Жіночі стрижки: обираємо зачіску за формою обличчя та типом волосся

За допомогою зачіски можна створювати справжні дива! Грамотно підібрана стрижка здатна внести корективи у форму обличчя, підкреслити переваги та замаскувати недоліки на кшталт зморшок, вух, що стирчать, великих щок, в той же час неправильна – навпаки, не тільки не сховає небажані нюанси, але ще й підкреслить їх. Як підібрати зачіску таким чином, аби вона не нашкодила вашій зовнішності? Як зрозуміти, який об’єм, колір та довжина пасують особисто вам? Це знає професійний перукар. Але корисно і цікаво розбиратися кожній жінці ?.

Як підібрати стрижку за типом волосся 

Сухе волосся 

Потоншене, сухе, ламке волосся, виснажене освітленням та термічними процедурами на зразок гарячої завивки, потребує особливого догляду. Довге і пошкоджене волосся, мінімум, вимагає регулярної стрижки кінців. Якщо цього не робити, воно виглядатиме неакуратно і блякло. Краще пожертвувати 3-5 сантиметри, ніж продовжувати виснажувати шевелюру.

І ще одне – подбайте про достатню кількість різноманітної косметики для догляду за волоссям: шампуні, бальзами, маски, захисні засоби для укладки, зволожуючі і зміцнюючі ампули тощо. Замовляючи на Покупоні, ви повертаєте до 15% кешбеку з кожної покупки.

Довге слабке і тонке волосся краще регулярно оновлювати – зістригати неживі кінці
Довге слабке і тонке волосся краще регулярно оновлювати – зістригати неживі кінці

Читайте також: Рятуємо шевелюру – як зміцнити сухе та ламке волосся

Кучеряве волосся

Власницям в’юнкого волосся слід обережно ставитись до коротких стрижок – чим коротше волосся, тим сильніше воно в’ється. Тому якщо ви не хочете бути схожою на кучеряву кульбабку, вибирайте стрижки середньої довжини на зразок подовженого чи класичного бобу. Обираючи стрижку до плечей та нижче, не женіться за градуюванням. Різного рівня переходи нададуть волоссю зверх об’єм, якого їм і так не бракує.

Деякі дівчата з кучериками часом хотять кардинальних змін та зважуються на випрямлення волосся. Для тих, в кого локони мають щільну структуру, подібна процедура не є страшною. А ось власницям тонкого рідкого волосся стилісти не рекомендують робити її часто. Кучерявість, яка й надає їм об’єму та густини, після випрямлення втрачає ефект та виглядає бідно та непримітно. Якщо ви хочете випрямити їх без шкоди, звертайтесь до професійного перукаря. А якщо хочете ще й знижку на процедуру – обов’язково зазирніть на Покупон ??.

Кучеряве волосся любить стрижки середньої довжини
Кучеряве волосся любить стрижки середньої довжини

Тонке волосся 

Нехай на перший погляд це пролунає дивно, але тим дівчатам, в яких тонке м’яке волоссі, вкрай небажано зловживати стрижками з ефектом штучного об’єму і пишноти. Сильною філіровкою, наприклад. Краще візуально збільшити зачіску за допомогою фена, гребінця-брашу і стайлінгового засобу.

Якщо ж у вас, на додачу до тонкого волосся, крупні риси обличчя, придивіться до варіантів коротких стрижок – вони підійдуть вам більше, ніж довгий каскад.

Серед ідеальних для вас стрижок:

  • Жіноча стрижка піксі – модний тренд в 2021, як і в 2020 і 2019. І вона може бути різною. Дивіться варіанти і експериментуйте – один з них точно вам підійде!
  • Боб середньої довжини теж до лиця. Але якщо в гонитві за об’ємом ви все ж таки схиляєтеся до стрижки каскад, попросіть майстра робити більш м’які, плавні переходи без різких перепадів, щоб стрижка виглядала більш гармонійно і природно. Хоча якщо перукар – профі, він і сам порекомендує вам таку техніку. Ловіть знижки від Покупона на стрижки в кращих салонах краси вашого міста.

І пам’ятайте: для тонкого волосся особливо важливий комплексний та постійний догляд.

Тонка структура волосся добре поєднується з короткими стрижками і зачісками середньої довжини
Тонка структура волосся добре поєднується з короткими стрижками і зачісками середньої довжини

Густе волоссі

Дівчині з густим важким волосся можна порадити зупинитись на довгих стрижках – гарна довжина підкреслить красу вашого волосся. Додати свіжості образу допоможе багатошаровість, завдяки якій ви зможете й об’єм зберегти, й придати собі особливого шарму. 

Не пасуватиме густій шевелюрі коротка стрижка: погана погода може призвести до того, що зачіска просто-напросто втратить форму й виглядатиме, як типовий «вибух на макаронній фабриці». Але на густому волоссі, на відміну від тонкого та рідкого, добре виглядає чубчик, тому якщо вам забажається щось змінити в своєму образі, не варто нехтувати цим штрихом.

Довге густе волосся прекрасніе саме по собі
Довге густе волосся прекрасніе саме по собі

Підбір зачіски за формою обличчя

Під час вибору ідеальної стрижки вкрай важливо враховувати не тільки те, в якому стані перебуває ваше волосся, але й форму обличчя. Тому перш ніж записатись до перукаря на стрижку зі знижкою, проаналізуйте риси свого обличчя та продумайте завчасно, що вам хотілося б підкреслити стрижкою, а що сховати.

Овальне обличчя

Обличчя овальної форми загальноприйнято вважається ідеальним – йому пасують практично всі види стрижок та укладок, яка завгодно довжина волосся, однак не варто забувати про деякі важливі моменти, що допоможуть уникнути неприємних помилок:

  • Уникайте надмірно високих зачісок, тугих пучків, високих кінських хвостів – з такими варіантами ваше обличчя ризикує здатися занадто витягнутим.
  • Якщо ваш тип обличчя – довгий овал, скоротити його вдасться за допомогою косого чи прямого чубчику, якщо короткий – то візуально подовжуйте асиметричним чубом із рваними пасмами.
  • Якщо, незважаючи на овальну форму, у вас доволі широке обличчя, ви можете виправити ситуацію за допомогою завивки кінчиків волосся в області вилиць – локони замаскують зафву ширину.
  • Кращі зачіски для обличчя-овала: боб довжиною до підборіддя, довге хвилясте волосся й каре з недбалими пасмами. 

Кругле обличчя

Головна особливість власниць круглого обличчя – майже однакові довжина та ширина обличчя, відстань між вилицями частіше за все достатньо  широка, чоло – доволі низьке, а щелепа – вузька. Жінки з таким типом навіть у зрілому віці зберігають моложавий вигляд, за рахунок того, що така форма додає рисам м’якості, плавності та жіночності. Якщо в вам кругле обличчя, то ваша задача – трохи згладити цю особливість, візуально звузити та подовжити обличчя, та водночас з цим не втратити ніжний шарм, властивий кругловидим чи, як казали поети Сходу, «місяцеподібним».

Для такого типу діють наступні правила:

  • В жодному разі не пробуйте на собі стрижку боб з коротким чубчиком та гладеньку піксі. Також не підійдуть кучеряве волосся середньої довжини, кінський хвіст та градуювання – завдяки таким зачіскам ваше обличчя стане ще круглішим, ніж є.
  • Обирайте косий чубчик, а якщо хочете розпущене волосся, переконайтеся, що воно нижче плечей; під час вибору ультракороткої стрижки залишайте на маківці максимально вкорочені пасма, використовуйте прийом багатошаровості для надання їм пишності та об’єму, які візуально подовжать ваше обличчя. 
  • Роблячи проділ, слідкуйте за тим, аби він був розташований у центрі.

Квадратне обличчя

Квадратна форма обличчя передбачає, що висота та ширина обличчя практично повністю рівні одна одній, чоло – низьке, вилиці – широкі, а лінія щелепи – дуже чітко чітко окреслена та доволі жорстка. Обличчя такого типу звичайно дуже виразні, в них проглядає вольовий характер, а квадратні ричи часто асоціюють із хоробрістю та сміливістю. Дівчатам з квадратним овалом обличчя в першу чергу слід згладити різкі лінії та кути, пом’якшити обрис обличчя. Стилісти радять наступне:

  • Надати формі обличчя плавності та увести квадрат до овалу зможе пишна зачіска з об’ємними хвилями або завивкою.
  • Аби візуально звузити вилиці, використовуйте стрижку каскад або драбинку з філіровкою; для цієї ж мети кінчики волосся на рівні вилиць можна завити таким чином, аби кучері гляділи всередину.
  • Аби додати м’якості рисам обличчя, спробуйте градуйоване каре з рваним чубом – асиметрія та легка недбалість відвернуть сторонній погляд від гострих кутів та добре замаскують різкі риси обличчя. 
  • Підібравши вдалу стрижку, не забувайте про необхідність домагатися пишності волосся в області маківки – такий прийом візуально витягне обличчя, від чого воно буде здаватися не таким квадратним.

Прямокутне обличчя

Для обличчя, що має прямокутну форму, характерні високе та помітне чоло, видовжене підборіддя, а також помітні вилиці; в нього є деяка схожість з обличчям овальної форми, але воно відрізняється більш різкими рисами. Для такої форми важливо пом’якшити кути, зробити прямокутник не таким помітним, візуально скоротити відстань між чолом і підборіддям. Якщо в вас обличчя саме такого типу, дотримуйтесь наступних рекомендацій:

  • Обирайте багатошарові стрижки чи зачіски із завитим волосся, що обрамляють контур обличчя – за допомогою подібного прийому ви зробите риси обличчя більш м’якими та ніжними.
  • Аби замаскувати високе чоло, вдавайтесь до допомоги густого чи філірованого чубу довжиною до брів.
  • Зачіска з довжиною трохи нижче підборіддя візуально зробить подовжене обличчя ширшим.
  • Бійтеся, як вогню, прямого волосся, що розпущене по обидва боки обличчя, «зализаності» та високо посаджених зачісок з начісуванням – такі варіанти зроблять ваше обличчя ще довшим.

Ромбоподібне обличчя

Обличчя такої форми логічним чином нагадує геометричну фігуру ромб: у тих, кого природа нагородила саме таким типом, ширина щелепи та чола співпадають, при цьому область вилиць є найширшою. Дівчатам з таким типом необхідно зробити ширшою верхню частину обличчя, відвести увагу від середньої та візуально скорегувати довжину. Для цих цілей обирайте стрижку, спираючись на такі правила:

  • Обирайте зачіски з проділом на боці, косим подовженим та пишним чубом. Таким чином чоло буде здаватись більшим, а овал обличчя – не таким витягнутим.
  • Аби врівноважити виразні вилиці, намагайтеся додати об’єму волоссю вище скронь та під вилицями.
  • Аби відвести сторонню увагу від вилиць та візуально розширити чоло, робіть високі об’ємні укладки та залишайте пасма волосся, що розташовані по боках, вільно лежати уздовж лінії вилиць.
  • Уникайте об’єму та пишності біля вилиць. Пам’ятаєте? Ми намагаємось візуально звузити обличчя.
  • Забудьте про прямий проділ, гладенькі пласкі чубчики, пишні високі зачіски, особливо з зайвим об’ємом на маківці, короткі стрижки вище підборіддя – всі ці варіанти не тільки не вирішать проблему, але ще й погіршать її.

Підбір жіночої зачіски онлайн

Зазвичай дуже важко підібрати ідеальну стрижку виключно за допомогою дзеркала, й майстрам не всі довіряють, завдяки чому напрошується невтішний висновок: зрозуміти, яка зачіска пасує саме вам, можливо тільки примірявши на себе декілька варіантів. В реальності за один раз неможливо приміряти більше однієї стрижки (тільки якщо в вашій шафі немає великої кількості перук), тому на допомогу приходять онлайн-програми та додатки, за допомогою яких ви, не відриваючись від свого гаджету, можете підібрати ідеальну зачіску та колір волоссі за формою обличчя та кольоротипом.

Алгоритм роботи з такими программами зазвичай виглядає наступним чином:

  • Ви робите гарне фото анфас – прямо як в паспорті, але можете посміхнутись – перед цим обов’язково зачешіть волосся назад, аби на чоло та на обличчя на падали пасма та волосинки. Таким чином програмі буде легше відібрати для вас зачіски за типом обличчя.
  • Фотографію завантажте на комп’ютер.
  • Запустивши програму, відкрийте з її допомогою свій фотопортрет та починайте процес підбору зачіски з того асортименту, що вам його пропонують. Звичайно подібні додатки містять багато сучасних модних стрижок на будь-який смак. З їхньою допомогою ви зможете змінити свою зовнішність віртуально, перш ніж наважитесь на експерименти в реальності. Погодьтеся, це зручно!

А яка форма обличчя у вас і які стрижки ви під неї обираєте? Пробували хоч раз обрати стрижку, довірившись штучному інтелекту? Діліться своїми секретами ефектного зовнішнього вигляду!

6 коментарів
Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *