Покупон ви знайдете каталог товарів для різних сфер життя, а кешбек до 15% дозволяє значно економити. А ще Покупон – це безпечні покупки товарів з гарантією якості і доставкою від Нової Пошти.
Чому вигідно купувати на Покупоні
  • LetyShops – інтернет-платформа, яка дозволяє робити cashback покупки в більш ніж 2450 магазинах по всьому світу, в тому числі на Aliexpress. Завдяки додатку від LetyShops, яке доступне для Android і iOS, можна здійснювати покупки зі смартфона. Також діє бонусна програма «Приведи друга»: поділившись посиланням із друзями, ви отримуєте 15% від їх кешбека. На Покупоні діють промокоди на знижки у вигляді кешбека і додатковий кешбек від сервісу LetyShops. Тому ви можете собі дозволити ще більше корисних покупок за менші гроші. 
  • Payback.ua – ви можете робити покупки в різних магазинах України і світу, таких як Aliexpress, Booking, Ельдорадо, економія складає до 15%. Причому cashback нараховується у валюті магазину – в умовах нестабільного курсу гривні це додаткова економія.
  • Switips.com – сервіс покупок з кешбеком. Вибирайте з більш ніж 7000 варіантів магазинів і закладів, купуйте онлайн і офлайн і отримуйте свою вигоду у вигляді кешбека.
  • Smarty.sale – кешбек сервіс, сайт-агрегатор, який у своєму каталозі зібрав понад 2200 магазинів. Шукайте потрібні товари, переходьте на сайт продавця, оплачуйте зручним для вас способом і отримуйте кешбек від покупок.
  • Moneta.ua – кешбек сервіс покупок в таких магазинах, як Розетка, Aliexpress, Букінг, Хотлайн, Ельдорадо і ще 200 магазинах. 
Кешбек на Аліекспрес

Інструкція, як отримати кешбек при покупці онлайн

Якщо ви хочете здійснювати покупки онлайн і при цьому отримувати кешбек, то вам потрібно діяти за простою інструкцєю. Послідовність дій на всіх ресурсах приблизно однакова:

  • Реєструєтесь на сайті-агрегаторі.
  • Знаходите потрібний товар.
  • Переходьте на сайт продавця.
  • Робіть покупку.
  • Через 14 днів отримуєте кешбек.
Онлайн покупки
Отримуйте кешбек на карту або бонусний рахунок

Для отримання вигоди від відкладених знижок або кешбека на Покупоні вам потрібно зробити наступне:

  • Зареєструйте особистий кабінет на Покупоні.
  • Перейдіть у розділ «Товари»
  • Виберіть потрібну категорію товарів.
  • Оформіть замовлення.
  • Оплатіть покупку будь-яким зручним способом. Протягом 14 днів після отримання товару частина витрачених грошей повернеться на рахунок вашого особистого кабінету на Покупоні.
Як нараховують кешбек

Як користуватися кешбеком, де його витратити

Вибираючи майданчик для купівлі товарів, важливо знати, як користуватися отриманими кешбеком, як і коли ви його зможете витратити. Ці фактори потрібно враховувати при виборі cashback сервісу. Щоб визначити для себе, яка пропозиція найкраща і найвигідніша, потрібно врахувати кілька нюансів. Відразу скажемо, що найбільший відсоток кешбека не завжди означає максимальну економію. 

1. Розмір кешбека

Само собою, чим він більше, тим краще. Але тут варто бути уважним. Привабливі 10-15%, що вискочили в рекламному блоці, можуть бути недоступними в кожному конкретному випадку. Перевірте, розмір кешбека може залежати від:

  • Суми, яку ви витратили на покупку.
  • Категорії, до якої належить товар (у кожній категорії може бути різний розмір кешбека).
  • Кількості покупок, які ви вже зробили на кешбек сервісі, в даному інтернет-магазині або торговій точці. Особливо часто зустрічається, що максимальний кешбек можна отримати лише під час першої покупки.

2. Мінімальна сума виводу кешбека

Тут можуть бути різні варіанти. Одні сервіси дозволяють виводити кешбек на будь-яку суму, навіть найменшу. Інші – починаючи з певної суми, наприклад, з символічних 100 грн, як на сайті Покупон. Якщо ви не часто купуєте онлайн (обожнюєте ходити по магазинах і спілкуватися з продавцями особисто – буває і таке), то шукайте сервіси з мінімальним порогом виведення кешбека. А якщо ви – частий гість на сайтах покупок і активний прихильник онлайн шопінгу – то для вас це не проблема. Ви легко накопите мінімальну суму для виведення, і вже наступні необхідні покупки – продукти, речі, послуги – обійдуться дешевше.

 3. Як сервіс пропонує виводити гроші

Простими словами, як витратити кешбек, як ним користуватися з максимальною вигодою. Переконайтеся, що це зручно для вас і виведення не супроводжуватиметься комісією. Найчастіше клієнту доступні такі варіанти виведення:

  • На електронний гаманець сайту.  Така система працює і на Покупоні.  Ви можете витратити накопичені бонуси на будь-які товари в каталозі або акції на сайті або в мобільному додатку Покупон.
  • На банківську карту.
  • На мобільний рахунок.

Звичайно, чим більше у вас можливостей вибрати, тим краще і зручніше.

4. Наявність додаткових бонусів

Маються на увазі такі «плюшки», як купони і промокоди на знижки і додатковий кешбек.  А це означає, що економія ваших грошей буде ще більшою.

Так, наприклад, оформляючи карту від Монобанк через Покупон, ви отримуєте не тільки карту, але і 100 грн на рахунок. Надалі, коли ви розраховуєтесь карткою, банк повертає до 20% витрачених коштів у вигляді кешбека на ваш картковий рахунок в Монобанк.

Кешбек від Монобанка
Кешбек від Монобанка

Про акцію «Приведи друга» ми вже згадували вище, і на Покупоні вона теж діє.  Вам достатньо переслати посилання своєму другові – через соцмережі чи на емейл. У разі, якщо перейшовши по лінку він зробить покупку на Покупоні –  ловіть додаткові монети собі на рахунок!

Приведи друга
Акція Приведи друга
Акція «Приведи друга» на Покупоні

Такі подарункові монетки на бонусному рахунку – теж додаткова економія.  А заощадив –значить заробив!

Якщо ви проаналізуєте умови як працює кожен ресурс, відгуки покупців, зможете вибрати найбільш вигідний, зручний і безпечний сервіс.

Кешбек – розумна економія, доступна всім, хто хоче раціонально використовувати свої гроші і отримує від цього задоволення :) А якими кешбек сервісами користуєтеся ви?  Діліться в коментарях!

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *