Що подарувати дитині на рік: 15 ідей подарунків

Що можна подарувати дитині на його перший день народження? Які можуть виникнути у батьків складності з вибором доступного, далеко не маленького асортименту дитячих товарів?

На перший погляд, все просто і зрозуміло — придбав будь-яку іграшку і задовольнив потребу розвитку малюка в такому ранньому віці. Але якщо ви хочете подарувати однорічному хрещенику або хрещениці, або просто малюкові кращої подруги оригінальний, дійсно корисний подарунок, тоді варто скористатися нашими актуальними підказками.

Прикольні подарунки дівчаткам і хлопчикам на рік

У такому юному віці дитина не дуже вибаглива до подарунків. Їй цікаво все, тому що все нове і надзвичайне. Концентруйте увагу на загальному дитячому розвитку і ви не прогадаєте. Тримайте списочок найбільш затребуваних ідей на день народження однорічного малюка:

Інтерактивні розвиваючі іграшки та книжки відмінна ідея для подарунка в рік. Іграшка «спілкується» з малюком у відповідь на його дії. Наприклад, якщо дитина натискає на картинку лева, то чує як гарчить тварина. Або якщо натискає на зелений трикутник на спинці танцюючого жука, то чує назву або колір фігури. Малюк вчиться і розвивається, сприймаючи інформацію на слух і зіставляючи почуте з візуальної картинкою. Інтерактивні іграшки — це свого роду няня на підміні, коли мама може спокійно присвятити півгодинки домашнім справам.

 Інтерактивні книги
Інтерактивні книги – розвиток уяви малюка

Сортер дуже правильна іграшка, яка чудово розвиває мислення дитини. Адже саме в цьому віці формуються навички та здібності. Сортер вчить дитину визначати, в яке з отворів, які мають різні геометричні обриси, помістити підходящі за формою фігурки.

Сортер
Сортер для маленьких розумників

Каталка-толокар улюблена багатьма дітьми іграшка. Малюк дико зрадіє цьому транспортному засобу або тварині на коліщатках. Такий подарунок актуальний для діток однорічного віку і більше. Кататися подобається всім.

Каталка-толокар
Особистий транспорт надихає малюків

Дитячі музичні інструменти різноманітні піаніно, барабани, гітари не залишать байдужим жодного малюка. Крім того, музика одна з обов’язкових умов загального розвитку дитини. Гра на дитячих інструментах удосконалює музичний слух, почуття ритму, формує зорове, слухове і тактильне сприйняття. Малюкові буде дуже приємно відчути себе справжнім музикантом і влаштовувати домашні концерти для батьків.

Дитячі музичні інструменти
Сюрпризи для маленьких музикантів

Пазли-вкладиші популярний подарунок для малюків, який розвиває логіку, мислення, формує посидючість і уважність до деталей. Підібрати пазл-вкладиш можна на будь-який смак. Для раннього віку підійде і буде цікавий варіант з невеликою кількістю елементів і великими деталями, наприклад пазл з геометричними фігурами або з домашніми тваринами.

Пазли-вкладиші
Розвиток логіки з дитячими пазлами-вкладишами

Дитячі іграшки-гойдалки – це справжній атракціон для малюка. Важливо, що подарунок стане не тільки розвагою, але і принесе користь фізичному розвитку: зміцнить м’язи, виробить спритність і координацію рухів. Вибір досить великий: гойдалки у вигляді транспорту і тварин, зі звуковим сигналом і без, з пластика і плюшу.

Гойдалка
Гойдалка – захоплюючий атракціон для однорічної дитини

Коляска для ляльок – відмінний варіант подарунка для дівчинки. У цьому віці малюки активно починають цікавитися всім, що їх оточує. І не тільки цікавитися, а й багато в чому намагаються наслідувати поведінку дорослих. Дівчатка бачать маму і інших дам на дитячому майданчику, які возять коляски. Їм це цікаво і, природно, хочеться також спробувати. Діти дуже люблять наслідувати дорослим.

Звичайно, вас може збентежити напис на упаковці, яка вказує, що даний товар призначений для діток від трьох років. Але практика говорить, що малюки, починаючи з однорічного віку, люблять коляски. Навіть якщо подарунок не вразить дитину відразу, це обов’язково станеться в найближчому майбутньому. У будь-якому випадку, коляска не втратить своєї актуальності протягом декількох років.

Коляска для ляльок
Коляска для ляльок або «я як мама»

Велосипед з ручкою – прекрасний подарунок як для хлопчика, так і для дівчинки. Поїздки на велосипеді внесуть різноманітність у прогулянки і дозволять прищепити малюкові любов до активних розваг. Завдяки зручній ручці управління для дорослих, знімного захисного бортика, що складається підніжок і місткою кошику, батьки можуть використовувати велосипед як коляску, а дитина, коли підросте, зможе повноцінно кататися.

Велосипед з ручкою
Особистий транспорт – велика дитяча радість

Подарунковий сертифікат в дитячий магазин – одна з кращих ідей. Особливо вона сподобається батькам крихітки. Такий вибір виключає ймовірність повторів і непотрібності подарунка. Ідея шопінгу батьків для свого малюка – 100% потрапляння в яблучко!

Подарунковий сертифікат в дитячий магазин
Райський куточок для дітей та їх батьків

Надувний сухий басейн з кульками – такий подарунок принесе малюкові незрівнянне задоволення. Батьки також будуть щасливі – якийсь час їх непосидюча дитя буде «зайнято справою». Кольорові кульки не залишать байдужим жодну дитину. І звичайно, батькам потім буде дуже цікаво збирати ці веселі, розкидані по всій квартирі, кульки.

 Басейн з кульками
Басейн з кульками – океан дитячого захвату

Надувний ігровий центр прекрасна ідея для літа. Такий подарунок змусить дитину випробувати бурю емоцій! Тут є і гірка, і надувні іграшки. А чого тільки варта можливість похлюпатися у воді в спекотній літній день … Для дитини це – власний маленький аквапарк. Але при виборі такого подарунка потрібно враховувати, що сім’я повинна проживати в приватному будинку або мати дачу.

Надувний ігровий центр
Створіть дитині маленький аквапарк

Ігровий будиночок «вігвам» або намет якщо ви будували в дитинстві курені під столом або за допомогою покривал, то ви зрозумієте, наскільки хороший для дитини такий подарунок. Якщо ви хочете купити намет або дитячий ігровий будиночок з Кешбек, Покупон – відмінне рішення. Малюк буде щасливий знайти свій маленький куточок, куди зможе запросити своїх друзів.

Ігровий будиночок «вігвам» або намет
Подаруйте малюкові його власний будиночок

Розвиваючі музичні килимки захоплюючий і дуже веселий подарунок, який однорічний малюк відразу оцінить. Спочатку приверне увагу яскравий візерунок, а коли маленькі ніжки ступлять на килимок, і зароблять музичні та світлові ефекти, – захопленню не буде меж.Такі ігри не тільки захоплюючі, вони розвивають координацію рухів, слух і ритм.

Розвиваючі музичні килимки
Килимок дитячої радості

Одяг – це завжди потрібний подарунок. Дитина тільки починає пізнавати світ і в процесі цього пізнання найчастіше «страждає» саме одяг. Так що зайвою вона точно не буде. Але важливо враховувати сезонність і краще брати вподобаний предмет гардероба трохи на виріст, але не перестаратися. Наприклад, ви можете купити занадто великий за розміром літній сарафан, який стане на дитину вчасно лише взимку.

Фотосесія для дитини – чудовий сюрприз для батьків, які в повсякденних клопотах і турботах забувають про маленькі радості, а вони ж так важливі. Дитяча фотосесія збереже один з найбільш душевних епізодів казки дитинства, в яку дитина, ставши дорослим, зможе не раз повернутися яскравими і барвистими спогадами. Сімейну або дитячу фотосесію зі знижкою можна знайти на Покупоні.

Фотосесія
Фотосесія – такий красивий шматочок пам’яті

Що подарувати дитині на 1 рік і не потрапити в халепу

Якщо ви губитеся в здогадах, який краще подарунок припаде до душі малюкові і його батькам, а купувати щось на день народження за принципом «дарованому коневі в зуби не дивляться» – це не про вас, рекомендуємо простий і зрозумілий лайфхак, як не потрапити в халепу:

  1. Запитайте у батьків, що в даний момент потрібно дитині, і чого у неї точно немає.
  2. По можливості, обговоріть з запрошеними гостями хто що дарує, щоб не вийшло однакових подарунків. Можливо хтось не проти купити великий хороший подарунок в складчину, який вам одному не по кишені.
  3. Якщо ви не частий гість дитячих магазинів, обов’язково поспілкуйтеся з консультантами, які в темі найспекотніших новинок і мега корисних дитячих іграшок на будь-який вік.

Виявляється, складності при виборі дитячого подарунка на першу річницю – не такі вже й складності. Потрібно тільки вибрати – прагматичний шлях або інтуїтивний.

              Сподобалися ідеї подарунків малюкові, або у вас є свої варіанти? Діліться з читачами в коментарях, і нехай дитячі мрії збуваються!

3 коментарів
  • Оля

    Класним подарунком для маленьких діток ще буде іграшка грілка. Це коли в середині іграшки мішечок з насінням та травами, який потрібно нагріти у мікрохвильовці, потім поставити назад у іграшку і віддати дитині, можна прикладати до животика, якщо болить. Вміст мішечка гіпоалергений, за це можна не переживати. Має ніжний запах лаванди.

    • Татьяна Софиенко

      Оля, дякуємо, що читаєте наш блог. Дійсно, дуже гарна ідея ;)

  • Evzheniy

    И памперсы. Десяток. Беспроигрышный вариант.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *