Що взяти на пікнік: список потрібних речей на природі

Що взяти на пікнік: список потрібних речей на природі

Свіже повітря підігріває апетит, і звичайнісінькі продукти стають у кілька разів смачнішими. З першим потеплінням городяни вирушають у парки та лісопаркові зони, захопивши фотоапарати, пледи, термоси та ланч-бокси з бутербродами. Однак будь-який пікнік вимагає попередньої підготовки. Щоб відпочинок вдався, BlogPokuponTeam розповість, що потрібно взяти з собою на природу.

Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 40% на доставку від ресторану «Шашличок»
Доставка по Києву та області до 30 км
-40%
0 грн
30 грн
Показати всі
60 акцій

Без яких речей на пікніку не обійтися?

Що взяти з собою на пікнік

Отже, як уникнути зайвого грузу та взяти все необхідне? Вам знадобиться:

  1. Підстилка. У містах для пікніків є спеціально відведені зони з альтанками та дерев’яними столиками. Але якщо ви хочете відпочити і посидіти на траві десь у парку, то краще брати з собою підстилку.
  2. Посуд. Якщо ви плануєте взяти на пікнік легкий перекус у вигляді бутербродів, фруктів і овочів, можна обійтися без тарілок. Але якщо збираєтесь смажити шашлик або готувати овочі на грилі і вас йде велика компанія, то доцільно підготувати тарілки та стаканчики. Зазвичай купують пластикові набори, але ми радимо підходити до цього питання свідомо і брати органічний біорозкладний одноразовий посуд – це збереже навколишнє середовище.
  3. Мангал, вугілля та рідина для багаття – якщо твердо вирішили, що готувати будете на природі.
  4. Шампури або решітка – залежно від способу нарізки м’яса чи овочів.
  5. Що взяти з їжі. Все залежить від формату та тривалості пікніка, детальніше про меню ми розповімо далі.
  6. Термосумка. Дуже корисна річ на пікніку, оскільки дозволяє підтримувати температурний режим та свіжість продуктів.
  7. Повербанк. Про всяк випадок, якщо плануєте довго лежати на ковдрі та з телефону читати книгу, дивитися улюблені фільми або проходити курс онлайн навчання.
  8. Намет або шатер з москітною сіткою можуть знадобитися для відпочинку на природі з ранку до ночі. Мало того, що вони захистять вас від непередбачених погодних умов, так в них можна й перепочити годинку-другу на свіжому повітрі без «зайвих очей».
  9. Спрей від комах. З приходом весни прокидаються комарі, кліщі та інші комахи, здатні перетворити мирний пікнік на тортури. У місцях активного відпочинку – лісах та біля водойм – вони особливо активні. Обов’язково заздалегідь обробіть шкіру та одяг спреєм.
  10. Стандартно укомплектована аптечка. Достатньо покласти в неї бинт, пластирі, перекис, зеленку чи йод, засоби від алергії, шлункових розладів та головного болю. Може стати в нагоді і холодовий пакет від ушибів. Про всяк випадок, додайте антисептик та вату.
  11. Корисні дрібниці. Серед них вологі та сухі серветки, сірники або запальничка, паперові рушники, пакети для сміття, туалетний папір, парасолька, запасні шкарпетки та теплий одяг, якщо очікується похолодання.
  12. Вода. На жарі дуже хочеться пити, навіть більше, ніж зазвичай, тому закиньте в рюкзак запасну пляшку води.
  13. Розваги, ігри. На природі прокидається не лише апетит, а й бажання активно побігати, особливо якщо ви влаштовуєте пікнік із дітьми. Беріть із собою будь-які активні ігри, які вам подобаються: бадмінтон, фрізбі, волейбол, ракетки з м’ячиком, якщо в парку є столи для гри в пінг-понг, настільні ігри тощо.
Акції
Знижка до 55% на прокат велосипедів у «Veliki.ua»
Київ, Муромець парк
-55%
0 грн
15.0 грн
Показати всі
1 акцій

Що краще приготувати для пікніка

Яку їжу приготувати на пікнік

Пікнік – справа тонка, і вибір меню краще завжди узгоджувати з усіма учасниками трапези. Інша справа, коли ви точно впевнені, що ваше приготування буде смачним і сподобається всім.

Їжа для пікніка – що можна приготувати:

  • Канапе. Комбінації інгредієнтів обмежуються хіба що вашою фантазією. Наприклад, союз грінок, сиру (твердого або моцарелли чи фети), бекону з будь-якими овочами буде безпрограшним варіантом. Заздалегідь запакуйте їх у судочок, перш ніж транспортувати.
  • Сендвічі. Краще робити парні, із спеціального тостерного хліба. Начинка — на свій смак та розсуд, але перевірена століттями комбінація сир+лист салату+бекон завжди виходить смачною.
  • Стейки для мангалу. Замаринуйте в соєвому соусі та червоному перці, вийде солодкувато-соковите м’ясо.

Якщо морочитися з домашнім приготуванням бажання немає – замовте суші, піцу або шашлик з доставкою прямо в парк.

Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
55 акцій

Для поїздки на один день

Відвідавши місце для відпочинку і залишивши його протягом дня, ви можете сміливо брати з собою продукти, що швидко псуються. Наприклад сире м’ясо, шматочок торта або пирога, молочні продукти (молоко, сир), соки та солодку газовану воду, варені яйця, сосиски, бутерброди, салати та готові страви.

Зробити смачний шашлик під час пікніка

Для дітей

При розрахунку дитячого раціону скоротіть вагу порцій у 1,5-2 рази. Намагайтеся уникати занадто жирної, важкої їжі, рясно приправленої спеціями. Пам’ятайте і про любов малюків до солодкого, тому захопіть або солодкі галети, або сухофрукти та горіхи. Необхідні для щоденного харчування дитини страви – каші, тушковане м’ясо.

Акції
До 2 години прокату квадроциклів від «Kvadro_bro»
Бровари (Київська область), Молодіжна вулиця, 6
-25%
1200 грн
899.0 грн
До 2 годин прокату квадроциклів від «Wild Kvadro»
Зазим'я (Київська область)
-20%
900 грн
719.0 грн
Показати всі
9 акцій

Що взяти з їжі для вегетаріанців

Якщо ви вегетаріанець і категорично проти м’яса – на допомогу приходять овочі. Швидко готуються і готові до вживання навіть сирими, вони дадуть відчуття ситості та енергії у поході.

Крім овочів поїсти можна і шашлик без м’яса із соєю чи сиром. Також відмінним рішенням стануть суп або каша в казані — у перших та других страв з димком надзвичайно приємний смак.

Що взяти на пікнік для вегетаріанців

Пікнік на природі у колі друзів чи рідних – чудовий спосіб розважитися, поплавати в спеку, якщо розмістилися біля водойми, і поїсти смачненького з вогню. Але не забувайте про правила безпеки та розводьте багаття лише у дозволених місцях з використанням мангалу чи барбекю.

Акції
Знижка 40% на спуски на тюбінг-гірках
Київ, Голосіївський проспект, 98/2
-40%
0 грн
15.0 грн
До 3 занять великим тенісом від KAMON Tennis
Київ, Академіка Вернадського бульвар, 32
-50%
440 грн
255.0 грн
Показати всі
72 акцій

Читайте також:
✔️ Де посмажити шашлики у Києві
✔️ Рецепти маринадів для шашлику
✔️ Куди поїхати на вихідні з Києва
✔️ Кращі бази відпочинку та комплекси під Києвом

А ви вже відкрили шашличний сезон, чи ходили на пікнік цього року? Діліться у коментарях як проходить ваш відпочинок на природі ?

2 коментарів
  • Виктория

    Нравится грузинский лаваш, в него можно все завернуть и овощи, и сыр, и рыбу)
    И конечно же чай в термосе

  • Татьяна

    В основном с детьми ходим на пикник в парк рядом с домой.Понимаем что там ничего нельзя жарить, и берем сендвичи, фрукты, сок, сладости.Учу детей складывать мусор в отдельный кулёк, и потом выбрасываем его по дороге назад.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *