Гайд по Кирилівці: де зупинитись, що подивитись та як дістатись

Чисті піщані пляжі, прозоре мілководдя, що нагадує про закордонні курорти, тепла вода, яка прогрівається до 30 градусів і вище… Все це – Кирилівка, райська місцинка на узбережжі Азовського моря. З одного боку – коса Пересип і Молочний лиман, з іншого – Федотова коса і затока Сиваш.

Крім гарної природи та ласкавих морських хвиль Кирилівка потішить дітей та дорослих купою розваг за порівняно невисокими цінами. А що подивитися, чим зайнятися і де зупинитися в Кирилівці з крутими знижками до 45% – читайте далі.

кирилівка

Курортні зони Кирилівки

Кирилівка – невелике селище міського типу в Запорізькій області, один із самих гостинних і недорогих пляжних курортів України. 

Свою назву селище отримало на честь Кирила, сина Силуяна Капустіна, лідера секти духоборів, який заснував селище в 1805 році. Сучасна ж Кирилівка – це не тільки смт, а цілих 15 кілометрів курортної зони вздовж Азовського узбережжя, де можна добре відпочити самому і з дітьми.

відпочити на пляжі у кирилівці

Федотова коса

Найпопулярніший курорт серед відпочиваючих. Одна з причин любові туристів до Федотової коси – її масштаби. Вона простягається майже на 45 кілометрів в довжину, а в ширину в деяких місцях досягає 8 кілометрів.

Прихильники диких безлюдних пляжів і відпочинку в наметах можуть насолодитися тишею та спокоєм у західній частині коси. Комфорт і сервіс – те, чим потішить середня частина Федотової коси та Бірючий острів з Утлюкським лиманом. Там на туристів чекають бази відпочинку і готелі з усіма необхідними для крутої відпустки умовами.

федотова коса

Практично всі бази відпочинку знаходяться дуже близько до моря. Від самого далекого готелю до пляжу 5 хвилин ходьби, багато будиночків розташовано на першій лінії. Також на косі є де потусити: кафе, бари, кілька дискотек.

Дістатися Федотової коси нескладно. Найзручніший варіант – сісти на маршрутку, кінцева якої знаходиться на автовокзалі в Кирилівці. Приблизно за 10 хвилин вона довезе вас до курортного мікрорайону Степок, а там – привіт, тепле Азовське море!

Коса Пересип

Коса Пересип омивається Азовським морем з одного боку і Молочним лиманом – з іншого. Пляжі тут просторі і широкі, тож вам дійсно буде, де розміститися, щоб не заважати іншим і щоб не заважали вам. Плавний спуск до води і невелика глибина прибережних вод приваблюють чимало сімей з маленькими дітьми. Бажаючі оздоровитися теж оцінять тутешні місця – за цілющі грязі Молочного лиману.

коса пересип

Пересип – тихе місце, де майже не звучать гучні біти дискотек, тому тут ви матимете змогу сповна насолодитись плескотом морських хвиль і нічною тишею. Втім, відсутність розважальних закладів не завадить вам за бажанням повеселитися  – деякі готелі влаштовують кіноперегляди та дискотеки для своїх гостей.

Доїхати до коси Пересип можна на місцевому громадському транспорті, рейси щодня вирушають з центрального автовокзалу в Кирилівці.

Центр Кирилівки

Цей район курорту немов створений для молодіжного відпочинку. Любителі веселих тусовок знайдуть тут нічні клуби, ресторани і бари на будь-який смак і в великій кількості. Відпочиваючих порадують всі необхідні блага цивілізації: тут є ринок, банківські відділення, поліція і пункти медичних послуг. У центрі ви без проблем знайдете СТО або запишетесь на манікюр.

центр кирилівки

Центр Кирилівки – це не тільки магазини і клуби, а й якісне житло: бази відпочинку, готелі, гостьові будинки. Всі вони розташовані в межах 5-30 хвилин ходьби від моря. Якщо не хочеться багато ходити пішки, звертайтеся до місцевих служби таксі, які легко довезуть вас у потрібне місце.

Де зупинитись: найкращі бази відпочинку та готелі Кирилівки

У Кирилівці знайдеться житло різних категорій, на будь-який смак і гаманець. З урахуванням рекомендацій і відгуків відпочиваючих, пропонуємо найкращий вибір від BlogPokuponTeam.

«Піна»  

Готель «Піна» зручно розташований, поруч є магазини і ринок. Комфортабельні номери мають все необхідне, на території є басейн, шезлонги і навіси, так що приємний відпочинок забезпечений!

зупинитись у готелі піна

З сертифікатом від Покупону за 2099 (2800) грн ви отримуєте: 

  • 5-денне проживання для двох в номері люкс. 
  • Користування кухнею. 
  • Для дітей – розваги на дитячому ігровому майданчику.
  • Тіньові навіси для релаксу, басейн і лежаки. 
  • Місце на приватній парковці. 
  • Wi-Fi. 
  • Можливість продовжити свою відпустку зі знижкою, підсумувавши сертифікати від Pokupon.
«Піна»

«Максима» 

«Максима» – база відпочинку в зеленій зоні Кирилівки, в 300 від моря. Для гостей –  затишні номери з усім необхідним, балкон або тераса, де приємно відпочити ввечері або випити ранкову каву. На території працює кафе, де можна замовити комплексне триразове харчування, є дитяче меню. 

За сертифікатом Покупона за 1360 (1700) грн ви отримуєте: 

  • 3 дня проживання для двох в номері люкс. 
  • Для маленьких гостей – дозвілля на дитячому майданчику і в дитячій кімнаті. 
  • Користування альтанкою, мангалом і приладдям для барбекю. 
  • Користування парковкою. 
  • Wi-Fi.
База «Максима»
«Максима»
Номер в «Максима»

«Техас»

Щоб побувати в сонячному штаті Америки, зовсім не обов’язково летіти за океан, адже свій «Техас» є і в Кирилівці! Ласкаво просимо на сучасну комфортабельну базу відпочинку з усіма зручностями і чистим, доглянутим пляжем в двох кроках. Це –  ідеальне місце для молодих людей, адже поруч знаходиться культовий однойменний нічний клуб. На території бази є настільний теніс, дитячий майданчик, більярд і кафе.

«Техас»

З сертифікатом Покупону за 2160 ₴ замість 2700 ₴ ви отримуєте:

  • 4-денне проживання для двох в номері стандарт з верандою в корпусі №6 на пляжі і довше при підсумовуванні купонів. 
  • Користування відкритим великим басейном загальною площею 350 кв. м. 
  • Можливість приготування їжі на загальній кухні або мангалі. 
  • Користування приватною парковкою. 
  • Веселі розваги на дитячому майданчику, пінні вечірки на пляжі. 
  • Wi-Fi .
«Техас»

«Біла акула» 

«Біла акула» – новий готель на початку Федотової коси. Номери люкс в капітальному триповерховому корпусі, на 2 і 3 поверсі – з балконами з видом на море і Утлюкський лиман. Великий басейн з очищеною морською водою. На території готелю працює кафе, де за відгуками відпочиваючих дуже смачно готують. 

«Біла акула»
«Біла акула»
Номер в готелі «Біла акула»

За знижкою Pokupon за 2160 (2700) грн ви отримуєте: 

  • 3 дня проживання в номері люкс для двох. 
  • користування басейном 5х12 метрів з шезлонгами і парасольками. 
  • Для дітей – батут і гойдалки. 
  • Можливість відпочинку в альтанці, користування мангалом. 
  • Wi-Fi.
  • Користування парковкою. 

Куди піти та чим зайнятись у Кирилівці

Не хочете обмежувати дозвілля пляжним релаксом і шукаєте інші способи відпочити і повеселитися? Ловіть список крутих варіантів, як розважитися і що цікавого можна побачити.

Покататися на катері

Якщо хочеться нових вражень, обов’язково прокотіться по Утлюкській затоці на стилізованому під старовину катері «Ластівка». Година-півтори катання на судні, зупинка на дикому пляжі з купанням, можливість замовити вечірню прогулянку «Запрошення на захід» – чим не відмінна ідея? Тим більше, що задоволення зовсім недороге і коштує від 50 грн для дітей до 100 грн для дорослих.

катер у кирилівці

Порибалити 

Азовське море рясніє смачною рибкою. Тут водяться й бички, й пеленгас, і судак, і тарань, і ставрида – тож рибалкам в місцевих водах буде роздолля. З берегу риба найкраще ловиться в осінній і весняний періоди, а влітку за уловом краще виходити у відкрите море. Головне запастися з дому рибальськими снастями, а човен можна взяти напрокат на місці.

риболовля у кирилівці

Відвідати дельфінарій

Прекрасний варіант відпочити і розважитися всією сім’єю – похід до дуже крутого дельфінарію в Кирилівці «Оскар». Тут на вас чекають яскраві та ефектні шоу-програми за участю акробатів, дельфінів і морських котиків.

розваги у кирилівці - дельфінарій

Драйванути у лунапарку

Якщо любите відпочивати активно і з адреналіном, настійно рекомендуємо відвідати місцевий лунапарк «Адреналіншоу» або «Сафарі-Парк». У кожному з них знайдуться веселі атракціони і для дітей, і для дорослих. Веселий вечір вам забезпечений!

лунапарк у кирилівці

Повеселитись в аквапарку

Тим, хто хоче охопити весь спектр курортних розваг, варто піти в місцевий аквапарк «Острів скарбів» – один з найбільших водних розважальних комплексів в Європі. Тут на вас чекає 34 атракціони, серед них – і екстремальні спуски, і повільні дрейфи, і дитяча зона. На території аквапарку є піцерія і кафешки для смачного і ситного перекусу.

аквапарк у кирилівці

Потусити у клубі

У Кирилівці є купа місць, в яких можна відірватися на славу, і деякі з них варто обов’язково відвідати, якщо ви любите тусовки. Це «Aquadance» на території аквапарку «Острів скарбів», відомий своїми вечірками в басейні і барною стійкою 11 метрів. Також користуються популярністю серед місцевих мешканців і туристів клуб «Техас» і «М’ята beach club».

розваги у кирилівці

Піти до парку розваг

Якщо подобається старовинний антураж, нерівно дихаєте до історії українських козаків, та й просто хочеться чогось «такого», сміливо йдіть до парку розваг «Кирилівська Січ». На його території відтворено атмосферу козацьких поселень, а аніматори в історичних костюмах покажуть вам, як правильно стріляти з арбалету та їздити верхи.

парк розваг кирилівка

З’їздити до Асканії-Нови

У двох годинах їзди від Кирилівки розкинувся величезний заповідник Асканія-Нова, в якому мешкають рідкісні та екзотичні види тварин. Якщо хочете насолодитися видами первісного українського степу і взяти участь у ретро-сафарі, обов’язково відвідайте цю райську місцину.

асканія нова

Читайте також: Асканія-Нова: історія заповідника, найкрасивіші місця

Відвідати Обитічну косу

Обитічна – це ще одна коса, розташована на північному березі Азовського моря, доїхати до якої можна за 2-2,5 години. На території коси знаходиться державний ландшафтний заповідник, в якому мешкають тисячі різноманітних видів птахів. Своєрідна скупова краса цих місць не залишить байдужими любителів дикої природи.

обитічна коса

Оздоровитись у санаторії

Кирилівка – особливий курорт, на якому можна не тільки класно розважитися, але і привести здоров’я до ладу. Тисячі людей приїжджають лікуватися до грязелікувального санаторію «Кирилівка» і на цілющі лимани, щоб оздоровити себе, своїх дітей, і просто розслабитись після важких трудових буднів.

санаторій кирилівка

Підкорити хвилю

Адептам активного морського відпочинку варто спробувати свої сили в таких розвагах, як віндсерфінг і кайтбординг. І неважливо, є у вас досвід чи ні – з інструкторами і якісним прокатним спорядженням, яке можна знайти на курорті, ви зможете на повну насолодитися планеруванням по хвилях. До того ж Азовське море – не бурхливий небезпечний океан, тож з легкістю підкориться навіть новачкам.

віндсерфінг кирилівка

Де поїсти у Кирилівці

Їжа безумовно не стане для вас проблемою, якщо в готелі, де ви забронювали собі номер, у вас є окрема кухня для готування, або до пакету включено комплексне харчування. До того ж у Кирилівці є продуктові ринки і магазини для тих, хто хоче готувати самостійно.

Але якщо вам хочеться свіжих гастровражень та пізнати усю красу крутого сервісу на європейському рівні, то у нас є для вас супер-пропозиції. Один з найбільш респектабельних і красивих ресторанів у Кирилівці «Villa SunRemo» потішить вас вишуканим інтер’єром та смачними стравами європейської та української кухні.

де поїсти у кирилівці

Любителям українського колориту прийде до смаку ресторан «Будьмо» з його традиційним оформленням і апетитною та ситною національною кухнею.

ресторан кирилівка

Ну а фанатам піци у всіх її численних варіаціях буде максимально комфортно в затишному ресторані-піцерії «Подкрепіцца», назва якої говорить сама за себе.

поїсти у кирилівці

Як дістатись Кирилівки

З Києва найзручніше взяти квитки на потяг і доїхати до Мелітополя. Від місцевого залізничного вокзалу Кирилівки можна дістатися маршруткою, автобусом, машиною через сервіс блаблакар або взяти таксі (75 км).

Влітку до курортного селища регулярно курсують рейсові маршрутки і автобуси Запоріжжя-Кирилівка. З Харкова і Дніпра їздять комфортні мікроавтобуси, що розвозять  пасажирів по різних районах Кирилівки. А якщо ви подорожуєте на власному авто, подивіться по мапах, як дістатися курорту.

Як доїхати в Кирилівку з Харкова.

Як доїхати в Кирилівку з Дніпра.

Як доїхати в Кирилівку з Одеси.

І наостанок подивіться, яка красива Кирилівка з висоти пташиного польоту:

А ви любите відпочивати в Кирилівці? Де саме? Або збираєтеся на цей курорт вперше? Діліться планами і враженнями в коментарях!

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *