Популярні котячі імена: як назвати кота та кішку

Выбираем имя для котенка

Вигадати ім’я для кошеняти приємне і відповідальне завдання. Кожна тварина ㅡ яскрава індивідуальність, тому її кличка може залежати від характеру, забарвлення, статі, особливостей породи, і, звичайно ж, від фантазії господарів. #BlogPokuponTeam зібрав більше сотні милих, оригінальних, модних та сучасних прізвиськ для котів та кішок різних порід.

Основні правила котячого неймінгу

Гарне ім’я пухнастого друга подарує радість та підкреслить вашу оригінальність. Вважається, що називати кішок людськими іменами небажано. Та й навіщо, якщо коти мають безліч варіантів своїх імен. До того ж, з давніх-давен люди вірили в те, що тварина з людським ім’ям менше живе і частіше проявляє агресію. 

Щоб успішно підібрати кличку кота або кішки, враховуйте кілька важливих факторів:

  • Темперамент.
  • Породу.
  • Родовід.
  • Забарвлення.

Які імена люблять коти

У якості клички для вусатого друга краще вибирати короткі слова, що складаються з двох, максимум, трьох складів. 

✅Чуйні котячі вуха позитивно реагують на слова з літерою «С», «З», «Ц», «М» та на поєднання «Кс», «Пс», «Сю», «Рс»: Аякс, Кекс, Марсік , Макс, Барсік, Сьюзі тощо. Вчені пояснюють це тим, що такі поєднання звуків за частотою близькі до звуків, які видають під час спілкування дрібні гризуни. 

❌А ось звуків «Ш», «Щ», «Ч» та «Ж» вчені радять уникати. Шиплячі у світі котячих сприймаються як тривожний сигнал, і негативно впливають на їхню нервову систему.

Колір забарвлення кішки має значення

Гарне прізвисько котам та кішкам можна придумати, відштовхуючись від їхнього кольору. Наприклад, чорного хижака можна назвати Вуглик, а дівчинку – Багіра

Сірим кошеням підійдуть клички: Димок, Димка, Джин, Їжачок, Сільвер, Зайчик, Ватсон

Рудого красеня можна назвати Вогник, Альф, Персик, Абрикос, Янтар, Голд, а «вогненній» дівчинці-кошеняті подарувати ефектне ім’я Іскорка, Аріель, Іриска або Каррі.

Яркие пушистики с радостью откликаются на оригинальные имена
Яскраві пухнастики з радістю відгукуються на оригінальні імена

Триколірну кішку можна назвати оригінально – Міке-неко (триколірна японською), або ж просто – Лакі (адже за повір’ям такі кішки приносять удачу). 

Білому кошеняті-хлопчику ідеально підійде кличка Вайт, Сноу, Сніжок, Ангел, а білосніжних дівчаток часто називають Білками, Сніжинками, Русями, Перлами (перл – перли), Альбами (альба – світанок).

Прикольні імена для вихованців – запорука гарного настрою

Смішні та милі прізвиська для домашніх тварин найчастіше вигадують діти. Вони видають цікаві версії та потрапляють точно в ціль, а також вибирають оригінальні слівця з популярних мультфільмів. Проявляють фантазію і дорослі з добре розвиненим почуттям гумору. 

Акції
Комп'ютерна томографія у медичному центрі «СДС»
Київ, Петра Запорожця вулиця, 26
-40%
1000 грн
599 грн
Знижка 60% на суші-сети від мережі «Mister Cat»
Правий берег Києва
-60%
0 грн
40 грн
Показати всі
3 акцій

Саме вони і вигадали наступні варіанти кличок для котів і кішок: Анчоус, Бармалей, Гвинт, Годзілла, Каспер, Дизель, Ізюм, Локшина, Круассан, Носік, Піксель, Йєті, Шерлок, Тарантіно, Нявка, Монетка, Фотка, Цяця…

Прикольне кошеня
Діти завжди вигадують найоригінальніші імена для вихованців

Кішки – клички з мультиків та серіалів

Існує чимало оригінальних кличок з фільмів та мультиків, які відмінно підходять для кота:

  • Бетмен – універсальне ім’я для всіх мурликанців, але воно найкраще підійде для кота, у якого на обличчі є пляма у формі маски.
  • Крукшенк – рудий кіт Герміони з Гаррі Поттера – цікавий вибір для всіх шанувальників саги. 
  • Сімба та Нала – незвичайні, мелодійні імена з диснеївського мультика «Король Лев».
  • Хлоя ㅡ мила та смішна киця з мультфільму «Таємне життя домашніх тварин».
  • Чух та Сверблячка ㅡ улюблені персонажі Барта Сімпсона, а ще супер оригінальні клички для спритного кошеня.
  • Салем – є одним із найулюбленіших героїв серіалу «Сабріна – маленька відьма». Чорний кіт, що говорить, вважається дуже розумним і самозакоханим. До речі, незважаючи на те, що серіал є досить старим, кіт Салем тільки зараз став героєм численних мемів в інтернеті.
  • Гарфілд – персонаж, створений автором коміксів Джимом Девісом. Він відрізняється рудим забарвленням, чудовим почуттям гумору та надмірною вагою. Якщо ви принесли в будинок рудого кота, назвіть Гарфілд. 
  • Саймон ㅡ популярне ім’я для котів серед любителів коміксів.
Самый популярный кот в США
Найпопулярніший кіт у США

Ці герої, звісно, ​​лише мала частина котячих зірок, що підкорили серця глядачів усього світу. Вибираючи ім’я для свого улюбленця, згадайте про свій улюблений фільм ㅡ можливо, там ви знайдете натхнення.

Війна подарувала нам нових героїв та класні імена для вихованців. Ось найпопулярніші імена для котів 2022, народжені реаліями України:

  • Джавелін та Джавеліна (Джа), Байрактар, Стугна, Нептун, Радар, Граната, Бомба ㅡ звучить гордо та грізно.
  • Патрон ㅡ а хто сказав, що це ім’я підходить тільки для песиків, особливо якщо кіт виявляє бійцівський темперамент? 
  • Привид або Пілот ㅡ особливо підійде котам, які люблять політати на шторах.
  • Борис, Дуда, Джо ㅡ щоб увічнити пам’ять про найкращих друзів України.
  • Кім ㅡ такий кіт точно буде загальним улюбленцем.
  • Арестович ㅡ оригінальна кличка для заспокійливого мурлики ?
  • Стефанія ㅡ найкрасивіше ім’я для киси, а ось кота можна назвати Калуш.
  • Степан ㅡ можливо кіт саме з таким ім’ям поб’є рекорди харківського пухнастого блогера ?
  • Конотоп, Чорнобай ㅡ на честь перемог наших доблесних ЗСУ.

Таким ім’ям ви можете підкреслити походження кицюні та віддати честь подіям у нашій країні. 

Зараз багато хто бере пухнастих друзів з притулку, а Благодійний фонд «Happy Paw» допомагає людям знайти своїх тварин. Ви можете не просто познайомитися з собаками та кішками, щоб зустріти саме свого друга, але й зробити внесок на корм та ліки для сотень підопічних фонду.

Цікаві та правильні прізвиська залежно від порід

Не кожного хвостатого можна назвати Річард Третій або Оскар. Породисті кошенята часто мають офіційну прізвисько «за паспортом» від заводчика та домашнє ім’я, яке дають господарі.

Пухнасті кошенята
Вигадуємо ім’я для кота

Найкращі прізвиська для британців

Як назвати справжнього британця? Звичайно ж, по-королівськи. Вони – спокійні лежні та гурмани. Для британської, а також шотландської висловухої кішки оптимальні наступні імена:

♀? Жіночі: Альфа, Артеміда, Аква, Бессі, Вірджі, Габрі, Гретта, Даффі, Жасмін, Інгрід, Керрі, Моллі, Мері, Райлі, Саллі, Умма, Шеллі.

♂? Чоловічі: Пунш, Шерлок, Джампі, Ватсон, Віскі, Лорд, Майкл, Гамлет, Медрок, Смокі, Сноуї, Уліс, Сакс, Грей, Баррі, Містер.

Красиві імена для сфінксів 

Канадський чи донський сфінкс – «інопланетяни» та «єгиптяни» котячого світу, тому такій екзотиці дають незвичайні імена. Як гадають, сфінкси прийшли з Південно-Східної Азії і є нащадками стародавніх храмових кішок Сіаму. Ця порода була шанована настільки, що заводити їх було дозволено тільки королям. 

Називаючи сфінкса, людина часто стикається з географічними, історичними та астрономічними назвами, розширюючи свій світогляд. 

♀? Прізвиська кішкам: Базу, Йога, Дейнеріс, Клео, Белль, Аббі, Бан-Ші, Вікі, Галактика, Іма, Сакура, Нефертіті, Сирена.♂? Прізвиська котам: Грааль, Дагір, Кей-ко, Маг, Нагір, Плутон, Немо, Скіф, Ро, Рамзес, Фараон, Центавр, Яссон.

Кошеня породи Сфінкс
Оригінальні імена для екзотичних порід кішок

Цікаве ім’я для сіамського кота

Сіамських котів відносять до сіамо-орієнтальної групи. Серед них є блакитноокі біколорні, смугасті, руді, чорні, білі, сірі – тобто представники найрізноманітніших мастей. Це справжні воїни котячого світу, які можуть постояти за себе, і дуже віддані господареві, немов собаки. Сіамські кішки часто є соціальними екстравертами і дуже розумні. Імена всіх кошенят одного посліду починаються на певну букву. 

♂? Популярні та креативні клички для кошенят-хлопчиків: Гермес, Дубай, Зевс, Ікар, Крузо, Зорро, Нельсон, Лав, Сем, Роккі, Орфей, Онікс, Зефір, Парнас, Ірбіс.

♀? Серед кличок для кошенят-дівчат сіамської породи: Тільда, Аїша, Беккі, Арабеска, Клео, Грація, Єва, Лайма, Одрі, Леді, Хлоя, Тіффані, Еммі, Шейха, Лайза.

Сіамський кіт
Класне ім’я для сіамки

Популярні прізвиська для представників породи мейн-кун 

Мейн-кун ㅡ доброзичливий велетень котячого світу з незмінними пучками на вухах. Як випливає з назви, ця порода з’явилася у штаті Мен. За однією з легенд мейн-куни ㅡ щось середнє між кішкою та єнотом. 

Кут породи мейн-кун
Популярні імена для мейн-кунів

♂? Чудові імена для хлопчика – Айвенго, Бонапарт, Вермут, Бінго, Вікінг, Денді, Зідан, Кагор, Мерфі, Багет, Джек, Лев, Пікассо, Черрі, Ягуар

♀? Для дівчаток: Базиліка, Валенсія, Гера, Заура, Ідилія, Сільвія, Селеста, Маркіза, Дана, Шанель, Енерджі, Місяць, Тесса, Рейнбоу.

Рекомендуємо почитати:

Як доглядати за кішками
Чим годувати кішок: поради ветеринара
Прості способи привчити кошеня до лотка

Ім’я для бенгальського кошеняти

Бенгальських кішок цінують за їх оригінальне леопардове забарвлення та доброзичливість. 

♀? Кішечку можна назвати: Аміра, Аура, Муза, Афіна, Гармонія, Глорія, Камілла, Роксі, Урсула, Фортуна, Ельфа, Муза, Гретта, Мілла, Ельза

♂? Варіанти кличок для кота: Амур, Алмаз, Арчі, Лекс, Ланселот, Нарцис, Марсель, Денс, Одіссей, Пегас, Сіріус, Трістан, Шаман, Еверест, Ягуар.

Бенгальські кошенята
Стильні імена для бенгалів

Найкращі імена перських кішок

Перські кішки походять з країни, раніше відомої як Персія (тепер Іран), і є однією з найстаріших порід. Якщо ви не терпимі до котячої шерсті ㅡ вибирайте лисих сфінксів, а якщо любите потискати милу і пухнасту істоту, приготуйтеся до вичісування зайвого хутра. 

Пошук імені, що підійде для цієї чудової породи, – завдання, гідне терпіння та досліджень. Ми постараємося допомогти вам у вашій подорожі нашою добіркою цікавих імен перських кішок.

Перський кіт
Гарні імена для персів

♂? Чоловічі імена для персів: Адоніс, Кафу, Балу, Шале, Едвард, Пушок, Гуччі, Геттсбі, Едвард, Пісок, Такі, Леон, Лакі.

♀? Для дівчаток: Леді, Хайді, Тессі, Бусинка, Буся, Альфа, Андреа, Аріель, Бардо, Бессі, Клер, Лулу, Люсія, Ліла, Люсінда.

Рідкісні імена для кішок вибирають ті, хто хоче підкреслити специфіку та індивідуальність свого вихованця. Якщо ви не знаєте, як назвати кота, подивіться на нього та обов’язково побачите те, що відрізняє його від інших тварин. Ну що, визначилися, як назвати вашого кота? Діліться в коментарях своїми ідеями та обов’язково розкажіть про особливості свого вихованця ?

9 коментарів
  • Анна

    Кошки у меня нет, но есть собака – немецкая овчарка по имени Кая) Имя я выбирала чтобы подходило породе ну и по легкости произношения, не длинное чтобы на улице кричать было удобно) Не знаю совпадение это или, как говорится, как лодку назовешь, так она и поплывет, но у моего хвостатого чуда тот еще характер. Ей всегда надо быть везде и сразу, темпераментная непоседа так сказать. И только спустя какое-то время я решила ради интереса прочитать, что значит ее имя и как раз все совпало, имя- характер как с нее писали)

  • Ліра

    Мою тайку ( похожа на сиамских) зовут Симона. По-моєму, очень подходит породе.

    • Наталья Лукьяненко

      Добрый день, Лира. Да, отличное имя для сиамо-ориентальной группы кошачьих пород, к каким относится ваша тайская кошечка:) Спасибо, что читаете наш блог!

  • Яна

    Имя должно подходить под характер животного) вот есть у меня маленький рыжий песик, имя ему Кабачок) Кабачок)) но для него как нельзя лучше подходит

  • Саша

    у бабушки в селе всегда были черные коты и кошки, кошек она называла Галя, а котов – Галич)) Сейчас сын мечтает чтобы подарили котика, хочет его Печенькой назвать

  • Валентина

    У меня были кошки с абиссинской родословной (не чистой) – Тася (по паспорту Таисия) и ее дочка Туся. В паспортах в английской транскрипции записали их как Tassi и Tussi. Кошки были очень умные, наученные давать лапу, но своенравные и не очень ласковые. Тася прожила 14 лет, а Туся – 12 с половиной. Туся пережила Тасю всего на 9 месяцев, очень за ней тосковала. Осталась собака Юта, ей сейчас 8 лет. Полтора года назад мы взяли 5-месячного котенка с примесью бенгальской породы. Назвали Юся, чтобы сочеталось с Ютой (по паспорту Юстиниана). Действительно, кошка с собакой очень дружны. Тася и Туся Юту терпели, так сказать, соблюдали нейтралитет (собаку ведь взяли позже). А Юся очень ласковая, но шкодливая безмерно, у неё очень высокий прыжок, она и передвигается вприпрыжку, любит попрыгать на собаку, заставляя ту с ней играть. И Юта бегает за Юсей с большим удовольствием.

    • Татьяна Софиенко

      Спасибо за вашу историю :) . Очень красивые и необычные имена, думаем читателям стоит взять на заметку!

  • Влада

    У моего мч есть классный кот британец по кличке Томас, правда ленивый парень он такой и любит когда его гладят и обнимают. Насколько я узнавала почти все британцы милые но наглые и ленивые морды). Но все равно хочу себе такого же..

  • Катерина

    На фото, где имена для сиамов, не сиамский кот)
    У меня была сиамка, звали Матильда (почти Тильда, как предлагается в статье)). К сожалению, ее уже 8 лет нет на этом свете.
    А вот сфинкса маминого зовут Соломон, и такое имя ему подходит как нельзя лучше!))

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *