Що в машині повинно бути у кожного водія: обов’язково і бажано

Коли з’являється машина, виникає ряд питань: коли міняти гуму, проходити ТО, де і як її краще мити, а також що потрібно мати в автомобілі обов’язково, а що може дуже стати в нагоді. У цій статті ми розповімо про всі маст хев і найкорисніші речі на всі випадки життя, які потрібно мати під рукою, коли ви за кермом.

Що обов’язково повинно бути в авто

Документи

Згодні, очевидне можна було б не згадувати, якби так часто права чи техпаспорт не забували в іншій сумочці :). А якщо серйозно, то і з чоловіками іноді трапляється такий казус, особливо коли дружина або дівчина забуває покласти ті самі документи на місце – у його портмоне.

Документи водія обов'язково повинні бути при ньому під час їзди
Документи водія обов’язково повинні бути при ньому під час їзди

І зовсім вже серйозно про той мінімум документів, які повинні бути у водія завжди при собі кожен раз, як тільки ключ опиняється в замку запалювання. Це:

  • Посвідчення водія або по-простонародному права, які ви отримали після успішного складання випускного іспиту в МРЕВ ДАІ України. Інакше, навіть не варто намагатися сідати за кермо для своєї ж безпеки і безпеки інших учасників дорожнього руху. Штраф за відсутність водійського посвідчення – 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на даний момент 510 грн).
  • Техпаспорт автомобіля, який видається при реєстрації транспортного засобу.
  • Страховка цивільної відповідальності, страховий поліс ОСАЦВ або, простіше кажучи, автоцивілка, яка в обов’язковому порядку (за винятком учасників бойових дій, інвалідів війни та інвалідів 1 групи) оформляється відповідно до Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» і діє на території України. Стандартно (якщо ваша машина зареєстрована в Україні, а не в іншій країні, і ви їздите не на тимчасовій реєстрації) ОСАЦВ видається за законодавством терміном на 12 місяців. Вартість поліса визначає обсяг двигуна автомобіля і наявність пільг. Якщо ваша страховка добігає кінця, а ви серйозно замислюєтеся почати грамотно планувати сімейний бюджет :), почніть прямо зараз отримувати бажане зі знижками Покупона на оформлення страхування ОСАЦВ. Штраф за відсутність страховки цивільної відповідальності становить від 450 до 850 грн, а то й пощастить звільнитися усним попередженням.
  • «Зелена карта», яка необхідна при перетині кордону. Це стосується тільки тих, хто планує здійснювати поїздки за кордон на власному автомобілі. Міжнародна страховка «Зелена карта» діє на території 48 країн, в тому числі країн Європи, а оформити її можна у будь-якій українській страховій компанії, але майте на увазі, що не в кожній буде така вигідна знижка, як на Покупоні.
  • Обов’язковий техогляд легкових і вантажних авто, який планують відновити в країні в 2020 році (нагадаємо, що в липні 2011 року в Україні для приватних автомобілів скасували проходження обов’язкового техогляду), як того вимагають прийняті Україною зобов’язання після підписання в 2014 році Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. В першу чергу це торкнеться переобладнаних авто, старих іномарок, при реєстрації або перереєстрації, зміні власника авто, а також при виїзді за межі митного контролю України і перетині кордону. В інших випадках техогляд для легкових автомобілів хочуть проводити кожні 2 роки. Водіям вантажних автомобілів тоннажем понад 3,5 т і таксі необхідно проходити техогляд щорічно, водіям автобусів і спец засобів для перевезення небезпечних вантажів – двічі на рік (незалежно від терміну експлуатації).      

Найзручніше повсякденні водійські документи зберігати в спеціальному кардхолдері або органайзері – в бардачку машини такі речі однозначно краще не залишати. Особливо такий формат вітають стильні, практичні, вишукані та впорядковані натури. А Покупон намагається всіляко цьому сприяти, пропонуючи відмінні варіанти з вигідним кешбеком, що робить ваші покупки ще приємніше.

Автомобільна аптечка

За правилами дорожнього руху (ПДР) України в машині обов’язково повинна бути аптечка з метою надання першої долікарської допомоги при дорожньо-транспортній пригоді. Навіть якщо ви не переносите вигляду крові і не вмієте робити штучне дихання (хоча навик дуже корисний для життя), ваша аптечка може стати в нагоді тому, хто зможе надати першу допомогу потерпілому в ДТП до приїзду швидкої допомоги, наприклад, зупинити кров і продезінфікувати рану.

Автомобільна аптечка обов'язково повинна бути в машині
Автомобільна аптечка обов’язково повинна бути в машині

В автомобільній аптечці повинні бути:

  • джгут, який зупиняє кров;
  • бинти нестерильні (5м х 5см – 2 штуки, 5м х 10см – 2 штуки, 7м х 14см – 1 штука, 5м х 7см – 2 штуки);
  • бинти стерильні (5м х 10см – 2 штуки, 7м х 14см – 1 штука, 5м х 7см – 2 штуки);
  • перев’язувальний пакет;
  • серветки з хлоргексидином (або замінники) – 2 штуки 6 х 10см;
  • кровоспинні серветки з фурагіном (або замінники) – 2 штуки 6 х 10см;
  • бактерицидний пластир (2,3 х 7,2 см – 4 штуки);
  • рулонний пластир (1 х 250 см – 1 штука);
  • реанімаційний пристрій (загубник) для проведення штучного дихання «рот в рот»;
  • гелева пов’язка для опіків – 1 штука;
  • парамедичні ножиці;
  • анатомічний пінцет;
  • англійські шпильки – 2 штуки;
  • медичні рукавички – 2 комплекти;
  • рекомендації з використання аптечки;
  • футляр для упаковки засобів;
  • можна додати препарати для зупинки кровотечі, знеболюючі та протизапальні засоби, якщо розумієте як грамотно ними користуватися.      

Зручний і недорогий органайзер для аптечки ви знайдете в медичних приладах на сайті Покупон з вигідною економією у вигляді кешбеку.

Вогнегасник

Нехай ймовірність того, що вам доведеться гасити палаючу машину, одна на мільйон, і ми повністю підтримуємо вас в оптимізмі, але власникам легкових і вантажних автомобілів, а також автобусів потрібно обзавестися вогнегасником. Це прописано в Законі (п. 31.4.7).

У машину рекомендують купувати порошковий або вуглекислотний вогнегасник
У машину рекомендують купувати порошковий або вуглекислотний вогнегасник

Для легкового автомобіля мінімальний обсяг наповнення становить 2 літри, для вантажного – не менше 5 літрів. Найефективнішими вважаються порошкові і вуглекислотні. Перші гасять пожежу за рахунок утворення щільної піни, що перекриває доступ кисню до точки спалаху, другі – за рахунок значного охолодження зони горіння. Обидва діють протягом 10-20 секунд і здатні усувати більшу частину загорянь, вуглекислотні навіть – електрообладнання, що знаходиться під напругою.

Зверніть увагу, що термін придатності вогнегасника (від 4 до 15 років в залежності від виду) повинен бути актуальним не тільки на момент його купівлі, але й в момент застосування або перевірки інспектором.

Аварійна атрибутика

На випадок ДТП або будь-якої іншої поломки автомобіля, коли неможливо відтягнути транспортний засіб на узбіччя, і він стоїть на заваді для інших учасників дорожнього руху, по ПДР (пункт 9.10) ви зобов’язані включити аварійну світлову сигналізацію і встановити знак аварійної зупинки (переносний знак у вигляді червоного трикутника) або миготливий червоний ліхтар на безпечній відстані:

  • не ближче 20 м до транспортного засобу в населених пунктах;
  • не ближче 40 м за межами населеного пункту;
  • не менше 100 м на ділянках з обмеженою видимістю дороги хоча б в одному напрямку під час вимушеної зупинки.      
Заздалегідь попередьте інших водіїв про ДТП або зупинку
Заздалегідь попередьте інших водіїв про ДТП або зупинку

У темну пору доби на дорозі особливо важливо максимально себе позначити. З цією метою не скупіться купити і возити з собою в машині сигнальний люмінесцентний жилет. Тим більше, що на Покупоні можна отримати приємну економію у вигляді кешбеку.

Що потрібно мати, якщо…

Автокрісло

Якщо у вас є дитина або діти, які їздять з вами в автомобілі, у вашій машині обов’язково має бути автокрісло або автокрісла.

Сумна статистика наслідків ДТП в Україні, а також доведений факт, що правильно облаштоване дитяче сидіння зменшує ймовірність дитячих (в тому числі новонароджених) смертей на 54-80%, спонукали українську владу посилити відповідальність водіїв за відсутність автомобільного крісла в авто.

Скільки дітей, стільки і крісел
Скільки дітей, стільки і крісел

З 29 жовтня 2019 року набув чинності Закон «Про внесення відповідальності за порушення правил перевезення дітей» (проект №1150), де йдеться про те, що дітей зростом до 145 сантиметрів або у віці до 12 років не можна перевозити в авто без дитячого крісла. Патрульні служби обіцяють спеціально не зупиняти транспортні засоби для перевірки. Але якщо при порушенні пдр в салоні автомобіля виявиться ще й дитина без крісла, вас можуть додатково оштрафувати: 510 грн або 850 грн (за повторне порушення протягом року). Але навіть не це повинно стати приводом для покупки автокрісла, а більш високий рівень безпеки дітей в дорозі.

Якщо ви ще не обзавелися дитячим кріслом для своєї дитини, не варто чекати сезонних розпродажів або знижок з нагоди. На Покупоні знижки і кешбек діють завжди – економте, коли це потрібно вам.

А наш гайд як вибрати автокрісло допоможе зробити це правильно.

Окуляри

Якщо у вас поганий зір, кермуйте виключно в окулярах або лінзах, які вам прописав лікар.

Якщо помічаєте, що зір почав підводити – ніби якась плівка, мутність або мушки в очах, чіткість картинки розсіюється, очі сильно втомлюються за кермом від перенапруги, ввечері складніше розгледіти габарити –, не затягуйте похід до окуліста, інакше в самий невідповідний момент поганий зір може зіграти з вами за кермом злий жарт.

З поганим зором краще кермувати в окулярах
З поганим зором краще кермувати в окулярах

І пам’ятайте, окуляри – річ делікатна, і цілішими вони будуть в спеціальному футлярі, який ви так само можете придбати на Покупоні і зекономити на наступних покупках.

Змінка

Якщо ви – жінка, не уявляєте себе без високих підборів і при цьому керуєте автівкою, таку гримучу суміш (без образ :)) дуже бажано розбавити запасною парою взуття на низькому ходу. Хто б вам що не говорив і які б міфи не розвінчував :).

На це є кілька важливих причин: ноги будуть не так швидко втомлюватися, стопи (якщо у вас туфлі на товстій платформі) будуть краще відчувати педалі, і ймовірність зачепитися за килимок шпилькою або зламати каблук (що в русі може спровокувати аварійну ситуацію) відразу відпадає. Придивіться собі на Покупоні симпатичні, зручні і недорогі балетки, а кешбек з покупки витрачайте на інші потрібні речі.

Керувати авто на підборах і платформі – не зовсім зручний і безпечний варіант
Керувати авто на підборах і платформі – не зовсім зручний і безпечний варіант

Що дуже бажано мати в автомобілі

Сигналізація

Кожні додаткові вхідні двері в будинку відтягують час проникнення, а активована на авто сигналізація приваблює чимало уваги і закладає дещицю фори перед зловмисником.

Навіть якщо у вашому авто вже стоїть штатна сигналізація, підвищити рівень протиугінної безпеки машини не завадить. GSM/GPRS – найсучасніший вид автосигналок, головна перевага якого полягає в можливості управляти охоронною і пусковою системою автомобіля дистанційно за допомогою мобільного телефону.

GSM сигналка проти викрадення і для дистанційного керування
GSM сигналка проти викрадення і для дистанційного керування

Запаска

Запаска (повнорозмірне запасне колесо) або докатка (більш компактна запаска меншого діаметру і ширини) може замінити пробите штатне колесо і довезти вас до місця призначення або найближчого шиномонтажу.

Навіть якщо ви тендітна дівчина і не уявляєте себе за заміною пробитого колеса, ви можете викликати або знайти підмогу сильних чоловічих рук, які нададуть вам таку послугу. Знехтувати запаскою можна, але не рекомендується, особливо тим, хто їздить багато і на далекі відстані.

У машині бажано возити запаску або докатку
У машині бажано возити запаску або докатку

Без запасного колеса доводиться розраховувати виключно на допомогу евакуатора і приватних автосервісних служб, що зазвичай влітає в копієчку. Або більш ізощрятися з ремкомплектом для ремонту шин, що не завжди може бути під силу водієві-початківцю, та й досвідченому теж, якщо налагодження та ремонт не передбачені вашим особистим «кодексом водія» :).

Місце докатки в багажнику автомобіля
Місце докатки в багажнику автомобіля

Для запаски в машині відведено спеціальне місце – під килимком багажника, якщо звичайно його не витиснув газовий балон, що часто практикується при установці ГБО. У такому випадку доводиться возити колесо просто в багажнику. Але не хочеться прям завалювати, хоч і корисними штуками, задній відсік салону. Хочеться оснастити свою улюблену машинку естетично, охайно і практично. У цьому випадку рекомендуємо скористатися чохлами для коліс. Більш того, в них ви можете також правильно зберігати шини при переході на літні чи зимові. Про те, коли потрібно міняти гуму і як її правильно зберігати, ми писали в окремому огляді.

Домкрат

Ще один незамінний засіб екстреної допомоги на дорозі. Як мінімум без домкрата складно самостійно підняти машину і замінити пробите колесо або дістатися до троса ручного гальма. І тут вам доведеться вибирати, відштовхуючись від бюджету, типу і маси автомобіля.

Гідравлічний домкрат – потрібна річ в машині
Гідравлічний домкрат – потрібна річ в машині

Найпростіші по конструкції – механічні ромбовидні домкрати, які максимально розраховані на навантаження до 2 т (в цю вагову категорію потрапляє більшість легкових машин). Але щоб його «покрутити» доведеться докласти чимало зусиль. Більш зручні в експлуатації – гідравлічні домкрати: бутилочні і підкатні. Широкий діапазон вантажопідйомності призначених для користувача домкратів до 15 тонн дозволяє використовувати їх для паркетників, позашляховиків, мікроавтобусів, автобусів і навіть сільськогосподарської техніки. На Покупоні можна вибрати хороший гідравлічний домкрат по відмінній ціні з кешбеком.

Мінімальний набір інструментів

Керування автомобілем не зобов’язує ідеально знати його технічну частину і паралельно закінчувати курси автослюсарів. Але краще розуміти, хоча б поверхово, механізм його роботи, вміти самостійно перевіряти рівень масла і доливати рідину для омивання скла :).

Професійний набір інструментів водія-автолюбителя
Професійний набір інструментів водія-автолюбителя

Якщо ви допускаєте своє хоча б мінімальне залучення в усунення дрібних неполадок, подбайте про наявність в багажнику машини мінімального набору інструментів:

На нашому сайті ці інструменти можна купити з вигідним кешбеком окремо, зібравши свій унікальний набір, або готовим комплектом в зручному кейсі.

Насос-компресор

Цей аксесуар, або я б навіть сказала дуже корисна в побуті річ, стане в нагоді водієві і в цілому не тільки, щоб накачати шини, але й:

Автомобільним компресором можна не тільки накачати спущене колесо в машині
Автомобільним компресором можна не тільки накачати спущене колесо в машині

Крім того що електричний автомобільний компресор більш легкий і зручний в експлуатації, він дозволяє накачувати шини більш правильно, до оптимального рівня тиску. Якщо у вашому автомобілі якраз не вистачає такого помічника, ми підкажемо де купити автокомпресор недорого, ще й з поверненням частини коштів (кешбеком).

Мінімальний комплект лампочок зовнішнього освітлення

В ПДР України зовнішньому освітленню транспортного засобу присвячений розділ №19. У правилах йдеться, що в темний час доби необхідно пересуватися з увімкненими фарами головного світла (ближнього або дальнього залежно від умов), а також габаритними вогнями і протитуманними фарами (при недостатній видимості незалежно від освітлення дороги). Їзда без світла є прямим порушенням правил дорожнього руху, що передбачає покарання у вигляді штрафу від 425 до 510 грн.

Про це варто задуматися тим, у кого в фарах стоять бюджетні галогенні автолампи, які відрізняються не дуже великим терміном служби. Щоб непроглядна темрява не зустріла вас зненацька, добре мати під рукою в машині запасний комплект лампочок, щоб оперативно замінити перегорівшу або подумати про перехід на більш практичні і яскраві світлодіодні або ксенон. Ці товари можна купити на Покупоні з вигідною знижкою у вигляді кешбеку, якщо ви хочете отримувати більше за доступні гроші.

Світлодіодні лампи і світять краще, і служать довше
Світлодіодні лампи і світять краще, і служать довше

Автомобільний зарядний пристрій

Якщо повного заряду смартфона вам вистачає від сили на півдня, а більшу частину часу ви перебуваєте за кермом, зарядний пристрій від прикурювача автомобіля для мобильного телефона – просто must-have в вашому списку потрібних і корисних штучок автомобіліста. А що стосується вигідних цін, знижок і кешбеку, то вони завжди є на Покупоні.

Автомобільний зарядний пристрій дозволить вам залишатися на зв'язку
Автомобільний зарядний пристрій дозволить вам залишатися на зв’язку

Захист сидінь в авто

Так приємно сідати в чистий охайний салон. При щоденній експлуатації оббивка сидінь брудниться і зношується швидше, особливо, якщо ви працюєте в службі таксі або в машині їздять діти (з пакетиком відкритого соку, підрозтанувшою цукеркою або фломастерами :)), а також вірні домашні тварини – собаки. Простіше зняти з сидіння і випрати знімний чохол, ніж їздити на хімчистку салону частіше, ніж хотілося б (хоча це далеко не принципове питання для тих, хто звик користуватися акціями та знижками Покупона і за все платити дешевше). З іншого боку, як можна встояти від такого супер класного рішення, як універсальний антиковзаючий чохол, який підійде на будь-яке автомобільне сидіння, захисний чохол на спинку переднього сидіння і водонепроникну устілку для перевезення собаки, ще й з кешбек-економією?!

Чохол-накидка на сидіння авто не тільки захищає оббивку салону, але і служить зручним органайзером
Чохол-накидка на сидіння авто не тільки захищає оббивку салону, але і служить зручним органайзером

Автомобіль

В салон автомобіля на підлогу бажано постелити комплект килимків, що також захистить заводську обшивку всередині машини. Влітку і навесні краще використовувати ворсові килимки, восени і взимку – непромокаючі гумові, що легко очищуються.

Килимки в автомобіль – додатковий захист салону від бруду
Килимки в автомобіль – додатковий захист салону від бруду

Корисно мати водієві в машині

Відеореєстратор

Девайс, який записує за вами і оточуючими вас учасниками дорожнього руху щосекундний маневр. Незалежно від того, стали ви свідком ДТП або його безпосереднім учасником, запис відеореєстратора послужить вагомим доказом вини/невинності і проллє світло на ваші слова проти слів другої сторони. Якщо ви вже читали наш огляд який відеореєстратор краще купити, то напевно знаєте, що на Покупоні є хороший вибір з відмінною економією у вигляді кешбеку.

Відеореєстратор – за вами записують, коли ви за кермом
Відеореєстратор – за вами записують, коли ви за кермом

Помічники парковки

Не думайте, що тільки починаючому водієві важко паркуватися задом. Досвідченим водіям теж часто доводиться ловити міліметри, втискуючись в вузький просвіт щільно набитого паркінгу. І якщо з вами немає компанії – нервово стривоженого чоловіка, друга, який проведе жестикулярний майстер-клас з паркування автомобіля, і т.д. :) –, тоді вашими очима стане парктронік або відеокамера заднього виду (за умови, що у вас стоїть двухдиновая мультимедійна магнітола). Якщо ви якраз шукаєте щось схоже, кешбек Покупона дозволить заощадити на кожній покупці – досить перейти по лінку, оформити товар і користуватися :).

Камера заднього виду – ваші очі під час паркування і їзди назад
Камера заднього виду – ваші очі під час паркування і їзди назад

Дроти прикурювання

Дуже шкода, коли стартових або пускових дротів немає у сусіда по парковці або у вас в багажнику, коли машина раптом не заводиться, і з кожною хвилиною ви все більше спізнюєтеся на роботу або у термінових справах. Це відбувається, якщо акумулятору наближається кінець або присутні дрібні несправності системи запалювання. Взимку в мороз або сильний холод завести таку машину звичним способом практично нереально. На цей випадок і стануть в нагоді дроти прикурювання від іншого автомобіля або пуско-зарядний пристрій (зовнішній акумулятор з автозапуском). Так, такий колапс трапляється не щодня, але за такою ціною, з кешбеком від Покупона, можна собі дозволити убезпечитися на всі випадки життя :).

Врятуй мене, машина не заводиться
Врятуй мене, машина не заводиться

Водієві для дзвінків

Розмовляти по телефону і гортати стрічку соцмереж за кермом – взагалі злочин, особливо щодо водіїв-новачків. Проте, якщо ваш телефон повинен знаходиться завжди під рукою, в автомобілі для нього знайдеться зручне і безпечне місце – на торпеді, зафіксованим спеціальним автодержателем для телефону.

Потримай мій телефон, так зручніше
Потримай мій телефон, так зручніше

На нашому сайті представлений великий вибір моделей з магнітним і розсувним фіксатором – вибирайте будь-який, на все діє вигідний кешбек. З таким холдером можна розмовляти по телефону навіть на гучномовець, під час руху. Але якщо ви не один в машині або шум створює сильні перешкоди, для водія є відмінне рішення – bluetooth-гарнітури або бездротові навушники з мікрофоном – спробуйте, не пошкодуєте.

Так розмовляйте за кермом на здоров'я... тільки через навушники :)
Так розмовляйте за кермом на здоров’я… тільки через навушники :)

Автоприладдя на всі випадки життя

Взагалі у водія, який з уважністю ставиться до свого автомобіля, завжди знайдеться щось, чого йому не вистачає, тим паче коли це щось можна купити на Покупоні з дуже доречним кешбеком- знижкою:

  • Щітка зі скребком для очищення автомобіля від снігу взимку і листя восени.
  • Сонцезахисні шторки і противідблискуючі козирки для водія (які можна замінити і сонцезахисними окулярами :)).
  • Рідина для захисту скла, яка може зменшити витрату омивача.
  • Захисна плівка Антидощ на дзеркала бокового бачення, яка забезпечує ідеальну видимість навіть в несприятливих погодних умовах (злива, туман, бруд).
  • Автокосметика, якщо ви миєте машину на мийці самообслуговування і завжди стежите за нею, як за новою.
  • Автомобільна термокружка з підігрівом від прикурювача – незамінний атрибут в дорозі для автолюбителя-мандрівника або дуууже зайнятого водія. Як, втім, будь-який інший термопосуд для улюбленої гарячої кави вранці або теплого супчику на кожен день. Тим більше – це відмінна ідея подарунка на всі випадки життя.
  • Ліхтарик займає небагато місця в бардачку, а користь, коли треба підсвітити, – величезна.
  • Компактні лопатки і сокирки – незамінний автомобільний атрибут, якщо ви частий гість риболовлі, полювання, грибних місць і пікніків на природі.
  • Автомобільний зволожувач повітря – не просто аромапахучка, а ще й корисний профілактор простудних захворювань і алергії. Зовсім недорогі парові зволожувачі повітря в салон автомобіля ви знайдете по лінку або пошуку. Особливо дівчата-водії люблять всякі такі штучки. І ми ні на що не натякаємо, просто тримайте в голові ідею подарунка до Дня автомобіліста або до іншого свята :). Більш того, у редакції Покупон ціла підбірка оглядів-виручалок в рубриці порад що подарувати на будь-яке свято.
  • Корисні знижки на різні автопослуги, які є тільки на Покупоні.      

Впевнені, коли ви укомплектуете своє авто хоча б наполовину з того, що ми озвучили (крім обов’язкових пунктів, які не обумовлюються :)), ваша їзда буде набагато комфортнішою і завбачливішою. Діліться з нами в коментарях, чого немає в вашому автомобілі, але хотілося б прикупити :).

3 коментарів
  • Автору респект и огрромное спасибо!!!

  • Валерия

    У моего мужа точно нет всего этого, как и у большинства водителей) Возможно проживая в городе и нет необходимости возить с собой практически СТО) Но когда попадаешь в такую нелепую ситуацию, как просто спустило колесо, начинаешь жалеть. Особенно если, например, едешь куда-то на природу и рядом нет техстанции) После двух таких “поездок” я сама купила компрессор и он реально спасает там, где нет цивилизации. Статья полезная, особенно для тех, кто часто ездит на отдых за город или в путешествия на машине.

  • Катерина

    Судя по статье, в нашей машине нет и половины вещей))Интересно,хоть у кого-то есть весь этот набор,который тут указан. Спасибо за подробную аптечку, это полезно знать.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *