Як правильно заправити запальничку

Запальничка — маленький практичний аксесуар, готовий при першій же потребі розпалити яскраве полум’я для свого власника. Але багато з тих, хто використовує запальнички, часто безапеляційно позбавляються від них, коли закінчується паливо, і купують заміну. Підхід вкрай непрактичний, адже Zippo, газову, з турбоподдувом і навіть побутову одноразову для плити запальничку не складно заправити самостійно. Як і чим це зробити правильно — розповість BlogPokuponTeam в своїй статті.

Читайте:

Як заправити одноразову пластикову запальничку

Практично у кожній пластиковій газовій запальничці — Крикет (Cricket), Біг (Big), Турбо (Turbo) або більш елітних Darshan — передбачено наявність клапана для дозаправки. Винятки становлять хіба що класичні прозорі одноразові «китайки». Але не поспішайте відправляти їх в смітник, адже навіть таку запальничку, при бажанні, нескладно самостійно заправити.

Інше питання, що цінність таких запальничок вкрай мала — їх легко замінити в найближчому супермаркеті. Але якщо кресало відзначилося надійною роботою і ви бажаєте продовжити йому життя, зробіть наступне:

  1. Зніміть з запальнички металеву заглушку.
  1. Переведіть регулятор контролю сили полум’я в максимальне положення. Якщо такого немає — не біда, просто заправка займе трохи більше часу.
  1. Натисніть на важіль подачі газу і зафіксуйте піднятий клапан заздалегідь підготовленою зубочисткою, голкою або чимось подібним. Легкий «пшик» знаменує вихід газових залишків. У деяких моделях клапан може бути закритий пластиковою заглушкою, яка легко знімається за допомогою ножа.
  1. Візьміть балончик з газом для заправки, щільно насадіть його штоком на сопло запальнички, попередньо підібравши відповідну насадку з комплекту, і підніміть балон догори. Заправляти потрібно до ⅚ від початкового об’єму.

Після зберіть запальничку назад, але не поспішайте чиркнути кременем! Зачекайте п’ять хвилин, щоб тиск всередині запальнички вирівнявся, тоді вона знову готова служити вам вірою і правдою.

Лайфхак для економних: перед тим як заправити, покладіть запальничку в морозилку на 5-6 хвилин, так в неї зайде більше газу.

Наочну інструкцію по заправці пластикової запальнички дивіться у відео:

Заправити автогенну запальничку (з турбонаддувом) або побутову для кухонної плити також можна за вищезазначеним принципом.

Однак вони працюють під тиском. Відповідно, заправку такої запальнички необхідно проводити суворо дотримуючись правил безпеки:

  • Забезпечте хорошу провітрюваність приміщення, де буде проводитись заправка — відкрийте кватирку і вікна.
  • Одягніть рукавички і краще змініть одяг, адже газ має в’їдливий запах.
  • Запальничку потрібно заправляти до 85% від початкового об’єму. Виходячи з стандартного тиску балончика для заправки — це приблизно 8 секунд контакту.

Увага! не заправляйте запальничку ацетоном, пропаном або метаном: це небезпечно. Використовуйте для заправки очищений бензин, побутовий бутан у балонах і все буде добре.

Правильна заправка бензинової запальнички

Бензинові запальнички працюють на високо очищеному паливі, без маслянистих домішок і суспензій в рідині. «Заряджати» бензинову запальничку звичайним 92-м c найближчої заправки — значить вбити гніт для забору рідини. Правильніше використовувати заправні суміші Ronson, Zorro, Zippo Gasoline, Zippo Premium Lighter Fluid або Newport. В крайньому випадку підійде медичний спирт 94% і вище, який, за відсутності спеціального приладдя, можна вводити шприцом.

Zippo, Star і будь-які інші фірмові «відкидушки» заправляються по єдиному стандартному принципу:

  1. Відкрийте запальничку. Притримуючи її пальцями, зніміть верхню частину запального блоку — ця деталь ще називається інсерт (від англ «insert» — вставляти).
  1. Знайдіть повстяну підкладку з написом «Підніміть для заправки» ( «Lift-to-Fill»). Так і зробіть.
  1. Піддіньте кришку каністри з рідиною для заправки запальнички.
  1. Злегка підніміть повстяну підкладку і вставте носик каністри в ту маленьку дірочку поруч з болтом.
  1. Зігніть повсть і залийте паливо до країв. Майте на увазі, ватні кульки, що використовуються в якості утримувача для палива, не відразу їм просочуються. Тому трохи почекайте і знову залийте туди бензин, поки він не почне підходити до країв. Все, бак повний!
  1. Зберіть запальничку, закрийте чохол і струсніть її гарненько кілька разів, щоб паливо рівномірно розподілилося по всій ваті. Потім, щоб уникнути протікання після заправки, потримайте запальничку кілька хвилин дном догори.

Після заправки запальнички, обов’язково протріть її поверхню вологою серветкою і помийте руки. Якщо під час перевірки вогню немає — ви залили мало палива.

Як правильно заправляти запальничку zippo оригінальним бензином дивіться на відео:

Електроімпульсна запальничка — майбутнє сьогодні

Ера бензину і газу потроху відходить у минуле, поступаючись місцем технологіям на основі електрики як, наприклад — електронна запальничка.

Переваги:

  • Надійність — працюють в будь-яку погоду: їй не страшні протяги, вітер, дощ.
  • Безпека — така запальничка не вибухне від нагрівання на сонці або падіння, зважаючи на повну відсутність горючих сумішей.
  • Екологічність — багаторазова експлуатація, як свого роду турбота про навколишнє середовище.

Найкрутіше, що заправити таку запальничку дуже легко — впорається абсолютно будь-хто, адже для цього потрібно просто підключити девайс в розетку через USB-кабель.

Придбати електрону запальничку — собі або в подарунок — можна онлайн в каталозі Покупона з доставкою до дверей дому від Нової пошти та кешбеком до 15%.

А якою запальничкою користуєтесь ви – газовою, бензиновою або перейшли на електронну? Діліться в коментарях :)

Читайте також:
Як розблокувати телефон без пароля
Як завантажити музику на iPhone
Фільми та мультики для гарного настрою

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *