Фарби холі ― свято кольору

наслаждаться жизнью можно и так!

Як зробити свято одним рухом? Просто. За допомогою чарівних фарб холі настрій сам по собі стає яскравішим, а будь-яке свято веселіше.

Живи яскраво!

Фарби холі ― що це?

У традиційному трактуванні Холі ― це індійський фестиваль весни. Його обов’язковий атрибут ― сипучі фарби, що знаменували яскравість оновленого світу, які отримали однойменну назву.

Фарби холі або Абір ― це порошкова фарба синтетичного або натурального походження. Натуральну фарбу роблять з крохмалю або кукурудзяної муки. Для фарбування в неї додають:

  • Куркуму.
  • Календулу.
  • Гібіскус.
  • Жакаранду.
  • Ягоди індиго.
  • Шафран.
Життя все яскравіше!
Життя все яскравіше!

Зараз можна знайти більш доступні за ціною синтетичні фарби Холі. У їх складі нешкідливі харчовібарвники. А для сміливих існують неонові фарби холі.

Фестиваль холі: традиції та особливості

Свято Холі родом з Індії. Це одне з найбільш яскравих і найдавніших релігійних свят, присвячене приходу весни, наповнене сонячним світлом і свіжим цвітінням відновлення природи. В Індії його відзначають в останній день повного місяця місяця за місячним календарем фалгун, щовипадає на кінець лютого або початок березня.

В Індії до Холі починають готуватися за кілька тижнів до свята і відзначають його всією країною. Незмінними складовими свята залишаються багаття, яке допомагає прогнати холод зими і злих духів, кольорові прикраси (особливо переважають фіолетові, білі, червоні, рожеві відтінки), барвисті паради, народні пісні, танці і загальні веселощі.

В Україні час Холі настає влітку, без прив’язки до певної події чи явища. Холі по-українськи ― це яскравий фестиваль, де можна кльово відпочити і вивільнити емоції. Один з вдалих приводів яскраво провести час і отримати емоційну розрядку, кидаючи один в одного фарби.

Коли: 8 серпня 2020 р.
Де: м. Київ, Труханівська вулиця, 1. 
Ціна: від 150 грн, а зі знижкою Покупона дешевше на 50%!

На Фестивалі Холі варто побувати хоча б через епічні фото
На Фестивалі Холі варто побувати хоча б через епічні фото

На Фестиваль Холі прийнято ходити в світлому, краще білому одязі. Віддайте перевагу бавовняним тканинам. Ключовий момент фестивалю ― розкидання фарб. І тут можна відриватися по повній, обсипати себе, друзів і незнайомих людей, все більше стаючи схожими на веселку.

Будьте уважні, фарби при всій їх натуральності, можуть нашкодити алергікам і людям з респіраторними захворюваннями. У будь-якому випадку, краще захистити органи дихання і очі від попадання фарб за допомогою медичної маски, хустки і окулярів.

Як самим зробити фарби холі

Фарби холі досить просто зробити в домашніх умовах. Рецепт не вимагає великих зусиль. А ось процес принесе величезне задоволення в першу чергу дітлахам, які із задоволенням будуть готуватися до свята, починаючи з кухні.

Яскраві фарби холі можна зробити своїми руками
Яскраві фарби холі можна зробити своїми руками

Як зробити фарбу холі своїми руками, покрокові інструкції:

  • З будь-якого борошна (краще віддати перевагу кукурудзяному) і води треба замісити туге щільне тісто.
  • У готове тісто додаємо барвник (ви можете скористатися натуральними, наприклад, соком буряка або чорничним соком, або додати харчовий барвник).
  • Вимішуємо тісто з барвником до повної однорідності і тонко його розкачуємо.
  • Сушимо тісто натуральним способом (без застосування електричних приладів).
  • Після повного висихання тесту максимально дрібно подрібнюємо його в порошок за допомогою кавомолки.

В середньому на одного дорослого потрібно 150-200 грам порошку, дітям зазвичай треба трохи більше 300 грам.

Справляємося з наслідками холі

Краса красою, а практичні поради ніхто не відміняв. Тому що будь-яка доросла, дивлячись на яскраві фотографії Фестивалю Холі, думає про те як після цього добиратися додому, митися і відіпрати речі.

Для початку перед фестивалем запасіться комплектом змінного одягу або хоча б футболкою. Так відразу ж після події ви зможете переодягнутися в чисте і комфортно доїхати до дому.

Якщо ви йдете на Холі-фестиваль з технікою (фотоапарати, відеокамери, смартфони і т.д.), заздалегідь продумайте, як ви її захистите від порошкової пилу. Перед початком заходу можна помістити девайс в водонепроникний чохол, поліетиленовий пакет або харчову плівку.

Холі ― суха фарба. Тому, за великим рахунком, вам не треба переживати, що вона залишить багато слідів після струшування з натуральної одягу, шкіри та волосся. Але ось для більш легкого видалення фарб холі ретельно обтруситися після свята все ж необхідно.

З шкіри фарба холі змивається звичайною водою. Волосся для повного видалення фарби краще промити шампунем пару раз. Відпирати фарбу холі з футболки і джинсів краще вручну, застосовуючи мило і добре споліскуючи одяг під проточною водою.

Насолоджуйтесь кольором і не думайте про наслідки
Насолоджуйтесь кольором і не думайте про наслідки

Якщо фарба потрапила в очі, вуха або ніс просто промийте їх водою або протріть вологими серветками.

Зробите ви фарби холі самі або купите, підете на Фестиваль або влаштуєте кольорове змагання вдома, ми гарантуємо, що ви отримаєте неймовірне задоволення. Адже іноді просто необхідно додати в своє життя фарб, навіть в прямому сенсі цього слова.

Насолоджуйтесь, живіть і пізнавайте красу. І діліться з нами своїм досвідом фестивалів Холі і найвдалішими рецептами фарб.

1 коментар
  • Катя

    В прошлом году была на фестивале в Киеве, в этом году жаль не получилось( Мероприятие обалденное, яркое, эмоциональное, веселое. На фестивале много молодежи и детей, не скучно было никому) Надеюсь на следующий год фестиваль будет снова, попробую сделать краски по вашему совету.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *