Як зробити чоловічу стрижку машинкою вдома

Мужские стрижки дома

У період самоізоляції чоловіків більше лякає не табличка «зачинено» на всіх салонах краси і барбершопах, а надто насичене спілкування з супутницями життя :). Такому ставленню до б’юті їм і правда можна позаздрити. Чоловіки легше жінок переносять густі брови, відсутність манікюру і перенесену на невизначений термін чистку обличчя. Критичніше за все – стрижка, тому що мало кому подобається ходити волохатим. Як можна підстригти себе самого в домашніх умовах (жінкам ми підготували окремий огляд на цю тему), і яку модну чоловічу стрижку вийде зробити самостійно – читайте далі.

Що потрібно для чоловічої стрижки

Перше, що необхідно приготувати – це мінімальний набір інструментів: 

Машинка для стрижки значно спрощує процес, додає зручності і комфортності. Ножиці знадобляться, якщо у вас довге волосся або коротке на скронях і довше на маківці і потилиці. Причому потрібні саме професійні ножиці – з загостреними кінцями і лезами, упорами на кільцях для підтримки пальців і зручності в роботі. Прибережіть ножиці для крою та шиття, нарізання курки, стрижки дерев або канцелярські для цільового призначення.

До незамінних помічників можна також віднести бритву для гоління або тримерну бритву, якою зручно завершувати стрижку наголо, і тример, коли вам потрібно оформити вуса і бороду. Все це можна купити на Покупоні онлайн, не виходячи з дому, з супер кешбеком і доставкою під двері від Нової Пошти.

Стрижка наголо – спочатку підстрижіть довжину машинкою під насадку, потім пройдіться бритвою
Стрижка наголо – спочатку підстрижіть довжину машинкою під насадку, потім пройдіться бритвою

Стрижка машинкою під одну насадку 

Найпростіша техніка на коротке волосся 3-6 мм, без необхідності робити плавний перехід.

Чоловікові пощастило, якщо він носить саме спортивну стрижку. У будь-який момент, коли немає можливості звернутися до перукаря, він може взяти машинку і самому собі швидко підстригти волосся без сторонньої допомоги. Стрижка під насадку підійде і хлопчикові, а мама або тато легко впораються з цим завданням.

Чоловіча стрижка під одну насадку
Чоловіча стрижка під одну насадку – ознака простоти і мінімалізму

З чого почати і як правильно стригти себе машинкою під насадку:

  • Стрижіться тільки на сухе волосся, інакше леза машинки будуть пропускати і зажовувати волоски.
  • Стригти себе самостійно зручніше перед дзеркалом.
  • Водіть машинкою по шкірі голови, злегка притискаючи до поверхні і не змінюючи кут нахилу машинки. Давити сильно не потрібно.
  • Робіть плавні повільні рухи.
  • Стрижіться проти росту волосся.
  • Оскільки під насадку волосся скрізь залишається однієї довжини, починайте, звідки вам зручніше: зі скронь, тімені, потилиці.
  • Щоб зробити стрижку максимально акуратною, без антенок, плавно і без поспіху пройдіться машинкою кілька разів по поверхні стрижки.
  • Приділіть особливу увагу тильній стороні шиї. Починайте стригти не чітко від лінії росту волосся, а трохи нижче. На шиї у чоловіків часто ростуть мілкі, пушкові волоски, які теж потрібно зчищати.
  • Завершує чоловічу стрижку окантовка: скронь, за вухами і на шиї. Зніміть насадку і підрівняйте крайову лінію росту волосся. Ззаду самому собі це зробити складно, тому попросіть когось допомогти.

На відео добре показано як самостійно стригти спортивну стрижку під кілька насадок. Але для короткої довжини 3-6 мм досить першого кроку.  

Як вдома самому підстригти напівбокс

Бокс і напівбокс – дуже популярні і поширені модельні чоловічі стрижки. Техніка полягає в тому, щоб на скронево-бічних зонах і потилиці зробити волосся коротшим, а на тімені – довшим, з плавним переходом і зведенням волосся нанівець. 

Стрижка напівбокс
Стрижка напівбокс

В напівбоксі верхівку залишають довшою, а межа верхнього канту (перехід від коротких до довгих) проходить вище потиличного бугра. Для створення напівбоксу крім машинки обов’язково потрібно мати гребінець з зубчиками середньої густини і професійні ножиці, щоб зістригати верх вручну. Чим довше ви носите верхівку, тим доцільніше купувати машинку з наявністю довгих насадок: 11-20 мм, 21-30 мм, більше 30 мм. Це дозволить зробити стрижку напівбокс в домашніх умовах без застосування ножиць.

Напівбокс з модельною укладкою хлопчикові
Напівбокс з модельною укладкою хлопчикові

Ще одна складність повторити одну з цих стрижок самостійно полягає у створенні плавного переходу. 

На що звернути увагу, щоб підстригти бокс чи напівбокс правильно:

  • Стрижем машинкою на сухе волосся. Коли переходимо на ножиці, змочуємо верхівку водою з пульверизатора.
  • Для зручності довге волосся на маківці можна відокремити проділом і зафіксувати зажимом.
  • Де робити той самий перехід? Орієнтовно на рівні виступаючих точок голови – на скроневих зонах і потиличному виступі. Якщо вам складно визначити ці точки, орієнтуйтеся на форму своєї відросшої стрижки або користуйтеся простим правилом ширини насадки.
  • Починаємо стригти зі скронево-бічної зони – з одного боку, потім з іншого.
  • Якщо використовуєте кілька насадок – 9, 6 і 3 мм, завжди починайте з більшого розміру.
  • Ведемо машинкою від низу до верху, тримаючи насадку паралельно контуру голови, але не заокруглюємо на лінії переходу. Це важливо. У найвищій точці зрізу машинка продовжує йти вгору і злегка на себе, зводячи зріз нанівець. Так ви легше досягнете плавного переходу. Можете допомогти собі гребінцем. В такому випадку гребінь потрібно вести назустріч насадці, зверху вниз, до рівня переходу.
  • Дійшовши до верхівки, зволожте волосся з пульверизатора, візьміть прямі ножиці і попрядно з гребінця підстрижіть кінчики. Робіть не прямий, а зубчастий зріз. Це дозволить домогтися більш плавних ліній. В кінці пройдіться філірувальними ножицями, щоб надати стрижці природності і пом’якшити її контур.

Наочний приклад того, як можна самостійно підстригти напівбокс в домашніх умовах, дивіться на відео

А тут більш детально розповідають про техніку стрижки напівбокс

Як стригти модельний напівбокс з проділом дивіться тут

Чоловіча стрижка шапочка

Стрижка шапочка
Стрижка шапочка

Залишається популярною в 2020 році серед молоді. На відміну від класики «під горщик» модельну стрижку шапочка освіжають креативні штрихи: косий асиметричний чубчик, вистрижені скроні і недбалі форми. Ключова особливість – довжина верхівки доходить практично до краю вуха. 

Якщо волосся пристойно відросло, і у вас немає можливості найближчим часом потрапити до перукаря, є спосіб як з мінімальними зусиллями поекспериментувати з образом і підстригти шапочку хлопчикові або чоловікові самостійно в домашніх умовах. Для цього вам знадобиться: 

Стрижеться швидко, за простою технологією: волосся знімається знизу ножем-лезом без насадки з гребінця. Наочна інструкція на відео

Отже, якщо ви ніколи не тримали в руках перукарські інструменти і не стриглися самостійно, в домашніх умовах цілком реально повторити прості варіанти чоловічої стрижки типу спортивної, боксу, напівбоксу, шапочки.

Якщо ваша стрижка виконана в більш складній модельній техніці, і ви ризикуєте напартачити, дочекайтеся перукаря. Тим більше, що з Покупоном можна підстригтися з солідною знижкою до 70% в кращих барбершопах вашого міста і крім стрижки отримати додаткові послуги: укладку, камуфлювання сивини, пілінг голови, моделювання бороди. При покупці акцій на Покупоні під час карантину, дія сертифікатів продовжується на місяць після його офіційного закінчення, а також діє акція «Карантин закінчиться», в рамках якої номінал придбаного вами сертифікату після карантину збільшується на 25%, і ви можете витрачати його на будь-які послуги на сайті.

А як стрижетеся ви, коли ваш перукар у відпустці? Чи готові спробувати підстригтися самі? Діліться в коментарях.

4 коментарів
  • Карина

    Судя по всему всем замужним пришлось в связи с карантином почувствовать себя в роли парикмахера) Я вот тоже никогда не стригла мужа сама, у него достаточно длинные волосы и стричь ножницами я б не рискнула. В итоге сделала вывод, что парикмахер точно не мое призвание) С ножницами я не дружу…Теперь мой подопытный муж обновил стиль) Подстригла машинкой под 3-ку и 6-ку, получилось не плохо. На карантин сойдет и все равно волосы снова вырастут)

  • Иван

    Я уже давно стрегусь сам машинкой, под единичку. Не всегда получалось ездить на стрижку к мастеру, да и платить по 150+ грн за 5 мин работы жалко было. Заказал машинку, с первого раза все получилось, а сейчас это вообще очень удобно

  • Waterlilly888

    Меня муж заставил его постричь))) Уже сильно отрасли волосы и ему было некомфортно, да и сына подстричь тоже не мешало, ему очень идет короткая стрижечка. Я долго сопротивлялась но муж заказал навороченную профессиональную машинку с множеством насадок и ножницами. Настроила себя, что если даже постригу ужасно, то всегда можно под одну насадку постричь, и все) Но на удивление получилось очень даже ничего. Стригла только машинкой, меняя насадки. ножницами не рискнула. На выходных думаю еще сама себе кончики волос подровнять

  • Игорь

    Всегда стрегусь коротко, когда понял, что к своему мастеру не попаду, заказал машинку. Использовал насадку двоечку, чтоб если совсем все плохо будет поправить единичкой, но в принципе вышло норм, и по времени не долго совсем

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *