Чищення зубів air flow: що це, результат до і після, ціни, відгуки, протипоказання

Бактеріальний наліт на зубах – основна причина карієсу, запалення ясен і інших стоматологічних проблем. У кожного він неминуче залишається після їжі, а вживання чаю, кави дає ще і негарний пігмент. Щоб досконально прибрати зубний наліт, звичайного догляду за порожниною рота в домашніх умовах недостатньо. Тому стоматологи рекомендують доповнити гігієну зубів професійними методами чищення.  Одним з таких є технологія Air flow. Як проводиться чистка ейр флоу, як часто необхідно робити процедуру, чи не шкідливо це, яка ціна і якого ефекту очікувати після  – розбиралася редакція Покупона. А також підготувала для вас знижки до 55% на чистку зубів Air flow.

Читайте в нашій статті:

Технологія чищення зубів Air Flow

Апарат для чищення Air Flow
Апарат для чищення Air Flow

Чистку ейр флоу виконують в стоматології за допомогою спеціального апарату. Під сильним напором подається суміш води, повітря і порошкоподібного складу на основі бікарбонату натрію (харчової соди). Оцінивши стан зубної емалі пацієнта, стоматолог застосовує порошки з різною дисперсністю і абразивністю:

  • Абразивні порошки – якщо є велика кількість твердих зубних відкладень (в зв’язку з курінням, нерегулярної гігієною). Інші, менш агресивні суміші не впораються з мінералізованим зубним нальотом.
  • Поліруючі склади – при хорошому стані зубів і незначному пігментному нальоті.  Такі порошки видаляють м’який наліт і надають легкий ефект відбілювання.
  • Розчинна в слині дрібнодисперсний порошок з гліцином в складі – для пацієнтів з високою чутливістю зубів.

Важливо відзначити, що використання будь-яких порошків для техніки Air Flow (в тому числі абразивних) не шкодить емалі. Її щільність значно перевищує щільність будь-якого порошку ейр флоу. Тому травмування поверхні зубів очищувальною сумішшю виключено.

Щоб в очі не потрапляли бризки миючого складу, пацієнту одягають спеціальні окуляри.  В процесі чищення фахівець дбайливо знімає шар нальоту з зубної емалі, ретельно обробляючи навіть важкодоступні місця. Залишки нальоту і порошкової суміші своєчасно видаляються з порожнини рота за допомогою слиновідсоса.

Тривалість процедури становить не довше 30-40 хвилин. Після чистки ейр флоу на поверхню зубів наносять захисний гель із фтором. Це зменшує чутливість і зміцнює зубну емаль.

Чистка ейр флоу – боляче чи ні: відгуки пацієнтів

Одне з питань, які виникають у охочих професійно видалити зубний наліт: чистка ейр флоу – це боляче чи ні? За відгуками, процедуру найчастіше оцінюють як не надто приємну. Все залежить від стану зубів і ясен. Наприклад, невеликі болісні відчуття виникають при обробці оголених шийок зубів. Або при попаданні на чутливі ділянки слизової (язик, область під ним). Неприємним також може бути невелика кровоточивість ясен під час процедури. Адже наліт потрібно видалити і під ними. Але більшість пацієнтів у відгуках розповідають, що для них чистка була практично безболісною і терпимою.

Ефект до і після

Можливий дискомфорт і неприємні відчуття згладжуються завдяки помітному позитивному результату. Візуально оцінити ефект до і після чистки Air Flow можна по фото.

Випадок не дуже запущений, але результат до і після чистки явно помітний
Випадок не дуже запущений, але результат до і після чистки явно помітний
Чистка ейр флоу: ефект до і після
Чистка ейр флоу: ефект до і після

Air flow і ультразвукова чистка: в чому різниця?

Air flow і ультразвук – найбільш популярні методи професійного чищення зубів, і часто складно визначитися з вибором. Відмінного результату можна досягти як за допомогою ультразвуку, так і апаратом ейр флоу – все залежить від стану зубів. Але розглянемо нюанси кожного методу.

Уз чистка зубів, air flow: методи можна застосовувати комплексно
Уз чистка зубів, air flow: методи можна застосовувати комплексно

Air flow – більш щадна техніка, тому занадто важкі випадки повітряно-водно-порошковому потоку не під силу. Застарілий зубний камінь більш ефективно прибирає скалер – апарат, що випромінює ультразвукові хвилі. Методика проведення полягає в дробленні твердих зубних відкладень, частинки якого потім вимиваються струменем води.

Чистка ультразвуком завершується поліруванням абразивним складом і нанесенням десенсітайзера для зняття чутливості.

Коли у пацієнта встановлено імпланти і інші штучні елементи, до ультразвукової гігієни краще не вдаватися. Крім зубних відкладень може відбутися руйнування штучних конструкцій.

Для найкращого ефекту використовують обидва методи (при відсутності протипоказань): на початковому етапі – ультразвук, на завершальному – Air flow. Такий комплексний підхід дозволяє вирішити проблему навіть дуже занедбаного стану порожнини рота. На Покупоні процедуру професійного уз-чищення зубів, Air-Flow і полірування пастою можна пройти зі знижкою до 90%. Так, в стоматологічній клініці «Diva Dent» комплекс коштуватиме лише 269 грн замість 1500 грн, а для двох ще девевше.

Показання до чищення Air Flow

  • Якщо ви хочете освітлити зуби на пару тонів, не вдаючись до відбілювання.  Чистка ейр флоу знімає м’який наліт з пігментом від фарбувальних напоїв, їжі, куріння.
  • Перед тим як лікувати стоматологічні проблеми: карієс, пульпіт, гінгівіт, пародонтоз. Необхідно якісно і дбайливо видалити зубний наліт. З цим завданням відмінно справляється чистка Air Flow.
  • Обов’язково – перед установкою брекетів і зубних протезів (а у випадку з брекетами – і після їх зняття).
  • Перед процедурою професійного відбілювання зубів.
  • Для профілактики захворювань порожнини рота.

Чищення зубів Air Flow стоматологи рекомендують робити 2 рази на рік.

Чищення зубів для дітей

Гігієна зубів рекомендована для дітей з 3 років
Гігієна зубів рекомендована для дітей з 3 років: її проводить дитячий стоматолог

Молочні зубки малюка вимагають якісного догляду. Карієс молочних зубів може перейти на постійні, а це загрожує згубним впливом на здоров’я в цілому і може спровокувати:

  • хвороби лор-органів;
  • захворювання органів шлунково-кишкового тракту;
  • проблеми з нирками;
  • схильність до частих стоматологічним проблем.

Встежити за тим, як дитина чистить зуби, наскільки вона якісно видаляє наліт, як правило складно. Карієс може утворитися дуже швидко, тому ходити до дитячого стоматолога потрібно регулярно, 2 рази на рік. У тому числі – робити професійну гігієну зубів.

Зі скількох років слід робити дитині чистку зубів в стоматології? З метою захисту молочних зубів від карієсу вже з трьох років можна проводити чистку спеціальними м’якими щіточками.

Це не травматично і безпечно. У разі найменшого дискомфорту дитячий стоматолог наносить знеболюючий гель.

На апараті Air Flow дітям рекомендують чистити зуби з 12 років. Після чистки зуби полірують і фторують.

Як часто можна робити професійну гігієну дітям? Як і дорослим – раз в 6 місяців.

Чи варто робити чистку зубів при вагітності

При вагітності можна робити професійну чистку зубів
При вагітності можна робити професійну чистку зубів

Вагітність – дуже відповідальний і непростий період для кожної жінки. Адже тепер стан здоров’я майбутньої мами особливо важливо. Гормональні зміни в організмі вагітної, пов’язані з виношуванням майбутньої дитини, супроводжуються зниженням імунітету.  Розм’якшуються і тканини ясен, ротова порожнина стає більш вразливою і сприйнятливою до інфекцій. У період вагітності і грудного вигодовування можливо більш швидкий розвиток карієсу. На допомогу приходить професійне видалення нальоту – делікатна і більш щадна в порівнянні з іншими методиками чистка зубів Air Flow.

Якщо у майбутньої мами немає абсолютних протипоказань, вагітність – не перешкода для професійної гігієни зубів ейр флоу. Хіба що процедуру варто на якийсь час відкласти щоб уникнути зайвого стресу. Особливо, якщо немає показань, таких як гінгівіт або карієс.

Зважте всі за і проти, адже нервувати майбутній мамі не бажано. Якщо негативної реакції на стоматологічні маніпуляції немає – звичайно, процедуру робити варто.

Ціни на чистку зубів Air Flow

Ціна на послугу Air flow залежить від стоматології, міста, матеріалів і додаткових послуг. У великих мегаполісах, таких як Київ, Дніпро, Харків, вартість ейр флоу в середньому коливається від 500 до 700 грн. Але акції Покупона дозволяють економити до 85% і тоді чистка зубів airflow з ультразвуком, фторированием і поліруванням обійдеться від 199 грн.

У скільки обійдеться Air Flow у Харкові

Ультразвукова чистка зубів, Air-Flow і полірування пастою для одного в середньому по Харкову – 600 грн, а в стоматологічній клініці «Морозова» зі знижкою Покупона до 55% послуга обійдеться від 249 грн. Крім чищення зубів, в клініці «Морозова» вам запропонують всі види стоматологічних послуг європейської якості:

  • лікування карієсу з установкою фотополімерних пломб;
  • лазерне відбілювання зубів;
  • установка металокерамічних коронок.

У скільки обійдеться Air Flow у Києві

Ультразвукова чистка, Air-Flow, фторування та полірування зубів для одного в середньому по Києву – 700 грн, а зі знижкою Покупона до 85% – від 199 грн.

У скільки обійдеться Air Flow у Дніпрі

Ультразвукова чистка зубів з Air Flow і глибоким фторированием в середньому по Дніпру – 500 грн, а зі знижкою Покупона до 85% – від 300 грн.

Рекомендації після чистки

Професійне чищення зубів не вимагає тривалої реабілітації або якихось спеціальних заходів. Але спочатку важливо знати, скільки можна їсти після чистки Air Flow, що можна їсти, а що ні. Стоматологи-гігієністи з цього приводу рекомендують:

  • Після процедури утриматися від прийому їжі протягом 2-3 годин і в цей період пити тільки чисту воду.
  • Дві доби не вживати їжу і напої з барвниками в складі: ягоди (чорниця, ожина, вишня), шоколад, червоне вино, томатні соуси, помідори, буряк, морква, чай, кава, кока-кола, фруктові соки.
  • Протягом 2 діб – не курити.
  • Якщо після процедури є незначні пошкодження ясен або кровоточивість – вдома полоскати рот відваром ромашки або шавлії. Також можна наносити на ясна спеціальний гель на зразок Метрогил Дента (використовувати 2 рази на день протягом 10 днів).
  • Ретельно доглядати за порожниною рота вдома. Насамперед, поміняти зубну щітку: на старій можуть вже зібратися бактерії. Надалі потрібно не забувати міняти її регулярно, раз у 3 місяці. По думках лікарів стоматологів, більш ефективно видаляє зубний наліт електрична зубна щітка. При необхідності, крім чистки зубів мінімум двічі в день (а краще – кожного разу після їжі), потрібно користуватися зубною ниткою, іригатором. Переходьте за посиланнями та замовляйте всі ці товари онлайн на Покупоні з кешбеком і доставкою від Нової пошти.
  • Робити професійну чистку зубів не рідше 1 разу на півроку. Якщо ви в брекетах, будьте готові вдаватися до air flow чищення частіше – раз у 3-4 місяці.
Хороша зубна щітка, паста, флос, ополіскувач  – все, що потрібно для догляду за зубами в домашніх умовах
Хороша зубна щітка, паста, флос, ополіскувач  – все, що потрібно для догляду за зубами в домашніх умовах

Протипоказання

У технології ейр флоу є свої протипоказання, при яких варто утриматися від процедури:

  • захворювання органів дихання (бронхіальна астма, бронхіт);
  • пародонтит в гострій стадії;
  • витончення зубної емалі (через зловживання відбілюванням, наприклад), висока її чутливість;
  • глибокий карієс;
  • запалення в порожнині рота, такі як стоматит;
  • дитячий вік до 12 років;
  • алергія на складові чистячого порошку (ароматизатори).

А ви вже пробували чистку Air-Flow? Що думаєте про процедуру, які враження, відгуки, результат до і після? Діліться думкою в коментарях.

2 коментарів
  • Валентина

    была на чистке зубов, хотя и опасалась из-за патологически быстро стираемой эмали. но доктор заверил что мне делать ее можно. а в статье написано обратное, поэтому буду более подробно узнавать этот вопрос, не хочется повредить зубы

    • Татьяна Софиенко

      Здравствуйте, Валентина. Разумеется, проконсультировать насчет того, можно или категорически запрещено проводить профессиональную чистку зубов, может только квалифицированный стоматолог. Очевидно, возможность процедуры зависит от состояния зубной эмали пациента и метода чистки.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *