Як змити фарбу з волосся: 6 способів швидко все виправити

Ви пофарбувалися і зрозуміли, що колір вам не підходить? Він вийшов занадто темний, не того відтінку? Якщо свіжа фарба лягає нерівномірно, коріння світліше за кінці або вам просто набрид звичний колір волосся, ви хочете стати більш світлою чи змінити тон. Давайте розберемо, що можна зробити з фінальним кольором волосся, який не відповідає вашим очікуванням. Як змити фарбу і чим вивести невдалий відтінок – освітлювачем чи народними засобами, і чи вийде це зробити в домашніх умовах?

1. Як змити колір порошком вдома

Не варто плутати змивку волосся з їх знебарвленням, навіть якщо в обох випадках використовується порошок-освітлювач. Під змивкою фарби (декапіруванням) мається на увазі необхідність максимально відмити, витягнути косметичний пігмент назовні без шкоди, щоб повернутися до базового кольору (фон освітлення – пігмент у волоссі, який залишається після видалення барвником самих нестійких синіх молекул меланіну і який визначає кінцевий колір і відтінок фарбованого волосся) і домогтися більш ідеального, рівномірного нового відтінку. 

Яким виходить фон після освітлення волосся вихідного рівня глибини тону
Яким виходить фон після освітлення волосся вихідного рівня глибини тону

Освітлюючий порошок відноситься до лужної, досить сильної змивки. Він дозволяє швидко зачистити колір і прибрати навіть стійку темну, чорну фарбу після давнього або не дуже фарбування, повернутися з чорного назад до свого рідного світлого тону, в блонд; вивести холодний попелястий відтінок (якщо вам більше подобаються і йдуть теплі тони). 

Для більш слабкої змивки порошок змішують тільки з водою і шампунем глибокої очистки. Це очищаючі шампуні на основі потужних ПАР, з додаванням молекул міцели, амінокислот (саліцилова кислота розчиняє ороговілі клітини, послаблює зв’язки між ними) і мінімальним вмістом поживних компонентів, які призначені для глибокого видалення накопичених у волоссі косметичних засобів і себума, підготовки волосся до подальших процедур, сприяють глибокому проникненню барвника і корисних речовин. Щоб вивести більш стійкий барвник – до порошку з шампунем додають оксигент: активатор 1,5%-1,8% для тонування або окислювач 3%-6% для стійкого фарбування. Пропорція – від 1:1 до 1:7 – залежить від того, наскільки темний і насичений пігмент потрібно зняти і наскільки світліше хочеться стати. Домогтися максимально щадного ефекту декапірування допомагає активний відновлюючий захисний комплекс OLAPLEX (ми згадували про нього, коли розповідали про фарбування волосся в домашніх умовах). 

Існує міф, якщо змішати порошок з оксигеном 12% і тримати його на голові якомога довше, можна швидко видалити чорний і повернутися в блонд або дуже світлий тон, 7-8 рівня глибини. Це помилкова думка. Краще використовувати окислювачі нижчого відсотка і при необхідності зробити змивку в кілька етапів.

Отже, як змивається пігмент порошком:

  • Приготуйте пластикову або скляну (не металевою) ємність, захисні рукавички, пеньюар, пензель для фарбування волосся.
  • Змішайте порошок з окислювачем, шампунем глибокої очистки (наприклад, хороший і недорогий професійний німецький шампунь Denkmit Balea Tiefen Reinigung) і теплою водою. Чим темніше вихідний колір волосся, тим вище повинен бути відсоток активатора і меншою кількість освітлювача в суміші. Наприклад, щоб змити 7-8 рівень глибини тону і вирівняти колір довжини з корінням до фону 10 рівня, досить взяти 1,5%-ий оксигент з пудрою 1:5. На обробку волосся середньої довжини йде близько 30 грамів порошка.
  • Розділіть волосся на 4 зони (2 скроневих і 2 потиличних). Закріпіть пасма зажимами.
Перед нанесенням змивки розділіть волосся на зони
Перед нанесенням змивки розділіть волосся на зони
  • Починайте наносити засіб з потилиці, з найтемніших, перевантажених косметичним пігментом ділянок (якщо такі є), рясно промазуючи кожне пасмо. Відросле натуральне коріння краще не чіпати. Залежно від бажаного кольору, їх можна перекрити барвником більш темного кольору або додатково освітлити на 3%-6% оксиді на наступному етапі фарбування і корекції кольору.
  • Через 20-30 хвилин подивіться на проміжний результат. Якщо не вийшло вивести і зняти пігмент рівномірно, по волоссю залишилися темніші ділянки, проведіть змивку повторно. Для цього спочатку зніміть залишки складу сухим паперовим рушником, змішайте нову суміш порошку з оксигеном і нанесіть на ділянки, які вимагають додаткового освітлення. В цілому за один етап фарбування не рекомендується тримати освітлювач на волоссі довше 1 години.
  • По завершенню декапірування, необхідно вимити голову шампунем глибокої очистки.
Якщо перше декапірування не дало бажаний результат, нанесіть освітлюючу емульсію повторно
Якщо перше декапірування не дало бажаний результат, нанесіть освітлюючу емульсію повторно
  • На вимите вологе волосся нанесіть фінішну фарбу. При цьому беріть на тон-два світліше, ніж хочете отримати, оскільки через деякий час вона має властивість ставати більш темною. Час впливу 30-50 хвилин.
  • В кінці вимити голову, нанести бальзам або маску і змити. Нагадуємо, що хороші ціни з кешбеком на косметику по догляду за волоссям ви завжди знайдете на Покупоні, а також поради редакції, як правильно доглядати за фарбованими пасмами.

Як вийти з чорного кольору, вирівняти світліше коріння з темними переповненими кінцями методом декапірування дивіться на відео

Якщо не впевнені, що впораєтеся зі змивом самостійно в домашніх умовах, не ризикуйте і звертайтеся до професійного майстра. Часто буває, що результат самодіяльності складніше виправити, ніж вихідну проблему. Тим більше, що на Покупоні ви знайдете неймовірні знижки до 80% на перукарські послуги кращих майстрів вашого міста і зможете підібрати салон і фахівця завдяки відгукам реальних клієнтів, зібраних з усього інтернету. Просте фарбування волосся до 2 довжини зі стрижкою і укладанням в салоні за сертифікатом обійдеться в межах 300-500 грн, в той час як тільки стрижка по Києву в середньому за прайсом коштує 250 грн. 

2. Кислотна емульсія для видалення кольору з волосся

У професійних косметичних магазинах часто можна зустріти готові засоби для змивки волосся – коректори і ремувери Color Off від ESTEL Professional, Color Reverse Salerm, Hair Company Light Remake Color, Decoxon 2Faze Kapous, Paul Mitchell Backtrack, Colorianne Remove Color System від Brelil та інші. Зручно, що емульсія йде готовим засобом, нічого змішувати і підбирати не потрібно, легко застосовується в домашніх умовах: нанесли, витримали і змили за інструкцією.

Головна відмінність змивки кислотним ремувером від лужної освітлюючої пудри – більш щадна дію. Він добре справляється з одним, рівномірним вихідним кольором. Але якщо ви дуже часто і багато перефарбовувалися в різні відтінки, косметичний пігмент вже глибоко в’ївся у волосся, то в підсумку може вийти неоднорідний фон і буде потрібно повторне нанесення змивки кілька разів (але не перестарайтеся, не робіть більше 2-3 спроб за раз, щоб не виснажити волосся). Після змивки важливо заповнити пустоти в волосяному стрижні і нанести пігментний барвник або тонік.

Дивіться на відео як з чорного перефарбуватися в світліші тони

3. Змиваємо фарбу кокосовим маслом

Не повірите, але кокосове масло – один з найшвидших делікатних способів позбутися небажаного пігменту і нерівномірного відтінку на волоссі без шкоди. 

Кокосове масло – натуральна щадна змивка косметичного пігменту
Кокосове масло – натуральна щадна змивка косметичного пігменту

Ніхто не говорить, що маслом вийде видалити чорний і стати знову блондинкою, але за рахунок ліпідів у його складі, які змивають пігменти, цей косметичний засіб справляється на «ура» з легкими завданнями і змивом на 1-2 тони. Кокосову (якщо немає під рукою) можна також замінити оливковою, касторовою, реп’яховою олією. 

Процедура дуже проста:

  • При кімнатній температурі розтопіть кокосове масло до рідкого стану і попрядно рясно нанесіть на сухе волосся.
  • Підберіть волосся в пучок і утепліть шапочкою для душу.
  • Залиште маску на пару годин або на ніч (якщо є така можливість).
  • В кінці вимийте голову очищуючим шампунем, обполосніть кислим розчином (з лимонною кислотою або лимонним соком) і нанесіть зволожуючий або живильний бальзам або маску на 15-20 хвилин.
  • Змийте і висушіть волосся.

4. Змивка кольору сметаною, кефіром і майонезом

Можна спробувати вимити відтінок і прибрати жовтизну такими народними засобами, як сметана і кефір. Крім ліпідів в кисломолочних продуктах міститься молочна кислота, яка має відлущувальні властивості і делікатно нейтралізує пігмент волосся. Метод не буде швидким і радикальним, але він максимально натуральний і не принесе шкоди волоссю.

Маска зі сметани і кефірна чистка в якості народних способів видалення барвника з волосся
Маска зі сметани і кефірна чистка в якості народних способів видалення барвника з волосся

Щоб домогтися освітлюючого ефекту, а також приглушити жовтизну освітленого волосся, кисломолочну маску потрібно тримати на голові мінімум 1.5-3 години. Для сухого і нормального типу підійде жирніший продукт – сметана, для жирних – ідеально спрацює кефірна чистка з низькокалорійним продуктом. За основу можна також брати майонез (краще домашнього приготування) з додаванням в нього лимонної кислоти або соку лимона.

Як зробити кефірну чистку в домашніх умовах:

  • Вимийте голову шампунем глибокої очистки.
  • Підігрійте 50-150 мл кефіру на водяній бані. Кількість беріть, виходячи з довжини волосся, їх треба гарненько просочити засобом.
  • Щоб підсилити дію молочної кислоти, додайте 50 грам горілки або 1-2 столові ложки соди в якості народного активатора. Майте на увазі, що сода і спирт підсушують, тому якщо у вас сухе волосся і шкіра голови, обмежтеся одним кефіром. 
  • Рясно нанесіть на волосся і утепліть (шапочка для душа + рушник).
  • Витримайте не менше 1.5 години, змийте і обполосніть злегка підкисленою (оцтом, лимонною кислотою, соком лимона) водою.

Чи вдалося відмити відтінок з волосся кокосовим маслом і сметаною і який вийшов результат дивіться на відео

5. Рецепт медової змивки

Змити барвник з волосся можна також за допомогою меду, при відсутності алергії на цей продукт, зрозуміло. Більш того це шикарна поживна і зміцнююча маска-змивка. Мед володіє багатою і різноманітною хімічною формулою з понад 300 корисних компонентів. А по насиченості амінокислот йому немає рівних серед харчових продуктів. 

В процесі змивання, під дією поєднання кислот (глюконової, яблучної, лимонної, молочної, винної, щавлевої, бурштинової і лінолевої) на раніше забарвленому волоссі відбувається реакція, схожа за дією з перекисом водню. Тому за кілька змивів можна вимити свіжий темний пігмент і отримати більш світлий відтінок. З цієї ж причини раніше освітлене волосся здається ще світлішим.

Краще і швидше змиває натуральний світлий липовий мед, з рівнем рН 4,5-7.

Для змивки на довге волосся (нижче лопаток) знадобиться:

  • 200 грам меду;
  • відвар ромашки аптечної (1 упаковку заварити по інструкції);
  • сік двох лимонів.

Інгредієнти змішати, нанести на волосся, злегка віджати і утеплити шапочкою. Витримувати не менше 3 годин. Змити проточною водою, нанести тонік.

6. Частка фарби з волосся аспірином

Чим ще можна прибрати старий відтінок з подальшим коригуванням кольору, якщо ви в пошуку кращих народних засобів, так це аспірином. До цього способу вдаються навіть професійні майстри. Завдяки ліпофільним і депігментуючим властивостям, ацетилсаліцилова кислота дозволяє не тільки освітлити нефарбоване на 1-2 тони, а й позбутися старої фарби на волоссі. Аспірин послаблює зв’язок між кератиноцитами і видаляє клітини, що містять пігмент. Крім того, регулює жирність, зміцнює волосся, повертає йому блиск і шовковистість.

Найпростіший рецепт видалення пігменту аспірином:

  • Зробіть розчин – 5-6 таблеток аспірину на пів склянки гарячої води.
  • Злегка остудіть і змочіть в ньому пасма.
  • Укутайте голову целофановою шапочкою і рушником.
  • Через 40 хвилин промийте волосся.
  • Злегка просушіть, нанесіть тонік або фарбу. Залиште на 30 хвилин.
  • Помийте голову безсульфатним шампунем для фарбованого волосся, нанесіть відновлюючий бальзам і ще раз промийте. 

Як самостійно зробити змивку аспірином дивіться на відео

Що тільки не намагаються придумати в домашніх умовах, щоб зняти в’їдливий і вивести невдалий колір, навіть колою або господарським милом. Але за допомогою будь-якого народного засобу навряд чи вдасться повністю позбутися косметичного пігменту і змити старий колір до вихідного фону. Вибирати вам – робити змивку поступово щадними засобами, більш ефективними хімічними в домашніх умовах або за допомогою професійного колориста. На цей випадок на Покупоні зібрані супер знижки до 80% на просте і складне фарбування волосся

А поки діліться в коментарях досвідом, які методи змивки пробували, що з перерахованого стало для вас відкриттям, а які методи з вашого досвіду зовсім не дали бажаних результатів.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *