День Києва 2024: програма святкування у воєнний час

Щороку в останні весняні вихідні столиця України святкує своє народження – День Києва. У 2024 році свято припадає на 26 травня. Зважаючи на воєнний стан у країні, влада не планує гучних масових заходів для киян та гостей міста, але дещо цікаве буде і #BlogPokuponTeam розповість куди можна сходити погуляти і як трохи розвіятися, скориставшись знижками у розділі розваг, кафешок та ресторанчиків.

Акції
Виграй літній відпочинок на віллі «Оберіг» у Східниці
Східниця (Львівська область), Бориславська вулиця, 30
-0%
0 грн
20 грн
Виграй SPA відпочинок на День Конституції у Буковелі
Поляниця (Івано-Франківська область), Вишня урочище, 338
-0%
0 грн
20 грн
Показати всі
228 акцій

Екскурсії

Спеціально до Дня Києва Управління туризму та промоцій спільно з Київським центром розвитку туризму приготували для мешканців та гостей міста 6 безкоштовних екскурсій:

  • «Як козаки та магістрат на Подолі жили» – про середньовічний Подол та традиції Київського самоврядування. Екскурсія стартує з Контрактової площі (фонтан «Самсон») 27 травня о 12:00, 28 травня о 18:00.
  • «Провулками київського Кудрявця» – знайомство з літописними місцями Києва та творчою спадщиною видатних архітекторів, художників, письменників та акторів, які мешкали тут у різні періоди. Місце зустрічі – Львівська площа (пам’ятник Анні Ярославні), час – 27 та 28 травня о 15:00.
  • «Київ незвичний – від минулого до сьогодення» – про незвичайні локації Києва та історії, з ними пов’язані. Екскурсія починається від Золотих воріт (навпроти входу на станцію метро) 27 травня о 18:00 та 28 травня о 12:00.

Щоб взяти участь в екскурсії, необхідно зареєструватись – зробити це можна на офіційному порталі Києва.

Екскурсійні маршрути складені з урахуванням вимог воєнного стану: у разі оголошення повітряної тривоги всі присутні зможуть пройти в укриття, розташовані поблизу.

Розваги

27 та 28 травня відбудеться відкриття літнього сезону на ВДНГ, приурочене до Дня Києва. У програмі – виступи музичних гуртів Tonka та Cape Cod, а також мережі київських електронних музикантів.

До кінця літа на ВДНГ будуть відчинені понад 20 розважальних та релакс-локацій: басейн «Пірс 39», велопрокат, Animal Park, тропічна ферма «Планета метеликів», мотузковий парк Sky Park, Урбан-парк, Сад Гамаків, Оранжерея, BBQ-зона, артпростір UYAVA у Саду Бажань. У «Колі натхнення» у Пікнік-Саду плануються лекції на тему ментального здоров’я.

заходи на день києва 2023

Концерти, музичні виступи, кінопокази

27 травня 2023 року

  • Концерт «Рок-балади в саду», о 19:00 у Ботанічному саду ім. Гришка, вул. Тимірязєвська, 1. Пролунають найпопулярніші хіти U2, Queen, Nirvana, Aerosmith, Metallica, Beatles, Scorpions, AC/DC, The Rolling Stones, Fleetwood Mac, Pink Floyd, Eagles, Phil Collins, Survivor та інших славетних рок-музикантів. Квитки – від 350 грн, вхід до ботанічного саду включено у вартість.
  • «Україна-Італія» (музика М. Лисенка), о 15:00 в музеї Миколи Лисенка, вул. Саксаганського, 95. У програмі концерту – вірші українських та італійських поетів на музику композитора Миколи Лисенка у виконанні тенора та баса. Вартість квитків – 200 грн.
  • «Philharmonic Brass Ukraine», о 17:00 у Національній філармонії України, вул. Володимирський узвіз, 2. У програмі – музика Баха, Генделя, Пахельбеля та інших знаменитих композиторів. Вхід – від 200 грн.   

28 травня 2023 року

  • Концерт «Класика в саду: Моцарт і Вівальді», о 19:00 у Ботанічному саду ім. Гришка, вул. Тимірязєвська, 1. У програмі – музика Вівальді та Моцарта. Квитки – від 350 грн, включаючи вартість входу до ботанічного саду.
  • Звітний концерт дому балету та розтяжки El Casa, о 15:00 у ЦК «Святошин», проспект Перемоги, 112. Вартість квитка – 150 грн.
  • «Музична вишиванка», о 15:00 в музеї Марії Заньковецької, вул. Велика Васильківська, 121. На концерті виступить фольклорний ансамбль «Веселі музики» з народними піснями та традиційними мелодіями. Вхід – 200 грн. 
  • «Перлини класичної музики», о 15:00 у літературно-меморіальному музеї Максима Рильського, вул. М. Рильського, 7. У програмі концерту – музика Моцарта, Шуберта, Глюка, Лисенка та інших класичних композиторів. Вартість квитка – 200 грн.
  • «Концерт на три фортепіано», о 19:00 у Національній філармонії України, вул. Володимирський узвіз, 2. Київський камерний оркестр виконає музику Баха, Моцарта та Казадезюса. Вхід – від 300 грн.  

Більше розваг для всієї сім’ї

Прогулянки зеленим квітучим містом прекрасно доповнюються смачними перекусами, морозивом і ароматною кавою. Можна зазирнути до кафешки або замовити доставку піци чи суші та влаштувати пікнічок в одному з улюблених парків столиці – обидва варіанти доступні зі знижками від Покупон до 60%.

А ще:

Програма заходів і розваг на День Києва 28 травня 2023 року
Акції
Цілий день розваг у мережі парків «Fly Park»
Київ, Оболонський проспект, 21Б
-30%
250 грн
175.0 грн
Вхідний квиток до парку розваг «Мадагаскар»
Київ, Степана Бандери проспект, 34В
-43%
210 грн
119.0 грн
Показати всі
222 акцій

Читайте також:
? Де посмажити шашлики у Києві та за містом
? Кращі комплекси відпочинку з басейном у Київській області
? Де відпочити з дитиною у Києві та області
? Де влаштувати фотосесію у квітах
? Куди поїхати з Києва на вихідні
? Красиві місця для фотосесії у Києві та за містом

А як ви плануєте святкувати День Києва і куди хотіли б піти?

2 коментарів
  • Колян

    Хорошая программа для отдыха на праздник, а что слышно за концерт Вакарчука на ВДНХ?

    • Артем

      Я купил уже билет на Вакарчука на ВДНХ. Надеюсь, будет весело)))

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *