Віртуальні екскурсії, або як подорожувати по світу онлайн

Герою знаменитого роману Жюля Верна знадобилося 80 днів, щоб об’їхати навколо світу. Нині такий подвиг може зробити кожен набагато швидше завдяки віртуальним екскурсіям. Буде потрібен тільки комп’ютер і стабільний інтернет. Такий вид онлайн розваг дозволяє подорожувати по містах України, Європи, та по всьому світу, відвідувати відомі музеї як Лувр або Ермітаж без необхідності взагалі кудись їхати. Під час карантиних і обмежень, пов’язаних з Covid19, це стало особливо актуально. Команда #PokuponBlog розповість де можна побувати за допомогою найпопулярніших віртуальних екскурсій.

Читайте:

3D подорожі по країнах світу

Перші картографічні сервіси інтернету з’явилися на початку 2000-х років. Спочатку вони представляли собою точки на карті з фотографіями магазинів, ресторанів, кафе та інших видів бізнесу для реклами, і щоб їх легше було знайти. З розвитком цифрової фотографії знімки ставали більші і об’ємніші, що дозволило об’єднати їх в єдине полотно з вулиць, будинків, навіть цілих міст, по яким можна здійснити — віртуальні екскурсії.

Найзнаменитішим подібним сервісом сьогодні є Google Maps. Досить ввести в пошуковий рядок браузера Chrome адресу або назву якоїсь локації в світі, клікнути на вкладку «Карти» і перейти в фото. А далі за допомогою миші можна переміщатися між зображеннями на невеликі відстані і дивитися на фотореалістичне оточення.

Таким чином можна безкоштовно подорожувати по містах України, Європи, здійснювати тури по Ізраїлю, Італії, Єгипту, Японії та усього світу, не виходячи з дому, зі смартфона або комп’ютера. Останній, природно, краще з огляду на набагато більшій діагоналі екрану.

Під час карантину з’явилися цілі онлайн тури з гідом, який докладно розповість про всі визначні пам’ятки. Зрозуміло не вийде поставити запитання екскурсоводу в реальному часі, побачити бекстейдж екскурсії, отримати повний спектр емоцій, але плюси віртуальних екскурсій все ж є:

  • Доступність. Ціна онлайн екскурсії по знаменитому місту або музею в рази нижча за звичайну, а без додаткових послуг може бути взагалі безкоштовною.
  • Можливість проведення екскурсії в будь-який зручний для вас час, з будь-якої точки.
  • Ефект присутності, який можна посилити, використовуючи шолом віртуальної реальності.

Онлайн тури і екскурсії по Україні

В Україні віртуальний туризм також стрімко розвивається. Вже сьогодні можна онлайн прогулятися по Києву, Одесі, Харкову, Львову та іншими містами, пройтися по театрах, храмах, заглянути в музеї.

Онлайн-экскурсия по Одессе

Ах, Одеса — перлина біля моря! Прекрасне українське місто, яке закарбувало за собою тверде друге після столиці місце за привабливістю (на думку самих туристів). Звичайно, пандемія Covid19 багатьом, м’яко кажучи, підкоригувала плани похлюпатися в Чорному морі і погрітися під південним сонечком. Але скуштувати історичну таємницю одеських вулиць і визначних пам’яток міста можна онлайн, завдяки туру з гідом від компанії «Персональний гід». Сплачуйте онлайн екскурсію зі знижкою від Покупона 50% і гоу одеськими вулицями і пам’ятками.

Музеї України під відкритим небом

Віртуальний тур музеями України під відкритим небом — проект, який пропонує всім бажаючим абсолютно безкоштовно побувати в таких місцях:

  • Ужгородський Національний музей народної архітектури та побуту.
  • Пирогово — Національний музей народної архітектури та побуту України в Києві.
  • «Мамаєва слобода».
  • Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини.
  • «Резиденція Богдана Хмельницького».
  • «Шевченківський гай».
  • «Запорізька Січ».

Чорнобиль

Без перебільшення Чорнобиль — найбільш таємниче місто України, яке щорічно приваблює мільйони туристів з усього світу. Однак багато хто побоюється його сумної історії та її радіаційних наслідків, хоча хотіли б подивитися на головний пам’ятник зони відчуження. Онлайн-екскурсія хороша альтернатива, але не йде в порівняння з живою практикою. Квиток на захопливий тур до Чорнобиля можна придбати на Покупоні зі знижкою до 36%.

Київський зоопарк

Чи можливо під час карантину сходити в зоопарк? Так! Столичний зоологічний сад після глобальної реконструкції в 2020 році пропонує таку можливість. Прогулятися Центральним зоопарком в Києві можна безкоштовно для дітей і дорослих по віртуальній екскурсії. Єдиний мінус — нерухомі звірі. Тому краще, якщо чадо дуже хоче подивитися живих звіряток, сходити в контактний зоопарк, адже там їх дозволяється ще й помацати, і погодувати, і отримати в результаті море позитивних емоцій.

Виртуальный музей Ивана Франка

Іван Франко — один з найвідоміших і шанованих в Європі культурний діячів України кінця XIX — початку XX століття. У 2015 році Міжнародний фонд поета, заснований його нащадками, створив 3D-тур по квартирі-музеї родини Івана Франка. Відвідати його можуть всі бажаючі з будь-якого куточка України і навіть світу. При бажанні можна замовити екскурсію з аудіогідом українською, англійською, німецькою та російською мовами. Також на онлайн-платформі працює «Архів» копій документів, фотографій і листів видатного українського поета.

Онлайн екскурсії в форматі квесту

Ще більш захоплююче пізнавати географію батьківщини дозволять екскурсій по містах України в форматі виїзного онлайн-квесту. Маршрут і програма будується на завданнях, в яких потрібно шукати конкретні локації. Відшукавши необхідне місце в якості призу віртуальна особистість з програми на смартфоні розповість історію даної локації і дасть наступну наводку для продовження гри. Пройшовши всі рівні гравці приходять до фінішу, фіксуючи час проходження. Найшвидші команди в кінці гри отримують призи. Шукайте свою команду, адже настільки захоплююча прогулянка по Києву зі знижками від Покупона обійдеться всього за 359 грн замість 1000 грн — економія до 67%.

Шукайте знижки на онлайн екскурсії на Покупоні

Кращі музеї світу: віртуальні екскурсії для школярів

Віртуальні тури і екскурсії — гарне доповнення школярам до програми навчання і всебічного розвитку.

Лувр

Французький Лувр — найбільший музей в світі, який складно обійти за один раз. Тому багато хто воліє попередньо зробити по Лувру віртуальну екскурсію, щоб запам’ятати де-що знаходиться. Цей музей переповнений скарбами Стародавнього Єгипту і творами мистецтва світового значення, як наприклад — завжди усміхнена Мона Ліза.

Дарвінівський музей

Дарвінівський музей в Москві присвячений, як неважко здогадатися, дарвінівській теорії еволюції. Заснував його відомий російський біолог Олександр Котс. Тут регулярно проводяться онлайн екскурсії для дітей початкової школи.

Третяковська галерея

Третяковська галерея — один з найвідоміших музеїв мистецтва в світі, де виставлені картини Сєрова, Айвазовського, Куїнджі та інших майстрів. Віртуальна екскурсія по музею пропонує розглянути поблизу роботи і почитати історію їх створення. При бажанні можна замовити онлайн екскурсію з екскурсоводом за додаткову плату.

Національний музей природної історії

Заснований в 1910 році Національний музей природної історії відомий найбільшою колекцією зразків тварин, рослин і стародавніх артефактів з усього світу — понад 126 млн експонатів. Тому не дивно, що він застовпив за собою звання найбільш відвідуваного музею, куди мріють потрапити всі діти початкової школи, а й багато дорослих. 3Д екскурсія по музею представить увазі більшість безцінних реліквій.

Ермітаж

Санкт-Петербурзький Ермітаж також впевнено тримається в десятці найбільш відвідуваних музеїв світу, маючи в розпорядженні колекцію з понад трьох мільйонів видатних творів мистецтва і пам’ятників світової культури. Віртуальна екскурсія дозволяє прогулятися по всіх залах музею онлайн і подивитися на цікаві експозиції.

Музей Акрополя

Грецький музей Акрополь пропонує всім бажаючим ознайомитись з історією доісторичних часів і до кінця Античності, представленої в більш ніж 3000 артефактах в виставках різної тематики. Онлайн екскурсія по Акрополя дозволить поглянути також на його історичні пагорби і сучасні Афіни.

Метрополітен

Музей Метрополітен — результат кооперації відомих американських бізнесменів і цінителів мистецтва другої за сумісництвом половини XIX століття. Його основою стали три приватні колекції творів мистецтва, які з роками поповнювалися новими експонатами. Сьогодні колекція Метрополітену налічує понад два мільйони робіт європейських майстрів минулого і сучасників. Віртуальна екскурсія по музею дозволяє ознайомиться з 400 000 з них.

Музей Орсе

Музей Орсе знаменитий в першу чергу тим, що знаходиться в будівлі колишнього вокзалу. Однак це аж ніяк не заважає йому утримувати в кращих умовах колосальну колекцію європейського живопису і скульптури кінця XIX початок XX століття в хронологічному порядку. Саме тут потрібно шукати кращі роботи французьких художників імпресіоністів і постімпресіоністів, як Альфред Сіслей і Клод Моне.

Пергамський музей

Пергамський музей — найпопулярніший в Німеччині, в чиєму розпорядженні чудова колекція стародавніх артефактів Близького Сходу і ісламського мистецтва в цілому. Віртуальним відвідувачам музей пропонує відвідати 8 найцікавіших онлайн виставок з більш ніж 1500 експонатів.

Музей Галілео

Музей Галілео розташований в старовинному палаці XII століття і присвячений знаменитому фізику Галілео Галілею. Відвідавши його онлайн можна пройтися кімнатами, виконаними в класичному декорі тих часів, а також дізнатися біографію знаменитого вченого і почитати про його винаходи, як і інших відомих діячів науки.

Національний музей антропології

Національний музей антропології, що в Мексиці зберігає дивовижні етнографічні та археологічні скарби Південної Америки. На жаль, для віртуальних екскурсій він відкрив лише невелику частину своєї грандіозної колекції — всього 148 експонатів, але відчути всю таємничу атмосферу стародавніх цивілізацій, прогулявшись залами, тут можна навіть онлайн біля екрану.

Читайте також:
ТОП-30 + пам’яток України: де обов’язково варто побувати кожному туристу
Найцікавіші тури та екскурсії Україною

Віртуальні екскурсії — чудова можливість вирватися за межі власного будинку і побувати в знаменитих місцях по всій земній кулі. Звичайно, вони не замінять реальний досвід подорожей, але точно можуть скрасити робочі будні і розширити кругозір. А ви користувалися віртуальними екскурсіями? Розкажіть в коментарях :)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *