12 найкрасивіших місць Дніпра і Дніпропетровської області для фотосесії

Дніпро сповнений естетичних локацій, цікавих архітектурних рішень і красивих зелених зон, а широка стрічка однойменної річки робить місто особливо мальовничим. Як тут втриматися від селфі? Та що селфі, в Дніпрі і для професійного фотосету вистачає ефектних місць. І, звичайно ж, #PokuponBlogTeam підкаже, де найцікавіші і найбільш незвичайні природні і міські місця для прогулянкової зйомки з фотографом і «себяшок» на смартфон.

Максимально самовиразитися і відобразити найяскравіші і найщасливіші моменти життя вам допоможе професійний фотограф, а зберігати кращі кадри найприємніше в друкованому вигляді. Фотографуйтеся і замовляйте пам’ятні фотоальбоми зі знижками Покупону до 65%.

1. Січеславська Набережна

Без сумніву, це найпопулярніше місце серед туристів і корінних мешканців, візитна картка і гордість городян, проте обійти стороною його не можна. Не лише через зовнішню красу, але і по факту — набережна Дніпра найдовша в Європі, протяжністю більш ніж в 23 км. Вимощена ще багато років тому, у всій красі вона засяяла тільки після оновлення в 2005-2007 роках.

січеславська набережна

Перебуваючи в самому центрі міста, набережна стає ідеальним місцем для зустрічей, прогулянок і фотосесій. Під час зйомки можна вигідно використовувати унікальну архітектуру житлового масиву «Парус» з одного боку, і Південного моста, що веде до протилежного боку річки, — з іншого.

фото на набережній
дівчина на тлі дніпра

Набережна потопає в морі хризантем, прикрашає берега ріки затишними терасами і численними металевими фігурами. А недавно відкритий фонтан Білий Лебідь, який створює абстрактні композиції, зачаровує своєю красою – обертається і махає крилами.

дніпро вночі
діти на набережній

Дуже часто весільні фотосесії проводяться біля річки. Захід сонця на тлі міської панорами виглядає надзвичайно романтичним. Гуляти по набережній можна цілий день, при цьому ви встигнете зробити сотні унікальних фотографій.

Адреса: Дніпро, Січеславська Набережна вулиця.
Як дістатися: від станції метро Вокзальна можна дійти пішки, або проїхати практично на будь-якому громадському транспорті (автобус 102, 121, 206, тролейбус 2, маршрутки 54, 60, 122).

Де знаходиться:

Читайте також: Як правильно фотографуватися

2. Аеродром Кам’янка

Великою популярністю користуються фотосесії на аеродромах, де тлом для ефектного кадру стає нескінченне блакитне небо, різнокольорові літаки і рівний степовий горизонт. У Дніпрі працює і приймає відвідувачів аеродром Кам’янка, який знаходиться неподалік від житлового масиву Лівобережний-3.

аеродром кам'янка

На зйомку в цій локації варто вирушати рано вранці або під вечір, коли промені сонця вдало грають на лобовому склі літаків. Але, можливо, такі «приземлені» фото не є вашою межою, і кортить злетіти вище? Тоді польоти над Дніпром на літаку – це те, що вам потрібно. Море адреналіну, приголомшливі види з величезної висоти і фотки, яким всі будуть заздрити, – все це можна отримати зі знижкою Покупону до 20%.

фотосет на аеродромі
фото в літаку

Адреса:  Дніпро, аеродром Кам’янка, Березинська вулиця, 90.
Як дістатися: до аеродрому найпростіше доїхати на особистому транспорті по Донецькому шосе, доїжджаючи до вул. Радгоспної у напрямку селища Чумаки, минаючи м’ясокомбінат “Ювілейний”.

Де знаходиться:

3. Старі Кодаки

На річці Дніпро, за 25 км від міста, існує ще одна цікава локація, яка однозначно є гордістю Дніпропетровської області. Йдеться про селище Старі Кодаки, розташованого на місці фортеці Кодак.

старі кодаки
фотосет в старих кодаках

Фортецю заснували поляки в 1635 році, на правому березі річки Дніпро, навпроти острова Кодачок (Пороховий). До речі, острів сам по собі виступає окремою пам’яткою, зі своїм багажем міфів і легенд. І за словами старожилів є комплексом святилищ слов’янських богів.

весільний фотосет на природі

З татарської мови Кодак перекладається як «селище на горі», проте присутність татар на території села нічим не підтверджується. Кому цікаво — неподалік земляного валу знаходиться старий занедбаний цвинтар. Кажуть, що існує він з часів Запорізької січі. На сьогоднішній день там мало що вціліло, але є кілька надгробків зі старовинними написами.

Поєднання природи води і кам’яних пейзажів разом із соковитою зеленню забезпечує дійсно неймовірні фони для фотографій.

Як дістатися: до місця призначення можна доїхати 109 маршруткою, яка йде від Вокзальної площі, або власним транспортом.

Де знаходиться:

4. Катеринославський Бульвар

Міські фотосесії зазвичай проводяться в декількох локаціях: на тлі елегантних старовинних будинків і вулиць, сучасних будівель, оригінальних пам’ятників або графіті.

У Дніпрі є ціла вулиця, точніше бульвар, примітний своїми кам’яними лавками, красивими ліхтарями і безліччю затишних кав’ярень. Це ідеальне місце для вуличних сімейних фотосесій або лав сторі.

фотосет на катеринославському бульварі

Світло ліхтарів, обриси будівель правильної геометричної форми і яскраві вітрини численних бутиків вигідно виглядають на знімках. Фото на бульварі виходять динамічними, різноманітними і не менш романтичними, ніж на природі.

катеринославський бульвар

Будете на бульварі, не пропустіть «карамельне дерево». Скульптура заввишки 4 метри зроблена з акрилового скла. Така скульптура єдина на всю Європу.

А щоб знімки вийшли ефектними на Катеринославський бульвар можна відправитися рано вранці або пізно ввечері. Ще один плюс — тут фотографуватись можна і взимку і влітку, і навесні і восени. Кожна пора року ілюструє свій настрій.

Адреса: Дніпро, Катеринославський бульвар.
Як дістатися: на маршрутках 87а, 101А, 116, 118 або на тролейбусі №4 від метро «Металургів».

Де знаходиться:

5. Потьомкінський палац

Молоді пари для весільних фотографій часто вибирають палаци і замки, щоб підкреслити помпезність церемонії. У Дніпрі особливу популярність отримав палац Потьомкіна. Тут молодята можуть відчути себе воістину королівською парою.

палац потьомкіна

Розкішна резиденція була побудована за часів Катерини II, спеціально для князя Потьомкіна, і є першим кам’яним будинком в Дніпрі. Зараз це палац культури студентів Дніпропетровського національного університету.

потьомкінський палац

Прекрасний палац в стилі класицизму розділений на три частини — основна і два крила. Особливу цінність представляють собою парадний вхід і двоколірний зал, розташований по центру будівлі.

Крім пам’ятного споруди це місце захоплює величезним парком імені Шевченка в англійському стилі. У максимально незайману природу паркового комплексу гармонійно вписуються величні колони, ароматний фруктовий сад і знаменитий бронзовий лев. Загалом комплекс дуже доглянутий, вигляд якого змінюється в залежності від пори року.

парк біля палацу

Адреса: Дніпро, Шевченка площа, 1.
Як дістатися: до парку можна доїхати на тролейбусі №1 або маршрутках 87Б, 127, 126 і тд. Зупинка «Парк Шевченка».

Де знаходиться:

6. Монастирський острів

Через пішохідний міст ви можете потрапити ще на одну локацію — Монастирський острів. Тут, крім неймовірної природи і Свято-Миколаївського храму, можна відвідати акваріум прісноводних риб або просто поніжитися на пляжі.

Як дістатися: до пішохідного моста можна доїхати на громадському транспорті, який йде в бік Набережної, зупинка «Парк Шевченка».

Де знаходиться:

7. Таромське

Одні і ті ж міські пейзажі приїдаються, і ви шукаєте щось нове для своїх фотографій? Варто залишити міську метушню і відправитися в подорож в Таромського, щоб реалізувати унікальну зйомку серед дикої природи.

Це місце відоме ще з XII століття під назвою Тарентський Ріг: з 1564 року тут селилися козаки, а в XVII столітті це місце згадував Гійом де Боплан в своєму «Описі України».

Цікаво, що зовсім недавно тут можна було зустріти представників рідкісних диких тварин, тому що місцевість густо покрита непрохідними лісами. Так, в 1999 році мисливцями були виявлені роги оленя з розмахом в три метри і вагою понад 10 кілограм.

Таромське знаходиться всього в 28 км від центру Дніпра і являє собою неймовірної краси симбіоз кам’яних ландшафтів і водної стихії.

Вибираючи різні локації, ви отримаєте цікавий ефект, завдяки якому ваш альбом стане оригінальним і єдиним у своєму роді.

Як дістатися: до Таромського можна доїхати на міській електричці до ст. «Сухачівка», або маршруткою 90 пл. Вокзальна.

Де знаходиться:

8. Сакура біля ДНУЗТ

Природа дає вам необмежені можливості для створення ефектних фотографій, навіть не виїжджаючи з міста. Відвідайте алею Сакур, що знаходиться на вулиці Лазарєва біля стадіону.

Потрібно тільки не пропустити період цвітіння сакури, магнолії і фруктових дерев навесні, з квітня по травень, і красиво вмоститися біля ніжного дерева, щоб отримати особливі і зворушливі фотографії. Корисним це місце буде і для наречених, адже біле плаття прекрасно поєднується з кольором пелюсток.

цвітіння сакури

Адреса: Дніпро, Лазаряна вулиця, 1.
Як дістатися: від пл. Вокзальна можна доїхати на автобусі 101А, або 109 до зупинки Транспортний університет. Орієнтир – Дніпропетровський національний університет.

Де знаходиться:

9. Бібліотека

Пошуки цікавої локації для зйомки можуть закінчитися бібліотекою. А чому б і ні? Серед вузьких полиць і мільйонів старовинних книг можна влаштувати незвичну фотосесію. Виявляючи дисципліну і повагу до відвідувачів вам ніхто не перешкодить.

Центральна бібліотека Дніпра існує з 1946 року і на даний момент знаходиться на вулиці Воскресенській, представляючи собою сучасний будинок з шести поверхів.

У залах багато вікон, які наповнюють кімнати природним світлом. А книги, кожна з яких розповідає свою історію, перетворяться в цікавий і унікальний фон для вашого сюжету.

Адреса: Дніпро, Воскресенська вулиця, 23.

Де знаходиться:

10. Прогулянка Дніпром

Фотографії на фоні річкового пейзажу і крутих берегів з красивою архітектурою особливо добре виходять, якщо робити їх на борту прогулянкового катера, теплохода або яхти. Влаштуйте собі водну прогулянку по Дніпру і розбавте свій фотоархів красивими кадрами на тлі приголомшливих видів. Волосся, що майоріють на вітрі, синє небо, що відбивається в річковий гладі, стильний наряд – більшого й не потрібно для ефектного фото!

Це може бути фотосесія соло, лав сторі, а якщо хочете відпочити на кораблі з дитиною, то – трепетних сімейних моментів. А якщо замовити прогулянку на антуражному кораблі в дусі старовини, то справа не обійдеться без світлин в піратському костюмі;)

Замовляйте захоплюючі прогулянки на кораблі по Дніпру, фотографуйтеся на фоні мальовничих пейзажів і заощаджуйте до 50% разом з Покупоном.

Читайте також: Куда піти з дитиною в Дніпрі

11. Прогулянка верхи

Ще один спосіб поєднати круту фотосесію і відпочинок, повний яскравих емоцій і незабутніх вражень, – кінна прогулянка. Ваші вихідні можуть стати неймовірно цікавими, якщо ви проведете їх в компанії досвідченого фотографа і красивих коней.

прогулянка верхи

Не важливо, вмієте ви їздити в сідлі чи ні, можливо, це буде ваш перший досвід катання на коні. Кадри в будь-якому випадку вийдуть ефектними і незвичайними – навіть якщо ви будете просто стояти поруч з конем, гладячи його по гриві. І не забудьте доповнити свій образ стильними аксесуарами і професійним макіяжем.

фотосет на коні

Сплануйте для себе і своїх близьких, з якими хочете пофоткаться, пару годин їзди верхи на природі і бронюйте місця заздалегідь зі знижками від Покупону до 55%.

Читайте також: Як підготуватися до фотосесії

12. Фото в красивому готелі

Релакс-фотосет в стилі лакшері, на тлі басейну або стильних апартаментів – звучить заманливо, чи не так? А якщо готель розташований десь за містом, то це відмінний привід сфоткатись на природі, поряд з красивим ставком, на тлі зелених дерев.

Саме такий варіант можна дозволити собі в готелі «Золоті піски» в Кулішах. Комплекс знаходиться за межами міста, в оточенні мальовничої природи – зовсім поряд протікає чиста річка, а від великої кількості свіжого повітря паморочиться голова :)

З сертифікатом Покупону за 1075 грн замість 1950 грн ви отримаєте:

  • 1 день проживання для двох в однокімнатному номері в східному корпусі.
  • Триразове харчування в ресторані.
  • Оренда сауни – 2 години за заїзд.
  • Відпочинок в альтанці.
  • Гра в настільний теніс або більярд – 1 година за заїзд.
  • Wi-Fi (в номерах і в холі).
  • Користування парковкою.
  • Можливість продовжити відпочинок за бюджетною ціною, підсумувавши сертифікати.
готель золоті піски
готель

Насправді, хороша фотосесія може бути реалізована де завгодно. Її успіх залежить в основному від майстерності фотографа, вашої фантазії і того, наскільки добре ви вмієте позувати і фотографуватися самі. Покупон зібрав для вас найвигідніші пропозиції зі знижкою на послуги кращих фотографів Дніпра. Кілька цікавих місць у вас на прикметі вже є, вибір за вами.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні з Дніпра

Не бійтеся експериментувати, пробувати нові стилі і поповнювати колекцію локацій для зйомки. Знаєте красиві місця в Дніпрі, де можна сфоткати і отримати круті знімки? Діліться в коментарях.

1 коментар
  • Аня

    А как же водопад на Монастырском острове? Он заслуживает особого внимания

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *