Що можна побачити і куди піти в Яремче: ідеї відпочинку, пам’ятки і розваги

Яремче

Яремче – один з найпопулярніших карпатських курортів в будь-яку пору року. Взимку туристи насолоджуються гірськолижним спортом і видом засніжених гір з бугельного витягу, влітку – відправляються в піший похід мальовничими околицями. Активний відпочинок або спокійний лаунж? Лижі чи екскурсії? Або все разом? #PokuponBlog в ролі гіда по Яремче розповість, як провести час на курорті, що подивитися, чим зайнятися і де зупинитися зі знижками до 20%, які завжди доречні.

Акції
SPA-відпочинок з харчуванням у «Карпатські зорі»
Яремче (Івано-Франківська область), Петраша вулиця, 6А
-20%
6400 грн
5199.0 грн
До 20 відвідувань соляної кімнати в «Oriona»
Київ, Антоновича вулиця, 99
-65%
260 грн
99.0 грн
Показати всі
2 акцій

Цікаві місця в Яремче

#PokuponBlog пропонує вам список кращих пам’яток Яремче, які обов’язково слід відвідати.

Водоспад Пробій 

Пробій випливає з річки Прут, що розділяє місто на два береги. Його висота становить 8 метрів. Туристи відзначають дуже бурхливу течію і гучне, зачаровує звучання розбивається об каміння води. Над водоспадом розташовано кілька мостів, з яких відкривається приголомшливий вид. Також до водойми можна вийти знизу, через ліс.

водоспад пробій

Парк легенд «Гедзьо» 

Помилувавшись на водоспад Пробій, не йдіть далеко – поруч знаходиться фентезійний парк «Гедзьо», де обов’язково варто побувати тим, хто любить чарівні історії. Локація оформлена як невелике чарівне село з казковими будиночками та гобітськими норами (прямо як у фільмі «Володар кілець»). Тут можна влаштувати тематичну фотосесію в ельфійських плащах, смачно поїсти у стилізованому кафе та випити елю у затишному пабі.

Час роботи: щоденно 10:00-17:00.
Вартість квитка: дорослий – 250 грн, дитячий – 200 грн, для дітей до 6 років та учасників бойових дій – вхід безкоштовний, для ЗСУ – знижка 50%.

Відвідати парк легенд «Гедзьо» 

Сувенірний ринок в Яремче

Недалеко від водоспаду Пробій любителі колоритних дрібничок і ласощів знайдуть сувенірний ринок – найбільший і найпопулярніший в українських Карпатах. Чого тут тільки немає! Цілющі гірські трави, карпатський чай, мед і горіхи, керамічний посуд, вишиванки на будь-який смак, вироби з вовни і дерева, ягідні вина і багато-багато іншого – асортимент товарів на ринку вражає уяву.

сувенірний ринок яремче
Акції
Від 2 ночей з харчуванням у Пацьорка біля Буковеля
Татарів (Івано-Франківська область), Незалежності вулиця, 40
-35%
5200 грн
3379.0 грн
Від 2 ночей відпочинку в готелі «Новий» у Буковелі
Поляниця (Івано-Франківська область), Вишня урочище, 7Б
-25%
2400 грн
1799.0 грн
Показати всі
22 акцій

Скелі Довбуша 

Це місце – група древніх скель химерної форми – має унікальну, магічну атмосферу, в яку хочеться занурюватися без відпочинку. Сюди легко дістатися, тому насолодитися казковим гуцульським лісом може навіть сім’я з маленькими дітьми. Пройшовши скелі, можна піднятися на найближчу гору Маковицю, звідки відкривається панорамний вид на селище.

селі довбуша

Скеля Слон

Слоном називають підніжжя гори Маковиці. Така назва з’явилася через його схожість з фігурою слона, якщо спостерігати здалеку. Житлові комплекси та підніжжя розділяє річка Прут. Місце підійде для пікніку і усамітнення вдалині від туристів з фотоапаратами.

скеля слон

Міні-зоопарк

Подивитися і навіть погодувати диких кабанів, косуль, оленів, орлів можна в симпатичному міні-зоопарку на околиці Яремче на вулиці Грушевського. Вольєрне господарство відкрили на території Карпатського національного природного парку з метою збереження диких видів тварин і їх розмноження. Прогулянка зоопарком стане приємним доповненням до вашої подорожі: це містечко прекрасне не тільки симпатичними тваринами, але і красивим ландшафтним дизайном, дерев’яними будиночками, альтанками і містками.

зоопарк яремче
міні зоопарк
Акції
Знижка 40% на меню кухні в ресторані «Мітла»
Київ, Прорізна вулиця, 21
-40%
0 грн
30 грн
Знижка до 35% на меню кухні у ресторані «Дубаї»
Київ, Велика Васильківська вулиця, 1-3
-35%
0 грн
25.0 грн
Показати всі
72 акцій

Карпатський національний природний парк 

На території парку збереглися рідкісні види флори і фауни, суворо охоронювані лісничими. Величезні простори дозволять туристам влаштувати повноцінний похід зі сходженням на найближчі гори і ночівлею в наметах біля багаття. На території парку висаджено хвойні, листяні і змішані ліси, ландшафт складають в основному передгірні рівнини і пагорби. У лісовій глушині можна зустріти диких звірів, в тому числі ведмедів, лосів, оленів і кабанів.

карпатський національний парк

Ресторан-музей «Гуцульщина» 

Тим, кому хочеться розмакувати гуцульський колорит у всіх сенсах, обов’язково варто заглянути в ресторан-музей «Гуцульщина». Там ви зможете скуштувати традиційні карпатські страви та насолодитися автентичним інтер’єром закладу. Їжу вам приготують у справжній дров’яній печі, облицьованої старовинним косовським кахлем, а подадуть – в унікальному керамічному посуді з розписом. Час в ресторані відраховує дерев’яний годинник з механічними фігурками, а нотку затишку вносять шедеври ткацтва з овечої вовни.

гуцульщина
ресторан гуцульщина
Акції
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Від 1 ночі з басейном в «Forest Camp»
Мигово (Чернівецька область), Довбуша вулиця, 15Б
-34%
5500 грн
3799.0 грн
Показати всі
3 акцій

Читайте також: 10 ідей відпочинку у Карпатах з дітьми

Популярні екскурсії: що подивитися в околицях

Цікавинки є не тільки в Яремче, але і в околицях: гори, озера, водоспади та інші природні пам’ятки, які приваблюють любителів походів і еко-туризму. Ви можете зупинитися в Яремче і виїжджати на екскурсії в околиці, а можете вибрати захоплюючий тур, в якому Яремче буде лише частиною програми, до якої увійдуть Івано-Франківськ, Микуличин та інші чарівні місця Карпат.

Гора Маковиця 

Межує з курортом, гора досягає висоти 984 метри. Практично вся поверхня вкрита лісами, ближче до вершини дерева рідшають і змінюються чагарниками, рясним трав’яним покровом. Піднятися наверх можна одним з двох маршрутів: через Скелі Довбуша або від каменю Довбуша біля залізничного тунелю.

гора маковиця

Скеля Писаний Камінь 

Мабуть, одне з найкрасивіших для відвідування місць із загадковою історією. На тутешніх каменях висічені зображення людей і геометричні фігурки, а легенди свідчать, що саме звідси прийшли велетні Карпи – засновники Карпат. На каменях свого часу побували і знамениті українські письменники: Франко, Кобилянська і Коцюбинський. Дістатися можна або пішки, або автобусом. Маршрут не вимагає особливої підготовки і починається від Буковецького перевалу. Поблизу розташоване село Буковець.

писаний камінь
Акції
VIP-обгортання «Альгіотерапія» у «BodyLike»
Київ, Щекавицька вулиця, 30/39
-70%
4000 грн
1199 грн
VIP-обгортання в спа-капсулі в «BodyLike»
Київ, Щекавицька вулиця, 30/39
-70%
4000 грн
1199 грн
Показати всі
120 акцій

Підйом на Говерлу 

Виклик для справжнього туриста – підкорити найвищу точку України. В середньому, дістатися до вершини в 2061 метр над рівнем моря можна за три доби, маршрут вважається досить простим навіть для новачків. Під час сходження ви насолодитеся приголомшливими карпатськими краєвидами, пройдете Петрос – четверту за висотою вершину, а також познайомитеся з побутом і кухнею місцевих жителів.

підйом на говерлу

Читайте також: Що потрібно знати підкорювачу Говерли

Підйом на гору Хом’як 

Сходження займе менше доби, незважаючи на висоту в 1500 метрів. До початку підйому можна дістатися на місцевому транспорті. На вершині знаходяться селища Яблуниця і Татарів. Також з верхівки можна сходити до незвичайного лісового водоспаду – Женецького Гуку. У весняну, осінню або зимову пору туристи можуть зробити привал в колибі – так називаються карпатські пастуші будиночки. У них немає печей, однак відведено місце для багаття, виходу диму і великого казана. Найчастіше всередині розміщені необхідні для побуту приналежності.

гора хом'як

Читайте також: Що подивитися в Карпатах – пам’ятки і найкрасивіші місця Західної України  

Підйом на верхівку Попа Івана 

Піп Іван розміщений на чорногорському хребті, трохи нижче Говерли – на висоті 2016 метрів. Підйом здійснюється з самого високогірного села – Дземброні, шлях туди і назад займе приблизно 10 годин. Дорогою туристи побачать могутній хвойний ліс, Мунчельські водоспади, скелі «Вухаті камені» і кордон з румунськими Карпатами. Даним маршрутом найчастіше проходять ретельно сплановані екскурсії з гідом.

гора піп іван

Водоспад Гук у Татарові

Приблизно в 40 хвилинах їзди від Яремче шумить мальовничий водоспад Гук Женецький. Надійно захований в лісовій гущавині Карпатського національного природного заповідника, він, тим не менш, користується великою популярністю серед туристів і любителів дикої природи. Водоспад Гук – ідеальна мета для захоплюючого пішого походу, і фоточки тут виходять дивовижної краси.

водоспад гук у татарові
Акції
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Від 3 ночей SPA-відпочинку в «VitaPark Карпати»
Жденієво (Закарпатська область), Шевченка вулиця, 257
-15%
8544 грн
7259.0 грн
Показати всі
75 акцій

Читайте також: 17 водоспадів на західній Україні – чим розчулюють Карпати 

Озеро Молодості в Буковелі

Якщо ви відпочиваєте в Яремче влітку, не полінуйтеся з’їздити на знамените озеро Молодості в Буковелі. Всього година їзди в одну сторону, відстань 41 км, проте які враження! Туристи люблять озеро за чисту теплу воду, акуратний пляж і купу водних розваг: катамарани, гідроцикли, байдарки, гірки і не тільки. У міжсезоння сюди добре приїжджати на риболовлю – неподалік є невеликі форелеві озера. Береги озер забезпечені комфортабельною інфраструктурою для любителів спокійного відпочинку.

озеро молодості

Гірськолижні траси

Якщо в теплу пору року в Яремче приїжджають заради екскурсій і гірських походів, то взимку тут традиційно трапляється наплив фанатів лижного спорту.

Яремче вважається одним з найстаріших курортів України та ідеальним місцем для новачків у гірськолижному спорті. Тут є достатньо умов, щоб навчитися стояти на лижах і з’їжджати з гірки:

  • Перша траса протяжністю 300 метрів, з перепадами висот 70 метрів.
  • Друга траса – 200 метрів з перепадами висот 30 метрів.
  • Один приватний бугельний витяг довжиною 300 метрів і висотою 650 метрів над рівнем моря, розташований в трьох кілометрах від центру Яремче. Вартість одного підйому – 30 грн, безліміт на день коштує 500 грн.
  • Прокат гірськолижного спорядження. Середня вартість оренди комплекту лиж – 100-220 грн.
  • Можливість замовити послуги інструктора, який розповість і покаже, як правильно кататися. Ціни уроків стартують від 90 грн за годину.
яремче

Читайте також: 
✔️Як навчитися кататися на гірських лижах
✔️Уроки катання на сноуборді для початківців

Де зупинитися

В Яремче в будь-який час року знайдеться гарне житло на будь-який смак і гаманець: готелі, котеджі, апартаменти, приватні садиби. Замовляйте номери в готелях заздалегідь, якщо хочете розміститися з максимальним комфортом, і не забудьте скористатися знижками Покупону до 20% на відпочинок в Яремче.

Зупинитись рекомендуємо у готельному комплексі «Карпатські зорі»: за 5199 6400 грн на вас чекають 3 дні відпочинку для двох зі сніданками «шведська лінія» та комплексними вечерями, щоденним безлімітним відвідуванням спа-комплексу та релаксом у зоні відпочинку.

Акції
SPA-відпочинок з харчуванням у «Карпатські зорі»
Яремче (Івано-Франківська область), Петраша вулиця, 6А
-20%
6400 грн
5199.0 грн
Показати всі
1 акцій

Читайте також: Сплави на байдарках і каякінг: як і де покататися

Як дістатися

Яремче – популярний курорт, тому сюди нескладно дістатися як громадським транспортом, так і автівкою. З великих міст (Львів, Івано-Франківськ, Ужгород, а також Київ, Харків, Дніпро і Одеса) є прямі автобусні маршрути, також можна доїхати потягом – найчастіше з пересадками.

Київ-Яремче

З Києва треба їхати поїздом до Івано-Франківська, а звідти ви доберетеся до Яремче на маршрутному таксі з центрального автовокзалу. Також можна сісти на потяг до Рахова – на цьому напрямку Яремче буде проміжною станцією, і ви зможете вийти прямо в пункті призначення.

На авто з Києва до Яремче можна доїхати трасою Р32 – дорога займе приблизно 9 з половиною годин.

Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
55 акцій

Харків-Яремче

З Харкова до Яремче можна дістатися двома поїздами: «Харків – Рахів» та «Харків –  Кваси». У цих напрямках Яремче є проміжною станцією.

Автомобілем з Харкова в Яремче краще їхати по трасі М-03. В дорозі – близько 15 годин.

Львів-Яремче

Сідайте на поїзд «Львів – Рахів», «Одеса – Рахів» або «Кременчук – Ворохта» та доїдете зі Львова прямо до Яремче.

На машині зі Львова до Яремче потрібно їхати трасою Н09 приблизно за 3-4 години.

Одеса-Яремче

З Одеси доведеться їхати спершу до Тернополя або до Івано-Франківська поїздом «Одеса – Ужгород» або «Одеса – Чернівці». Як з Івано-Франківська, так і з Тернополя до Яремче можна дістатися на автобусах з центрального автовокзалу. Є і прямий автобусний рейс з Одеси в Яремче – «Одеса – Рахів».

На особистому авто з Одеси до Яремче ви доїдете по трасах E95/М05, на дорогу піде приблизно 11-12 годин.

Дніпро-Яремче

З Дніпра прямі залізничні рейси до  Яремче не йдуть, тому для того, щоб потрапити на курорт, вам доведеться спочатку поїхати до Києва або до Львова. Як дістатися з Києва та Львова до Яремче, дивіться вище.

Автівкою з Дніпра до Яремче дістатися можна по трасах Е50/М12 приблизно за 16 годин.

Читайте також: 
✔️Як цікаво відпочити у Буковелі
✔️Що подивитися у Ворохті

А ви бували в Яремче? Або тільки плануєте довгоочікувану відпустку на карпатському курорті? Діліться планами і враженнями в коментарях!

2 коментарів
  • Наталия

    Якраз їдемо з дітьми на відпочинок в Яремче. Хочемо, щоб і вони дуже не втомилися, але й в похід їх повести. Дякую за ці місця. Ми обов’язково підемо на Маковицю (там ж не важкий підйом?). І на Скали Довбуша глянемо. А готель вибрали “Ведмежа Гора”. За відгуками зрозуміли, що дял сім’ї саме те, що потрібно.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *