Як зігрітися — корисні поради

Холода, як завжди, настають несподівано та викликають жахливий дискомфорт. Мерзнуть усі, навіть ті, хто з нетерпінням чекав настання холодів, щоби заповнити ароматним чаєм свою термокружку, і укутатися в м’які светри і теплі шарфи. Пропонуємо декілька працюючих способів, як краще і швидше зігрітися в холодну пору і що робити, щоб не змерзнути в квартирі, на вулиці і на роботі.

Акції
Знижка 30% на ковзанку в ТРЦ Dream
Київ, Оболонський проспект, 1Б
-30%
0 грн
14 грн
Показати всі
1 акцій

Дихайте носом 

Коли ви на вулиці, то дихаєте носом, а не ротом. Дихаючи через рот, ви вдихаєте холодне повітря. А ніс і пазухи краще фільтрують його, заразом підвищуючи температуру. 

Прогрівайте взуття 

В холоди нелегко зігріти ноги. Коли температура тіла знижується, приплив крові до кінцівок зменшується — організм спочатку нагріває внутрішні органи. Наші ноги працюють як термос. Якщо вони не будуть досить теплими на початку дня, далі буде важко підвищити їх температуру. Тому взуття на ногах має бути теплим. 

Прогрівайте взуття біля радіатора або за допомогою сушарки для взуття безпосередньо перед виходом з будинку, щоб ногам було тепло весь день. Якщо ви в мороз багато пересуваєтеся особистим транспортом і мерзнете в машині або буваєте на риболовлі, кладіть у взуття зимові USB устілки з підігріванням, які не дадуть вашим ногам замерзнути.

Пийте гарячий чай і каву 

Кофеїн, що міститься в каві, блокує рецептори в кровоносних судинах і запобігає їх звуженню, захищаючи організм від переохолодження. Але краще всього, прийшовши з вулиці, зігріватися імбирним чаєм. Цей напій має природні зігріваючі властивості. 

Щоб гарячий ароматний напій був завжди череню рукою, запасіться чаєм в термокухлі або зайдіть в кафе і замовте гарячий чай. На Покупоні можна знайти кращі заклади вашого міста, де ви зможете не лише випити ароматний напій і відмінно поїсти, але і заощадити за рахунок пристойної знижки

Уранці в лісі, в наметі без опалення, при будь-якій температурі на вулиці, навіть на найлютішому морозі, гарячий чай з будь-якими зігріваючими спеціями (кардамон, кориця, аніс) допоможе зігрітися і запобігти застуді. Приготований заздалегідь напій налийте в термос і коли замерзнете, випийте чашечку-іншу. 

Чай
Акції
Знижка 40% на меню кухні в ресторані «Мітла»
Київ, Прорізна вулиця, 21
-40%
0 грн
30 грн
Знижка до 35% на меню кухні у ресторані «Дубаї»
Київ, Велика Васильківська вулиця, 1-3
-35%
0 грн
25.0 грн
Показати всі
74 акцій

Поставьте в будинку крісло-гойдалку

Сидіння на кріслі-гойдалці працює терапевтично не лише для нашого розуму — це також допомагає зігріти тіло. Коли тіло залишається нерухомим, його температура падає, і м’язи починають тремтіти. Розгойдування в кріслі-гойдалці вимагає роботи великих груп м’язів рук і ніг, що призводить до поліпшення кровообігу і так вам буде легший зігрітися вдома. 

Вийміть руки з кишень 

Коли вам холодно, ви інстинктивно кладете руки в кишені. На холоді краще це не робити, тому що це обмежує природний рух рук при ходьбі. Вони, у свою чергу, роблять благотворний вплив на кровообіг і, отже, нагрівають тіло.

Акції
До 10 занять стретчингом у студії «FreeLady»
Київ, Академіка Богомольця вулиця, 7/14
-51%
700 грн
399.0 грн
До 8 занять Pole dance в студії «FreeLady»
Київ, Академіка Богомольця вулиця, 7/14
-46%
700 грн
399.0 грн
Показати всі
159 акцій

Надівайте теплі речі 

До 30 відсотків тепла йде з тіла через голову. При купівлі шапки вибирайте ту, яка щільно закриває голову і вуха (вони швидко віддають тепло). Краще вибрати головний убір з флісу, ніж з шерсті. Фліс є кращим ізоляційним матеріалом і довше зберігає тепло. 

Термобілизна — відмінний помічник в холодну пору.

Дівчина у шапці та рукавицях

Не включайте опалення на максимум 

Вихід з теплого будинку на вулицю, де холодно і низька температура, несе в собі ризик змін в наших кровоносних судинах. Це, у свою чергу, може викликати хворобу Рейно, тобто нападоподібне скорочення артерій рук. Його симптоми проявляються болем і відчуттям холоду, ознобом. Ми не закликаємо вас знаходитися в холодному приміщенні. Досить не перегрівати будинок і тримати температуру в приміщенні в межах 18-20 градусів за Цельсієм.

Збільште в раціоні кількість білку 

Переварювання білку корисніше для організму, чим поглинання вуглеводів або жирів. Організм використовує більше енергії для поглинання білків, тим самим підвищуючи свою активність і температуру. Тому варто вживати більше соєвого молока, багатого білком, м’ясо або натуральний йогурт. 

Соєве молоко
Акції
Показати всі
5 акцій

Гріємося в ліжку 

Лежачи під ковдрою, робіть вправи, які поліпшують кровообіг і не дадуть вам замерзнути. Посувайте ногами вгору і вниз (близько 20 разів), потім зігніть їх в колінах і нахилить по черзі в одну та іншу сторони (близько 10 разів). Напружте і розслабте стегна близько 10 разів. Зробіть те ж саме для сідниць. Так ви розженете кров по всьому тілу і швидко зігрієтеся. 

Ефективно зігрітися в холодному ліжку можна за допомогою електричних грілок, біля ліжка доцільно покласти електричний килимок з підігріванням, а під ковдрою з електрообігрівом сни будуть найтеплішими і солодшими. 

Освіжіть в пам’яті приємні спогади 

Думки про приємне минуле допомагають нам зігрітися. Вчені університету Саутгемптона провели дослідження, в ході якого попросили людей згадати щось з минулого, а потім спробувати вгадати кімнатну температуру. Ті, хто згадував приємну подію, що викликає ностальгію, відчували температуру як більш високу. Це дозволило висунути теорію, яка свідчить, що, відтворивши відчуття комфорту з минулого, людина почуває себе краще і її терпимість до холоду зростає.

Зволожуйте шкіру

Якщо ви страждаєте від дерматиту, сухості або екземи впродовж осені або зими, більше змащуйте шкіру зволожуючими кремами. На запальних ділянках шкіри кровообіг прискорюється, що призводить до втрати частини тепла, яке накопичує організм. Щоб запобігти цьому, використайте велику кількість зволожуючих доглядових засобів для шкіри і стероїдних мазей.

Акції
Пластичний масаж обличчя від Алли Антонюк
Київ, Маршала Тимошенка вулиця, 15Г
-50%
500 грн
249.0 грн
До 5 сеансів мезотерапії від косметолога Інни Бойко
Ірпінь, Пушкінська вулиця, 37
-75%
400 грн
149.0 грн
Показати всі
266 акцій

Носіть з собою грілку для рук

Працює краще, ніж рукавички! Нагрівач гелю для миттєвого обігріву не дасть рукам замерзнути. Більшість нагрівачів багаторазового користування, і коли вони втрачають свої властивості, їх можна легко реанімувати, опустивши на декілька секунд в киплячу воду. Додатковим плюсом є те, що це «тепло для рук» впишеться у будь-який гаманець і кишеню.

Грілка для рук

Сходіть в сауну

Всього 10 хвилин, щоб зігрітися. В ідеалі, якщо ви поєднуєте це із зайняттям спортом (наприклад, з плавальним басейном). Але ви також можете використати переваги сауни без додаткових можливостей. Це відмінний спосіб зігрітися довгими холодними вечорами. На Покупоні ви знайдете масу пропозицій зі знижкою на відвідування сауни.

Акції
До 3 відвідувань інфрачервоної сауни у «Дана-Віта»
Київ, Анни Ахматової вулиця, 13В
-66%
350 грн
139.0 грн
2 години відвідування джакузі-залу в «Aroma Sauna»
Київ, Січових Стрільців вулиця, 21
-25%
1100 грн
825.0 грн
Показати всі
47 акцій

Висипайтеся 

Безсоння є дуже поширеною причиною того, що людина постійно мерзне. Якщо ви занадто мало спите, можливі порушення в роботі центру, що відповідає за температуру нашого тіла. Постійна сонливість зменшує ваш метаболізм і, як наслідок, ваше тіло виробляє менше тепла. Тому переконайтеся, що ви спите не менше 7-8 годин в день. При безсонні скористайтеся нашими порадами, як швидко заснути. 

Жінка у постелі

Все, що вам треба, щоб зігрітися в холодну пору, не важливо вдома ви, в лісі в наметі або застрягли в машині, — запастися теплими корисними речами і слідувати нашім простим лайфхакам. 

Акції
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Від 1 ночі у будні у «У Марусі» під Києвом
Миколаївка (Київська область)
-20%
900 грн
719.0 грн
Показати всі
73 акцій

Читайте також: 
✔️Як і чим підвищити імунітет
✔️Як відновити міцний сон
✔️Які аналізи потрібно здавати кожен рік
✔️Найкращі ковзанки Києва 2024
✔️Буковель: розваги та пам’ятки

Поділіться в коментарях, як ви рятуєтеся від холоду?

1 коментар
  • Анита

    Вы описали все лайфхаки, которыми я пользуюсь. Даже и не знаю, что бы еще можно было добавить.
    Можно теперь кидать статью друзьям, которые начинают закидывать вопросами, а не проговаривать по 100 раз одно и тоже. Спасибо за инфу)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *