Найкращі серіали 2020-2021

Дивитися серіали вдома стало модною, мега популярною розвагою. Якість самих серіалів зростає, а з появою стрімінгових сервісів можна дивитися онлайн навіть найсвіжіше кіно. Серіали з високим рейтингом замінюють прочитання хорошої книги.  Ще б пак, адже захоплюючий сюжет підкріплений чудовою акторською грою, відмінною режисерською і операторською роботою і видовищними спецефектами. 

#PokuponBlogTeam зробила підбірку топ найкращих серіалів 2020 і 2021 року, які варто подивитися. Запасайтеся смаколиками і дивіться онлайн або через підписку в хорошій якості зі знижкою від Покупона до 50%.

Вулиця світлячків

Серіал про жіночу дружбу, кохання, пристрасті і життєві випробування. Дві подруги такі різні – замкнута, скромна Кейт і харизматична, яскрава журналістка Таллі, але залишаються нерозлучними ось уже 4 десятиліття. У фільмі використовується цікавий прийом з різними часовими відрізками. Органічна гра обох актрис (в тому числі маленьких героїнь в дитинстві), живі діалоги, гумор – все сприяє приємному перегляду.  Фільм для тих, хто любить поміркувати про життя і її цінності. Після першого сезону – відмінні відгуки, глядачі з нетерпінням чекають на другий.

Рік: 2021.
Жанр: драма, мелодрама.
Рейтинг IMDB: 7,6.

Клариса

Шанувальники моторошних трилерів «Мовчання ягнят» і «Ганнібал» – радійте! Вийшов на екрани сіквел (продовження) – серіал про безстрашного агента ФБР Кларису Старлінг. Її профіль – гримуча суміш серійних вбивств, згвалтувань і політичних інтриг.  Хоробрість і непохитність Клариси як магнітом притягує безумців і монстрів в людському образі. Але чи така вже невразлива ця смілива жінка-воїн? Адже зсередини її підточує безліч протиріч і психологічних травм родом з дитинства…

Рік: 2021.
Жанр: детектив, трилер.
Рейтинг IMDB: 6,3.

Змій

8-серійний міні серіал британської компанії BBC, знятий для Нетфлікс, заснований на реальних подіях. В основу лягла історія Чарльза Собраджа, серійного вбивці і одного з найбільш невловимих злочинців ХХ століття. За майстерну брехню і вміння ховатися від правосуддя його прозвали Змій. У головній ролі – талановитий французький актор Тахар Рахім. Його персонаж неймовірно привабливий, і в той же час не дає глядачеві забути про злочинну сутність Собраджа. Загадки, небезпечні розслідування, цікаві психологічні тонкощі відносин вбивці і жертви – і все це на тлі гарної екзотики, адже злочинець орудував в країнах Південно-Східної Азії.

Рік: 2021.Жанр: детектив, драма.Рейтинг IMDB: 7,7.

ВандаВіжен

Вельми несподіване і гідне продовження супергеройський кіноепопеї. Кіновсесвіт Marvel – це не тільки нескінченні операції з порятунку людства, а й звичайне життя легендарних героїв. Як живеться Червоній Відьмі Ванді і андроиду Віжену після подій «Месники: Фінал»? Не дивуйтеся: вона пече пироги і відвідує книжковий клуб, а він ходить на роботу в типовий офіс. Обидва часом незграбно й смішно намагаються приховати свої надздібності. А їх до речі, все ж належить показати у всій красі – без героїчних подвигів не обійдеться. Навіть якщо ви не марвелівський фанат – серіал дуже затягує, є велика спокуса подивитися його одним махом!

Рік: 2021.
Жанр: фантастика, фентезі, бойовик, драма, мелодрама.
Рейтинг IMDB: 8,8.

Уявіть, що ви в місті

Семисерійний документальний серіал розповість про те, як це, жити в Нью-Йорку, з його шаленим ритмом, дивацтвами і особливою чарівністю. Про своє життя в мегаполісі в розмові з режисером Мартіном Скорсезе ділиться Фран Лебовіц.  Письменниця, гумористка і чудова оповідачка закохана в своє місто і його жителів, так що подивившись серіал, «Велике яблуко» напевно припаде до смаку і вам.

Рік: 2021
Жанр: комедія, документальний, біографія
Рейтинг IMDB: 8,2.

Читайте також: Рейтинг онлайн-сервісів для якісного перегляду ТБ і кіно

Добрі знамення

Комедійна фантастика чи просто фантастична комедія – кажучи про «Добрі знамення», обидва варіанти підходять. Однозначно, інша реальність з ангелами і демонами змусить вас посміятися від душі. У центрі сюжету ангел Азирафель і його давній друг, який потрапив у халепу, демон Кроулі. Духовні сутності затіяли свою Гру, поза рамками Добра і Зла. А все заради того, щоб не порушувати свій звичний уклад життя на Землі, з її благами і цілком людськими уподобаннями. Друзям будь-що треба запобігти кінцю світу, що вже близько!

Рік: 2019.
Жанр: комедія, фантастика.
Рейтинг IMDB: 8,1.

Відіграти назад

Поперше, серіал привертає зоряним акторським дуетом – Ніколь Кідман і Х’ю Грант. Їх герої – подружня пара, які давно разом, у них росте син. Здавалося б ніщо не затьмарить безхмарне життя успішних лікарів. Але все змінює звістка про шалено жорстоке вбивство молодої жінки, матері двох дітей. Поліція завзято взялася за справу, а герої опиняються в центрі розслідування. Калейдоскоп подій і все більш нові спливаючі факти змушують з нетерпінням чекати розв’язки. І так, серіал буде особливо цікавий для жінок – наряди у героїні Ніколь Кідман просто приголомшливі!

Рік: 2020.
Жанр: детектив, драма, трилер.
Рейтинг IMDB: 8,1.

Хід королеви

Захоплююча історія юної шахістки, яка зуміла зійти на вершину шахового Олімпу.  Твердий характер і неймовірний талант допомагає їй знову і знову перемагати в грі, яка до цього вважалася привілеєю світу чоловіків. Харизма головної героїні, справжня магія шахів, азарт і жага перемоги – все це передається глядачеві. Серіал дуже захоплює, його можна дивитися на одному диханні :)

Рік: 2020.
Жанр: драма, мелодрама.
Рейтинг IMDB: 8,1

Тед Лассо

Нікому невідомий, далекий від футболу та ще зі Штатів – тренером футбольної команди англійської Прем’єр-Ліги призначений дехто Тед Лассо. Відразу скажемо: серіал не про футбол. Точніше, футбол йде фоном, а акцент робиться на людські взаємини. Сюжет присмачений своєрідною сумішшю англійської і американського гумору – ви навряд чи будете реготати до упаду, але посміхатиметесь часто :) Підкуповує незмінний позитив, який випромінює головний герой, але ж англійці його прийняли м’яко кажучи з недовірою…

Рік: 2020.
Жанр: комедія, спорт
Рейтинг IMDB: 8,7

Новий папа

Продовження популярного серіалу «Молодий папа», «Новий папа» – це черговий виток історії про внутрішню кухню Ватикану. Папа перебуває в комі, а Ватикан – в кризі.  Скандали, інтриги і найважливіше питання, що повисло у повітрі – хто буде новим папою? За відгуками глядачів, «Новий папа» – це шедевральна робота режисера і акторів. Хто знає, можливо це найкращі ролі блискучих Джуда Лоу і Джона Малковича?

Рік: 2020.
Жанр: драма.
Рейтинг IMDB: 8,2.

Незвичайний плейлист Зої

Легка, дотепна музична комедія зі змістом. Головна героїня – звичайна дівчина, у якої несподівано відкрилися надздібності. Одного разу її життя перетворюється на суцільний мюзикл: вона починає чути і сприймати думки і емоції інших людей, немов вони співають і танцюють. Відмінна музична добірка, талановита акторська гра, розрив шаблонів і правил – фільм для емоційного розвантаження і відпочинку.

Рік: 2020.
Жанр: комедія, музика
Рейтинг IMDB: 8,3.

Меломанка

Робін, музична фанатка і власниця магазинчика вінілових пластинок, постійно терпить невдачі в особистому житті. Відносини закінчуються крахом через панічний страх рамок і зобов’язань. Робін вирішує проаналізувати топ-5 своїх останніх відносин і змінити подальше життя на краще. При цьому героїня звертається до глядача безпосередньо, розмірковуючи про сучасні відносинах і життя в мегаполісі.

Рік: 2020.
Жанр: романтична комедія
Рейтинг IMDB: 7,6.

Неортодоксальна

Історія молодої єврейської дівчини Есті, яка відмовилася від своїх хасидських коренів.  Вона кидає чоловіка і біжить з ультраортодоксальної громади в Брукліні, летить до Берліна де живе її мати.Там Есті відкидає всі свої переконання і обмеження, нав’язані їй з дитинства, і намагається будувати своє життя заново.

Рік: 2020.
Жанр: драма, біографія.
Рейтинг IMDB: 8,0.

Батьки року

Веселий і легкий британський серіал піднімає тему, близьку всім батькам. Пол і Еллі, подружня пара, пристрасно кохають один одного, ніяк не очікували, що народження первістка настільки змінює життя. Стреси, дитячі крики, необхідність балансувати між роботою і будинком, приділяти увагу літнім батькам і не забувати про друзів… У всьому цьому хаосі пара стикається з парадоксом амбівалентності: виявляється, можна злитися на свою дитину, і одночасно любити її до божевілля :)

Рік: 2020.
Жанр: комедія, драма.
Рейтинг IMDB: 7,2.

Нормальні люди

За увагою до деталей і атмосферністю сучасні екранізації книг бестселерів не поступаються своїм книжковим прототипам. Серіал «Нормальні люди» якраз вдалий приклад успішної кіношної версії книжкового хіта. Реалістична, чесна історія про підлітків старшокласників, про їх перше кохання і перешкоди, пов’язані з різним соціальним рівнем. У героїв до того ж різні характери і темперамент. Вона – тихоня відмінниця, яку вважають зарозумілою багачкою, він – зірка школи, спортсмен, чарівний улюбленець усіх, але з бідних. Це один з серіалів, рекомендованих до перегляду всім молодим людям, що тільки вступають у доросле життя, а також їх батькам, щоб краще зрозуміти своїх дітей.

Рік: 2020.
Жанр: мелодрама, драма.
Рейтинг IMDB: 8,5.

Завантаження

Серіал-фантазія на тему життя після смерті. Як варіант – тіло вмирає, а свідомість оцифровується і переноситься у віртуальний світ. Саме таке посмертне завантаження сталася з програмістом Нейтаном після фатального ДТП. Новий комп’ютерний світ на перший погляд здається ідеальним, але не факт, що симуляція апріорі зробить героя щасливим…

Рік: 2020.
Жанр: фантастика, комедія.
Рейтинг IMDB: 8,0.

Люпен

Це сучасна інтерпретація класики детективного жанру – історії про Арсена Люпена, джентльмена-грабіжника і майстра камуфляжу. Цікавий, динамічний сюжет, захоплюючий жанр екшн і звичайно харизматичний Омар Сі в головній ролі – секрет успіху цього французького серіалу. Дивитися його дуже легко – 5 серій по 40 хвилин «відлітають» за пару-трійку вечорів.

Рік: 2021.
Жанр: екшн, детектив, драма.
Рейтинг IMDB: 7,4.

Бріджертони

Екранізація книги «Герцог і я» Джулії Квін, серіал «Бріджертони» на піку популярності.  Безумовно, створений він в першу чергу для жінок: чудова візуальна картинка, приголомшливі костюми, зачіски, макіяж, декорації – неможливо відірватися! Цікаві повороти сюжету, інтриги, пристрасті, колоритний антураж вищого суспільства Великобританії – далеко не пуританського, до речі. І звичайно, кохання! Дивіться і отримуйте естетичне задоволення :)

Рік: 2020.
Жанр: мелодрама, драма.
Рейтинг IMDB: 7,3.

Велика

Несподівана інтерпретація історичних особистостей і подій – феєричний серіал про Катерину II. Фільм не заснований на реальних подіях і лише віддалено з ними перегукується. Юна романтична австрійська принцеса приїжджає в Росію, щоб стати дружиною імператора Петра III. Новоспечений чоловік поспішає розчарувати благовірну: пранкер, сексист, консерватор, він думає не про долю Вітчизни, а про коханок і гулянки. В голові імператриці зріє план масштабного перевороту… Якщо ви не боїтеся зіткнутися з досить сміливим чорним гумором (часом ну дуже смішним), а велика кількість темношкірих підданих при дворі російського царя не викликає у вас дисонанс (це лише мейнстрім американського кінематографа) – обов’язково  подивіться цей яскравий, іронічний і видовищний серіал.

Рік: 2020.
Жанр: комедія, драма, історичний.
Рейтинг IMDB: 8,1.

Оформити підписку від сервісів смарт-ТВ можна зі знижкою до 50% – дивіться новинки кіно і найсвіжіші серіали в хорошій якості.

Емілі в Парижі

Яскравий, соковитий, атмосферний і легкий серіал, який піднімає настрій. Нетривіальні повороти сюжету, чарівність героїв з хорошим почуттям гумору, стилем і шармом. А ще серіал – просто must to watch для СММ-ника, фахівця з реклами та просування товарів, джерело натхнення та ідей :)

Рік: 2020
Жанр: комедія, мелодрама
Рейтинг IMDB: 7,0.

Валерія

Добрий серіал про жіночу дружбу, подолання кризи середнього віку, секс, кохання, стосунки. Такий собі «Секс у великому місті» на іспанський лад. Головна героїня – письменниця Валерія знаходиться в творчій і особистій кризі: роман не пишеться, відносини з чоловіком не клеяться. Одна втіха – улюблені подруги, які завжди підтримають, незважаючи на власний «букет» проблем. Сюжет досить динамічний і реалістичний – можливо, хтось із глядачок впізнає себе :)

Рік: 2020.
Жанр: мелодрама, комедія.
Рейтинг IMDB: 6,1.

Сестра Ретчед

У центрі сюжету серіалу – історія життя і становлення характеру Мілдред Ретчел, тієї самої моторошної медсестри, яка кошмарила пацієнтів психлікарні в романі «Пролітаючи над гніздом зозулі». Події відбуваються за кілька десятиліть до описаних в бестселері. Що ж такого сталося, що юна медсестра еволюціонувала в холоднокровного монстра? Дивіться в серіалі.

Рік: 2020.
Жанр: трилер.
Рейтинг IMDB: 7,3.

Погань

Це історія про жінку – красивою, з хорошим почуттям гумору, дотепною, в міру сексуальною. Але вся її життя – суцільна катастрофа! Відносини з родиною не ладяться – від слова зовсім, бізнес руйнується, найкраща подруга помирає, а сексуальні фантазії і зовсім зациклені на священику, що дав обітницю безшлюбності.  Але головне – вона страшенно вперта, абсолютно не бажає приймати від когось допомогу і йде тільки своєю дорогою до особистого щастя.

Рік: 2016-2019
Жанр: комедія, драма.
Рейтинг IMDB: 8,2.

Любов і анархія

Головна героїня шведського серіалу – Софі, на перший погляд щаслива дружина і мати двох дітей. Начебто і робота є, і в сім’ї все гаразд – але щось заважає героїні відчувати себе собою і діяти на власний розсуд. Поки не відбувається щось таке, що не вписується в соціальні норми, – можливо це дозволить переглянути свої погляди на життя.

Рік: 2020
Жанр: драма, мелодрама
Рейтинг IMDB: 7,5.

Жага мандрів

Прихильникам моногамії тематика серіалу може здатися шокуючою. Герої – вже немолоде любляче подружжя, але заради збереження шлюбу вони вирішують практикувати «зради за домовленістю». До чого призведуть такі сексуальні експерименти і чи врятують вони шлюб – дивіться в 6 серіях фільму.

Рік: 2018
Жанр: драма.
Рейтинг IMDB: 6,5.

Чому жінки вбивають

Питання риторичне – звичайно, в ім’я справедливості, з помсти, від відчаю, в цілях самооборони. І тільки тоді, коли всі інші методи не працюють. Блискучий серіал, знятий в трьох часових і сюжетних лініях. За кожною парою героїв дуже цікаво спостерігати, смакуючи тонкий, своєрідний гумор. Антураж кожної епохи, приголомшливе вбрання – просто естетичний захват! А непередбачувана, дотепна (а за деякими відгуками навіть геніальна!) розв’язка – тільки заради неї серіал обов’язково варто подивитися.  Однозначно рекомендуємо до перегляду.

Рік: 2019
Жанр: драма, комедія
Рейтинг IMDB: 8,4.

В її очах

6-годинний серіал новинка від Нетфлікс вражає, шокує і не відпускає з першої до останньої хвилини. В основі сюжету – любовний трикутник, який переростає в фантастичний трилер. Чудова акторська гра, приголомшливий фінал – серіал можна подивитися залпом, за півдня!

Рік: 2021
Жанр: психологічний трилер, містика, фантастика.
Рейтинг IMDB: 7,2.

Велика, маленька брехня

Від режисера оскароносного фільму «Далласький клуб покупців» – історія про трьох матусь з вищого класу, які опинилися в епіцентрі загадкового вбивства. Інтригуючий сюжет, актори першого голлівудського ешелону (Ніколь Кідман, Різ Уізерспун, Зої Кравіц) і неймовірної краси локації – серіал буде однозначно цікавий для жінок.

Рік: 2017-2019
Жанр: детектив, драма.
Рейтинг IMDB: 8,5.

Академія Амбрелла

Серіал знятий на основі однойменних коміксів. Герої – колишні учні Академії, супер люди з надздібностями а-ля бачити мертвих і повертати їх в наш світ, або генерувати енергію за допомогою звуків. Сюжет еволюціонує від детектива до екшену і традиційної боротьби за скасування кінця світу. А по ходу дії – кохання, відносини, сімейні негаразди та інші деталі, за якими дуже цікаво спостерігати. Можна вдосталь посміятися – неабиякий гумор на висоті :) Не дивлячись на супергеройський тематику, серіал не рекомендований для підлітків і дітей до 14 років.

Рік: 2019
Жанр: фантастика, екшн, пригоди
Рейтинг IMDB: 8,0.

Корона

Сериал Корона

Шикарний серіал знятий на реальних подіях, розповідає нам історію життя і правління англійської королеви Єлизавети II. Майстерно відображений шлях ясноокої молодої жінки зі своїми почуттями і мріями до образу зрілої, спокійної і впевненої в собі Королеви. Переговори рівня еліта, складна дипломатія, політика, ідеологія в зв’язці з людськими відносинами – все це дає нам відчути, як це – бути обраною і носити ту саму Корону.

Рік: 2016-2020.
Жанр: драма, мелодрама, історичний.
Рейтинг IMDB: 8,7

Любов, смерть, роботи

Цей незвичайний серіал складається з 18 короткометражних анімаційних фільмів по 5-15 хвилин. Такі собі мультфільми для дорослих з нальотом еротики – не для дітей і навіть не для підлітків. Серії не пов’язані один з одним, кожна з них – окремий сюжет, простий і геніальний. Виключно якісна і реалістична графіка, цікаві, цілісні анімаційні історії – з того, що особливо сподобалося глядачам.

Рік: 2019
Жанр: наукова фантастика, анімаційний
Рейтинг IMDB: 8,5.

Зв’язок

Дуже незвичайний серіал, з нестандартною тематикою. Якщо хочете чогось конкретнішого, жорсткішого, ніж пропонує «50 відтінків сірого» – вам сюди :) Велика кількість латексу, батогів, болю, приниження – робота домінатрікс, вона така, непроста.  Особливо, якщо ти звичайний хлопець, хоч і гей. Незважаючи на своєрідну естетику, в серіалі багато якісного гумору, жартів (частенько нижче пояса – але смішних), а персонажі – чарівні.

Рік: 2019
Жанр: секс-комедія, комедійна драма
Рейтинг IMDB: 7,2.

Мандалорец

Нове творіння стрімінгового сервісу Дісней +, «Мандалорец» був сприйнятий глядачами і критиками на «ура». Високо оцінили і відмінну акторську гру, і шикарну візуалку, і режисерську роботу, і сценарій, і навіть саундтрек. Кожна серія – лаконічна пригода, яка гармонійно вливається в загальну канву сюжету. Підкорює таємничий головний герой, який не знімаючи маски примудряється передавати всі свої почуття і емоції. Загалом, варто подивитися.

Рік: 2019
Жанр: фантастика, космічний вестерн
Рейтинг IMDB: 8,8.

Відьмак

Хиткий мир, в якому чудовиська і люди змушені ділити територію, раптом починає руйнуватися. Монстри стали занадто сильні і небезпечні – і люди закликали на допомогу відьмака Геральта. Рівновагу має бути повернуто!

Рік: 2019
Жанр: містика, фентезі, драма, жахи.
Рейтинг IMDB: 8,2.

Історія лайливих слів

Хочете чогось легкого, невимушеного і гуморного – подивіться цей короткий серіал про історію виникнення ненормативної лексики. У ролі оповідача – Ніколас Кейдж, інші герої – звичайні люди, філологи, актори, кінокритики, стендап коміки – діляться своїми думками на цю досить провокаційну тематику. Без пафосу, скромності і книжкового занудства – вийшло цікаво!

Рік: 2021
Жанр: комедія, документальний
Рейтинг IMDB: 6,5.

Читайте також:

Найкращі фільми, засновані на реальних подіях

Фільми та мультики для підняття настрою

Ну що, визначилися, який серіал подивитися наступним? Згодні, навіть з нашим списком вибрати не так вже і просто. Проте, бажаємо вам крутого перегляду, діліться враженнями в коментарях :)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *