Ритуали краси ㅡ коли і як часто потрібно ходити до косметолога

Ритуалы красоты ㅡ когда и как часто нужно ходить к косметологу

Косметологія ㅡ справжня наука краси, яка не стоїть на місці і постійно підносить нам приємні сюрпризи. Те, що раніше здавалося дивом, зараз стало реальністю. Ви можете відразу прибрати зморшки, освіжити колір обличчя, а при регулярному відвідуванні косметолога і зовсім призупинити час для свого обличчя і тіла. 

На Покупоні ви знайдете традиційні та новітні косметологічні процедури, і спробуєте їх за найприємнішими цінами. У цій статті ви дізнаєтеся:

Які проблеми вирішує косметолог

Поширена помилка, що до косметологів звертаються тільки ті люди, у яких є проблеми зі шкірою. Тобто, якщо ви не обсипані акне і вас не дуже турбують зморшки, то і косметолог вам не потрібен.

Але не завжди проблеми бувають настільки очевидні, а в боротьбі з передчасним старінням і в’яненням шкіри краще працювати на випередження. Тому навіть найчистіша і здорова шкіра потребує професійного і грамотного догляду. Тим більше кваліфікований фахівець необхідний для підлітків і жінок старше 30.

В яких випадках експерти рекомендують звертатися до косметолога:

Акне

Запалення сальних залоз призводить до появи прищів не тільки в підлітковому віці. Велику роль в цьому відіграє гормональний баланс, харчування, спосіб життя, правильне очищення і догляд за обличчям. Професійне чищення обличчя, зволоження і підтримуючі процедури дозволяють мінімізувати проблему.

Акне
Акне

З чого почати?

Почати відвідування косметологів краще в 12-13 років, навіть якщо у підлітка немає проблем з акне. Саме в цьому віці необхідний правильний догляд за обличчям для запобігання подальших проблем. Косметолог допоможе визначити тип шкіри, підібрати косметику для підлітка і пояснити йому основні етапи та принципи домашнього догляду за шкірою. 

Провисання шкіри

Втрата пружності ㅡ величезна проблема, з якою стикається більшість жінок після 40 (докладніше про догляд у цьому віці читайте в нашому огляді). Косметолог допоможе підтягнути овал обличчя і значно омолодити шкіру. Для цього можна використовувати як традиційні масажі обличчя, так і сучасну мезотерапию або біоревіталізацію.

Пігментні плями

Нерівномірний колір шкіри може бути результатом інтенсивного впливу сонця або стати наслідком вікових змін. За допомогою глибоких пілінгів косметолог допомагає впоратися з проблемою.

Пигментные пятна
Пігментні плями

Купероз і судинні зірочки

Після 4050 лет на обличчі через стоншування шкіри можуть почати проявлятися судини, які псують рівномірний колір обличчя і роблять його нездоровим. Процедури по відновленню коллагенового шару і пружності судин допомагають прибрати вікові зміни. Наприклад, відмінно допомагають процедури з лазером ELOS, мікрострумова терапія, кріотерапія.

Розширені пори

Обкладинки модних журналів проголошують, що красива шкіра ㅡ абсолютно гладка шкіра. А значить розширені пори просто неприпустимі. Тому дуже важливою є їхня регулярна професійна чистка у косметолога, шліфування шкіри і постійне зволоження обличчя для ідеально гладкої шкіри.

Зайві жирові відкладення на обличчі або тілі

Сучасна косметологія дозволяє боротися не тільки зі зморшками, але і з зайвою вагою. За допомогою апаратних методів ви можете без праці схуднути на кілька кілограм, прибрати прояви целюліту і поліпшити контури тіла. У цьому вам допоможе професійний косметолог і процедури кавітації, пресотерапії, вакуумно-роликового масажу, LPG, ліпосакції.  

Косметолог потрібен і в випадках, коли у вас немає видимих проблем:

  • Підбір засобів для домашнього догляду. У магазинах полиці просто ломляться від різноманітних косметичних засобів, а реклама обіцяє миттєве чудо від баночки крему. Але кожна жінка унікальна і догляд за шкірою теж повинен бути індивідуальним. Косметолог визначить тип шкіри і допоможе вибрати засоби, які будуть націлені на рішення ваших проблем.
Подбор средств для домашнего ухода
Підбір засобів для домашнього догляду
  • Для профілактики вікових змін. Вже з 25 років в організмі сповільнюється вироблення білків колагену і еластину, які відповідають за красу нашої шкіри. Завдяки регулярним косметологічним процедурам ви допоможете вашому обличчю і підтримувати вироблення білків на необхідному рівні і зберігати молодість вашої шкіри набагато довше.
  • Для релаксу. Ніжні м’які дотики допоможуть перейти від повсякденних турбот на хвилю задоволення, та й просто відпочити під приємну релаксуючу музику замість традиційних готовок і прибирань ㅡ безцінно. 

Як часто потрібно відвідувати косметолога

Салонні процедури в чомусь схожі на відвідування спортзалу чи зарядку. Вони зовсім необов’язкові, і багато людей живуть без цього. Але з їх регулярним застосуванням починаєш виглядати молодше, бадьоріше, міцніше, більш доглянутою, стрункішою і впевненішою у собі.

Кожна людина індивідуальна, тому не існує ідеального і вірного для всіх графіка відвідування косметолога. Регулярність походів до косметолога можете встановити тільки ви і ваш майстер.

Від чого залежить частота відвідування косметолога:

  • Вид процедур. Якщо вам підходить масаж обличчя, його треба буде повторювати як мінімум раз на місяць. Блокування зморшок за допомогою ботоксу роблять раз 7-8 місяців, чистка обличчя в підлітковому віці ефективна при щотижневому застосуванні.
Массаж лица
Масаж обличчя
  • Вік. Регулярність відвідування косметолога після 30, 40 і 50 років різниться. Чим ви старше, тим частіше потрібні професійні послуги косметолога для підтримки краси і молодості.
  • Здоров’я, наявність протипоказань. Косметологічні процедури, навіть самі нешкідливі категорично заборонені при дерматологічних захворюваннях, поверхневих ушкодженнях шкіри, онкології. Також є обмеження на процедури під час вагітності і латаціі, наприклад, в цей період вам треба буде відмовитися від будь-яких інвазивних процедур.

Дуже важливо розуміти, що головне ㅡ не частота відвідувань, а регулярність. Тобто для шкіри буде правильніше відвідувати косметолога раз в місяць протягом декількох років, ніж ходити через день до косметолога місяць, а потім просто пропасти на півроку.

Більшість косметологічних процедур носить накопичувальний ефект, а значить їх бажано повторювати з певною частотою.

Скільки коштують процедури косметолога

Будь-яку жінку хвилює питання скільки коштує постійне відвідування косметолога. У багатьох сформувалася думка, що догляд за собою ㅡ це прерогатива селебріті, а звичайним жінкам такі послуги не по кишені.

Давайте разом порахуємо річні витрати на регулярне відвідування косметолога і врахуємо при цьому знижки від Покупона, які роблять догляд за собою ще більш приємним.

Комбінована чистка обличчя ㅡ одна з найпопулярніших процедур в косметичному салоні. Особливо ефективна чистка обличчя для людей, які борються з акне. При цьому для рівного кольору обличчя і профілактики висипань на шкірі косметологи рекомендують робити чистку всім як мінімум 2-3 рази в рік. В середньому в салонах Києва процедура коштує 450 грн, з акціями Покупона ви отримаєте процедуру зі знижкою до 75% всього за 149 грн.

Процедури для обличчя не лише корисні, але і приємні
Процедури для обличчя не лише корисні, але і приємні

Масаж обличчя ㅡ одна з найстаріших косметологічних процедур, що не втрачає своєї популярності і ефективності. Курс масажу обличчя відновлює кровообіг, покращує колір обличчя і добре підтягує шкіру, розгладжує дрібні зморшки. В середньому косметолог призначає курс з 5 процедур, які вимагають щомісячного повторення, а значить в рік ви зробите 16 масажів обличчя. Середня ціна масажу ㅡ 400-450 грн, тоді як з Покупоном ви отримуєте сеанс масажу зі знижкою до 80%, а значить всього за 80 грн. Якщо купити відразу курс, вийде ще дешевше!

У таблиці ми розписали для вас бюджет для найпопулярніших процедур на нашому сайті.

Як бачите, витрати на рік на себе кохану, не так вже й великі. Їх цілком можна порівняти з вартістю річного абонемента в спортзал або декількох суконь.

Приємні бонуси від відвідування косметологів

Крім видимих результатів відвідування косметолога є і зміни іншого роду. Американські вчені в 2018 році провели дослідження серед жінок, які регулярно приділяли собі час, відвідували салони і косметологів, займалися спортом і вели здоровий спосіб життя. 

З’ясувалося, що салонні процедури значно зменшують рівень стресу і підвищують самооцінку.

Це відбувається за рахунок приємних тактильних відчуттів під час процедур і просто часу для відпочинку і роздумів. Наприклад, багато дівчат порівнювали нанесення альгінатної маски (маска покриває не тільки шкіру обличчя, але і повністю очі і рот) з медитацією в темряві. А для багатьох мам відвідування косметолога ㅡ чи не єдиний варіант полежати і розслабитися.

Приятные бонусы от посещения косметологов
Приємні бонуси від відвідування косметологів

Самооцінка ж, на думку вчених, піднімається не тільки через об’єктивне поліпшення зовнішнього вигляду, але і завдяки внутрішній впевненості в собі і своїй зовнішності.

Крім цього спілкування з косметологом допомагає підтримувати рівень соціалізації. Та й будемо чесними, іноді майстри манікюра, перукарі і косметологи стають для нас подругами, з якими можна обговорювати нагальні проблеми або просто поговорити ні про що.

Похід до косметолога ㅡ не річ першої необхідності. Проте не треба про це забувати, адже косметологія це не тільки корисно, але й приємно. А щоб було ще приємніше, Покупон приготував для вас масу знижок на найрізноманітніші процедури для обличчя і тіла. Насолоджуйтесь доглядом за собою за розумні гроші. І діліться з нами в коментарях ㅡ яка процедура у вас улюблена.

1 коментар
  • Даша

    Думаю, що відвідувати косметолога потрібно обов’язково і на регулярній основі. Дійсно, це не коштує захмарних грошей, але покращує вигляд та самооцінку набагато. На https://save24.me/insurance пишуть і про користь цих процедур для здоров’я. Масаж обличчя – це мій фаворит.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *