Збільшення грудей без операції – міф чи реальність?

Красиві груди – мрія кожної дівчини. Когось природа щедро обдарувала природним пишним бюстом, когось, навпаки, обділила увагою і розмір не дотягує до ідеалу, а когось годування дитини після пологів позбавило колишньої пружності і естетики округлих форм. Що вибрати – примочки капустяного листка, фізичні вправи в домашніх умовах чи тренажерній залі, правильні продукти харчування, масаж, крем, таблетки, бюстгальтер з ефектом пуш-ап або пластику?

Давайте розберемо всі можливі способи збільшення грудей в домашніх умовах, знайдемо найефективніші, які дадуть помітний результат вже через тиждень або місяць.

Як можна швидко відростити груди вдома?

Будемо з вами правдиві. Молочні залози – це не насіння кріпа, які можна виростити, і не нігті, які можна зміцнити і відростити за допомогою домашніх ванночок. Моментально груди можна збільшити тільки хірургічним втручанням. Або завагітніти. На тлі пов’язаних з цим гормональних змін молочні залози мають властивість відразу набухати і візуально виглядають більше. У всіх інших випадках потрібно набратися терпіння і наполегливості. Готові до збільшення народними засобами?

Продукти для збільшення молочних залоз

Сказати, що домашні методи дійсно працюють на 100% з упевненістю не можна. Абсолютно точно, що їжа, яка сприяє виробленню естрогену, жіночого гормону, який в тому числі відповідає і за красиві форми, позитивно позначається на зростанні грудей.

Додавання в щоденний раціон фітоестрогену, схожого з людським гормоном, усуне дефіцит власного естрогену. Ці хімічні сполуки містяться в таких продуктах харчування:

  • Соя і будь-які продукти з її вмістом (сир, йогурт, масло, соєвий сир тофу).
  • Бобові – горох, спаржа, квасоля, сочевиця.
  • Овочі – гарбуз, броколі, помідори, баклажани.
  • Фрукти і сухофрукти – персики, курага, фініки, виноград і родзинки, малина, полуниця.
  • Деяке насіння і зерна – гарбуза і соняшника, рис, пшениця, овес, льон, кунжут.
  • Спеції і трави – гвоздика, тим’ян, імбир, м’ята, фенхель.
  • М’ясо і сало.
  • Риба.
  • Молочні продукти – молоко, сир, масло.

Список здається занадто довгим? Не перебільшуйте, частину цих продуктів ви вживаєте щодня, навіть не акцентуючи на цьому увагу. Якщо все-таки є складнощі з розумінням того, як поєднати ці продукти ми приготували приблизне меню:

  • Сніданок. Сир чи йогурт з додаванням фруктів чи сухофруктів.
  • Обід. Відварений рис з рибою чи шматочком м’яса і м’ятний чай.
  • Полудень. Салат з овочів, приправлений спеціями і соняшниковим маслом.
  • Вечеря. Тушена спаржа зі шматочком сира тофу.

Таке меню не потребує великих витрат по часу і є достатньо ситним і збалансованим.

Як збільшити розмір грудей: сила спорту і вправ

Груди – це теж м’яз, який можна підкачати. А ви думали, звідки у спортсменів крім звичних «банок» такі великі і рельєфні груди? Правильно підібраний комплекс вправ для «прокачування» грудних м’язів не тільки здатний збільшити груди, але і підтягнути їх. Давайте вивчимо вправи на фото прикладах, які легко виконувати навіть вдома і які неодмінно спрацюють на практиці.

Вправа «Молитва»

  1. Вправа виконується стоячи чи сидячи, як вам зручно. Важливо тримати спину рівною.
  2. Складіть долоні перед собою в імпровізованній молитві, на рівні сонячного сплетіння.
  3. Почніть стискати долоні. Ви маєте відчути напругу в м’язах грудей і плечей.
  4. Утримуйте м’язи в напрузі не менше 15 секунд, потім розслабте.
  5. Через 10 повторів опустіть руки впродовж тіла (можете струсити кисті), дайте їм трохи відпочити.
  6. Зробіть 3-7 підходів.

Віджимання для зміцнення грудей

  1. Прийміть упор лежачи, носочками упріться в підлогу або робіть вправу з колін (легший варіант для початківців). Руки на ширині плечей.
  2. Повільно розігніть руки вгору и затримайтеся в такому положенні на 5-7 секунд, поверніться у вихідне положення. Якщо ви будете віджиматися з вузькою постановкою рук, додатково прокачає трицепси и внутрішню область грудних м’язів.
  3. Починайте з 3-х підходів по 5-10 разів. Поступово ускладнюйте тренування додаючи кількість підходів.

Вправа «Стінка»

  1. Станьте обличчям до стіни і упріться долонями.
  2. З силой натисніть на неї, немов ви Халк і хотите посунути її з місця.
  3. Чергуйте сильні натискання і розслаблення через однаковий проміжок часу – 15 секунд.
  4. Поступово збільшуйте силу і тривалість натискання, але не більше 30 секунд за раз.
  5. Кількість повторів вправи 10 разів

Вправа «Лижниця»

  1. Встаньте рівно, ноги разом, носочки дивляться прямо, прес напружений, у руках гантелі.
  2. Починайте виконувати махи руками (двома одночасно), імітуючи рух лижними палками, вперед-назад, вперед-назад. Руки мають бути рівними і напруженими. При відводі рук назад корпус злегка згибається вперед, а попа відводиться назад (як у присіданнях). Слідкуйте, щоб м’язи були напружені, а прес не вип’ячувався вперед.
  3. Виконуйте цю вправу 1 хвилину.
  4. Повільно підніміть руки на рівень грудей, затримайте на декілька секунд, плавно опустітть.
  5. Виконайте 3 підхода по 5 разів

Вправа «Жим штанги»

  1. Займіть упор лежачи на тренажері.
  2. Підніміть штангу догори на рахунок 1-2, затримайте її на рахунок 3-4 і опускайте на рахунок 5-6.
  3. Під час виконання вправи слідкуйте за технікою  – не розслабляйте грудні м’язи, не випрямляйте лікті і не торкайтеся штангою грудної клітини.
  4. Повторіть 10-15 разів.

Ця вправа ідеально підходить для занять в тренажерному залі, де є відповідна лава, вибір грифів, грузів, підстраховка тренера (до речі, якщо вам зручніше займатися у тренажерці, тримайте знижки на абонементи – на шляху до тіла мрії вийде ще й непогано заощадити). Вдома ваги сміливо можна замінювати пляшками з водою, але якщо ви всерйоз підійшли до фіз підготовки, то приємніше це робити з гантелями і еспандерами – заходьте на посилання, щоб купити спортивний інвентар з економним кешбеком.

Жим гантелей лежачи

Вкрай корисна для жінок і дівчат вправа, яке допомагає підтягнути і підняти груди:

  1. Займіть вихідне положення на скам’ї з кутом нахилу 20-30 градусів, ногами упріться в підлогу, візьміть у руки гантелі і підніміть догори.
  2. Згинаємо руки в ліктях на 90 градусів, при цьому передпліччя паралельно підлозі.
  3. Видих у верхній точці, вдих – у нижній. 
  4. Повторіть 3-4 рази по 10-12 жимів, роблячи перерву між сетами до 2 хвилин. 

Сила тріння чи крему

Бажаючи зробити груди більшими, не варто забувати про еластичність і пружність шкіри.

Вам знадобитися моделюючий крем для бюсту по типу Lambre Ideal Bust, що містить гіалуронову кислоту Active Bioglucopolymer і натуральний екстракт волюфілін, який стимулює утворення ліпідів в жирових клітинах і активізує мікроциркуляцію крові. Спосіб застосування таких кремів дуже простий: ніжними масажними рухами наносьте засіб на зону декольте і молочних залоз. 

Крім масел і вітамінних комплексів в складі моделюючих груди кремів часто зустрічаються інгредієнти двох дій: фітоестрогени (гормони рослинного походження, які заповнюють недолік власного естрогену) і інгредієнти, які посилюють мікроциркуляцію (приплив крові) в області молочних залоз. У другому випадку ви досягнете короткочасного ефекту, в результаті якого здається, що груди набухли і стали більшими.

При тривалому використанні (не менше 3-х місяців) ваші груди дійсно збільшиться, стануть більш пружними і підтягнутими.

Масаж грудей

Несподівано, але факт: масаж дійсно додає об’єму молочним залозам. Важливо вибрати правильний вид масажу.

Водяний

Легко виконувати в домашніх умовах кожен день. Вода повинна бути злегка прохолодною, з сильним напором. Направляйте потік води на шкіру грудей, трохи вище сосків і протягом 5 хвилин масажуйте струменем круговими рухами.

Моделюючий масаж грудей

  1. Візьміть трохи крему чи масажного масла з жирною основою і нанесіть на шкіру в області молочних залоз акуратними круговими масажними рухами. Рухайтеся по годинниковій стрілці
  2. Від центру грудей до плечей виконуйте легкі погладжуючі рухи. 
  3. Щоб посилити приток крові, масажуйте розтираючими рухами ребром долоні, уникаючи ореолів. 
  4. Завершіть масаж погладжуючими рухами від сосків догори до лінії ключиць.

Вакуумний

Збільшити груди в домашніх умовах можна за допомогою вакуумного масажу помпою чи екстендером. Крім економії пристрій дає вам ряд переваг:

  • ви можете масажувати груди у будь-який зручний час (хоч в 7 ранку чи 11 вечора);
  • помпа торкається тільки ваших грудей і ви самі слідкуєте за її чистотою;
  • апарат можна взяти з собою в поїздку, не перериваючи курс.

Ефект більш, ніж помітний, але короткочасний.

Збільшення грудей йодом

Найпопулярнішим народним засобом збільшення грудей в домашніх умовах вважається сіточка з йоду. Цей метод оповитий десятками міфів і невиправданих очікувань. Лікарі непохитні у своїх переконаннях його марності і неефективності.

Але якщо вас гріє вже сама думка про існування легкого і доступного способу на шляху до великого розміру, можете перевірити. Умочіть ватяну паличку в йод і 1 раз в два дні малюйте клітинки в області грудей, не зафарбовуючи ореоли.

Важливо пам’ятати, що цей метод може дати ефект тільки в комплексі з фізичними вправами і масажами.

Інвазивні і хірургічні способи збільшення грудей

Коли хочеться додати один-два розміри швидко, на допомогу приходять інвазивні і хірургічні методи корекції і збільшення об’єму грудей:

  • Імпланти. Пластика дозволить отримати бажаний розмір і форму за один день. Імплантати вставляють за допомогою надрізу в області грудей, які практично не помітні. Майте на увазі, що цей спосіб не з дешевих, і до вибору фахівця необхідно підходити дуже ретельно. На Покупоні через пошук «збільшення грудей» або «маммопластика» ви можете знайти як пропозиції провідних клінік вашого міста зі знижкою, так і лікаря за реальними відгуками.
  • Ліпофілінг. Цю процедуру проводять одночасно з ліпосакцією. Із проблемних зон пацієнта (живот, ноги чи сідниці) видаляють жир і вводять в область грудей за допомогою иньєкцій.
  • Філлери на основі гіалуронової кислоти також здатні збільшити груди. Процедура виконується інвазивним шляхом, що відносно безболісно у порівнянні з попередніми методами, але результат менш тривалий. Ефект тримається рік-два.

Жіночі хитрощі

Візуально зробити груди більше вам допоможе спеціальна білизна. Обирайте бюстгальтери з ефектом пуш-ап: окремо чи в комплекті, а для відкритого одягу ідеально підійдуть бюсти без бретелей: силіконові і «метелик». І нагадаємо, що на жіночій білизні не варто економити, але тільки не в тому випадку, коли гарну якість можна придбати з кешбеком Покупона – за посиланням усе знайдете :).

Про ефект пушапу ви вже напевно знаєте, коли спеціальні вставки всередині чашечки моментально піднімають груди і роблять їх візуально більшими і округлими, а про метелика пару слів: бюстгальтер виглядає як крила метелика і складається з двох накладок (які клеяться до тіла), з’єднаних між собою шнурівкою або гачком. Такий варіант ліфчика піднімає груди і створює пишний бюст навіть при нульовому розмірі.

Підведемо підсумки

Шикарні груди – справжня жіноча зброя, яка діє на ураження. Предмет захоплення у чоловіків і заздрості у жінок. Не поспішайте погоджуватися на пластику і оперативні втручання, спробуйте більш щадні методи. Якщо ваші груди трохи втратилиформу і колишню привабливість після пологів, почніть з фізичних навантажень і масажів, а не кабінету пластичного хірурга.

Для підлітків пуш-ап стане справжнім порятунком, але в першу чергу не забувайте, що маленькі груди – не привід для комплексів і низької самооцінки, в цьому теж є свої плюси.

А ви хочете збільшити груди? Які методи пробували або до якого схиляєтеся? Поділіться з нами в коментарях.

11 коментарів
  • андрей

    Грудь нельзя накачать потому что там нет не одной мышцы!

    • Никита

      Ты чё?? А как они тогда подымают руки? Как у мужчин грудь качается? Хочешь сказать, что у мужчин есть мышцы груди, а у женщин нет?

  • Ольга

    Прочитав статью, а потом и комментарии, понимаю насколько разные взгляды у людей! Я лично не имею ничего против увеличения груди, если деньги есть и желанием, то почему бы и нет. Главное все сделать правильно.

  • Анна

    Не уверена в эффективности предложенных методов, но что точно увеличит грудь – это беременность или набор лишних кг) Спорт важен однозначно, но с помощью упражнений получится лишь подтянуть, что есть. В меню из статьи ничего плохого не вижу, оно основано на принципах ПП, но вот грудь точно от него не вырастит как на дрожжах. А вот операции по увеличении груди лично для меня табу, уже не раз смотрела передачи про неудачные случаи у звезд, так они делают в дорогущих клиниках, у именитых врачей, что говорить про простых смертных… А сеточка из йода улыбнула, я мазала ногу при растяжении, а надо было грудь)))

  • Оксана

    Я соглашусь с другими комментаторами по поводу того, что в зале грудь не накачаешь. Это, увы, действительно так, как бы вы не старались. У меня от природы грудь не маленькая и все что мне дает зал (занимаюсь я регулярно несколько лет), так это поддержание ее в упругой, подтянутой форме. Размер не меняется ни в какую сторону от физ.нагрузок. Немного увеличить грудь (не говоря о беременности) естественным путем можно только если вы наберете лишних кг (так как грудь, а не грудная мышца, это жировая ткань и молочные железы), но это естественно повлияет и на общий внешний вид. В зале вы можете подкачать именно мышцу груди, это подтянет форму а немного подкачанная мышца даст легкую выпуклость, но переусердствовать с этим не надо, иначе вы начнете приближаться к мужскому строению, не смотря на грудь над мышцей, квадратные формы выглядят не женственно и достаточно брутально. Я думаю что действительно увеличить грудь поможет только операция. Но подумайте стоит ли оно того? Зачем ложиться под нож и подвергать свою жизнь опасности ради этого? Тем более что никогда нет 100% гарантии, что все пройдет удачно, имплант приживется и не будет осложнений. Дорогие девочки любите себя такими какие вы есть, и вас полюбят обязательно.

  • Лена

    Ох, сколько знаю подруг, которые комплексуют, даже имея не первый размер. Скину им эту статью, пусть хотя бы балуются без операций!

  • Віка

    Все, що перерахували в статті, підійде тільки для моделювання форми, підтяжки шкіри грудей))
    це ж жирова тканина, її не збільшиш такими вправами
    надіюсь в цьому столітті жінки перестануть на такому зациклюватися, ми всі різні і красиві)

  • Саша

    Спасибо, думаю многое, попробую из перечисленного, хотя бы для того, чтобы знать и все равно нечем заняться на карантине. Начну уже сегодня.

  • Рита

    Женская грудь – это жировая прослойка, а никакая не мышца, которая находится над грудными мышцами и саму грудь невозможно накачать/увеличить с помощью спорта. При правильных упражнениях на грудные мышцы, грудь можно только приподнять, чтобы она была менее обвисшей или переусердствовать с занятиями и получить квадрато-подобную грудь приближенную к мужской!

  • Муся

    Все упражнения и диеты для увеличения груди не более чем мифы, единственный способ увеличить грудь это помощь хирурга, ну или для визуального обмана использовать пуш ап.

  • Анита

    Никогда не понимала этих болезней по поводу груди, это все навеяно обществом и мужчинами. Если прям очень хочется, то лучше попробовать разные женские хитрости, но не ложится под нож. Ведь сколько случаев было, когда людей калечили даже опытные врачи с звездными отзывами.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *