Як зняти нарощені вії самостійно: корисні поради

Ви сходили до косметолога і зробили нарощування вій, а через декілька днів зрозуміли, що то не ваше? Занадто багато клопоту, необхідність у більш ретельному догляді, незвично велика довжина вій чи навіть неадекватна реакція організму на штучні волоски? Чи можно зняти нарощені вії вдома, не звертаючись до майстра, як зробити це правильно і обережно – про все це ми розповімо далі.

Що не можна робити, самостійно знімаючи нарощені вії 

Якщо результати нарощування трапились не такими, як ви очікували, й ви вирішили якомога скоріше позбавитись штучного матеріалу на очах в домашніх умовах, важливо дотримуватись заходів безпеки, аби не пошкодити повіки та очі. Ось що не слід робити жодного разу, якщо ви не хочете відчути на собі неприємні наслідки:  

  • Висмикувати нарощені вії пучками за допомогою пінцету й без допоміжних засобів. У більшості випадків нарощені вії закріплені достатньо міцно, й намагаючись просто вирвати їх, не розчинивши попередньо клей, ви ризикуєте сильно прорідити власні вії та пошкодити шкіру повік.
  • Використовувати для проведення процедури мило, гелі, шампуні та інші косметичні засоби, що не призначені для зняття нарощених вій. По-перше, ці засоби частіше за все не здатні розчинити клей. По-друге, використовуючи їх не за призначенням, ви ризикуєте отримати подразнення очей, які дуже сприйнятливі до хімічних засобів.
  • Проводити процедуру на хворих чи запалених очах, повіках. Навіть м’який засіб може посилити проблеми, посилити подразнення, больові відчуття чи навіть спровокувати алергічну реакцію.
  • Знімати нарощені вії під час менструації. Оскільки жіночий організм в такому стані більш сприйнятливий до болі, процедура становиться більш дискомфортною.
Нарощені вії

Видалення нарощених вій в домашніх умовах професійними засобами 

Зняти штучні вії самостійно – не така вже велика проблема, як здається. Головне – підійти до цієї справи відповідально та обережно, а також бути готовою до того, що при всій простоті, будь-яка з запропонованих нижче процедур займає певний час та потребує терпіння. Якщо ви все ж таки боїтеся ризикувати та не бажаєте займатися цим самі, зверніться до професіонала – на Покупоні ви знайдете пропозиції зняття чи корекції нарощених вій ві ведучих салонів вашого міста зі знижкою.

Із усіх засобів, призначених для зняття вій в домашніх умовах, краще використовувати професійні, які використовують самі майстри.

Зняття вій дебондером

Не варто лякатись незнайомого слова! Дебондер – це перший засіб, на який вам слід звернути увагу, якщо ви хочете позбавитись нарощених вій, не виходячи з дому та не витрачаючи на це шалені гроші. Це спеціальна рідина, яка допомагає розчинити клей, що використовується для нарощення.

Аби зняти штучні вії самостійно за допомогою дебондера, зробіть наступне:

  • Ножицями розріжте ватний диск та покладіть половинку під нижню повіку. 
  • Закрийте око та обережно нанесіть дебондер за лінією росту вій.
  • Зачекайте 1-2 хвилини, поки вії просочаться дебондером, а клей розчиниться, після чого просто зніміть волоски, що відклеїлись, за допомогою пінцету.

В процесі видалення вій важливо бути обережною, оскільки потрапляння дебондеру до очей може викликати печіння та алергічну реакцію. Якщо все ж такої неприємності не вдалось уникнути, якомога скоріше ретельно промийте очі проточною водою.

Зняти нарощені вії

Як знімати нарощені вії ремувером 

Ремувер – гарна альтернатива дебондеру для тих, хто шукає більш м’який засіб. До складу рідини входять олії, які мають не тільки делікатну, але й корисну дію. Ремувер випускається в формі гелю чи крему. Більш щільна текстура у порівнянні з іншими професійними засобами не розтікається шкірою повік, за рахунок чого суттєво знижується ризик його потрапляння в очі та до слизової оболонки. 

Процедура видалення штучного матеріалу з повік ремувером відбувається аналогічно, як і дебондером. Єдина відмінність – час витримування. Аби розчинити клей і підживити натуральні вії, ремуверу знадобиться десь 10 хвилин.

Аби краще зрозуміти, як знімати нарощені вії за допомогою ремувера, радимо подивитись відео.

Зняття нарощених вій підручними засобами 

Іноді буває так, що потрібно терміново позбавитись від невдалого елементу образу, а професійних засобів під рукою немає, й часу бігти до магазину за ними також немає. Які домашні засоби можуть підійти для зняття вій?

Зняття нарощених вій кремом 

У порівнянні з професійними засобами варіант зняття штучних вій за допомогою звичайного косметичного крему – доволі бюджетний. Поживний жирний крем знайдеться в косметичці практично кожної дівчини, що доглядає за своєю шкірою.

За технікою виконання цей засіб аналогічний до двох попередніх: візьміть на ватну паличку трохи крему та змастіть зовнішній край повіки, уздовж коренів вій; зачекайте, доки клей розчиниться, обережно видаліть залишки засобу та відклеєні вії ватним диском, змоченим у рідині для очищення повік

Олія: скажи «прощавай» нарощеним віям

Якщо ви шукаєте засіб, який допоможе вам видалити нарощені вії без шкоди для очей та шкіри повік, зверніть увагу на будь-яку натуральну олію. Такий метод є найбільш м’яким для ваших очей і вій, та дозволяє добитися одразу двох цілей: зняти штучні та підживити свої натуральні вії.

Єдиний мінус використання олій – процес зняття забере більше часу, ніж дебондером та іншими хімічними засобами. Однак цей недолік з лишком окуповується користю процедури.

Зняти нарощені вії маслом

Для зняття нарощених вій підійде будь-яка натуральна олія: соняшна, оливкова, кокосова, обліпихова, мигдальна, а особливо корисними з точки зору підтримки здоров’я «рідних» вій вважаються касторова та реп’яхова олії. Вони містять в собі максимум цінних речовин і вітамінів, необхідних для укріплення та стимуляції росту волосся, й забезпечує віям дбайливий догляд.

На Покупоні є олії органічного походження, якість яких перевищує всі очікування, а кешбек робить купівлю біль вигідною. 

Принцип використання олій в процедурі зняття нарощених вій однаковий:

  • Візьміть ватну паличку, змочіть олією та рівномірно розподіліть її по віям. Робіть це акуратно, аби олія не потрапила в очі. 
  • Зачекайте 15-20 хвилин (не більше – щоб олія не спровокувала набряклість повік).
  • Зніміть штучні вії щіточкою чи пінцетом.
  • Залишки олії видаліть міцелярним засобом та вмийтеся теплою проточною водою.

Зняття нарощених вій паром 

Ще один метод, який можна освоїти самостійно, – розпарювання. За допомогою пару можливо позбутись нарощених вій, не пошкодивши власні.

Перед тим, як почати процедуру, видаліть з обличчя декоративну косметику. Нагрійте воду до 80 градусів. Ємність, в якій нагрівається вода, повинна бути достатньо глибокою, аби пар, піднімаючись вгору, встигав трохи охолонути, перш ніж торкнутися вашого обличчя. Нахиліться над гарячою водою, накрийте голову рушником та попартеся протягом 10-15 хвилин. В процесі розпарювання обличчя не нахиляйтеся до води занадто низько, аби не обшпарити шкіру паром.

Зняти нарощені вії паром

По закінченню процедури видаліть волоски пінцетом. Штучні вії відійдуть без особливих зусиль завдяки впливу пара, що розтопив клей. 

Як правильно доглядати за рідними віями після зняття штучних 

Нарощення вій та наступне їх зняття – процедури, які потребують певного періоду відновлення. Будь-який хімічний та механічний вплив на організм, особливо на таку ніжну його частину, як очі, потребує наступної реабілітації. Як вона повинна виглядати?

  • Якщо ви регулярно нарощуєте вії, періодично робіть перерву між процедурами на 2-3 тижні. В цей час зробіть ламінування вій та активно підживлюйте їх в домашніх умовах. 
  • Після процедури зняття не забудьте в обов’язковому порядку нанести на рідні вії касторову чи реп’яхову олію. Ще краще – змішувати їх з вітамінами А, Е та В12 (продаються в будь-якій аптеці) та застосовувати щоденно. Таким чином вам вдасться укріпити здоров’я ваших вій, надати їм густини, а також простимулювати їх ріст.
  • Пам’ятайте про необхідність зволоження шкіри навколого очей та повік – для цієї мети існує величезна кількість різноманітних кремів та сироваток, які легко підібрати за віком та типом шкіри.
  • Живіть свій організм вітамінами: відрегулюйте дієту, наповніть рацион продуктами, що містять корисні речовини, – як грамотно перейти на правильне харчування, читайте в окремій статті

Сподобалась стаття? Діліться в коментарях своїм досвідом зняття нарощених вій.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *