Як доїхати на роботу в Києві без громадського транспорту

Чергові обмеження в роботі громадського транспорту Києва, спричинені новими антирекордами COVID19, змушують киян шукати альтернативні способи як дістатися на роботу під час локдауна. BlogPokuponTeam підкаже чим пересуватися по Києву і як доїхати з передмістя, якщо у вас немає спеціальної перепустки і особистого авто.

Читайте в нашому огляді:

Телеграм боти попутників Києва і передмістя

Мега корисний, як ніколи популярний і, що найголовніше, дуже бюджетний спосіб доїхати на роботу або по невідкладним справам, поки громадський транспорт недоступний. 

Це не таксі! Водії і попутники кооперуються для спільних поїздок, щоб кожен міг заощадити: хто на проїзді, хто на бензині. Як правило, оплата договірна в розумних межах. Єдине, доведеться заздалегідь домовлятися і підлаштовуватися під місце «подачі авто» і «кінцевої висадки». Обирайте маршрут, який максимально вам по дорозі.

Як знайти попутника:

  • Приєднуєтесь до телеграм чат, а краще відразу в кілька і активних. Важливо звертати увагу не лише на кількість учасників, але й на те, скільки в мережі онлайн, як часто і коли останній раз постили повідомлення. Так шанси швидко знайти водія і попутників в потрібному напрямку значно вищі.
  • Пишете в чат куди і коли вам треба їхати – не обов’язково на роботу, у будь-яких справах. При цьому обов’язково вказуйте свій статус з хештегом #водій, #підвезу, або #пасажир, #попутник; час поїздки, пункт виїзду і маршрут.
  • Якщо знайшли підходяще оголошення – пишіть автору в особисті повідомлення.

Найактивніші онлайн Телеграм канали для пошуку попутників до Києва і по місту:

  • Київ Попутник (@poputkaKV) допомагає знаходити авто для пересування по Києву. Майже 13 тисяч підписників. У цього сервісу також є чат для пошуку спільних поїздок по Україні (Попутник Україна).
  • Телеграм чат Попутка Ірпінь-Київ-Ірпінь (@poputka_irpin). До речі на цьому напрямку можна шукати авто через Гостомель, метро Академмістечко, площа Тараса Шевченка у будь-які кінці міста. На каналі більше 7 тисяч фоловерів.
  • Попутка-Ірпінь-uRide (@uride_irpin, 174 людини) – чат допоможе знайти машину, щоб доїхати з Ірпеня до Києва. 
  • Підвезу сусіда Ірпінь (@IrpinAVTO), 400 учасників в чаті.
  • Підвезу сусіда Білогородка (@BelogorodkaAVTO) – реальний спосіб дістатися на роботу в Києві з області. Більше 300 підписників.
  • Підвезу сусіда Вишгород (@VyshhorodAVTO), 170 учасників.
  • Вишневе Попутник (@vyshnevepoputka) – пошук машини для спільних поїздок з Вишневого до Києва і назад. 2580 чоловік в чаті.
  • Подорожні Київ UA EU (@poputchik_kiev_ua), майже 600 чоловік.
  • Бровари Попутник (@brovarypoputka), більше 3000 в підписці.
  • Підвезу Гостомель-Київ (@BringToHostomel), близько 1000 учасників. Якщо шукаєте авто або готові допомогти дістатися на роботу саме в цьому напрямку, приєднуйтесь.
  • Обухів Попутка (@poputka_obukhiv) – більше 3 тисяч фоловерів.
  • Бла бла Коцюбинське попутники (@PoputchikiKotsyubinskoe), 174 підписника. Жителі цього району також можуть приєднуватися до груп Ірпеня, Гостомеля, Бучі.
  • Софіївська Борщагівка. Пошук попутки, попутника (@poputisofbor), майже 4 тисячі учасників) – для спільних поїздок Софіївська Борщагівка-Київ-Софіївська Борщагівка. Підключені ЖК Львівська і Київська садиба, Софіївський квартал, Затишний квартал, Софіївська Сфера, Европейка, Петровський Квартал, ЖК Софія клубний. У чаті часто можна зловити попутку з та до Боярки.
  • ЖК Софія Попутник (@sofiyapoputka), близько 4 тисяч підписників.

Здати тест на ковід і антитіла можна зі знижкою від Покупона до 30%

Сервіси каршерінга в Києві

Якщо громадський транспорт перестав ходити, або у вас немає спеціальної перепустки, а добиратися на роботу треба, ви можете взяти на прокат авто, зрозуміло якщо вмієте водити машину, і у вас є водійські права. 

Каршерінг – приблизно те ж саме, що і оренда авто, тільки на більш вигідних і спрощених умовах. Не потрібно укладати договір, залишати грошову заставу, ключі та документи знаходяться прямо в машині. Такий спосіб дістатися до пункту призначення ще й дешевше таксі приблизно на 20-30%. Залежно від обраного тарифу, хвилина поїздки містом коштуватиме від 2 грн.

Як працює сервіс каршерінга:

  • Встановлюєте мобільний додаток, наприклад, Getmancar.
  • Даєте доступ до камери, галереї та геолокації. Це необхідно, щоб ви могли зафіксувати стан автомобіля на початку і в кінці оренди, і знайти найближче до вас авто.
  • Підтверджуєте реєстрацію мобільного номера через зручний месенджер або кодом по sms.
  • Підтверджуєте особистість документами (паспортом старого зразка або ID картою з випискою про місце реєстрації, водійські права). Як правило, модерація займає кілька годин.
  • Знаходите найближче доступне авто з усіма деталями по ньому: адреса, де знаходиться, скільки до нього пішки в км і хвилинах, скільки палива в баку, марка, номер, коробка передач.
  • Оплачуєте тариф онлайн і добираєтеся на роботу або в інше потрібне вам місце.

Хто може користуватися каршерінгом:

  • особи старше 21 років;
  • з досвідом водіння від 2-х років;
  • громадяни України та іноземці.

Прокат електросамокатів і велошерінг

Ще один швидкий і недорогий спосіб доїхати на роботу і пересуватися по місту. На відміну від каршерінга – взяти на прокат велосипед або електросамокат можна без водійського посвідчення.

Сервіси короткострокової оренди і прокату двоколісного транспорту працюють аналогічно – через мобільний застосунок. Встановлюєте на смартфон потрібний додаток, прив’язуєте платіжну картку, активуєте на самому самокаті QR код перед поїздкою і можете їхати. У Києві є сервіси Kiwi, Bolt, Urent, Seagull, Volt, Bike sharing. Ціна за прокат розраховується похвилинно, в середньому до 5 грн за 1 хвилину, плюс оплата за розблокування транспорту близько 30 грн.

Для більшої економії можете скористатися знижками від Покупона до 50% на прокат велосипедів і самокатів.

Якщо не боїтеся і любете їздити на велосипеді або електросамокаті по місту, і робите це часто, є сенс задуматися про покупку свого особистого велосипеда чи електротранспорту. І пам’ятайте, що на дорозі необхідно дотримуватися правил дорожнього руху, пересуватися в захисній екіпіровці (як мінімум на голові має бути шолом). Техніка обов’язково повинна бути зі справними гальмами, звуковим сигналом і розпізнавальними знаками (особливо в темний час доби).

Читайте також: Що робити, коли нудно і Чим зайнятися вдома, коли повно вільного часу

Сервіси спільних поїздок

Uklon Share

Послуга від служби онлайн таксі Uklon, коли пасажири можуть шерити (ділити) поїздки один з одним. При виборі потрібної функції, програма не тільки знаходить машину, але й підбирає попутника з оптимальним маршрутом. Так поїздка в години пік обходиться приблизно на 40% дешевше.

Waybro.com.ua

Сервіс для постійних щоденних поїздок з одним і тим же попутником, одним і тим же маршрутом. На відміну від Телеграм чатів вам не потрібно кожен раз як треба доїхати на роботу або куди-небудь створювати разові поїздки по місту і передмістю (Ірпінь, Вишневе, Софіївська Борщагівка, Новобіличі, Коцюбинське, Крюковщина, Буча). 

Знайти попутника і доїхати на роботу з Waybro
Знайти попутника і доїхати на роботу з Waybro

Olx.ua

Дорупний сервіс оголошень, де можна не тільки купити і продати, а й знайти попутників або водія в Києві та Київській області. Заходьте в рубрику «Хобі, відпочинок і спорт» – «Пошук попутників» і шукайте підходящу пропозицію. Це реальний спосіб доїхати до Києва з Вишгорода, Білої Церкви, Борисполя, Боярки, Броварів, Василькова та інших прилеглих населених пунктів.

Пошук попутників на OLX
Пошук попутників на OLX
Шукаю попутку, попутника – пошук на OLX
Шукаю попутку, попутника – пошук на OLX

Podvezu.com.ua

Сервіс пошуку попутників «Подвезу» допомагає знайти попутника не тільки для спільних поїздок по Києву, але й по Україні. Сервіс робочий і активний, але не зовсім зручний з точки зору юзабіліті. Відзначте на карті початкову і кінцеві точки вашого маршруту, після чого схожі шляхи з’являться автоматично. За допомогою налаштувань можете регулювати точність збігу від 1 до 5.

Uber Shuttle

Хоч це і сервіс для спільних поїздок по місту, але все-таки прирівнюється до маршрутного таксі. Тому на час чергового локдауна з 5 по 16 квітня 2021 тимчасово припинив перевезення пасажирів по Києву.

Зазвичай маршрутки Uber Shuttle їздять Києвом і ближнім передмістям з понеділка по п’ятницю з 7:00 до 21:00. Замовити поїздку і відстежити Shuttle в реальному часі можна тільки з мобільного додатку.

Доступні маршрути в Києві:

  • Виноградар – Шевченківський
  • Дарниця – Либідська
  • Південна Борщагівка – Бесарабка
  • Оболонь – Центр
  • Печерськ – Троєщина
  • Позняки – Дорогожицька
  • Якуба Коласа – Дарницька площа
  • Троєщина – Кудряшова
  • Петропавлівська Борщагівка – Поділ
  • Мінський масив – Протасів Яр
  • Позняки – Політехнічний інститут
  • Вишневе – Житомирська
  • Буча – Академмістечко 

Як не переплачувати за таксі

Таксі, зазвичай, – найпоширеніший спосіб пересування по місту, але тільки не тоді, коли роздувають тарифи за проїзд під час локдауна. Щоб не переплачувати, користуйтеся перевіреними службами таксі, промокодом на поїздки зі знижкою, а також спробуйте не заходити часто в застосунок, оскільки згідно з алгоритмом це піднімає попит, коефіцієнт тарифу, і як наслідок – ціну поїздки.

3 золотих правила на час карантину і локдауну:

1) Якщо вам доводиться добиратися на роботу своїм ходом, максимально дотримуйтесь заходів безпеки і гігієни: носіть
маску, респіратор, обробляйте руки антисептиком, надівайте захисні окуляри, якщо їдете на велосипеді або самокаті, щоб в очі не потрапляв пил, і ви могли стежити за дорогою. Все це і багато іншого можна купити на Покупоні з кешбеком до 15%.

2) По можливості переходьте на віддалений режим роботи, уникайте людних місць, а якщо виходите гуляти – віддавайте перевагу розвагам на свіжому повітрі: пікніки,
квадроцикли, риболовля, мотузкові парки, індивідуальні екскурсії по місту та багато іншого.

3) Все що можна зробити онлайн – робіть онлайн: проходь
те навчання, займайтеся спортом, замовляйте доставку їжі та продуктів, консультуйтеся з лікарями.

А яким способом доїхати на роботу під час локдауна і обмеження громадського транспорту користуєтеся ви? Або намагаєтеся максимально нікуди не їздити і працювати з дому? Діліться в коментарях, бережіть себе і будьте здорові!

4 коментарів
  • Артем

    Каждый день езжу на своей машине Симиренко- Петровка в 7:40. Ищу попутчиков .

  • Микола

    02.05 приблизно в 8.30 буду їхати автомобілем за маршрутом м.Дарниця(готель Братислава)- м.Дружби Народів- м.Либідська- м.Виставковий Центр- Одеська Площа- Столичний ринок на окружній …….4 місця

  • Даша

    На велике через весь город не накатаешься, тем более ещё погода не всегда хорошая. Когда нужно куда-то выехать, беру такси, но если каждый день, то накладно, конечно, будет. Спасибо за список чатов в телеге, буду пробовать там искать машины

  • Мила

    Муж сейчас на удаленке на время карантина, но сегодня пришлось поехать в офис. Скооперировался, с сотрудником, который живет рядом, и такси вышло дешевле. хорошо что понадобилось поехать только один раз. не представляю, как ловить машину в нынешних условиях, да и кто захочет останавливаться и пускать неизвестно кого к себе в салон. Вдруг заразный?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *