Класні дитячі костюми для Нового року – яке вбрання вибрати

Новий рік не обходиться без садкових і шкільних ранків, тематичних вечірок та дитячих концертів в колі сім’ї. Пошуки ідеального карнавального костюма доставляють батькам чимало клопоту. Адже вбрання повинно відповідати тематиці новорічного свята або тій ролі, яка дісталася дитині на виставі.

Як нарядити дитину?  Який костюм вибрати дівчинці або хлопчикові?  BlogPokuponTeam зібрала найкрасивіші, незвичайні, смішні ідеї дитячих карнавальних костюмів для святкування Нового року.  А ще підготувала знижечки на розваги і відпочинок для створення новорічного настрою.

Читайте в нашому огляді:

Новорічні костюми для дівчаток 2, 3, 4, 5 років

Крихітка 2-3 років навряд чи запам’ятає, в якому костюмі святкувала один зі своїх перших новорічних свят. Але пізніше, коли вона підросте, їй буде приємно поглянути на свої дитячі фото і оцінити святковий костюмчик, який вибрали для неї батьки. Тому, вибираючи доньці святкове вбрання, пам’ятайте про те, що коли-небудь вона зможе поглянути на нього свідомим поглядом :)

Костюм Сніжинки

Сніжинка – найбільш популярний новорічний образ для маленької дівчинки. Для маляток 2-3 років можна підібрати біле або блакитне повітряне платтячко і прикрасити його сніжинками. Або просто нарядити дитину в білий бодік з блакитною фатіновою спідничкою. До речі, її нескладно зшити своїми руками. Якщо у вас є бажання навчитися шити або вдосконалити свої вміння – ласкаво просимо на курси. Завдяки Покупону навчання можна пройти зі знижкою до 50%.

Сніжинка

Ще один варіант вбрання Сніжинки – яскраво-блакитне платтячко з опушкою і вишитими сніжинками і шапочка з відворотом. Замовляйте на Покупоні онлайн з доставкою і кешбеком до 15%.

Костюм Сніжинки

Новорічний костюм звірятка

Для крихти, яка ще не досягла 2 років, шукайте м’який комфортний костюмчик, в якому їй буде зручно. Він не повинен сковувати рухи, заважати. Вибирайте костюмчик з приємного матеріалу, який не буде колоти або натирати ніжну дитячу шкіру. Це може бути комбінезончик, який зображає кумедне звірятко або квіточку, костюм русалоньки, особливо якщо дівчинка ще не почала ходити.

Маляток постарше, до 5 років, також прикрасить симпатичний костюм звірятка –  зайчика, кішечки, лисички, білочки, мишки. Дуже мило виглядають костюми принцеси або феї, бджілки, фрукта або ягідки, різнобарвною цукерки або новорічної ялинки, прикрашеної іграшками.

Малюк у комбінезончику у вигляді песика з довгими вушками.
Малюк у комбінезончику у вигляді песика з довгими вушками.
Рожеві комбінезончики-поросятки відмінно виглядають на малюках
Рожеві комбінезончики-поросятки відмінно виглядають на малюках.
Малюк у костюмі слоненятка ніжно-блакитного кольору з різнокольоровим хоботком.
Малюк у костюмі слоненятка ніжно-блакитного кольору з різнокольоровим хоботком. 

Найбільш популярні костюми на Новий рік для дівчаток 2-3 років – мишка-норушка, жабка-жаба, ципочка.

Костюм курчати: симпатичний жовтий комбінезончик з оборками та шапочкою.
Костюм курчати: симпатичний жовтий комбінезончик з оборками та шапочкою.
Костюм мишки у блакитному кольорі: платтячко з міховою облямівкою та шапочка.
Костюм мишки у блакитному кольорі: платтячко з міховою облямівкою та шапочка.
Костюм сонечка: червоно-чорне платтячко у крупний горох, крильця на спині та закручені вусики, що їх закріплено на голові
Костюм сонечка: червоно-чорне платтячко у крупний горох, крильця на спині та закручені вусики, що їх закріплено на голові.

Костюм героини сказок или мультфильмов 

Начиная с 2 и до 5 лет выбор костюмчиков для девочек существенно расширяется. Присмотритесь к костюму Снегурочки: бархатный кафтанчик с юбочкой или платье и красивый головной убор подойдут любой девочке. 

Снігуронька
Костюм Снігуроньки: коротке біле платтячко з міховою облямівкою, прикрашене синіми сніжинками, на голові прозора жорстка корона зі сніжинками.
Костюм Ельзи з «Крижаного серця» у яскраво-блакитному кольорі з пайетками та діадемою
Костюм Ельзи з «Крижаного серця» у яскраво-блакитному кольорі з пайетками та діадемою. 
Костюм Ельзи з «Крижаного серця» в ніжно-бірюзовому кольорі з блискучими сніжинками та світлою перукою з косою
Костюм Ельзи з «Крижаного серця» в ніжно-бірюзовому кольорі з блискучими сніжинками та світлою перукою з косою.  
Міні-Маус
Яскравий і ефектний костюмчик Міні-Мауса

Читайте також:

Що подарувати дитині на Новий рік

Подарунки дитині на день Св. Миколая

Костюм для дівчинки молодшого шкільного віку: 6, 7, 8, 9 років

Дівчата 6-9 років зазвичай виявляють більше прискіпливості у виборі костюма для святкування Нового року. У них вже проявляється власний смак і свої індивідуальні уявлення про те, яке плаття гарне, а яке – не дуже.

Костюм феї або принцеси

Частіше за все в цьому віці дівчатам кортить красуватися у повітряних казкових нарядах ніжних кольорів, пишних фатінових спідницях, платтях з оборками та бантами, із закрученим у тугі кучері волоссям, в якому виблискують красиві заколки чи корона принцеси.

Костюм феї: бузкове платтячко з фатиновою спідницею, що імітує пелюстки квітів, з крильцями, квітковим обідком та магічним жезлом
Костюм феї: бузкове платтячко з фатиновою спідницею, що імітує пелюстки квітів, з крильцями, квітковим обідком та магічним жезлом.
Костюм Білосніжки: жовто-синє платтячко з пишною спідницею та рукавами-ліхтариками, на голові синій обідок з бантом
Костюм Білосніжки: жовто-синє платтячко з пишною спідницею та рукавами-ліхтариками, на голові синій обідок з бантом.

Не упускайте можливість дати своїй дочці відчути себе справжньою принцесою або королевою, а може, навіть барокової герцогинею в пишній сукні з криноліном. А раптом ваша малеча представляє себе не в ролі принцеси, а в ролі казкової феї з блискучими крилами?

Костюм у стилі Ренесансу: довге двошарове плаття, прикрашене золотою вишивкою й синім оксамитом, на голові кокошник
Костюм у стилі Ренесансу: довге двошарове плаття, прикрашене золотою вишивкою й синім оксамитом, на голові кокошник.
Костюм феї: рожеве атласне плаття з рукавами-ляхтариками, на спині крильця, а на голові гостроносий ковпак
Костюм феї: рожеве атласне плаття з рукавами-ляхтариками, на спині крильця, а на голові гостроносий ковпак.
Костюм янголятка: просте біле платтячко з поясом та прозорими рукавами, на спині крильця округлої форми, на голові – нимб з дощику, у руці – жезл з сріблястою зірочкою
Костюм янголятка: просте біле платтячко з поясом та прозорими рукавами, на спині крильця округлої форми, на голові – нимб з дощику, у руці – жезл з сріблястою зірочкою.

Костюм піратки

А може, ваша дівчинка – бойова і жвава, і їй за духом зухвалі піратські костюми або образ маленької розбійниці?

Піратський костюм: блузка, плаття з корсажем та двошаровою спідницею, на голові – трикутний капелюх з черепом поверх бандани, у руці – іграшкова шабля
Піратський костюм: блузка, плаття з корсажем та двошаровою спідницею, на голові – трикутний капелюх з черепом поверх бандани, у руці – іграшкова шабля.
Ще один варіант піратського костюму: блузка з рукавами-ліхтариками, корсаж, смугаста спідниця, маленький капелюшок на голову, на ніжках – чобітки, у руці – шабля .
Ще один варіант піратського костюму: блузка з рукавами-ліхтариками, корсаж, смугаста спідниця, маленький капелюшок на голову, на ніжках – чобітки, у руці – шабля .

Костюми для дівчаток-підлітків: 10, 11, 12, 13 років

Підлітковий вік – найскладніший, й костюмів це теж стосується. У період середньої школи у дівчат, як правило, починають формуватися захоплення, хобі, інтереси, з’являються улюблені фільми, книги та герої, і, звісно ж, це може відобразитися на виборі карнавального костюму до Нового року. 

Костюми героїнь фільмів

Якщо на цей момент ваша донька встигла підсісти на Фенімора Купера, поттеріану, Зоряні війни, діснеївські мультфільми чи комікси, будьте готовими до того, що від вас вимагатимуть костюм гордівливої індіанки, Герміони Грейнджер, Ельзи з «Крижаного серця», Белль з «Красуні та Чудовиська», Жінки-кішки чи Залізної людини (так-так, дівчата іноді не проти переодягнутися у костюми чоловічих персонажів, адже вони такі круті!).   

Індійський костюм: замшеве платтячко з пір’ям та торочками, гетри з торочками, на голові – пов’язка з пером, волосся заплетене у дві коси
Індійський костюм: замшеве платтячко з пір’ям та торочками, гетри з торочками, на голові – пов’язка з пером, волосся заплетене у дві коси.
Костюм Герміони Грейнджер: мантія із значком Грифіндору, біла сорочка, сірий жилет знизу, червона смугаста краватка
Костюм Герміони Грейнджер: мантія із значком Грифіндору, біла сорочка, сірий жилет знизу, червона смугаста краватка. 
Ще одна варіація костюму Ельзи з «Крижаного серця»: ніжно-блакитне плаття з сріблястими сніжинками та білими рукавами, біла перука-коса.
Ще одна варіація костюму Ельзи з «Крижаного серця»: ніжно-блакитне плаття з сріблястими сніжинками та білими рукавами, біла перука-коса.  

Костюми героїнь темних сил

А ще деякі дівчата старшого віку таємно чи відкрито симпатизують «темному боку сили». Тому навіть незважаючи на те, що на Новий рік прийнято убиратися у все світле та яскраве, можуть піти проти течії та обрати темне вбрання.   

Костюм Жінки-кішки: чорне тріко, що щільно облягає тіло, черевики з високими халявами, широкий пояс і чорна маска на пів-обличчя
Костюм Жінки-кішки: чорне тріко, що щільно облягає тіло, черевики з високими халявами, широкий пояс і чорна маска на пів-обличчя.
Готичний костюм: червоно-чорна сукня з імітацією корсажу та стоячим коміром.
Готичний костюм: червоно-чорна сукня з імітацією корсажу та стоячим коміром.

Це може бути образ Снігової Королеви чи Малефісенти, готична темна сукня у вампірському стилі чи костюм відьмочки. Подібний вибір допоможе дівчинці-підлітку виділитися з загальної маси та відчути себе особистістю.

Костюм Малефісенти: чорно-фіолетова сукня, на голові – шапка із зігненими рогами.
Костюм Малефісенти: чорно-фіолетова сукня, на голові – шапка із зігненими рогами.
Костюм Снігової Королеви: біле довге плаття з багатошаровою спідницею, біла напівпрозора курточка зі стоячим коміром, прозора висока корона, посріблена по краях.
Костюм Снігової Королеви: біле довге плаття з багатошаровою спідницею, біла напівпрозора курточка зі стоячим коміром, прозора висока корона, посріблена по краях.

Читайте також:

Новорічні іграшки своїми руками

Прикраса вікон до Нового року

Новорічні костюми для хлопчиків 2, 3, 4, 5 років

Для найменших хлопчиків до 5 років найбільш актуально вибрати костюм звірятка (зайчика, ведмедика, левеняти, вовченя, бичка), гномика, ельфа або принца.  Шукайте карнавальні костюми для хлопчиків з кешбеком на Покупоні.

Костюм звірятка для хлопчика

Для хлопчиків-малюків, ще не стали на ноги, буде вірною та ж порада, що і для дівчаток. Придивіться до приємних, м’яких комбінезончиків, за допомогою яких можна без особливих проблем і зусиль створити образ маленького звірятка.

Малюк у костюмі-комбінезоні, що зображує оленятко: з вушками, маленькими ріжками та червоним носом на каптурі
Малюк у костюмі-комбінезоні, що зображує оленятко: з вушками, маленькими ріжками та червоним носом на каптурі. 

Хлопчиська більш старшого віку можна також переодягти у звіриний костюм (кота, мишки, вовка, зайця, лева чи тигра). Зазвичай найпростіший варіант – це комплект: шапочка, жилет та шорти чи штанці. 

Костюм вовка: жилетка, штанці з хвостом та капелюшок.
Костюм вовка: жилетка, штанці з хвостом та капелюшок.
Костюм бичка
Костюм зайця: синьо-біла сорочка з орнаментом за типом етнічного, міхова жилетка, капелюшок з вушками
Костюм зайця: синьо-біла сорочка з орнаментом за типом етнічного, міхова жилетка, капелюшок з вушками.
Костюм ведмедика: міхові жилетка й штанці, шапочка
Костюм ведмедика: міхові жилетка й штанці, шапочка.

Костюми казкових героїв

Якщо тваринний світ вже встиг набити оскому, подумайте про більш цікаві варіанти. Хлопчикові підійде костюм Діда Мороза чи Санта Клауса, а за допомогою оксамитових штанців і жилетки, ковпачка на голову, накладної бороди і ліхтарика можна створити казковий образ одного з ельфів-помічників Санти, які зараз в тренді.

Ельф
Малюк у костюмі ельфа Санти – з поясом, на ногах – імітація пуленів з вигнутими носками, на голові – ковпак
Костюм-груша: атласні безрукавка та штани-шаровари яскраво-зеленого кольору, такий же капелюшок, до верхньої частини костюму на животі прикріплена велика жовта груша з того ж матеріалу, що й костюм.
Костюм-груша: атласні безрукавка та штани-шаровари яскраво-зеленого кольору, такий же капелюшок, до верхньої частини костюму на животі прикріплена велика жовта груша з того ж матеріалу, що й костюм.
Костюм Діда Мороза: класичний червоний кафтан з білою міховою облямівкою, довга кучерява накладна борода, червоний ковпак.
Костюм Діда Мороза: класичний червоний кафтан з білою міховою облямівкою, довга кучерява накладна борода, червоний ковпак.
Костюм ельфа Санта Клауса: короткі червоні штанці, смугасті гетри, короткий оксамитовий каптанчик зеленого кольору з широким поясом та золотою пряжкою, на голові – ковпак, у руці – ліхтарик
Костюм ельфа Санта Клауса: короткі червоні штанці, смугасті гетри, короткий оксамитовий каптанчик зеленого кольору з широким поясом та золотою пряжкою, на голові – ковпак, у руці – ліхтарик. 

Новорічний костюм принца

Барвистий костюм принца може бути як в середньовічному, так і в східному стилі, асоціюючись з Аладдіном, героєм казки, яку не так давно перезняли в форматі повнометражного кіно.

Костюм у стилі середньовічної Англії: оксамитові дублет та штани із вставками золотистою тканини та мереживної торочки, стоячий комір, плащ, на голові – берет у тюдорському стилі
Костюм у стилі середньовічної Англії: оксамитові дублет та штани із вставками золотистою тканини та мереживної торочки, стоячий комір, плащ, на голові – берет у тюдорському стилі.
Костюм східного принца: синьо-жовтий дублет та штанці з атласу, на голові – чалма з пером
Костюм східного принца: синьо-жовтий дублет та штанці з атласу, на голові – чалма з пером.

Читайте також:

Як прикрасити будинок до Нового року

Як прикрасити новорічну ялинку

Новорічний костюм для хлопчика в молодшій школі: 6, 7, 8, 9 років

Костюм супер-героя

Який костюм вибрати для хлопчика 6-9 років? Хлопчаки в цьому віці часто починають захоплюватися коміксами і супергеройський тематикою. Тому багато хто з них з величезною охотою погодяться на Новий рік перевтілитися в Бетмена, Супермена, Людини-павука, Капітана Америку або одного з Черепашок-ніндзя. Благо такі костюми користуються великою популярністю, і знайти їх нескладно.

Костюм Бетмена: оксамитовий комбінезон, плащ із жорсткими плечиками, що виступають, на голові – шапочка з рогами.
Костюм Бетмена: оксамитовий комбінезон, плащ із жорсткими плечиками, що виступають, на голові – шапочка з рогами.
Костюм Капітана Америки: рельєфне синє тріко із свободними штанями, на голові – шолом з літерою «А», у руці – щит із п’ятикутною зіркою
Костюм Капітана Америки: рельєфне синє тріко із свободними штанями, на голові – шолом з літерою «А», у руці – щит із п’ятикутною зіркою. 

Новорічне вбрання пірата або мушкетери

Вдалий варіант для хлопчакового новорічного костюмі – образ хвацького пірата чи розбійника зі шпагою. Гарно виглядає на хлопцеві наряд мушкетера, який не виходить з моди вже котрий рік – адже творчість Дюма є вічним, і ще не одне покоління виросте на його пригодницьких романах.

Костюм мушкетера: сорочка, вона ж накидка з мереживним коміром та манжетами на рукавах, на голові – капелюх з пером, у руці – шпага, на ноги можна одягнути просто чорні штани
Костюм мушкетера: сорочка, вона ж накидка з мереживним коміром та манжетами на рукавах, на голові – капелюх з пером, у руці – шпага, на ноги можна одягнути просто чорні штани.
Піратський костюм: смугасті штанці, біла сорочка з чорними облямівками по краях, чорний жилет з вишивкою, на голові – смугаста бандана у колів штанів, одне око закриває накладка з черепом, на одній руці – імітація гаку, у іншій – шпага
Піратський костюм: смугасті штанці, біла сорочка з чорними облямівками по краях, чорний жилет з вишивкою, на голові – смугаста бандана у колів штанів, одне око закриває накладка з черепом, на одній руці – імітація гаку, у іншій – шпага.

Новорічний костюм ковбоя

Класно на хлопчику буде виглядати й костюм ковбоя: капелюх, джинси, жилет з бахромою, яскрава хустина на шиї та клітчаста сорочка – багато що з цього набору можна носити і в щоденному житті, тож, збираючи подібний костюм, ви точно «вб’єте двох зайців».  

Костюм ковбоя: коричневі штани з бахромою на бічних швах, пояс із бляхою, клітчаста сорочка, жилет з торочками, на шиї – яскрава хустина, на голові – типовий ковбойський капелюх із мотузкою, у руці – іграшковий пістолет
Костюм ковбоя: коричневі штани з бахромою на бічних швах, пояс із бляхою, клітчаста сорочка, жилет з торочками, на шиї – яскрава хустина, на голові – типовий ковбойський капелюх із мотузкою, у руці – іграшковий пістолет.

Костюм Гаррі Поттера

Ще один нескладний костюм, який, тим не менш, може виглядати доволі ефектно, – наряд Гаррі Поттера: мантія, круглі окуляри без стекол (а якщо ваша дитина і так носить окуляри, то, вважайте, у вас вже є майже готовий образ), грифіндорська краватка чи шарфик та, звісно ж, шрам у вигляді молнії на лобі. Ваш синочок виглядатиме казково! 

Костюм Гаррі Поттера: грифіндорська мантія, чорний жилет з червоно-жовтим бережком, чорні брюки, біла сорочка й червона краватка, на лобі намальовано шрам у вигляді молнії, а доповнюють образ круглі окуляри та чарівна паличка
Костюм Гаррі Поттера: грифіндорська мантія, чорний жилет з червоно-жовтим бережком, чорні брюки, біла сорочка й червона краватка, на лобі намальовано шрам у вигляді молнії, а доповнюють образ круглі окуляри та чарівна паличка.

Костюми на Новий рік для хлопчиків-підлітків: 10, 11, 12, 13 років

У підлітковому віці хлопчику вже точно не запропонуєш костюм звірятка чи грибочка. Та й супергеройський образ він скоріш за все розкритикує.

Костюм на воєнну темптику 

Вивчіть інтереси, захоплення та хобі вашого сина. Можливо, він захоплюється комп’ютерними іграми, і тоді йому прийдеться до смаку костюм за мотивами  Assassin’s Creed, або ж його цікавить військова тематика, і тоді ви можете підібрати наряд гусара, римського солдата, самурая чи середньовічного лицаря.

Костюм ассасіна: облягаюча рельєфна куртка, що імітує мускули, з каптуром та широким червоним поясом з бляхою, на ногах – штани та чоботи, у руці – міні-алебарда
Костюм ассасіна: облягаюча рельєфна куртка, що імітує мускули, з каптуром та широким червоним поясом з бляхою, на ногах – штани та чоботи, у руці – міні-алебарда.

Костюм героїв фільмів

Стильно та незвичайно виглядає на хлопчику костюм Зорро – з капелюхом, маскою та плащем, чи ельфа з «Володара кілець» – наприклад, Леголаса, який і по сьогодні залишається дуже впізнаваним персонажем, а якщо хлопчик полюбляє тематику космоопер, йому підійде наряд джедая з лазерним мечем.   

Костюм Зорро: біла сорочка, чорні штани, широкий червоний пояс, чорний плащ із червоною підкладкою, чорний капелюх з мотузкою та чорна маска на пів-обличчя, у руці – шпага
Костюм Зорро: біла сорочка, чорні штани, широкий червоний пояс, чорний плащ із червоною підкладкою, чорний капелюх з мотузкою та чорна маска на пів-обличчя, у руці – шпага.
Костюм Леголаса: каптан у ельфійському стилі, замшеві чобітки з рослинним орнаментом, на голові – світла перука, у руках – лук
Костюм Леголаса: каптан у ельфійському стилі, замшеві чобітки з рослинним орнаментом, на голові – світла перука, у руках – лук.
Костюм джедая: однотонні штани й плащ із каптуром, під плащем – туніка та роба з грубої на вигляд тканини з широким поясом, у руках – «лазерний» меч, що світиться
Костюм джедая: однотонні штани й плащ із каптуром, під плащем – туніка та роба з грубої на вигляд тканини з широким поясом, у руках – «лазерний» меч, що світиться.
Стильний костюм героя Джима Керрі з фільму «Маска»
Стильний костюм героя Джима Керрі з фільму «Маска»: яскраво-жовтий костюм, капелюх і штиблети

Костюми анти-героїв

Якщо раптом ваш підліток забажає чогось темного, нагляньте разом з ним якийсь готичний наряд на кшталт образу графа Дракули чи костюм Дарта Вейдера. Круто й стильно виглядатиме на хлопчині підліткового віку костюм загадкового фокусника у червоно-чорних тонах, із циліндром та фраком. 

Костюм графа Дракули: чорні штани, біла атласна сорочка з високим коміром, білий жилет, чорний плащ із стоячим коміром та червоною підкладкою, на обличчі грим, на шию можна повісити тематичну прикрасу на стрічці
Костюм графа Дракули: чорні штани, біла атласна сорочка з високим коміром, білий жилет, чорний плащ із стоячим коміром та червоною підкладкою, на обличчі грим, на шию можна повісити тематичну прикрасу на стрічці.
Костюм Дарта Вейдера: комбінезон, що повністю повторює оригінальний наряд, з жорсткими вставками та імітацією апарата контролю життєзабезпечення, шкіряні рукавички, чорний плащ, на голові – відповідний до образа шолом, у руці – червоний «лазерний» меч
Костюм Дарта Вейдера: комбінезон, що повністю повторює оригінальний наряд, з жорсткими вставками та імітацією апарата контролю життєзабезпечення, шкіряні рукавички, чорний плащ, на голові – відповідний до образа шолом, у руці – червоний «лазерний» меч. 

Читайте також: Куди поїхати відпочивати на Новий рік

А ви вже вирішили, як одягнете свою дитину на Новий рік? Якщо серед ідей, запропонованих нами, бракує якогось вдалого, на ваш погляд, образу, пишіть про це в коментарях :)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *