Подарунки на День святого Валентина своїми руками: оригінальні ідеї поробок та листівок

Подарунки на День святого Валентина своїми руками: оригінальні ідеї поробок та листівок

У День святого Валентина прийнято вітати коханих, освідчуватися у коханні, влаштовувати сімейні вечори, запрошувати на романтичні побачення, обмінюватися листівками (валентинками) та, звичайно, дарувати подарунки. Неважливо, дорогі вони чи бюджетні, – головне, що символізують любов та турботу. Готові здивувати свою другу половинку або симпатію? Тоді дивіться, які PokuponBlogTeam підготувала креативні, оригінальні, цікаві, незвичайні ідеї листівок і подарунків на 14 лютого своїми руками 🥰🎁👇

Акції
Valentine's Spa-day для двох у студії «SlimClub»
Київ, Верхній Вал вулиця, 52
-46%
2450 грн
1299.0 грн
Показати всі
35 акцій

Валентинки-листівки своїми руками

Листівка на 14 лютого — перше, з чим асоціюється свято закоханих. Дуже мило й оригінально виглядають саморобні валентинки. Технік виготовлення – безліч: звичайна аплікація, малюнок, квілінг, об’ємна 3Д-листівки, вишивка та в’язання. Просто необмежені можливості для вашої фантазії. Ось лише деякі ідеї валентинок.

Для виготовлення листівки можна використовувати різні матеріали: стрічки, ґудзики, стрази, блискітки та навіть природні матеріали
Для виготовлення листівки можна використовувати різні матеріали: стрічки, ґудзики, стрази, блискітки та навіть природні матеріали

Як зробити валентинку у техніці квілінг, дивіться на відео.

Не втрачають актуальності саморобні валентинки з паперу у техніці орігамі. Простий спосіб зробити стильну листівку – взяти кольоровий папір (червоний або рожевий) і скласти його, як показано на малюнку нижче. Усередині – обов’язково написати три найголовніші слова ❤️

Як зробити серце-валентинку орігамі з паперу своїми руками

Ще легший варіант романтичної листівки на День святого Валентина – листівка із серцем-віялом. Для неї вам знадобляться білий аркуш картону та червоний папір.

Як зробити листівку-валентинку своїми руками

Найпростіша листівка до Дня всіх закоханих, з якою впорається кожен.

Найпростіша листівка до Дня всіх закоханих, з якою впорається кожен

Оригінальний варіант листівки на 14 лютого своїми руками – саморобна валентинка з вишивкою. Для втілення цієї ідеї вам знадобляться щільний папір, голка та червона нитка. Щоб було простіше вишивати, намалюйте на листівці схему майбутньої картинки (наприклад, серця).

Найпростіша листівка до Дня всіх закоханих, з якою впорається кожен
Акції
Романтичне побачення на даху від «Altecho»
Київ, Юрія Шумського вулиця, 5
-26%
2800 грн
2079.0 грн
Романтичне побачення на даху від «Altecho»
Київ, Юрія Шумського вулиця, 5
-25%
2100 грн
1559.0 грн
Показати всі
2 акцій

Картина або годинник з епоксидної смоли

Небанальний і креативний подарунок, який відмінно впишеться практично в будь-який інтер’єр – ефектна картина або стильний годинник з епоксидної смоли.

Ви можете придбати арт-бокс з усім необхідним для творчості, подарувати та разом створити гарний декор для свого затишного гніздечка ? Детальна інструкція в комплекті зробить процес легким і захоплюючим, а результат перевершить усі ваші очікування. Тільки уявіть свої емоції у той момент, коли у ваших руках заграє соковитими фарбами чудова картина! Таку красу, створену спільними зусиллями, можна буде без перебільшення назвати «плодом вашого кохання» ?

Ще можна удвох сходити на майстер-клас з виготовлення годинника. Годинник зробити складніше, ніж картину, тому допомога досвідченого майстра у такій справі не завадить. На майстер-класі ви спільними зусиллями під чуйним керівництвом художника створите елегантний предмет інтер’єру, який не лише прикрасить будинок, а й щоразу нагадуватиме про те, як приємно та творчо ви провели День закоханих.

Арт-годинник як подарунок до Дня закоханих
Акції
Арт-бокс для створення картин від «MkgalleryArt»
Киев, вулиця Шолуденка, 1
-25%
900 грн
675.0 грн
Майстер-клас виготовлення годинника «MkgalleryArt»
Київ, Завальна вулиця, 10В
-53%
1800 грн
969.0 грн
Показати всі
2 акцій

Чекова книжка бажань

Любов і увага — ті речі, які не купиш за гроші, тим вони цінніші та бажаніші. Дозвольте коханій людині відчути, що її бажання важливі для вас, і ви готові виконувати їх 😉 Подаруйте йому або їй на День святого Валентина чекову книжку бажань. Її можна оформити своїми руками та додати до змісту оригінальні та приємні для своєї половинки завдання.

Що потрібно зробити? Створіть таблицю в MS Word чи іншому текстовому редакторі на весь лист А4. Важливо, щоб фрагментики були однакового розміру. У кожну введіть текст з бажанням, роздрукуйте на кольоровому принтері на щільному фотопапері та наклейте декоративні сердечки. 

Нехай це будуть прості, іноді жартівливі та потішні «квести»-завдання, а-ля улюблений сніданок у ліжко, прощення однієї образи на вибір або 10 компліментів протягом дня.

Але можна додати щось серйозніше: наприклад, романтичну вечерю в ресторані, похід до театру чи спа-«відгул» на день, тільки для нього чи для неї. А якщо хочеться привнести у відносини перчинки та освіжити пристрасть, завжди можна підвищити рейтинг гри до 🔞 – або замінити/доповнити книжку бажань набором ігрових скретч-карток із пікантними завданнями. Виконуючи їх, ви гарантовано забудете про час, адже коли йдеться про насолоду, години пролітають як мить 😏😍

Як користуватися заповітною чековою книжкою? Ваш хлопець (дівчина) у будь-який день, коли забажає, відриває з книжки листочок із бажанням та вручає його вам для виконання. Якщо ви його виконали, коханий ставить на корінці позначку з датою та підписом — все по-дорослому!

Креативний подарунок на 14 лютого
Креативний подарунок на 14 лютого

Приклад виготовлення чекової книжки бажань дивіться на відео.

Симпатична альтернатива чековій книжці – автомат друку любовних квитків. Як зробити такий, дивіться відеотуторіал – там ви знайдете безкоштовні шаблони для виробу.

Акції
Показати всі
1 акцій

Романтичні брауні з глазур’ю 

Безвідмовний спосіб підкорення сердець – солодке частування, приготовлене власноруч. Тарілка ніжних брауні, политих шоколадною глазур’ю, це класний подарунок для коханого або коханої, якщо він/вона любить солодощі ?

Романтичний брауні з глазур'ю – найсолодший подарунок коханому

Що знадобиться для рецепту:

  • 120 мл рослинної олії + трохи для змащування;
  • 200 г цукру;
  • дрібка ваниліну;
  • 3 яйця;
  • 60 г борошна;
  • 40 г какао;
  • ½ чайної ложки розпушувача;
  • ¼ чайної ложки солі;
  • 1-2 плитки білого шоколаду;
  • червоний харчовий барвник.

Як готувати:

  • Ретельно збиваємо віночком олію, цукор та ванілін.
  • Розбиваємо у суміш яйця і знову збиваємо до однорідної консистенції.
  • Далі додаємо борошно, какао, розпушувач та сіль, після чого добре перемішуємо.
  • Змащуємо форму для випічки, переливаємо туди тісто та розрівнюємо його.
  • Випікаємо брауні 20-30 хвилин при температурі 180 °C.
  • За допомогою спеціальної форми-катера або ножа вирізаємо з листа готового тіста серця, і просто розкладаємо його по формових силіконових чарунках у вигляді сердець.
  • Шоколад розтоплюємо на паровій бані або в мікрохвильовій печі, половину шоколадної маси забарвлюємо червоним (не шкодуйте барвника, щоб колір був максимально яскравим), половину залишаємо білою.
  • Брауні покриваємо кольоровою глазур’ю. Варіантів, як прикрасити, кілька: вмокнути серця в шоколад, використати кондитерський пензлик або целофановий корнет з тонкою насадкою.
  • Даємо глазурі висохнути і – вуаля! – романтичні брауні готові танути у роті 😍

Замість брауні можуть бути будь-які солодощі, які любить ваш хлопець або дівчина: макаруни, мармелад, цукерки та інші десерти. Може здатися, що такі рецепти – вищий пілотаж, але кулінарний онлайн майстер-клас допоможе впоратися навіть із найскладнішими стравами. Особливо якщо ви захочете підкорити кондитерські вершини разом зі своєю другою половинкою та вирішите приготувати солодкий шедевр удвох ???

Акції
Показати всі
8 акцій

Фотоальбом своїми руками до Дня закоханих

Скрапбукінг ㅡ особливий вид рукоділля, за допомогою якого ви зможете оригінально оформити листівку або цілий фотоальбом у подарунок на 14 лютого. Почніть з відбору фото та їх друку. Для альбому вам знадобиться: дизайнерський папір, наклейки, кабошони та інші дрібниці. Нижче варіант простого та швидкого альбому для початківців.

І ще один варіант мініальбому. Створення такого подарунку на 14 лютого не займе багато часу, а ось зігріватиме своїм теплом він довго.

Якщо скрапбукінг ㅡ дуже складно, декоруйте своїми руками фоторамку. Купіть готовий варіант і прикрасьте її в техніці декупаж, квілінгу, декоративними ґудзиками, саморобними сушеними часточками фруктів — будь-якими прикрасами, якими захочеться.

Акції
Друк фотографій формату 10х15 у «Фотокнига+»
Тернопіль, В'ячеслава Чорновола вулиця, 11
-26%
110 грн
89.0 грн
Друк зображень на полотні від «Focus Photo»
Вся Україна
-44%
320 грн
179.0 грн
Показати всі
2 акцій

Романтичний фотоколаж

Хочете здивувати кохану людину креативом і заразом добре провести час удвох? Є ідеальний рецепт, записуйте:

  • Замовляєте фотосесію лавсторі, на яку приходите удвох, – це може бути прогулянкова зйомка (на природі або на тлі міських пам’яток) або у фотостудії з професійним світлом та романтичними декораціями.
  • Отримавши знімки від фотографа, йдете в сервіс фотодруку та друкуєте найкрутіші фото.
  • Купуєте великий ватман, кольоровий папір, фурнітуру для скрапбукінгу – а далі все залежить від того, чи ви хочете, щоб романтичний фотоколаж з вашими фото став сюрпризом, чи бажаєте зробити спільний подарунок разом своїми руками.

Ще одна ідея подарунка з фото – створити оригінальний макет романтичного фотоплакату з оригінальними підписами та роздрукувати його на полотні. Вийде стильна та мотивуюча дизайнерська фішка з історією або яскравими моментами вашого кохання ? Щоправда, такий презент під силу тим, хто володіє принаймні початковими навичками графічних програм.

Приклад колажу, який можна зробити самому за допомогою Canva або інших онлайн-редакторів
Приклад колажу, який можна зробити самому за допомогою Canva або інших онлайн-редакторів

Саморобні свічки та свічники

Як щодо вечора при свічках? Свічки в оригінальних свічниках створять неповторну ауру свята закоханих, а буденні вечори без світла стануть більш затишними та красивішими.

Ошатні святкові свічники до дня закоханих нескладно зробити власноруч. Наприклад, можна взяти звичайну скляну банку або ємність оригінальнішої форми, промокнути клеєм ПВА червону або рожеву нитку і просто її обмотати. Залишилося помістити всередину банки свічку – і у вас вже готове оригінальне доповнення до подарунка та атмосфера свята на додачу!

Оригінальний свічник із банки
Оригінальний свічник із банки

А ось ще кілька ідей — все ті ж ємності-баночки, прикрашені тонким пакувальним папером у стилі пап’є-маше та декупаж, або аплікацією з вирізаних сердець:

Не складний подарунок своїми руками на День закоханих
Не складний подарунок своїми руками на День закоханих

Не тільки свічники, а й свічки теж можна зробити самому. Вийде справжнісінька свічка ручної роботи.

Для виготовлення знадобиться:

  • Віск або парафін. Перший — складніший матеріал, що вимагає певних навичок, другий (краще брати високоочищений харчовий) більш зручний для початківців.
  • Стеарін.
  • Кольорова воскова крейда.
  • Гніт — нитка з бавовни або муліне.
  • Місткість для водяної бані.
  • Миска для розплавлення парафіну чи воску.
  • Форми для свічок (найпростіше взяти звичайний паперовий одноразовий стаканчик, або фігурну силіконову форму).

Дерев’яні палички для кріплення гніту (для кожної свічки).

Дивіться, як виготовити свічку своїми руками на відео 🕯👇

Як зробити свічку з соєвого воску 👇

Акції
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Від 1 ночі у будні у «У Марусі» під Києвом
Миколаївка (Київська область)
-20%
900 грн
719.0 грн
Показати всі
73 акцій

Коробочка для валентинок

Один із найпростіших варіантів порадувати свою половинку оригінальним подарунком ㅡ зібрати особистий подарунковий бокс з урахуванням всіх особливостей вашої коханої людини. У коробку можна скласти все, що душа забажає: солодощі, вишукані сорти сирів, медові пасти оригінальних смаків, листівки, мімімішності, які будуть зрозумілі вам двом та багато іншого.

🤵🎁У подарунковий бокс для хлопців на 14 лютого можна покласти:

  • Квитки у кіно.
  • Сертифікат від Покупона, який будь-якої миті можна конвертувати в подарунок, наприклад, розваги зі знижками до 85%.
  • Чашки і чай або каву в залежності від смаків (а може дещо міцніше з гарними келихами). Для чаю можна підібрати гарну банку або коробку, яка служитиме вам довгі роки.
  • Рушники.
  • Білизна або модні кольорові шкарпетки.
  • Солодощі.
  • Листівки (а може ризикнете і намалюєте щось своїми руками?).

💃🎁У коробку для дівчини на День святого Валентина можна запакувати:

  • Сертифікат, який потім легко перетворити на будь-яку розвагу, фотосесію, бьюті процедуру, жіночі тренінги та багато іншого.
  • Сертифікат на заміський уїк-енд — тільки ви вдвох!
  • Запрошення на романтичне побачення на даху з видом на вечірнє місто, шампанським, частуваннями та приємною музикою. 
  • Подарунковий сертифікат на красу: СПА, манікюр, масажист, косметолог. З таким сюрпризом у коробочці у вашої коханої точно засяють очі, вибрати все можна на Покупоні зі знижками до 90%.
  • Солодощі.
  • Косметика, парфуми та ароматичні свічки.
  • Прикраса.
  • Екзотичні фрукти.
  • Валентинки.

Але мало зібрати подарунки в одній коробці, потрібно її прикрасити. Ідеї декору подарункових боксів до Дня всіх закоханих дивіться нижче.

Акції
Знижка 40% на доставку від ресторану «Шашличок»
Доставка по Києву та області до 30 км
-40%
0 грн
30 грн
Знижка 30% на меню кухні в «Kiev City Grill&Bar»
Київ, Кінцева вулиця, 1
-30%
0 грн
30 грн
Показати всі
72 акцій

Не обмежуйте фантазію і радуйте коханих милими дрібницями. Сертифікат можна покласти в оригінальну шестикутну коробку, а на розворотах усередині помістити ваші найкращі спільні фото. Як зробити такий об’ємний подарунковий бокс, дивіться у відео

Приклад наповнення коробки солодощами на 14 лютого у відео:

Акції
До 8 занять живописом для дітей у «Безмежність»
Київ, Метрологічна вулиця, 111
-51%
160 грн
99.0 грн
6 групових занять танцями у «Prestige Studio»
Київ, Олександра Архипенка вулиця, 5
-69%
550 грн
169.0 грн
Показати всі
52 акцій

Читайте також:
💜 Яким подарунком здивувати кохану на 14 лютого
💛 Що подарувати хлопцю на день закоханих
💜 Ідеї для побачення на 14 лютого у Києві
💛 Куди сходити на День усіх закоханих в Одесі
💜День святого Валентина у Львові: куди піти

Солодкі подарунки в оригінальній обгортці

Приємності зробити легко ? Порадуйте коханого особистою шоколадкою (або цілим набором). Для цього вам треба всього-на-всього купити шоколадки і роздрукувати милі оригінальні обкладинки.

Стильний варіант, модні кольори чи чорно-біла класика
Стильний варіант, модні кольори чи чорно-біла класика

Крім шоколадки, можете подарувати футболку, чашку, постер, фотомагніт, домашній фотоальбом або будь-який сувенір з індивідуальним друком. Покупон допоможе створити подарунок мрії швидко, якісно та за приємною ціною зі знижкою.

Ідеальні в якості подарунка на 14 лютого шоколадні цукерки у красивій фользі. Але просто цукерки – це банально, тут знову ж таки варто подумати про оригінальну подачу. Наприклад, вирізати з крафтового картону фігурки звірів та вручити їм у лапки солодкі подарунки (лапки можна склеїти клеєм ПВА або двостороннім скотчем).

Солодкі подарунки в оригінальній обгортці

Ще один симпатичний варіант подарункової упаковки для цукерок – романтичні поштові скриньки із сердечками, відмінно підійдуть для цукерок прямокутної форми.

Цукерки в оригінальній обгортці на 14 лютого
Акції
До 8 занять живописом для дітей у «Безмежність»
Київ, Метрологічна вулиця, 111
-51%
160 грн
99.0 грн
До 12 занять живописом в арт-студії «Tvorcha»
Київ, Січових Стрільців вулиця, 1-5
-63%
400 грн
299.0 грн
Показати всі
10 акцій

Подушки з аплікаціями з фетру

Швидко та просто можна створити на 14 лютого індивідуальну подушку для хлопця чи чоловіка. Дівчатам для цього знадобиться готова декоративна подушечка з гладкою наволочкою, фетр, нитки з голкою (або клей) та фантазія. Фетр ㅡ максимально простий у роботі матеріал. Він легко ріжеться, не кришиться і не вимагає обробки, а ще дуже доступний за ціною.

Виріжте з фетру все, що душа забажає, ㅡ різнокольорові серця, мордочки тварин, літери, квіти, та хоч квадратики з кружечками. Акуратно пришийте аплікації до наволочки (як варіант їх можна наклеїти за допомогою гарячого клею, що значно прискорить та спростить процес) та вуаля ㅡ ваш подарунок готовий. Він ідеально впишеться не тільки в домашній інтер’єр, а й у салон авто.

Подушка у подарунок на День закоханих своїми руками
Подушка у подарунок на День закоханих своїми руками
Простий варіант декору на 14 лютого
Простий варіант декору на 14 лютого
Подарунок хлопчику чи дівчинці на 14 лютого
Подарунок хлопчику чи дівчинці на 14 лютого
Акції
VIP-обгортання «Альгіотерапія» у «BodyLike»
Київ, Щекавицька вулиця, 30/39
-70%
4000 грн
1199 грн
VIP-обгортання в спа-капсулі в «BodyLike»
Київ, Щекавицька вулиця, 30/39
-70%
4000 грн
1199 грн
Показати всі
126 акцій

Панно для любителів подорожувати

Якщо ви любите їздити світом або часто подорожуєте країною, зробіть на 14 лютого красивий тематичний подарунок – панно з картами пам’ятних локацій, де ви побували разом зі своєю другою половинкою. З такою поробкою впорається навіть школяр, адже для її створення вам знадобляться географічні карти, щільний картон та фоторамки. Можна вирізати серця, як у прикладі, а можна сміливо експериментувати з формами.

Панно для любителів подорожувати
Панно для любителів подорожувати
Панно для коханої людини на свято
Оригінальне панно на 14 лютого
Красиве панно як подарунок на День закоханних
Акції
Цілий день розваг у мережі парків «Fly Park»
Київ, Оболонський проспект, 21Б
-30%
250 грн
175.0 грн
Вхідний квиток до парку розваг «Мадагаскар»
Київ, Степана Бандери проспект, 34В
-43%
210 грн
119.0 грн
Показати всі
223 акцій

Їстівний букет

Якщо у вас вправно-очумілі руки, то можна заморочитися і складнішим презентом. Подаруйте коханій або коханому на 14 лютого букет, який порадує не лише очі, а й шлунок. Можете зробити композицію із солодощами у гофрованому папері для оформлення.

Оригінальний подарунок хлопцеві чи чоловікові — оформити букет із «брутальних» смаколиків: ковбасок, сиру, риби. Для антуражу можна додати кілька маленьких пляшечок пива, віскі або напою, якому надає перевагу ваш коханий. Оригінально на 100% 👍

Букет із фруктів добре підійде і для дівчини, і для чоловіка. Адже хто не любить соковиті солодкі ягідки та й похвалитися таким подарунком в інстаграмі ㅡ одна радість.

Акції
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Від 3 ночей SPA-відпочинку в «VitaPark Карпати»
Жденієво (Закарпатська область), Шевченка вулиця, 257
-15%
8544 грн
7259.0 грн
Показати всі
82 акцій

Святковий романтичний декор будинка

Один із безвідмовних способів порадувати свою другу половинку – прикрасити помешкання до свята. Декор на честь Дня святого Валентина привнесе до рутини буднів радісну нотку, підніме вам і вашій коханій людині настрій, стане чудовим фоном для спільної романтичної вечері.

Найлегше прикрасити квартиру повітряними кулями у формі серця.

Найлегше прикрасити квартиру повітряними кулями у формі серця

Серця можна зробити з різних матеріалів: із затишних м’яких помпонів, з квітів, колосків, гілочок.

Універсальний спосіб прикрасити дім на будь-яке свято – саморобні тематичні гірлянди. День святого Валентина диктує романтичний стиль: серця у великій кількості, рожево-червона палітра, м’які, приємні текстури – щось із цього обов’язково має бути у ваших гірляндах. Це можуть бути просто серця з картону, або карти масті черва, або червоні та рожеві помпони – вмикайте фантазію та надихайтеся фотоприкладами нижче.

Банка емоцій, або «100 і 1 причина чому я тебе люблю»

Включайте креатив, адже баночка емоцій складна не так у виконанні, як у задумі. Виглядає все максимально просто ㅡ у банку ви збираєте невеликі листочки з побажаннями та вдячністю, зізнаннями у коханні та іншими милостями, туди ж можна додати блискіток (але не для брутального чоловіка), цукерок, жуйок «Love is» та інших дрібниць.

Банка емоцій, або «100 і 1 причина чому я тебе люблю»

Що написати? Обійдіться без штампів і пишіть те, що і справді відчуваєте. І якщо ваш чоловік круто смажить картоплю або вчасно точить ножі ㅡ обов’язково розкажіть йому про це, адже наше щастя складається з таких кумедних дрібниць. Коханій дівчині обов’язково повідомте, що вона найкрасивіша, у неї приємний голос, смачні оладки та найкраща у світі фігура.

До речі, банка емоцій – це те, за допомогою чого можна висловити не лише романтичні почуття до другої половинки, а й просто теплі, світлі емоції на адресу найближчих та рідних людей. У милих записочках можна в найоригінальніших формах висловити свою любов до мами, тата, сестри, брата, щоб вони щодня отримували нагадування про те, як ви їх цінуєте 💙

Читайте також:
💜 Куди поїхати у березні
💛 Ідеї для подорожі у лютому
💜 Гірськолижні курорти України
💛 Красивий манікюр на День святого Валентина
💜 Кращі фільми про кохання та пристрасть

Радуйте коханих хлопчиків, хлопців, чоловіків, дівчаток, жінок – у будь-якому віці, навіть через багато прожитих разом років, даруйте їм особливі подарунки не лише у свята. Нехай навіть це будуть приємні дрібниці та вироби, адже найголовніше – ваша увага. Діліться у коментарях, яка ідея подарунку на день всіх закоханих сподобалась вам найбільше і що плануєте дарувати?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *