Інста пост з компа: як завантажити фото в Інстаграм з комп’ютера або ноутбука

Число користувачів мега популярної соціальної мережі Інстаграм стрімко зростає. Спілкування, обмін інформацією найчастіше відбувається за допомогою смартфонів і інших гаджетів. Для повноцінного використання можливостей програми, для просування бізнесу в Інстаграм зручніше обробляти фото на комп’ютері і з нього ж завантажувати готові зображення в соцмережу. Про способи завантаження фото в Інстаграм з комп’ютера або ноутбука ми розповімо в нашій статті.

Публікуємо пости в Інстаграм з комп’ютера за допомогою розширення для Google Chrome

Викласти фотографії в Instagram з ПК можна просто завантаживши звичну мобільну версію програми на вашому комп’ютері. Для цього встановіть спеціальне розширення для Chrome:

  • У лівому верхньому кутку вікна брузера натисніть на іконку Додатки (Apps), у вікні, клікніть на значок Web Store. Або простіше, перейдіть за адресою http://dx.ua/xCYLS9nSPc. Результат буде один –  ви потрапите в інтернет-магазин Chrome.
  • У пошуковому вікні задайте розширення Desktop for Instagram і встановіть його собі на комп’ютер. Тепер ви зможете закачувати фото в Instagram зі свого стаціонарного комп’ютера або ноутбука.
Розширення Desktop for Instagram для Chrome
  • Для запуску розширення клікайте на значок камери Інстаграм в правому верхньому куті (крок 1 на скрині), воно відкриється в новому вікні.
Завантажуємо фото з компа в Інстаграм за допомогою Desktop for Instagram: крок 1, 2, 3.
  • Щоб почати роботу в Desktop for Instagram, зайдіть в свій аккаунт в Інстаграмі.

Зовнішній вигляд програми максимально наближений до інтерфейсу мобільної версії. У лівій частині – зображення екрану смартфона з аналогічними кнопками, праворуч – функціональні клавіші: поділитися фото в соцмережах, розгорнути зображення на весь екран, завантажити фотку на свій ПК (на картинці –  крок 2).

Ми підійшли до найголовнішого –  як додавати фото в Instagram з комп’ютера. Для цього:

  • Тиснемо іконку із зображенням фотокамери в верхньому кутку зліва або «плюсик» внизу зображеного екрану мобілки (крок 3 на картинці).
  • У вікні провідника Windows вибираємо потрібну папку і конкретне фото, яке вам потрібно додати в Інстаграм.
  • Наступні дії аналогічні тим, які ви звикли виконувати на мобільній версії: накладення фільтрів на фото, набір тексту-підпису, публікація.

У методу є незручні моменти, які можуть виявитися серйозними недоліками, що не дозволяють повноцінно працювати з додатком:

  • немає можливості публікувати відео-матеріал;
  • не можна завантажувати кілька фоток, тільки кожну окремо;
  • немає пакетного завантаження і обробки фотографій;
  • графіка (смайлики) не відображається.

Включаємо на комп’ютері мобільну версію Інстаграма

Є можливість включити мобільну версію Інстаграма на вашому ПК і через неї завантажувати фотографії з комп’ютера в ваш аккаунт. Робимо наступні кроки:

  • У новій вкладці Chrome заходимо на свою сторінку в Інстаграмі, ввівши свої облікові дані.
  • Тиснемо комбінацію клавіш Ctrl + Shift + i або правою кнопкою миші натискаємо на порожньому місці екрану.
  • Відкриється меню, вибираємо Inspect.
Включаємо мобільну версію Інстаграма на вашому ПК (крок 1 - 2)
  • Справа відкриється вікно з кодом, зверху нього тиснемо на значок із зображенням великого і маленького екранів – включиться мобільна версія Інстаграма (крок 1 на зображенні).
  • У нижній частині зображення смартфона ви побачите панель зі значками (крок 2). Якщо піктограми не з’явились, клікніть F5, щоб сторінка оновилася.
  • Щоб завантажити фотографію з комп’ютера і викласти її на сторінку в Інстаграм, тиснемо «плюсик».

І у цього методу є недоліки: немає перегляду на весь екран і швидкого завантаження картинок.

Детальніше, як публікувати пости в Інстаграм через браузер Google Chrome на комп’ютері, дивіться на відео.

Завантажуємо історії з комп’ютера в Інстаграм

Окремо варто сказати про такий функціонал в Інстаграм, як «сторіз» або просто історії. На відміну від звичайних фотографій, зображення і відео історій можна постити в своїй стрічці новин, при цьому вони не відобразяться на вашій сторінці. Через добу такі фотки видаляються автоматично, так що можна розмістити будь-який треш.

Щоб опублікувати історії в Інстаграм з комп’ютера, знадобиться сервіс SMMplanner, за допомогою якого також можна запланувати відкладений постинг.

Авторизуватися в цій програмі можна через Інстаграм (або іншу соцмережу), при цьому ваш аккаунт буде прив’язаний до сервісу, і відразу можна буде публікувати пости.

Зайшовши в SMMplanner, діємо покроково:

  • На панелі зліва тиснемо Пости / створити пост.
Постимо фото в сторіз Інстаграм за допомогою SMMplanner (крок 1)
  • Вибираємо функцію Запланувати пост і Фото / Відео, на компі знаходимо контент для публікації.
Постимо фото в сторіз Інстаграм за допомогою SMMplanner (крок 2)
  • За допомогою редактора зображень сервісу є можливість відредагувати фотографію. Розмір зображення для Інстаграм сторіз –  1080 х 1920 пікселів, що відповідає співвідношенню сторін 9:16. Якщо ви хочете, щоб додаток розмістив фото без обрізки, потрібні зображення з такими пропорціями.
Постимо фото в сторіз Інстаграм за допомогою SMMplanner (крок 3)
  • Після завантаження фото або відео контенту потрібно виставити час для публікації. Із запропонованих варіантів –  опублікувати прямо зараз або відкласти постинг на день, тиждень, місяць – вибираємо потрібний.
Постимо фото в сторіз Інстаграм за допомогою SMMplanner (крок 4 - встановлюємо дату публікації)
  • Якщо хочете, щоб історія була з хештегом (повідомленням-міткою, за допомогою якої Інстаграм групує публікації), прописуємо його в віконці «Текст» поста. Якщо потрібно додати геолокацію, за допомогою кнопки Місце проставляємо геомітку.
Постимо фото в сторіз Інстаграм за допомогою SMMplanner (крок 5 - проставляємо хештег і геомітку)
  • Не забуваємо поставити галочку на «Надіслати як stories», щоб матеріал потрапив в історії, а не на вашу звичайну стрічку в Інстаграм.
Постимо фото в сторіз Інстаграм за допомогою SMMplanner (крок 6)
  • Клікаємо «Ok».

Деяких користувачів цікавить питання, чи можна в Інстаграм викласти контент заднім числом? Однак інструментів, що дозволяють робити публікації як в стрічці, так і в сторіз постфактум, не існує. Такі правила і політика безпеки соцмережі.

Як завантажити фото в Інстаграм без втрати якості?

Користувачі Інстаграм знають, що часто, розміщуючи навіть найкращі фото, в хорошій якості, в результаті отримують зовсім не те, що хотіли. Справа в тому, що заради економії місця на сервері додаток Інстаграм автоматично стискає фотографії, тим самим погіршуючи їх якість. Але вихід є –  підганяти роздільну здатність фото під стандартну, яку підтримує Instagram. При публікації таких зображень стиснення не буде, і якість їх не погіршиться.

Для звичайної стрічки Інстаграм максимальні розміри фотографій 1080 х 1080, для Історій –  1080 х 1920. Якщо ви завантажуєте фотки з комп’ютера або ноутбука, заздалегідь відредагуйте їх в будь-який зі зручних для вас програм (Paint, Фотошоп). Для мобільних пристроїв доведеться встановити спеціальну програму (наприклад, No Crop).

Якщо вам цікаво краще пізнати тонкощі Інстаграм і застосовувати ці знання для розкрутки своїх брендів, вам знадобляться книги «Instagram. Секрет успіху ZT PRO. Від А до Я в просуванні» і «Феномен Instagram 2.0», які можна придбати на Покупоні з хорошим кешбеком.

Хочете освоїти графічний дизайн для ведення красивої інсти? Ось розділ зі знижками на курси по саморозвитку, який оновлюється щодня.

Сподіваємося, що завдяки нашим порадам ваша робота в Інстаграм стане комфортнішою і ефективнішою, а пости –  ще більш красивими і якісними. Якщо ви знаєте і користуєтесь якимись іншими цікавими фішками, як зручно додавати контент в Інстаграм з ПК, діліться ними в коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *