Культурний і гастрономічний Львів: що подивитися і де погуляти

Львів – красиве колоритне місто на заході України. Його називають культурним центром не просто так: туристу відкриваються найцікавіші місця, історичні та архітектурні пам’ятки буквально з першої хвилини знайомства. Навіть за один день або у вихідні вам буде що подивитися, і чим довше ви тут відпочиватимете, тим більше краси вам відкриється. А ще Львів – це місто смачної кухні ? BlogPokuponTeam розповість куди піти у Львові та як скористатися знижками від Покупон, щоб не переплачувати за готель, їжу та розваги.

Акції
Від 1 ночі в «Optima Дворжець» у Львові
Львів, Городоцька вулиця, 107
-15%
1761 грн
1495.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Едем» у Львові
Львів, Городоцька вулиця, 95А
-38%
5400 грн
3519.0 грн
Показати всі
8 акцій

Читайте у нашому огляді:

Пам’ятки Львова

У Львові понад 2,5 тисячі історичних пам’яток архітектури та історії, багато з яких представляють світову спадщину ЮНЕСКО. Тож, якщо і виникає дилема що подивитися за 2 або 3 дні, то тільки тому, що хочеться побачити все і відразу, а часу як завжди обмаль. Для початку почніть з найяскравіших пам’яток поблизу ?

Якщо іноземець може більше розповісти українцю про Львів, отже той прогавив щось цінне, і, як патріотичний турист, терміново має заповнити прогалину у своєму списку «must to see places».

Навіть якщо ви були у Львові і вам здається, що все бачили, деякі місця є настільки шедевральними, що завжди хочеться подивитися на них ще раз. Шанувальники високого мистецтва навряд чи відмовляться відвідати чергову прем’єру в оперному, а гурмани – приїхати на вихідні до Львова заради прекрасного ранку з чашечкою фірмової вишневої кави і ніжним лимонним чізкейком ☕️??

Костел Святих Ольги та Єлизавети (Ельжбети)

Якщо перше, що ви побачили, приїхавши у Львів, – це перон залізничного вокзалу, починайте свою захоплюючу подорож маршрутом дев’ятого трамвая у бік центру міста. На ?площі Кропивницького,1 знаходиться найвища (88 метрів) пам’ятна споруда Львова – Костел Святих Ольги і Єлизавети.

Пам'ятки Львова: Костел Свв. Ольгі і Єлизавети біля вокзалу

Неоготика зачаровує і породжує дивовижну естетичну насолоду. Довгі шпилі, стрілчасті арки та розетта над входом… – будівля дихає шляхетністю та величчю. З лівого боку храму є вихід на оглядовий майданчик, звідки відкривається чудовий краєвид на старе місто – обов’язково варто сходити.

Неоготичний храм Святої Ельжбети - куди піти у Львові

Акції
Виграй літній відпочинок на віллі «Оберіг» у Східниці
Східниця (Львівська область), Бориславська вулиця, 30
-0%
0 грн
20 грн
Виграй SPA відпочинок на День Конституції у Буковелі
Поляниця (Івано-Франківська область), Вишня урочище, 338
-0%
0 грн
20 грн
Показати всі
131 акцій

Порохова вежа

Справжнє місце сили та натхнення – Порохова вежа на ? Підвальній, 4, одна з небагатьох фортифікаційних споруд Львова, що добре збереглися. Сьогодні це не просто пам’ятник багатої історії міста, а крута локація, в якій повним ходом вирує життя.

Одна з небагатьох фортифікаційних споруд Львова, що добре збереглася, – Порохова вежа
Прогулянка біля Порохової вежі у Львові

Тут розташований Центр архітектури, дизайну та урбаністики. З 2019 року у стінах вежі працює постійна експозиція «Мультимедійний макет Львова», регулярно проводяться різноманітні івенти, виставки, екскурсії та інші заходи. На першому поверсі можна випити філіжанку кави в невеликій кав’ярні.

Центр архітектури у Пороховій вежі
Подивитися картини в центрі архітектури в Порохової вежі
Акції
Знижка 50% на вхідний квиток до аквапарку «Пляж»
Львів, Княгині Ольги вулиця, 114
-50%
0 грн
25.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками та аква-зоною у «Європа»
Соломонове (Закарпатська область), Головна вулиця, 89
-20%
2800 грн
2239.0 грн
Показати всі
2 акцій

Львівська майстерня пряників «Юрашки»

Поєднати гарне та смачне можна в крафтовій майстерні «Юрашки», де печуть ідеальні за смаком медово-імбирні пряники. В основу бренду закладено оригінальну львівську рецептуру, а головна фішка майстерні – унікальність кожного виробу. Ви можете купити готові пряники, пряникові будиночки або створити їх самостійно – на одному з майстер-класів з випікання та декорування.

Львівська майстерня пряників «Юрашки»
Відвідати Львівську майстерню пряників «Юрашки»

? Де розташована: Краківська вулиця, 14; Площа Ринок, 19. 

Вірменський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці

На ? вулиці Вірменській 7/13 ховається будівля, яка всім своїм виглядом навіює асоціації з сивою давниною, і не дарма – це одна з найстародавніших релігійних архітектурних споруд у Львові. Початок її будівництву було покладено у 1356 році.

Зовні собор мало чим відрізняється від типових вірменських храмів, а всередині відчувається подих модерну – реставрацію внутрішніх інтер’єрів будівлі виконали на початку ХХ століття. Розписуючи собор, художник Ян Хенрік Розен сплів докупи тенденції західноєвропейського мистецтва 1910-1920-х років з вірмено-візантійськими традиціями. Результат вражає: від барвистих візерунків із східними мотивами, яскравих фресок та витончених вітражів неможливо відвести погляд.

Ікони у соборі Успіння Пресвятої Богородиці
Відвідати собор Успіння Пресвятої Богородиці у Львові

А якщо вам пощастить потрапити до собору під час богослужіння, обов’язково затримайтеся та послухайте проникливий вірменський спів, який миттєво перенесе вас в інші епохи.

Пластиліновий будинок

Унікальна будова, яку легко можна прийняти за творіння всесвітньо відомого Антоніо Гауді, проте він до нього не має жодного стосунку. Незвичайний будинок, розташований неподалік Личаківського парку, був збудований у 30-ті роки ХХ століття і до певного моменту виглядав зовсім непримітно. Власник, який отримав будинок у спадок, доручив його поновлення архітектору Миколі Сенику.

Пластиліновий будинок у Львові

Сеник не став обмежувати себе банальними рішеннями – надихнувшись власними сновидіннями, він створив особливий, казковий вигляд для цього будинку. Завдяки незвичайній архітектурі та плавним, сюрреалістичним обрисам будинок прозвали «пластиліновим». Якщо ви хочете познайомитися з найекзотичнішими пам’ятками Львова, обов’язково зазирніть за адресою ? вулиця Цетнерівка, 16.

Екскурсія до пластилінового будинку у Львові
Прогулянка у пластиліновий будинок, Львів

Собор Святого Юра

Архікатедральний Собор Св. Юра – сакральна пам’ятка Львова, перлина української архітектури епохи пізнього бароко. Стиль був створений для священних культових споруд і покликаний справляти незабутнє враження на віруючих, показуючи велич Бога і нікчемність людини в порівнянні з небом.

Куди піти у Львові: Собор Святого Юра на площі Св. Юра, 5

Тоді і зараз – неможливо встояти перед красою, химерністю і динамічністю «кам’яної пишноти». Тут красиво скрізь: на території саду, зовні і всередині будівлі. Буйство розкоші, позолоти, кольорів та фресок вражає, і якщо милуватися кожною деталлю, у соборі можна «застрягти» на півдня.

Собор Святого Юра у Львові

Палац Потоцьких і цікаві місця дорогою

Гуляти влітку у Львові – одне задоволення. Через вулицю від саду Святоюрського Собору ще одна зелена зона – парк імені Івана Франка, а в кілометрі – пам’ятник рюкзаку біля Львівського національного Університету. «Приміряти» його і заселфитися поруч – свого роду затвердити себе в статусі туриста, який прагне нових відкриттів.

Як говорив Далай Лама: «Раз на рік, відвідуй місце, де ти ніколи не був».

Пройдіть трохи далі на вулицю Коперника і ви побачите за масивними кованими ворітьми Палац Потоцьких – одна з найцікавіших пам’яток архітектури Львова XIX століття, збудований для польських Магнатів.

Зовні він вам нічого не нагадує? Ну ж бо… «Один за всіх, і всі за одного». Так, Палац Потоцьких – той самий будинок Де Тревіля з фільму «Д’Артаньян і три мушкетери».

Що подивитися у Львові: Палац Потоцьких

Якщо ви до цих пір вважали, що бачили достатньо багатства і розкоші в житті, то, напевно, ще не були всередині Палацу. Це не Версаль, але теж є, на що подивитися. На першому поверсі відтворені інтер’єри епохи французького барокового класицизму в стилі Людовика XVI: ліплення, позолота, мармур і живопис. Всередині багато залів: Блакитний (колишня їдальня Графа), Дзеркальний (бальний зал), Червоний … Всі вони служили для парадних прийомів і зустрічей, власне як і зараз, тільки вже нових і нових облич. На другому поверсі працює картинна галерея.

Неподалік Палацу Потоцьких є приємна цікава місцинка – невелика, вимощена бруківкою пішохідна вулиця – проїзд Крива Липа – із затишними кафешками та символічною лавочкою для закоханих під 150-річним деревом ??‍❤️

Проїзд Крива Липа – цікаві місця у Львові

Проспект Свободи

Одне з місць, куди варто піти у Львові – це проспект Свободи. Красива елегантна вулиця уособлює ділове та культурне життя старовинного міста. Кожна тутешня будівля заслуговує на увагу своєю мальовничістю та естетикою, але що по-справжньому прославило проспект на всю Європу, то це Львівський театр Опери та Балета ?, збудований у 1900 році.

Проспект Свободи у центрі Старого Львова

У центрі побачите пам’ятник видатному письменнику та поету Тарасу Григоровичу Шевченку з ідейними скульптурними композиціями до його творів. Логічно завершити прогулянку оглядом мармурової статуї Діви Марії на площі Міцкевича.

Прогулянка старим Львовом

Акции
От 1 ночи отдыха в «Optima Medievale Lviv 4*»
Львов, Друкарская улица, 9
-15%
2180 грн
1849.0 грн
Показать все
1 акций

Собор Успіння Діви Марії

Базиліка Успіння Пресвятої Діви Марії – популярна пам’ятка Львова, костел XIV століття, головний римо-католицький храм України, куди бажають сходити багато туристів. Перший камінь фундаменту заклав сам польський король Казимир Великий. Зведено будівлю у стилі готики та бароко.

Базиліка Успіння Пресвятої Діви Марії
Собор Успіння Діви Марії

Що подивитися у храмі? Будівля складається з кількох каплиць, кожна з яких по-своєму красива і прикрашена поліхромією, стародавніми іконами та епітафіями. Це каплиці Бичування Христа або Кампіанів із мармуровим вівтарем; Матері Божої чи святого Антонія, де вівтар прикрашає ікона Мадонни з немовлям початку XVIII століття; святих дарів, яку ще називають Золотою або Вишневецькою; Святого Казимира та інші.

⏱Відвідати храм можна в Пн-Сб з 8:30 до 17:00, Нд і свята з 14:00 до 17:30, перерва 14-15:00.

Шедевральні каплиці

У сукупності архітектурних будівель особливо приваблюють каплиця Боїмів (збудована на замовлення багатого купця з Угорщини Георгія Боїма в 1609-1617) і Кампіанів (на замовлення родини львівських патриціїв Кампіанів та спорідненої з ними сім’ї Острозьких в кінці XVI століття).

Родинна каплиця-усипальниця Боїмів біля Латинського собору на Кафедральній площі. «Перехожий, стань і подумай, чим твої страждання, більше моїх»
Родинна каплиця-усипальниця Боїмів біля Латинського собору на Кафедральній площі. «Перехожий, стань і подумай, чим твої страждання, більше моїх»
Шедевральні каплиці у Львові
Каплиці у Львові

У XVII і початку XVIII століття в каплиці були поховані 14 членів родини Боїмів. У другій половині XVIII століття останки з гробниці перенесли на львівське кладовище, а ключі від святилища передали кафедральному собору (як заповідав Георгій Боїм).

Споріднені усипальні вважаються шедеврами ренесансного стилю, розташовані у вузькій вуличці, площі Катедральній, позаду Латинського кафедрального собору. Зверніть увагу на фасади, наскільки вони вражаючі та витончені. Делікатна різьба з мармуру і алебастру, гармонійні ярусні конструкції, рельєфи і маса дрібних декоративних деталей.

Каплиця Боїмів: подивитися у Львові за 1 день

Щоб повною мірою оцінити пишність каплиці Боїмів, потрібно побувати всередині. ?Ця визначна пам’ятка Львова знаходиться на площі Катедральній, 1 та відкрита ⏱ з вівторка по п’ятницю з 11 до 17:00 та в суботу-неділю з 10:00 до 18:00; каса закривається за півгодини до закінчення робочого дня. З кінця осені, взимку та на початку весни – у період з 01 листопада по 31 березня – музей зачинено.

? Вартість квитків: для дорослих – 50 грн, для дітей та пенсіонерів – 20 грн, для студентів – 30 грн, з екскурсією – 90/30/60 грн.

Акції
Від 2 ночей в готелі «Славський» у Карпатах
Славське (Львівська область), Устияновича вулиця, 35
-15%
3300 грн
2809.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням у «Зербань» у Славському
Славське (Львівська область), Івана Франка вулиця, 61Б
-36%
2460 грн
1699.0 грн
Показати всі
7 акцій

Площа Ринок і Львівська ратуша

✅ Площу Ринок у Львові називають історично важливим архітектурним ансамблем, своєрідним музеєм середньовіччя просто неба, насиченим видовищами. Що ж цікавого подивитись на площі Ринок у центрі Львова за 1 день?

✅ Львівська міська ратуша – 65-метрова вежа XIV сторіччя, в якій засідає Львівська міськрада. Нагорі є оглядовий майданчик, звідки відкривається розкішна панорама міста.

Львівська міська ратуша

✅Чотири фонтани зі статуями героїв античної міфології: Діани, Адоніса, Амфітрити та Нептуна. Це все – твори знаменитого львівського скульптора австрійського коріння Гартмана Вітвера.

Фонтан «Нептун» на площі Ринок у Львові
Фонтан «Нептун» на площі Ринок у Львові

✅ Палац Корнякта – свого часу найімпозантніша у Львові кам’яниця, побудована для багатого львівського купця; будинок №4 «Чорна Кам’яниця»; Палац флорентійського купця Бандінеллі та ще чотири десятки будівель іменитих городян, кожна з яких побудована за унікальним проектом. На більшості збереглися елементи готичної архітектури XV-XVI століть та пізнього ренесансу.

Палац Корнякта у Львові

✅ Пам’ятник «Пивний пуп» у вигляді пивного живота у дворику «Королівської пивоварні» (пл. Ринок, 18). Скульптуру встановили у 2015 році на честь любителів хмільного напою ?

Пам’ятник «Пивний пуп» у Львові

✅ Єдиний у світі, історичний пам’ятник письменнику-новелісту, ідеологу мазохізму як стилю в мистецтві та відхилень у людських відносинах Леопольду фон Захер-Мазоху. Його автор – український видатний скульптор Володимир Цісарик – зобразив статую зі збільшувальним склом на грудях, в яке можна подивитися еротичні картинки, та відстовбурченою лівою кишенею – якщо раптом комусь цікаво, що у нього в штанах ? Стоїть скульптура біля однойменного тематичного ресторану «Мазох-кафе» (? вул. Сербська, 7).

Єдиний у світі, історичний пам'ятник письменнику-новелісту Леопольду фон Захер-Мазоху у Львові

Італійський дворик і Домініканський Собор

Тут же, в 36 метрах від Львівської ратуші, в маленьких вузьких вуличках, сховався триярусний палаццо з прекрасним внутрішнім Італійським двориком роботи архітектора Петра Барбона. Це перлина львівської архітектури пізнього Ренесансу XVI століття в поєднанні з готикою і місцевими старовинними традиціями.

Домініканський Собор у Львові

Італійський дворик на площі Ринок вражає повітряною легкістю, піднесеною красою і гармонією різних пропорцій: нижні масивні колони злегка випуклої форми переходять в більш тонкі і витончені колони другого ярусу і завершуються граційними іонічними капітелями. Декор фасаду в стилі рустик прикрашений багатими атичними рельєфами і фігурами короля і лицарів.

На першому поверсі відкритий ресторанчик. Це місце з чарівною атмосферою прекрасно підійде для спокійного романтичної вечері у Львові.

За 2 хвилини пішки звідси розташований діючий костел у Львові – Домініканський Собор. Ще одна культова споруда світового значення, старовинний пам’ятник архітектури.

Домініканський Собор

Високий Замок

Барвисті Селфі, соковиті кадри на фоні міста, огляд з висоти пташиного польоту, старовинний Львів як на долоні… Вам на Високий Замок. Точніше на оглядовий майданчик на Княжій (Замковій) горі.

Панорама міста з оглядового майданчика Високого Замку.
Панорама міста з оглядового майданчика Високого Замку

Від замку тут залишився невеликий фрагмент, а ось пішою прогулянкою по парку площею 36 га можна насолодитися в повній мірі і «наклацати гарних фото». Верхня тераса знаходиться на висоті 413 метрів над рівнем моря. Вид дивовижний.

Високий Замок, Львів

Костел єзуїтів – Церква святих апостолів Петра і Павла

Костел Єзуїтів – перший пам’ятник архітектури бароко у Львові, побудований за зразком соборної церкви Іль-Джеза в Римі. Святиня входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Куди піти у Львові: костел єзуїтів

Що фасад, що інтер’єр – вам буде звідки почерпнути красу і захоплення: пілястри, приголомшливий вівтар в стилі бароко (скульптора і архітектора Себастьяна Фесінгера), розписні склепіння, старовинні фрески, декоративне ліплення і різьблення, скульптури XV-XVI століття, статуї єзуїтських святих Ігнатія Лойоли, Франциска Ксаверія, Станіслава Костки, Андрія Боболі.

Що подивитися у Львові за 1 день: церква Святих Апостолів Петра і Павла

Обов’язково побувайте в підземеллях Костелу святих апостолів Петра і Павла. Кажуть, що в них заховані великі скарби ордену ченців Католицької церкви. А ще можна зустріти привида Чорного ченця, який, продавши душу дияволу, намагається знайти того, хто допоможе йому розірвати цю згубну домовленість ?

Церква святих Петра та Павла

Український католицький університет

Острівець науки та знань у Львові – Український католицький університет, одна з найстильніших та найсучасніших будівель у місті, незважаючи на те, що спонсором його будівництва стала католицька церква. Футуристична архітектура будівлі відразу привертає увагу, і всередині навчальний заклад теж вражає лаконічними інтер’єрами та просторими приміщеннями. Зовні територія університету облагороджена акуратними зеленими газонами, з ультрасучасною архітектурою навчального корпусу дуже контрастує велика біла каплиця-храм із темними банями.

Український католицький університет
Каплиця при УКУ

При УКУ працює Центр митрополита Андрія Шептицького та бібліотека, яка підкорить вас із першої зустрічі. Максимум зручностей для читачів (м’які стільці, зручні робочі місця, доступ до швидкісного інтернету), широкий вибір літератури – від художньої до наукової, включаючи іноземну, уважний персонал – здається, у таких бібліотеках ви раніше не були? Вартість квитка читача на один день – 60 грн.

Бібліотека при УКУ

У перерві між читанням та прогулянкою територією університету зазирніть до кафе на першому поверсі та випийте смачної ароматної кави. Поруч розташований Стрийський парк, де можна прогулятися як ідучи до УКУ, так і вертаючись назад.

Акції
Від 2 ночей в квітні в готелі «Royal Grand Hotel»
Трускавець (Львівська область), Суховоля вулиця, 61
-20%
3132 грн
2505.0 грн
Семиденний тур «Карпати – Трускавець»
Трускавець (Львівська область), Дрогобицька вулиця, 7
-35%
13000 грн
8449.0 грн
Показати всі
13 акцій

Театри і музеї Львова

Музей скла 

Справжнє диво зберігається в середньовічному підземеллі за адресою ? площа Ринок, 2 – виставка тендітного скла, від найдавнішого, I-II століття до нашої ери, до сучасних виробів. Музей понад 30 років тому заснував художник-скляр, ректор Львівської національної академії мистецтв Андрій Бокотей. Музей не дуже великий, але його експозиція вражає.

Сходити на екскурсію до музею скла у Львові

У першому залі ви познайомитеся з історією галицького скла і побачите найстародавніші зразки з представлених у музеї. Наступна зала присвячена демонстрації процесу роботи зі склом. І ще у двох виставлено унікальні скляні вироби з усього світу, створені сучасними художниками. В останній залі можна купити скляний сувенір – таких ви не знайдете в жодній посудній крамниці.

Музей скла, Львів
Прогулянка у Львові музеєм скла

Львівський Національний Академічний театр опери та балету

Театр опери та балету імені Соломії Крушельницької знаходиться в самому центрі Львова на проспекті Свободи. Крім того, що тут можна послухати оперу і оперету, подивитися балет за участю видатних акторів, споглядання самої будівлі вже викликає захоплення. Монументальний, грандіозний, величний – оперний театр побудований в архітектурному стилі віденського псевдо бароко (кінець ХІХ-початок ХХ століття), з властивою йому багатою декоративною ліпниною і ритмічною рустикою.

Театр опери і балету - куди піти у Львові
Львівський Національний Академічний театр опери та балету

З боків фасаду «сидять» скульптури усміхненої і доброї Комедії (з маскою в руці) і серйозною, похмурою Трагедії (з ножем в руці). Трагедія і комедія – одвічні опори театрального мистецтва, як і людського життя. Адже воно – ніщо інше, як гра.

По сусідству з ними, трохи вище, як і личить покровителькам мистецтва, науки і натхнення, «живуть» музи. Всього їх 8, а та, що повернулася до глядача спиною – Муза Удачі. А перед театром ви побачите гарні фонтани, що дарують свіжість у літню спеку.

Фонтан біля Львівського Національного Академічного театру опери та балету
Фонтан навпроти Львівського Національного Академічного театру опери та балету
Акції
Знижка 40% на меню кухні у ресторані «TheМ'ясо»
Львів, Гетьмана Мазепи вулиця, 1Б
-40%
0 грн
40 грн
Знижка 35% на все меню від піцерії «Pizza Otto»
Львів, Івана Кавалерідзе вулиця, 9
-35%
0 грн
35 грн
Показати всі
2 акцій

Театр імені Леся Курбаса

Яскрава камерна будівля з багатою історією (раніше в ній знаходилося казино!) точно заслуговує на увагу затятих театралів і тих, хто хоче розкуштувати справжній дух Львова. Зазирніть на виставу до Львівського академічного театру імені Леся Курбаса та отримайте море задоволення від крутої гри акторів та чудового репертуару. Головне не позіхати – квитки тут розбирають швидко!

Театр Леся Курбаса
Вистава у театрі Курбаса

Аптека-музей

«DS. Таємна Аптека» ??? – найдавніша та найцікавіша з існуючих у Львові аптек та перший інтерактивний музей фармакології. Знаходиться в центрі міста, неподалік пам’ятника королю Данилові Галицькому.

Історія аптеки почалася в 1722 році і за 300 років накопичила багато цікавих фактів та легенд. Тут представлена ​​ексклюзивна колекція аптечного посуду, експериментаніум для хімічних дослідів, екземпляри та рецепти грандіозних винаходів.

Аптека-музей у Львові

Знайомство відбувається у легкому цікавому форматі: квестів, експериментів, екскурсій та уроків. В аптеці можна навіть влаштувати фотосесію та відзначити дитячий день народження.

У Львові варто сходити в музей-аптеку

? Де: Соборна площа, 1.
? Ціна квитка: дорослі – 90 грн, студенти – 75 грн, діти до 16 років – 65 грн.

Музейно-культурный комплекс «Львіварня»

«Львіварня» – це не просто музей пивоваріння, а цікавий атмосферний арт-простір, де вам повідають всю історію пива від давніх часів до сьогодення, запропонують дегустацію сортів свіжоприготовленого напою, додадуть вашому уїк-енду у Львові нотку натхнення. Знаходиться комплекс ?на вулиці Клепарівська, 18, ? працює щодня з 10:00 до 19:00.

Цікаві місця Львова: музейно-культурний комплекс «Львіварня»

Історичний музей зброї «Арсенал»

У музеї «Арсенал» ви побачите величезну колекцію всіх видів зброї: холодної (кинджали, ножі, ятагани, мечі, шаблі), вогнепальної, метальної, захисного озброєння.

Що подивитися у Львові за вихідні - відвідати музей зброй «Арсенал»
Історичний музей зброї «Арсенал»

Тут зберігаються експонати з більш, ніж 30 країн світу XI-XX століть. У числі найцінніших екземплярів – меч XIV століття із зображенням на рукоятці Тевтонського ордена.

Музей народної архітектури та побуту у Львові

Гарну погоду треба використовувати максимально, тим більше, якщо на кону музичний, культурний чи етнічний український фестиваль у львівському Музеї архітектури і побуту. Проходять вони не часто, але регулярно. Якщо захід співпав з вашим вояжем, гріх не відвідати.

У музеї під відкритим небом ви можете гуляти, вивчати експозиції історії і народного побуту Західної України, відвідувати творчі майстер-класи (проходять з середи по неділю).

Львівський музей народного побуту під відкритим небом
Львівський музей народного побуту під відкритим небом

В радіусі 400 метрів від Музею зосереджені пам’ятки народної архітектури, в тому числі національного значення: Храм Премудрості Божої, Церква Святої Параскеви П’ятниці, Храм Перенесення мощей Святого Миколая та інші.

Личаківський цвинтар

Пропозиція відвідати Личаківський цвинтар лише спочатку може звучати дивно. Це не просто заміське кладовище, а єдине у своєму роді, яке збереглося з часів австрійського імператора Йосифа II (1783-1784). Вражає, чи не так?

Історико-меморіальний музей-заповідник «Личаківський цвинтар» у Львові, одне з найстаріших кладовищ України
Історико-меморіальний музей-заповідник «Личаківський цвинтар» у Львові, одне з найстаріших кладовищ України
Личаківський цвинтар у Львові

Цей меморіальний музей-заповідник став «вічним притулком» тисячі відважних воїнів Української національної армії, Радянської армії, «Львівських орлят», повстанців польського Січневого повстання 1863-64 років, Марсове поле.

Дзеркальний лабіринт у Львові
Польський меморіал на Личаківському кладовищі у Львові - «Меморіал львівських орлят».
Польський меморіал на Личаківському кладовищі у Львові – «Меморіал львівських орлят».

Стільки історії Галичини, багатостраждальної епохи і унікальної природи в одному місці!

Музей «Тюрма на Лонцького»

Меморіальний музей «Тюрма на Лонцького» – колишнє місце позбавлення волі у Львові, яке з 2009 року стало національним музеєм-меморіалом жертв окупаційних режимів.

Музей «Тюрма на Лонцького»

Якщо вже ходити по львівським музеям, то з максимальною користю. З екскурсії з гідом ви почерпнете куди більше цікавої інформації, ніж просто оглядаючи інтер’єр, нехай навіть антуражний.

Куди сходити розважитись

Атракціон «XRide»

Любителям гострих відчуттів рекомендуємо сходити в атракціон «XRide» від «DTech». Ви навіть не уявляєте, на що здатна ця машина! Ви можете покататися на сноуборді, спробувати себе у велокросі, джип-сафарі, політати у вінгсьюті та на параплані – і все це зі справжніми відчуттями, наче все відбувається в реальності. Тож ловіть знижку від Покупону і вперед за порцією адреналіну ?

Атракціон «XRide» у Львові

Дзеркальний лабіринт

Відмінне місце для того, щоб цікаво провести час та розважити дітей у незвичайний спосіб – «Дзеркальний лабіринт». Загубитися у плутанині дзеркальних коридорів, підсвічених різнокольоровими неоновими лампами, наробити купу атмосферних фото – погодьтеся, це зробить вашу культурну програму більш насиченою та різноманітною. «Дзеркальний лабіринт» знаходиться у спортивно-розважальному центрі «Апекс», тому після прогулянки серед дзеркал можна буде відразу пересісти на карт або орендувати ролики.

Дзеркальний лабіринт у Львові

Мотузковий парк «Нарнія» 

Куди можна сходити всією родиною та отримати масу задоволення, позитивних емоцій і навіть трохи адреналіну, то це у мотузковий парк «Нарнія» у Львові. Чотири траси різних рівнів складності – від дитячого до екстремального дорослого – чекають на вас, щоб подарувати незабутні пригоди на висоті.

Мотузковий парк «Нарнія»

Віртуальна реальність

Завітайте до клубу віртуальної реальності, якщо хочете розслабитися і зробити паузу в екскурсіях – захоплююча гра з повним зануренням в альтернативний всесвіт розвантажить мозок і подарує яскраві емоції.

Віртуальна реальність у Львові
Акції
Квиток в «Fly Kids» в «King Cross Leopolis»
Львів, Стрийська вулиця, 30
-50%
310 грн
155.0 грн
Квиток у «Fly Kids» у ТРЦ «Арсен» у Львові
Львів, Патона вулиця, 37
-50%
310 грн
155.0 грн
Показати всі
91 акцій

Заклади Львова: де поїсти з емоцією

Бути у Львові, столиці української колоритної гуцульської кухні, і харчуватися фаст-фудом – просто блюзнірство. Не побувати в жодному з ресторанів високого кулінарного мистецтва, наче з’їсти лимон без цукру, еклер без начинки, солянку без м’яса. Тому не позбавляйте себе смачної, насиченої і феєричної трапези.

Куди сходити у Львові смачно поїсти?

  • ✅ Спробуйте смачні реберця зі скоринкою та насолодіться затишною домашньою атмосферою у «Батярській реберні».  
  • ? За соковитим м’ясом та апетитними стравами гриль приходьте до ресторану «The М’ясо» – перед їхнім меню неможливо встояти.
  • ✅ На м’ясні делікатеси та по-домашньому ситні та смачні страви завітайте до закладу «М’ясна чарда».
  • ? Скуштуйте свіжої, гарячої піци з хрусткою скоринкою, тягучим сиром і ситними та смачними начинками у «Pizza Otto» – затишній піцерії, яка пропонує відвідувачам лише найкращі рецепти.
  • ✅ Якщо хачапурі, хінкалі та харчо – у топі ваших улюблених страв, не забудьте завітати до грузинського ресторанчику «Тамада», де вас зустрінуть із гарячою південною привітністю.
  • ✅ В атмосферній старовинній кав’ярні «Львівська копальня кави» вам приготували особливу історію про видобуток кавових зерен (спойлер: це відбувається у цьому самому місці – у таємній шахті під закладом ?) та приготування напою.
  • ✅Насолоджуйтеся десертами у «Львівській майстерні шоколаду», де шокомайстри радують не лише палітрою смаків, а й формою виробів.
  • ✅ Скуштуйте тушкованої капусти з квасолею під назвою «Гудбай, асвабадітєлі», випийте медовухи і постріляйте у тирі у знаменитій «Криївці», стилізованій під укриття воїнів УПА.
Акції
Знижка 40% на меню кухні у ресторані «TheМ'ясо»
Львів, Гетьмана Мазепи вулиця, 1Б
-40%
0 грн
40 грн
Знижка 35% на все меню від піцерії «Pizza Otto»
Львів, Івана Кавалерідзе вулиця, 9
-35%
0 грн
35 грн
Показати всі
2 акцій

Де у Львові зупинитися недорого

Подорожувати і пізнавати світ можна бюджетно. А хто сумнівається, той не користувався знижками від Покупона. Можна зупинитися у хостелі за 300-600 грн, зняти апартаменти подобово за 1500-1800 грн на добу, а можна заощадити за рахунок акцій на Pokupon і забронювати номер зі зручностями у готелі, хостелі чи апартаментах – в середньому за 1600 грн для двох зі сніданками.

Номер готелю «Джем» у Львові
Номер готелю «Джем» у Львові
Акції
Від 1 ночі в «Optima Дворжець» у Львові
Львів, Городоцька вулиця, 107
-15%
1761 грн
1495.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Едем» у Львові
Львів, Городоцька вулиця, 95А
-38%
5400 грн
3519.0 грн
Показати всі
8 акцій

Сувеніри – без презентів не вертатись

Гуляючи в центрі міста і відвідуючи культові пам’ятки, знайти сувеніри простіше за будь-що. На шляху досить часто зустрічаються сувенірні лавки і ринки, де можна купити найпоширеніші подарунки: магнітики, кружки, чашки, домашні обереги, глиняний посуд, вироби з вовни, українські костюми тощо. Ціни скрізь приблизно однакові.

Поїздка до Львова не обходиться без аутентичних сувенірів
Поїздка до Львова не обходиться без аутентичних сувенірів

«Вернісаж» – сувенірний ринок під відкритим небом на проспекті Свободи біля Оперного театру. Якщо стояти до театру обличчям, ринок буде у вуличці праворуч, приблизно в 100 метрах. Родзинка базарчику криється у шедеврах художнього мистецтва місцевих майстрів. Крім усього іншого тут багато картин і гравюр з мальовничими краєвидами Львова, прикрас ручної роботи з бісеру, шкіри, срібла, дерева.

Читайте також:
? Найяскравіші пам’ятки околиць Львова
? Найкрасивіші локації для фотосету у Львові та за містом
? Куди піти з дівчиною у Львові
? Кращі сервіси доставки їжі у Львові
? Відпочинок у місті здоров’я Трускавці
? Відпочинок у Карпатах влітку
? Куди поїхати у Карпати восени

А ви бували у Львові? Які ще цікаві місця знаєте? Діліться у коментарях.

2 коментарів
  • Александр

    Были во Львове, очень круто, огромное спасибо за статью!!)) Всё очень понравилось, впечатлений осталось море, действительно чувствуется европейский город)) К стати, видели даже самый настоящий снег)) не смотря на то что сам Львов был безснежный)) рядом есть такая база как “Їжак Парк”, там на больших снежных горках на таких таблетках резиновых катаются, всем советую, семья довольна осталась!!)))

  • Ольчик

    наливки со Львова – это любовь…)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *