Риболовля у Львові, Львівській області та Карпатах ㅡ куди поїхати для вірного клювання

Навіть якщо ви не фанат риболовлі, вам безсумнівно варто оцінити всі принади цього заняття. Кожен знаходить в ньому щось для себе. Хтось насолоджується спокоєм і тишею водної гладі, можливістю побути наодинці з природою. Інший кайфує від приємній компанії близьких по духу людей. Хтось їсть неймовірний азарт мисливця і відчуває справжнє захоплення від вдалого клювання. І, до речі, ніщо не заважає вам поєднати ці бонуси в одній поїздці. Благо, місць для відмінної риболовлі у Львові і Львівській області предостатньо: ставки, озера і річки на будь-який смак. Ми зібрали для вас найкращі локації для рибного лову в одній статті! А ще підібрали товари для риболовлі та відпочинку на природі за вигідними цінами і відмінні пропозиції зі знижками, тому обов’язково клікайте по посиланнях.

Читайте в нашій статті:

Риболовля у Львові

Щоб дістатися рибних місць, не обов’язково виїжджати за межі міста. У самому Львові досить водойм, де можна половити рибу. Тільки уявіть, на риболовлю можна потрапити на тролейбусі;)

Сихів біля вулиці Вернадського

Невелику водойму з бетонним берегом з натяжкою можна назвати ставком. Але зовнішній вигляд оманливий. Тут ви можете вдосталь порибалити з берега. У ставку крім різних видів риб також водяться раки.

Щоб дістатися водойми вам необхідно пройти близько 5 хвилин від кінцевої зупинки 39 маршрутки в сторону автомийки на вулиці Вернадського.

На цьому озері риболовля безкоштовна.

Озеро «Сокольник» за Ашаном

Этот водоем – в топе у рыболовов Львова, ведь рыбы в озерце водится много, а рыбалка полностью бесплатная. Так что на выходных занимайте место пораньше и не забудьте про удобные кресла и «счастливые» удочки с внушительным кешбеком от Покупона. 

Поймать тут можно карася, окуня, амурского карпа (чебачка). И если карась ловится периодами, то карпы по отзывам клюют стабильно и на любую наживку. Минус водоема ㅡ сток канализации из ближайших новостроек.

Озеро Боднарівка

Велике озеро за перехрестям вулиць Наукова та Стрийська тішить львівських рибалок не тільки зручним місцем розташування, але і відмінними уловами. В озері можна зловити хижих щук і окунів, а ще карасів і красноперок.

Берег на «болотці», як ніжно його називають місцеві рибалки, зручний, є тінь і місця для відпочинку.

Де добра рибалка у Львівській області

Львівська область багата ставками, озерами та річками, порибалити можна як на добре облаштованому зарибненому ставку, так і «дикуном».

Рибальська база «Озеро»

Платна локація «Озеро» знаходиться всього в 12 км від Львова. Це фермерське господарство з великим водоймищем, альтанками, мангалами і зоною відпочинку. Але головний плюс локації ㅡ тут багато риби, вигодованої натуральними кормами. Тут водиться великий білий амур, карась і короп.

Для новачків у рибалці є зручний сервіс прокату обладнання. У рибгоспі можна докупити наживку і все необхідне для риболовлі.

Риболовля платна: від 120 грн

Телефон: (067) 712-59-83

База відпочинку «Бухта Вікінгів»

«Бухта Вікінгів» ㅡ найкращий варіант, щоб поєднати комфортний відпочинок і вдалу риболовлю. На базі відпочинку є 3 озера, які ідеально підійдуть для літньої і зимової риболовлі. Ви можете ловити рибу на чистій і добре облаштованій набережній або позакидати вудку з човна.

«Бухта Вікінгів»

В озерах можна зловити карася, коропа, товстолоба. Водяться тут і хижаки – окунь, судак і щука. Щасливчики хвалилися здобиччю у вигляді великих сомів.  Всі озера періодично чистять, облагороджують і зариблюють.

Базу «Бухта Вікінгів» складно порівняти зі звичайним рибгоспом з будиночками. Тут є сучасні просторі номери та окремі котеджі, великий басейн з підігрівом в приміщенні, СПА, лазні і відмінний ресторан. Тут же на території можна орендувати альтанку для пікніка, щоб відразу ж приготувати свій улов.

Риболовля платна: від 130 грн в світлий час доби (нічної риболовлі немає).

Контакти та відгуки за посиланням.

Комплекс відпочинку «Озерний край»

 «Озерний край» ㅡ великий готельний комплекс недалеко від Львова з декількома водоймами і зеленою територією. Порибалити тут можна з набережної або спеціальних містків. В озері рясніє короп і карась, але якщо постаратися, то можна зловити і когось із хижаків.

Комплекс відпочинку «Озерний край»

«Озерний край» вигідно відрізняється тим, що сюди можна приїхати на кілька днів і зручно розміститися в готелі, орендувати альтанки з мангалами, щоб відразу приготувати улов, та й просто відпочити на природі з усіма благами цивілізації. Плюс місце досить малолюдне, а значить вам ніхто не перешкодить порибалити в своє задоволення.

Риболовля платна: від 150 грн

Контакти та відгуки за посиланням.

Віжомля

Любителям природи настійно рекомендуємо порибалити на водосховищі Віжомля в 58 км від Львова. Пологий берег добре підходить і для першої риболовлі з дітьми і простенькими вудками і для профі зі спінінгами. Дамба водосховища підходить для риболовлі найкраще, саме тут на думку старожилів водиться найбільше риби.

Яка риба водиться в водоймі: карась, сазан, окунь і щука. Риболовля в водосховище безкоштовна.

Грушів, Завадівське водосховище

Село Грушів знаходиться в 85 км від Львова, тож дістатися до місця риболовлі на автівці можна за годину-півтори. Водосховище славиться великою кількістю риби: хижаки (щуки й окуні), великі лини, карасі, подлещики, коропи і краснопірка. Тож беріть побільше різноманітної наживки, щоб риболовля була веселіше.

На водоймі можна блеснити з берега (в основному на красноперку), ловити на спінінг або рибалити на човні з «великої води». Досвідчені рибалки дуже радять закидати вудку в заплавах, де часто ховаються великі хижаки.

Приїжджати сюди краще з ночівлею, щоб насолодитися нічною і ранньою риболовлею.  Але оскільки в Грушеві немає умов для цивільного відпочинку, не забудьте прихопити з собою намет.

Риболовля платна: 100 грн з берега і 150 грн з човна.

Озеро Задорожнє

Озеро в Миколаївському районі Львівської області – це два ставка, утворені на місці затоплення піщаного кар’єру. Відстань від Львова – 40 км. За те, що вода тут найчистіша і дуже прозора, озеро називають місцевим Байкалом. Дно і прибережна зона біля водойм піщані, це приваблює любителів пляжного відпочинку. До того ж, тут відмінна риболовля: в ставках водиться форель, окунь, щука і плотва. Тут можуть рибалити всі бажаючі, тільки варто пам’ятати, що рибалка під час нересту заборонена.

Озеро Задорожнє

Спортивне озеро Trident Lake

TridentLake – найбільше озеро для спортивної риболовлі. Розташоване в 30 хвилинах їзди від Львова, біля села Прилбичі. Для лову риби на озері є 90 спеціальних секторів.  Тут і спортсмени, і любителі можуть зловити коропа, білого амура, лина, щуку або судака, зробити селфі і … повернути видобуток назад в воду. Головне правило спортивної риболовлі: зловив – відпусти, так що улов забрати з собою не вийде. Зате задоволення від вилову риби гарантовано отримає кожен. Причому у щасливчиків є шанс зловити величезного 24-кілограмового коропа, прозваного Микитою – офіційного рекордсмена України. Вивудити такого красеня можна на спеціальну рибальську насадку – бойл.

Спортивне озеро Trident Lake

Риболовля платна, порибалити протягом світлового дня обійдеться:

  • з дамби  – 100 грн;
  • з берега  – 150 грн;
  • з човна  – 200 грн;
  • спортивна риболовля  – 300 грн;
  • ловля хижої риби  – 100 грн.

Телефон охорони: (098) 819-80-58.

Озеро біля селища Красне

Порибалити можна в 40 кілометрах від Львова, на озері біля селища Красне.  Місця тут мальовничі, звідси за однією з версій і назва села  – Красне (гарне). У тутешніх водах водиться білий амур, карась, короп, лин, окунь, сом, товстолобик, щука, плітка.  Незалежно від того, наскільки вам посміхнулася удача рибалки, весь улов забрати не вийде: загальний дозволений вага спійманої риби, який можна забрати з собою – 5 кг.  Рибалити можна протягом світлового дня, вартість риболовлі – 80 грн.

Телефон: 098-78-777-84

Озеро біля селища Красне

Риболовля в Карпатах

Курорти Карпат здавна славиться відмінною риболовлею з багатими уловами. Швидкі гірські річки, тихі заводі і легендарні карпатські озера ваблять як новачків, так і досвідчених рибалок. Для комфортного відпочинку і вдалої риболовлі вибирайте готелі неподалік від великих озер і диких водойм.

 «Карпати»

 «Карпати» в Мигово ㅡ готель, де добре розуміють рибалок, тому організовують вам класну риболовлю на безлюдних озерах в горах. В готелі є спорядження в оренду, так що можна не везти спінінги і вудки.

Крім риболовлі ви можете попаритися в лазні, відпочити біля басейну і погуляти по лісі.

З сертифікатом Покупона за 2889 грн замість 4850 грн ви отримуєте:

  • Від 3 до 7 днів в номері стандарт або люкс на вибір для двох.
  • Дворазове харчування: сніданок і вечеря в гуцульському ресторані.
  • Користування альтанками з мангалами і басейном.
  • Користування дитячим майданчиком.
  • Користування СПА-комплексом, басейном з підігрівом, джакузі, фіто зоною.
  • Купання в карпатській трав’яний купелі.
  • Масаж.
  • Безкоштовна парковка для гостей і Wi-Fi.

 «Дзвінка»

Мальовниче Славське ㅡ рай для рибалок завдяки незайманій природі і безличі диких водойм. Готель «Дзвінка» зручно розташований недалеко від центру села, при цьому біля лісу. Співробітники готелю порадять куди краще вирушити на риболовлю чи допоможуть організувати екскурсію на рибне господарство, де ви зможете вдосталь половити форель.

З сертифікатом Покупона за 1199 грн замість 2440 грн ви отримуєте:

  • Проживання від 3 до 11 днів для двох в номері обраної категорії.
  • Welcome-drink по приїзду в готель: карпатський чай і зігріваючий глінтвейн кожному гостю.
  • Харчування для двох: сніданок, вечеря (традиційна карпатська кухня).
  • Відвідування лазні на дровах – 1 година.
  • Гра в більярд по 1 годині щодня.
  • Гра в настільний теніс по 1 годині щодня.
  • Користування альтанкою-альтанкою, мангалом.
  • Користування дитячим майданчиком.
  • Користування парковкою.
  • Wi-Fi на території готелю.

 «Золота підкова»

«Золота підкова» розташована над гірською річкою в затишному Славському. Для любителів порибалити адміністрація готелю пропонує екскурсії на гірські озера з великою різноманітністю риби, або спеціальні фермерські рибні господарства, де можна зловити форель.

Форель

Для комфортного відпочинку в готелі є просторі комфортні номери, лазня, ресторан і гриль-зона над річкою.

З сертифікатом Покупона за 2700 грн замість ̶3̶6̶0̶0̶ ̶г̶р̶н̶ ви отримуєте:

  • Від 4 до 8 днів в номері стандарт або люкс на вибір для двох.
  • Дворазове харчування: сніданок і вечеря в ресторані.
  • Використання свердловини з лікувальною водою на території готелю.
  • Користування альтанкою з мангалом над річкою.
  • Безкоштовна парковка для гостей і Wi-Fi.

 «Гірський світанок»

Готель у мальовничому Мигово ㅡ відмінний привід комфортно провести час за улюбленим захопленням. У готелі «Гірський світанок» ви зможете відпочити і насолодитися тишею озер і гірських річок, а ще багатим уловом. Крім спортивної риболовлі можна поїхати порибалити на спеціальній форелевій фермі.

З сертифікатом Покупона за 1279 грн замість 1600 грн ви отримуєте:

  • Проживання від 3 до 11 днів для двох в номері стандарт або напівлюкс.
  • Користування відкритим басейном з підігрівом.
  • Користування альтанками та мангалом.
  • Wi-Fi.
  • Користування парковкою.

 «Reikartz Карпати»

Гостинне Закарпаття багате водоймами для відмінною риболовлі. Вибравши для відпустки готель «Reikartz Карпати» ви не просто відпочинете душею та тілом, а й зможете вдосталь порибалити як в гірських річках, так і в спокійних озерах.

З сертифікатом Покупона за 6345 грн замість 7466 грн ви отримуєте:

  • Проживання для одного або двох в номері стандарт.
  • Сніданки і вечері по системі «шведська лінія».
  • Користування сауною з джакузі і більярдом в основному комплексі: джакузі, міні-басейн з холодною водою, фінська сауна і більярдний стіл – 2 години на весь період проживання.
  • Користування басейном з морською водою, фітобочці, гідрованной.
  • 1 відвідування мотузкового парку для кожного (на території готелю).
  • Заняття аквааеробікою.
  • Користування тренажерним залом.
  • Катання на велосипедах – 2 години кожному на весь період проживання.
  • Стрільба з арбалета – 1 година кожному на весь період проживання.
  • Wi-Fi.
  • Користування парковкою.
  • Користування дитячою кімнатою з лабіринтом, ігровою кімнатою, дитячим майданчиком з гірками.
  • Користування дитячим басейном з корисною морською водою.
  • Веселі розваги від професійних аніматорів (протягом усього року).

SPA-готель «Астур»

Відпочинок в SPA-готелі «Астур» – не тільки релакс для тіла і душі, але і відмінна риболовля в будь-який зручний час. Комплекс розташований на березі приватної водойми, де гості можуть рибалити скільки душі завгодно абсолютно безкоштовно. А спійманий улов – коропа, білого амура, судака – відразу приготують в ресторані на ваше замовлення.

SPA-готель «Астур»

З сертифікатом Покупона за 1859 грн замість 2740 грн ви отримуєте:

  • Проживання для двох в номері економ, стандарт або напівлюкс.
  • Дворазове або триразове екологічне харчування для двох (з власної ферми).  Закарпатська кухня.
  • Відвідування SPA до 5 годин на день (великий басейн з підігрівом, дитячий басейн, шийний масаж, джакузі, користування шезлонгами/пляжними кріслами, рушниками для басейну / пляжу).
  • Гра в більярд – 1 година в день.
  • Безкоштовна риболовля (з можливістю приготування улову в ресторані), ловиться короп, судак, білий амур.
  • Користування вуличним каміном і приладдям для барбекю.
  • Користування альтанками.
  • Wi-Fi.
  • Користування дитячим ігровим майданчиком.
  • Користування парковкою.
  • Відвідування дорослого і дитячого басейну.
  • Користування роздягальнею з шафами.
  • Відвідування купальні на відкритому повітрі.
  • Відвідування міні-зоопарку: чорні лебеді, срібні фазани, кролики, павичі, різні голуби дикі кабани, і навіть осетри, яких можна погладити у поверхні води невеликого рибного ставка.
  • Купання в озері розміром 1 гектар (приблизна глибина – 2 метри).

Еко-готель «Ізки»

Готель «Ізки» в Закарпатті – справжній рай для любителів екологічно чистих куточків природи, еко-продуктів і оздоровчих спа-процедур. Тут можна відпочити в будь-який час року, розваги знайдуться для всіх, в тому числі і для пристрасних рибалок. До ваших послуг – рибні господарства, де можна зловити відмінну форель, яку шеф-кухар ресторану приготує на мангалі.

Еко-готель «Ізки»

З сертифікатом Покупона за 1469 грн замість 2100 грн ви отримуєте:

  • Проживання для двох, трьох, чотирьох або шістьох в номерах різних категорій або котеджі Plus.
  • Харчування для відповідної кількості гостей: сніданки «шведська лінія» або сніданки «шведська лінія» і комплексні вечері, в залежності від сертифіката.
  • Користування відкритим басейном і лежаками біля басейну щодня для двох (в літній період відпочинку).
  • Прогулянка на конях для двох 30 хвилин один раз за заїзд.
  • Захоплююча екскурсія на сироварню для двох.
  • Wi-Fi.
  • Користування парковкою.

 «Natali»

Мотельний комплекс «Natali» розташований недалеко від села Підполоззя, в екологічно чистому куточку Закарпаття. Готель оточують гори і ліс, поруч протікає мальовнича річка Латориця. Для любителів відпочинку з вудкою є озеро, де можна запросто зловити форель. Свіжу, її тут же приготує досвідчений кухар. Проживання в комплексі «Natali» дає можливість проводити багато часу на природі а також відвідувати різні екскурсії.

З сертифікатом Покупона за 2269 грн замість 3030 грн ви отримуєте:

  • Проживання для двох або трьох в номері обраної категорії.
  • Wi-Fi в номерах.
  • Сніданки для кожного гостя.
  • Відпочинок в сауні – 1 відвідування тривалістю 2 години.
  • Оренда маленької альтанки і мангали – 1 раз.
  • Гра в російський більярд тривалістю 2 години – 1 раз.

 «Смерекова Хата»

 «Смерекова хата» в мальовничому карпатському містечку Славське – відмінний варіант для любителів спокійного відпочинку і релаксу на природі. Особливе задоволення – порибалити в одному з приватних рибних господарств, де завжди чудово клює форель. А для поціновувачів рибної ловлі в природному середовищі існування є відмінні рибні місця на гірській річці Опір. Вода тут чиста і прозора.  Кращі місця для лову форелі там, де швидка течія сповільнюється. Спіймати рибку таже можна в локальних поглибленнях і ямах за камінням.  Найбільш сприятливий час для клювання – рано вранці або в сутінки, в передзахідні години.

Риболовля

Крім форелі в Опорі водиться короп, щука, лящ, окунь і інша риба.

З сертифікатом Покупона за 1949 грн замість 3300 грн ви отримуєте:

  • Проживання для двох в номері стандарт, напівлюкс або люкс відповідно до обраного варіанту.
  • Дворазове харчування для двох (сніданок і вечеря) на весь час перебування в готелі.
  • Гра в російський більярд – безлімітно.
  • Гра в настільний теніс – безлімітно.
  • Користування басейном.
  • Користування альтанкою з мангалом (одноразово) – 1 година.
  • Wi-Fi.
  • Користування парковкою.
  • Користування дитячим майданчиком.

Де ловити під час заборони

Опинившись на відпочинку в Карпатах, любителю риболовлі в озерах і гірських річках варто навести довідки щодо снастей, особливостей клювання. А крім того – с приводу сезонних обмежень і заборон.

Річкова форель

У певний період року на ловлю риби в природних водоймах Карпат встановлюється заборона. Наприклад, форель заборонено ловити з жовтня по грудень, коли вона йде на нерест. Проігнорувавши вимоги рибінспекції, ви ризикуєте заплатити штраф 340 грн за кожну спійману форель. Причому, незалежно від її розмірів. У місцях нересту форелі також заборонено проводити будівельні та інші господарські роботи. Штраф за порушення – від 34 до 170 грн.

З листопада по березень діє заборона на вилов риби в місцях зимувальних ям – глибоких водойм, куди риба ховається з настанням холодів. Риболовля в цей період загрожує штрафами від 34 до 170 грн, а якщо ви використовуєте сітки, електроприлади та інші пристосування – від 340 до 680 грн.

Якщо ви приїхали на відпочинок в той самий «заборонений» період, а порибалити дуже хочеться – де ловити під час заборони? Найбезпечніше в цьому плані місце рибного лову – приватні водойми, штучні ставки та рибні господарства. Багато турфірм і готельних комплексів пропонують відпочивальникам половити форель у власних заводях. Якщо ви – цінитель риболовлі, то безумовно отримаєте справжнє задоволення і яскраві враження від улюбленого заняття.

Азарт від лову або просто можливість порелаксувати з вудкою – відмінне доповнення до відпустки. Вибираючи базу відпочинку, уточнюйте, чи є поблизу рибні місця – у Львові та Карпатах їх велика кількість. Відпочити можна з приємною економією і без шкоди комфорту – знижки від Покупона до 60%. Вибирайте собі затишний готельчик або просто їдьте на риболовлю на цілий день – і діліться враженнями в коментарях.

1 коментар
  • Милана

    в последнее время так хочется рыбки, жареной на костре, свежевыловленной) спасибо за актуальные места для рыбалки, скоро едем на отдых в Карпаты, пойдем порыбачим с мужем

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *