Як фарбувати брови?

Брови – невід’ємний елемент макіяжу. Як підкреслити виразність обличчя за допомогою брів і як правильно їх оформити? Про це ми розповімо в нашій статті.

Поради мейкапу брів

Перш, ніж перейти до промальовування форми, візьміть собі на замітку:

  • Колір тіней для брів не повинен зливатися з вашим кольором волосся. Використовуйте на 1-2 тони темніше природного.
  • Фарбуванню брів завжди передує їх підготовка: прочесати, підрізати, вискубати зайве і так далі.
  • Під «хвостик» брови зазвичай наносяться світлі тіні або хайлайтер. Це робить погляд свіжим і відкритим.
  • Початок брови (у перенісся, перша точка) відтінніть більш світлим відтінком або менш щільно наносьте основний колір. Це зробить перехід більш плавним і природним.
  • Пензлик для тіней повинен бути скошеним і плоским.

Малюємо форму брів

Найпростіший і найшвидкіший спосіб змоделювати форму брів – це звернутися до фахівця, можливості майстерності якого говорять самі за себе – brow-master. Вам підберуть форму не тільки відповідно до рис обличчя, але і за загальним типажем. За допомогою декількох волосків, вигинів і товщини максимально підкреслять сильні якості і приховають недоліки.

Але якщо ви вчасно не записалися на прийом, і вам терміново треба привести брови в порядок, не страшно. Спробуйте самостійно скорегувати форму, спираючись на основні правила.

У домашніх умовах моделювати брови можна за допомогою готових трафаретів та пінцету.

Техніка

Зверніть увагу на лінії, відмічені на фото вище. Початок брови не повинен бути близько до перенісся (інакше вийде ефект моноброви), але і не повинен надто відступати, створюючи порожнечу і коротенькі бровки, як у мультяшних героїв.

Прихиліть олівець до крила носа (візуально по лінії від кінчика ніздрі через внутрішній куточок ока). Вам буде легше визначити початок брови.

Для визначення верхньої точки вигину прокладіть уявну лінію від носа до брови через зіницю ока. А кінчик брови не повинен виступати візуально за лінію від крила носа, що проходить через зовнішній куточок ока.

Форма брів по типу обличчя

В цілому, якщо ви орієнтуєтеся на основні риси обличчя, результат повинен вийти гармонійним. Але ви можете ще раз перевірити себе і переконатися, що нові брови вам до лиця.

Кругле обличчя

Завдання для круглолицих – за допомогою брів надати обличчю скульптурності. Риси стануть більш виразним завдяки витонченому зламу брови у верхній точці. Зробіть підйом кутоподібним, а хвостик – загостреним.

Овальне обличчя

Овальну форму обличчя потрібно візуально «випрямити» за допомогою прямих брів. Уникайте різких вигинів, прагніть до округлих і плавних ліній.

Квадратне обличчя

Найбільш виражена частина обличчя квадратної форми – широка щелепа. Підбираючи форму брів, спирайтесь на візуальне пом’якшення «геометричності» обличчя. Вибирайте м’які лінії, без гострих хвостиків і куточків. Уникайте брів-ниточок, вони просто «загубляться» на квадратному обличчі.

Прямокутне обличчя

Брови для прямокутного обличчя моделюються за тими ж принципами, що і для квадратного: м’які лінії, плавний вигин.

Трикутне обличчя (сердечко)

Особливість цієї форми обличчя – високе чоло, верхня частина обличчя здається більшою, ніж нижня. Уникайте «прямих» брів, вибирайте дугоподібні або з піднятим «хвостиком».

Ромбовидне обличчя

Відмінна риса – кутоподібність в обрисах. Ваше завдання – згладити ці лінії м’яким вигином. Уникайте різких зламів і прямих брів, які тільки підкреслять кутоподібні форми обличчя.

Брови: кольорове рішення

Зверніть увагу на те, що брови повинні в загальному гармоніювати з обличчям і вашим кольором волосся. Чорні брови у світловолосих дівчат виглядають неприродно і вульгарно. Світловолосим краще зупинитися на злегка коричневих відтінках.

Попелястим блондинкам і сивим – тіні з сірим відтінком, рудим – відтінки абрикоса або молочного шоколаду.

Якщо ви брюнетка, то зовсім не означає, що ваш відтінок чорний. Ви можете сміливо пробувати сіруватий і коричневий.

Вибір засобу для малювання брів

Існує багато засобів, призначених для макіяжу брів. Ми вибрали найпопулярніші.

Розсипчасті тіні

Надають природний вигляд брів. Можна “грати” з кількістю засобу – наносити зовсім небагато або домагатися ефекту пудрових брів. Якщо ви новачок в питанні макіяжу брів, озбройтесь бежевим або білим олівцем. Він знадобиться, щоб відзначити точки початку, вигину і «хвостика» брови. Починайте фарбування з «хвостика». Робіть це легкими штрихами.

Не забувайте, що в моді натуральність. Тому не набирайте на пензлик велику кількість тіней і завжди струшуйте їх надлишок. Інакше вони можуть обсипатися на обличчя при нанесенні.

Гелеві тіні

Створюють ефект татуажу за рахунок високої концентрації пігментів. Перевага їх в тому, що завдяки своїй текстурі вони допоможуть надати бровам не тільки колір, а й форму.

Тінт для брів

Відносна новинка на б’юті ринку, яка вже завоювала серця дівчат. Суть продукту така – наносимо тінт на брову, даємо висохнути і знімаємо утворену плівку. Ефект нафарбованих брів на кілька днів забезпечений. Цей варіант макіяжу дуже зручний, але їм треба навчитися користуватися. Якщо ви не зовсім «набили руку», існує ймовірність отримати асиметричні брови.

Олівець для брів

Зручний, компактний, можна носити з собою і не боятися впустити, як у випадку з тінями. Один момент: до механічного олівця доведеться купити і точилку, так як стрижень потрібно регулярно підточувати.

Фарба для брів

Якщо ви фарбуєте брови фарбою самостійно, врахуйте, що колір фарби повинен бути на 2 тони темніше рідного. Тримайте фарбу на бровах не більше 15-ти хвилин або ризикуєте отримати брови Брежнєва на кілька тижнів.

Хна

Хна для брів набрала популярність за рахунок своєї натуральності та нешкідливості. Вона не тільки забарвлює, а й доглядає за волосками. Не тримайте хну більше 10 хвилин, інакше вона також забарвить і шкіру.

Волосся не зуби, відростуть. Все ж намагайтеся не надто експериментувати з шириною брів, з віком волоски втратять можливість швидко відростати і ризикуєте через такі експерименти «підсісти» на татуаж.

Використовуйте поради зі статті, щоб зрозуміти яка форма брів буде вам до лиця і вибирайте той засіб фарбування, який буде відповідати вашому очікуванню щільності кольору. Не женіться за модою на брови-ниточки і соболині брови – ризикуєте втратити власну індивідуальність.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *