5 колес огляду Києва: де покататися, вартість квитків, графік роботи

Є безліч місць, звідки відкриваються приголомшливі види на столицю України. Безліч дахів висотних будівель, мостів і оглядових майданчиків заманюють туристів на парочку мальовничих селфі. Хоча в Києві немає коліс огляду на зразок Хай Роллер в Лас-Вегасі (найвище колесо огляду в світі висотою 167 м), зате є 5 невеликих коліс, романтику яких не порівняти ні з чим іншим. Прогулянка з друзями, день з родиною або побачення закоханих може наповнитися неповторними емоціями, які дарують колеса огляду. Де в Києві можна піднятися високо над землею і які види подивитися в найвищій точці?

Правий берег Києва

Контрактова площа

Оглядове колесо на Подолі встановили в грудні 2017 року, як родзинку новорічної та різдвяної ярмарки. Його повинні були демонтувати по закінченню ярмарки, але через фурор серед киян дату демонтажу кілька разів переносили. Колесо все одно буде демонтовано до моменту реконструкції Контрактової площі, тому поспішіть на ньому покататися, поки ще є можливість. На колесо прикріплено 30 повністю закритих скляних кабінок. Працює воно цілий рік. Ціна квитка в 2019 році 100 грн.

Поспішайте відвідати колесо на Контрактовій, адже його знесуть перед початком реконструкції площі

Висота: 43 метра
Час повного обороту: 7 хвилин

Вид: так як колесо знаходиться між будинків, поки ви піднімаєтеся, можете спостерігати фасади прилеглих будівель, проте, у верхній точці відкривається приголомшливий вид на старий Поділ, набережну, Дніпро, пішохідний міст і Труханів острів.

Графік роботи: будні дні з 15:00 до 22:00, вихідні — з 14:00 до 23:00

Як дістатися: зі станції метро «Контрактова площа» доходимо до головного корпусу Києво-Могилянської академії, звідки одразу побачите колесо огляду. Або можна прогулятися від станції метро «Поштова площа» через всю вул. П. Сагайдачного до Контрактової площі. До речі, влітку 2018 року на Поштовій площі теж було встановлено колесо огляду, але його демонтували після закінчення сезону.

GPS координати: 50°27’47.9″N30°31’10.8″E

Голосіївський парк

Чортове колесо в Голосіївському парку було встановлено у 1986 році серед дитячих атракціонів, деякі з яких функціонують і донині. Кожна з 18 кабінок колеса огляду вміщує до 4 пасажирів. Атракціони недавно оновили і привели в належний технічний стан. Середня ціна атракціонів в Голосіївському парку — 40-50 грн.

Колесо в Голосіївському парку – чудове місце для романтичних побачень на заході сонця

Висота: 26 метрів
Час повного обороту: 5 хвилин

Вид: з колеса огляду видно весь Голосіївський парк, частково Голосіївський та Печерський райони, а ввечері можна спостерігати, як сонце ховається між висотними будинками на горизонті.

Графік роботи: щодня з 11:00 до 21:00

Як дістатися: від станції метро «Голосіївська» прогуляйтеся вгору по Голосіївському проспекту вздовж парку до центрального входу в Голосіївський парк ім. Максима Рильського. Проходьте повз площу з фонтаном і рухайтеся до дитячого парку атракціонів.

GPS координати: 50 ° 23’17.3 “N 30 ° 30’03.0” E

Київський зоопарк

Колесо огляду у київському зоопарку працює тільки в теплу пору року, коли збільшується кількість відвідувачів зоопарку. 18 кабінок атракціону мають дверцята і столики, вміщають до 4 осіб. Працівники зоопарку щорічно підфарбовують і ремонтують атракціон. Щоранку протягом сезону колесо проходить технічну перевірку на безпеку. Вартість квитка в зоопарк для дорослих — 100 грн, для дітей старше 5 років — 50 грн. Скільки коштує квиток на атракціон краще уточнити у адміністрації зоопарку за телефоном: +38 (044) 277-47-69.

Аби потрапити на колесо огляду спочатку доведеться заплатити за вхід в сам зоопарк

Висота: 31 метр
Час повного обороту: 4 хвилини

Вид: з висоти пташиного польоту можете спостерігати весь зоопарк, парк «Нивки», Сирецький парк і парк ім. Пушкіна з одного боку, а з іншого — центральну частину міста вдалечині.

Графік роботи: відповідає графіку роботи зоопарку з вівторка по неділю з 9:00 до 18:00, а в понеділок з 12:00 до 18:00.

Як дістатися: від станції метро «Політехнічний інститут» йдіть 5 хвилин в сторону станції метро «Шулявська» до центрального входу в київський зоопарк, адреса якого: Київ, пр-т Перемоги, 32. Далі рухаємося по центральній алеї до другої розвилки біля вольєра з хижими птахами.

GPS координати: 50 ° 27’17.6 “N 30 ° 27’45.6” E

Лівий берег Києва

Парк Перемоги

Парк атракціонів в парку Перемоги на Дарниці — чи не найкращий на лівому березі Києва для дітей. Колесо огляду було тут встановлено в 1978 році, з тих пір воно постійно ремонтується і знаходиться в хорошому технічному стані, про що свідчать відгуки задоволених відвідувачів. 20 кабінок обладнані різнокольоровими парасольками і кермом, яке дозволяє кабінці обертатися, щоб розглянути всі види. Єдиний недолік: із заходів безпеки тільки металевий ланцюжок, крісла фактично висять в повітрі, тому непосидючих дітей краще міцно тримати.

Чортове колесо в парку Перемоги — найулюбленіший атракціон киян на лівому березі столиці

Висота: 26 метрів
Час повного обороту: 5 хвилин

Вид: з кожним метром вгору вам буде відкриватися все новий шматочок парку і найближчих околиць, а в найвищій точці — види лівобережного Києва і навіть пагорби правого берега Дніпра.

Графік роботи: будні дні з 15:00 до 20:00, вихідні — з 11:00 до 21:00

Як дістатися: зі станції метро «Дарниця» виходимо на сторону «Дитячого світу», проходимо за ринок на коло між вулицями Андрія Малишка та Генерала Жмаченка і підходимо до входу в парк Перемоги. Колесо відразу буде видно.

GPS координати: 50 ° 27’29.3 “N 30 ° 36’25.9” E

Парк Партизанської слави

Найстаріше серед інших в Києві колесо огляду — брат-близнюк колеса в парку Перемоги. Ще більш старі колеса огляду в парку «Нивки», на ВДНГ і біля арки «Дружби народів» були демонтовані. Колесо постійно проходить технічний огляд і щоліта зустрічає відвідувачів, проте в робочому стані тільки 10 з 20 кабінок.

Колесо огляду в парку Партизанської слави найстаріше в Києві

Висота: 26 метрів
Час повного обороту: 4 хвилини

Вид: Відкривається вид на реконструйований і дуже красивий парк Партизанської слави, видно найближчі соснові ліси аж до самого Борисполя, а крім сусідніх районів десь далеко на горизонті видніється правий берег.

Графік роботи: будні дні з 14:00 до 20:00, вихідні — з 11:00 до 20:00

Як дістатися: від станції метро «Бориспільська» проходимо 5 хвилин в сторону станції метро «Червоний хутір», поки по ліву сторону не побачимо парк. Повертайте ліворуч і йдіть вздовж парку або через парк до повороту на вул. Брацлавську. На розі знаходиться ресторанний комплекс «Конунг», а навпроти нього — колесо огляду.

GPS координати: 50 ° 25’06.9 “N 30 ° 39’51.6” E

Вже встигли побувати на якомусь з коліс? Де сподобалося більше? Поділіться відгуками і враженнями в коментарях.

4 коментарів
  • Ірина

    Каталися на Контрактовій площі. Захоплюючі краєвиди!!!

    • {:ru}Татьяна Софиенко{:}{:uk}Тетяна Софієнко{:}

      Ірино, дякуємо, що ділитесь враженнями у нашому блозі ?

  • Борис

    коли було збудоване колесо огляду на місті нинішньому арки “дружби народів” і коли воно було демонтовано ?

    • {:ru}Татьяна Софиенко{:}{:uk}Тетяна Софієнко{:}

      Доброго дня, Борис. Оглядове колесо разом з іншими атракціонами дійсно було розташоване у Крещатому яру (в минулому Піонерський, Купецький, Пролетарський) у період 1950-початок 1980-х, але не на місці арки «Дружби народів», а поза філармонією. На той час це було єдине колесо у Києві. Дякуємо, що читаєте наш блог ;)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *