Омбре на каре: вибір кольору та ефектних технік фарбування

Каре – модна жіноча стрижка, що є актуальною в усі часи. Практична та зручна, вона лічить практично всім, підходить під будь-який образ, а головне – з нею можна експериментувати як завгодно. Саме з цих причин її й обирають чимало представниць прекрасної статі, які жадають виглядати гарно, доглянуто та стильно.

Раніше писали про те, яких видів, форм та довжини буває стрижка каре, зараз поговоримо про колір. Фарбування омбре – один з найпопулярніших способів повністю перетворити стрижку каре та освіжити образ, не вдаючись до ножиць, оскільки дає можливість цілком змінити колір та створити на волоссі цікавий та ефектний світлотіньовий малюнок. В чому переваги такої техніки, які є модні, цікаві та красиві варіанти фарбування стрижки на різну довжину волосся – про це читайте далі.

Дівчина з омбре на каре

Плюси і мінуси фарбування омбре на каре

У фарбування омбре на стрижку каре є купа переваг, які кожна модниця оцінить належним чином, тому поспішаємо поділитися ними:

  • Фарбування такого типу немає необхідності часто оновлювати. Навіть якщо волосся встигло протягом місяця пристойно відрости, вам не треба терміново бігти до майстра, зафарбовувати корені.
  • Одна з головних фішек омбре – створення ефектних світлотіньових переходів на волоссі, які дозволять скорегувати форму обличчя та підкреслити кращі риси.
  • Завдяки цієї ж особливості ваша зачіска візуально стане пишнішою та об’ємнішою.
  • Фарбування омбре – це той самий спосіб внести щось новеньке до образу, при цьому не змінюючи зовнішність кардинально.
  • Амбре підійде будь-якому типу та кольору волосся, не знає вікових та стильових обмежень, інакше кажучи, таке фарбування є універсальним.
Дівчина із світлим омбре на каре

Однак є в омбре й деякі нюанси, про які важливо знати заздалегідь, аби вони не стали для вас сюрпризом:

  • Фарбування волосся рідко обходиться без їх освітлення, а воно, як відомо, користі локонам не приносить, особливо тонким і ламким. Тому перш ніж зважитись на омбре, приділіть стану волосся особливу увагу, скористайтесь нашими рекомендаціями, як оздоровити та зміцнити волосся, а пiсля фарбування дотримуйтесь спеціального доглядового режиму, щоб ваше волосся скоріше відновилось.
  • Техніка фарбування омбре відрізняється підвищеною складністю через плавний перехід від темного тону до світлого, й виконати грамотно його здатний лише досвідчений майстер, тому забудьте про домашнє фарбування та не просіть допомоги в мами або подружок – вони навряд чи зможуть вас вдало пофарбувати. Звертайтесь до спеціалістів високого рівня – знайти справжнього професіонала за доступною ціною в своєму місті можна на Покупоні, де представлені численні знижки й акції на відвідування салонів краси. 
  • Якщо ви маєте твердий намір прикрасити своє каре фарбуванням омбре, запасіться терпінням – процедура може зайняти до 3-х годин.
  • Будьте готові до того, що після фарбування голову мити вам доведеться не частіше, ніж раз на три дні, якщо ви хочете, щоб омбре якомога довше залишалось насиченим та виглядало «як новеньке». 
  • Добре, якщо фарбування вам зробили стійкою фарбою, а якщо ні, то вам доведеться регулярно оновлювати тонування волосся. Тонік має властивість вимиватися, від чого на освітленому волоссі проявляється не дуже красива жовтизна, тому через кожні 3-4 миття його бажано освіжати. До того ж регулярне тонування допоможе зберегти структуру вашого волосся більш однорідною.

Кольори омбре: який відтінок вибрати

Фарбування омбре може бути будь-якого відтінку: починаючи з класичного варіанту з переходом від темного до світлого чи навпаки, й завершуючи креативними версіями з яскравими помітними кольорами.

Якщо ви схиляєтесь до натуральних відтінків, то, обираючи тон омбре, орієнтуйтесь на свій кольоротип – наша стаття про те, як підібрати колір для фарбування волосся, допоможе вам детальніше розібратися в питанні. 

Власницям холодного типу зовнішності пасуватиме попелясте чи перлинне омбре – чим темніше волосся, тим ефектніше на них виглядають подібні відтінки.

Холодне омбре на хвилясте каре
Попелясте омбре на боб-каре
Подовжене каре з попелястим омбре на чорне волосся
Омбре холодний блонд
Холодний блонд на хвилястому каре

Дівчатам з теплою зовнішністю слід обирати м’які кольори на кшталт карамельного, золотистого, янтарного. На русе волосся із золотистим вилиском гарно лягає теплий блонд, який створить ефект вигорілого волосся, аналогічний варіант підійде й шевелюрі теплого каштанового відтінку. 

Карамельне омбре на довге каре
Каре з омбре теплий блонд
Каре с чубом, омбре блонд на темне волосся
Омбре на хвилясте подовжене каре
Каре на чорне волосся з янтарним омбре
Кучеряве каре з янтарним омбре
Янтарне омбре на рівне каре

Якщо вам кортить додати до свого образу цікавинку й у вас темне волосся з рудуватим підтоном, спробуйте червоне омбре – такий варіант виглядатиме ефектно й точно не залишиться непоміченим. Втім, червоний колір непогано лягає й на чорне волосся дівчат з холодним кольоротипом, перетворюючи їх на рокових готичних красунь.

Яскраво-червоне омбре на чорне волосся
Червоне омбре на рівне подовжене каре
Каре з кучерів із червоним омбре на чорному волоссі

Яскраво та соковито виглядає руде омбре – воно відмінно сполучається й з русим, й з каштановим, й з іншими темними відтінками волосся. Руді відтінки зроблять ваш образ запам’ятним й прекрасно впишуться до осіннього стилю.

Руде омбре на кучері
Руде волосся з переходом до світлого відтінку
Руде омбре на темному волоссі
Каре з подовженням та рудим омбре
Червоно-руде омбре на коротке каре

Природним білявкам, що мріють про омбре, буде не так легко, як шатенкам чи брюнеткам – їм для створення заповітного плавного переходу доведеться пофарбувати світле коріння в темніший відтінок, й підтримувати такий варіант омбре складніше, ніж звичайний. Хоча якщо волосся не чисто біле, а супер-контраст не є головною метою, достатньо буде тільки максимально висвітлити кінці.

Омбре теплий блонд на коротке каре
Омбре холодний блонд на довге хвилясте каре

Для літнього сезону, коли кортить яскравих та соковитих барв, модницям підійде кольорове омбре, для якого можна використовувати всі відтінки веселки: блакитний, жовтий, зелений, бірюзовий, помаранчевий. А найпопулярнішими варіанти кольорового фарбування вже котрий сезон залишаються рожеве й фіолетове омбре – дівчата обирають ці кольори найохочіше через їхню романтичність та асоціації з казковим чарівництвом.

Омбре фуксія на чорне волосся
Ніжно-рожеве омбре на біле волосся
Фіолетове омбре на коротке каре
Омбре бузкових відтінків
Блакитне омбре на довге каре
Омбре кольору морської хвилі

Омбре на коротке каре

Аби омбре гарно виглядало на вашому каре, важливо, щоби спосіб моделювання переходу тонів від темного до світлого сполучався з довжиною стрижки. На короткому волоссі, як і на довгому, омбре повинне бути дуже м’яким, плавним, без різких меж. 

Омбре на короткому каре

Особливо плавності потребує асиметричне та градуйоване каре, які виглядатимуть надто хаотичними та переобтяженими, якщо переборщити з рваними лініями. А от пряме рівне волосся з будь-яким варіантом омбре буде виглядати об’ємнішим та густішим. 

Карамельне омбре на коротке каре

Однак важливо пам’ятати, що омбре на коротке каре – не універсальний варіант. Кругловидим дівчатам краще уникати світлих пасм в області щік, оскільки в короткій стрижці подібна техніка візуально зробить обличчя ще круглішим. Власницям круглої форми обличчя більше лічитиме каре з подовженням та світлими кінчиками.

Омбре теплих відтінків на короткому каре
Тепле омбре на короткому каре на ніжці
Омбре блонд на короткому каре
Темне волосся з омбре, коротке каре

Дівчатам з витягнутою та трапецієподібною формою обличчя дуже пасує коротке класичне каре з щільним густим чубчиком, який врівноважує ричи та додає образу особливого шарму. Омбре на каре з чубом буває двох видів: світлі пасма йдуть по всьому волоссю, чи залишаємо чубчик без фарбування, висвітлюючи лише кінчики волосся в самій зачісці.

Омбре на подовжене каре

Подовжене каре відчиняє широкий простір для фантазії, оскільки варіанти фарбування омбре на середнє та довге волосся значно цікавіші та різноманітніші, ніж на коротке. 

Омбре перлинного відтінку на подовженому каре
Карамельне омбре на каре з подовженням

Для каре з подовженням багато в чому діють ті ж правила, що й для короткого: чим плавніше стяжка, тим красивіше та вишуканіше виглядає зачіска. Щоб добитись максимальної гармонії, стилісти зазвичай починають колірний перехід у лінії підборіддя. Щоправда, якщо є необхідність скоригувати надто витягнуте обличчя, то тональний перехід можна почати біля вилиць – світлі пасма в цій зоні візуально розширять обличчя та зроблять його не таким вузьким і довгим. 

Омбре блонд на білявці з подовженим каре
Омбре теплий блонд на подовженому каре
Темне волосся з переходом в світлий колір на подовженому каре з хвилями
Подовжене каре з омбре відтінку фуксії
Тепле карамельне омбре на подовженому каре з хвилями
Пишне каре з омбре блонд

А ви вже наважились на фарбування омбре? Які колірні рішення вам більш за все подобаються й який з запропонованих варіантів ви хотіли б втілити у життя? Діліться в коментарях!

1 коментар
  • Оля

    Клаас, а действительно омбре очень идет под кроткие волосы. Сама идея мне очень понравилась, нужно взять на заметку.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *