Що таке TWS-навушники та які краще обрати?

Что такое TWS-наушники и какие лучше выбрать?

Навушники давно відреклись від надокучливих проводів, значно спростивши та «комфотизувавши» своє використання. Ви не прив’язуєтесь до гаджета, не обмежуєтесь 1-1,5 метра шнуру, не чіпляєтеся дротами ні за що. Компактні, практичні, майже непомітні затички, TWS-навушники стали справжньою знахідкою для всіх, хто цінує практичність і комфорт. Редакція Покупон розповість, на що звернути увагу при виборі такого гаджету.

Акції
Знижка на дизайн-проект житла в «Art House Studio»
Київ, Перемоги проспект, 43А
-78%
0 грн
299.0 грн
Хімчистка одягу чи ремонт взуття в «Цех»
Бориспіль, Київський Шлях вулиця, 67
-30%
400 грн
279.0 грн
Показати всі
6 акцій

TWS-навушники – що це таке

True Wireless Stereo, або TWS, – два незалежних бездротових навушника, які працюють в стерео-тандемі один з одним. Багато хто вважає, що першою їх розробила Apple. Насправді, піонером цієї інновації стала невеличка компанія Bragi. Їх прототип започаткував всі основні принципи роботи TWS-навушників. Але, на жаль, спіткнувся на якості звучання, виявивши, що бездротова технологія Bluetooth не готова забезпечити належну передачу сигналу по повітрю. Вирішити цю проблему Bragi так і не вдалося…

Інженери Apple весь цей час тихо спостерігали за «гірким» досвідом Bragi, щоб не повторити чужих помилок. І коли корпорація представила свої – AirPods, вони миттєво стали мегахітом та прикладом для інших виробників побутової електроніки. Їх авторитет до сих пір непорушний. Тим не менш, навіть сучасні бюджетні моделі складають їм гідну конкуренцію, а значить переплачувати за хороші TWS-навушники необов’язково.

Apple AirPords
Apple AirPords

Як працює гарнітура TWS-гарнітура

Зв’язуючою ланкою у TWS-навушниках виступає Bluetooth. Технологія синхронізує роботу динаміків, де один виступає провідним, а інший – веденим. До провідного і підключається дистанційно джерело відтворення: смартфон, плеєр, ноутбук, планшет, комп’ютер, ігрова консоль і т. д. Кожен навушник живиться від власної автономної акумуляторної батареї, тому їх можна використовувати окремо один від одного. Підзаряджаються навушники за допомогою спеціального док-кейса, де і зберігаються, а контролюються кнопками (механічними або сенсорними) на зовнішній стороні чашок або з підключеного пристрою.

Бездротові TWS-навушники: які краще обрати

Вибираючи TWS-навушники, важливо звернути увагу на кілька ключових критеріїв.

Тип

Першочергово треба визначитись с підходящим для вас типом конструкції TWS-навушників:

  • Внутрішньоканальні. Їх ще називають вакуумні або «затички». 
  • Накладні, або вкладиші.

«Затички» легко відрізнити по м’яким амбушюрам, виготовленим, як правило, з силікону. Завдяки щільному приляганню до стін вушного каналу, всередині утворюється вакуум, ізолюючий зовнішні звуки. Так господар залишився наодинці з музикою поза всякої метушні. Це називається пасивним шумопоглинанням.

Внутрішньоканальні TWS-навушники с зарядним док-кейсом
Внутрішньоканальні TWS-навушники с зарядним док-кейсом

Існують і більш просунуті моделі – з активним шумопоглинанням. Використовуючи спеціальні мікрофони, ця технологія на електронному рівні мінімізує вплив на звучання оточуючого шуму. Однак, платити за її переваги доведеться зарядом батареї, витрати якої при використанні активного шумозаглушення значно збільшуються.

У вкладишів амбушюри тверді, у формі таблетки. Вони не вставляються глибоко в вухо і не ізолюють від зовнішніх звуків, що, об’єктивно, є безпечнішим для пересування по вулиці. Але з недавніх пір, навушники цього типу також почали оснащуватися системами шумопоглинання.

Накладні TWS-наушники с зарядним док-кейсом
Накладні TWS-наушники с зарядним док-кейсом

Призначення

З практичної точки зору TWS-навушники діляться на три категорії:

  • Багатофункціональні. 
  • Спортивні.
  • Музичні.

Багатофункціональні TWS-навушники підходять на будь-який життєвий випадок. Універсальний дизайн робить їх однаково привабливими і в офісі, і на біговій доріжці. Для занять фітнесом вони переважно оснащені вологостійкістю. Однак для серйозних вправ їм не вистачає стійкості посадки.

Багатофункціональні TWS-навушники
Багатофункціональні TWS-навушники

Спортивні TWS-навушники покладатися на «залізобетонну» стійкість у вусі юзера. Біг з перешкодами, к перевертання на маті, заплив у басейні – їм все байдуже. Додатково в них вбудовуються різні датчики (відстані, швидкості та ін.), які збирають цінну інформацію про інтенсивність тренувань для спортсмена.

Спортивні TWS-навушники
Спортивні TWS-навушники

Музичні TWS-навушники прагнуть дати власнику найкраще звучання. Вони використовують дорогі преміальні компоненти і технології, передові системи активного шумопоглинання, тим самим значно накручуючи собі цінник. Крім того ж, для повноцінного розкриття їх музичного потенціалу важливе і правильне джерело відтворення – бажано з вбудованим цифро-аналоговим перетворювачем (ЦАП). На такий девайс теж доведеться розщедритися.

Музичні TWS-наушники Sennheiser Momentum True Wireless
Музичні TWS-наушники Sennheiser Momentum True Wireless

Посадка

Як правило, комплект внутрішньоканальних бездротових блютуз-навушників включає кілька пар наконечників різних розмірів. Так ви можете обрати найбільш підходящу до анатомії вух форму. Накладні гарнітури не мають такої прерогативи. Так що обов’язково треба приміряти потенційних кандидатів, перш ніж купувати. Походити, активно покрутити головою, переконавшись, що вони комфортно і стійко сидять у вухах. Особливо це стосується спортивних TWS-навушників з спеціальним кріпленням до вушної раковини з зовнішньої сторони для збереження стабільного положення.

Добре, коли навушники добре сидять
Добре, коли навушники добре сидять

Автономність, або на скільки вистачає заряду

Важливим критерієм вибору є тривалість роботи бездротових навушників на одному заряді. Іншими словами, їхня автономність. Дотримуйтесь простого принципу «чим більше, тим краще». Акумулятори TWS-навушників повинні витримувати як мінімум 3-4 годин безперервного відтворення музики, з чим у деякі бюджетні і недорогі моделі можуть не справлятися. Тим паче, що з плином часу, батарея деградує, як і всі енергонакопичувальні елементи, втрачаючи частину всього об’єму автономності. Необхідно враховувати також і наявність активної системи шумозаглушення. Така опція, як уже згадувалося вище, додатково витрачає заряд акумулятора.

Повного заряду акумулятора багато не буває
Повного заряду акумулятора багато не буває

Якість звучання

Без сумнівів, найважливішим аспектом роботи будь-яких навушників – є звучання. В ідеалі, перед покупкою їх бажано слухати, порівняти з іншими, протестувати рівень гучності і визначати, яке заводське калібрування саунду найбільш до вподоби. Купуючи TWS-навушники з точки зору звучання, зверніть увагу на такі характеристики:

  • Чутливість.
  • Опір (імпеданс).
  • Частотний діапазон.

Чутливістю визначається гучність відтворення музики у гарнітурі і залежить від розміру магнітного сердечника в динаміках. Залежно від моделі, вона варіюється від 20 до 130 ДБ/мВт, або ДБ/В, що вказує пропорційну залежність від потужності або напруги. Відповідно, чим вище цей параметр, тим більший запас гучності ви отримуєте.

Імпеданс в навушниках буває низькоомний та  високоомний. Серед бездротових вух, низькоомними вважаються моделі з показником опору 32 Ом і нижче. Даний параметр визначає акустичний потенціал і рівень гучності навушників – чим нижче, тим краще і голосніше. Але це негативно позначається на енергоефективності. Для смартфона або плеєра підійдуть TWS-моделі з імпедансом в межах 16-40 Ом.

Широкий діапазон частот дозволяє слухачеві отримати більш насичений звук. Як правило, у більшості навушників цей параметр знаходиться в діапазоні 20 – 20 000 Гц.  Цього достатньо та оптимально сприймається людським вухом. Тому можна сміливо обирати недорогі бюджетні моделі, не переплачуючи за частоти вище 25 000 Гц.

Якісний звук - запорука музичного кайфу
Якісний звук – запорука музичного кайфу
Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
55 акцій

ТОП-7 TWS-навушників

Поки ви зважуєте всі за та проти або порівнюєте характеристики в пошуках ідеальних TWS-навушників, редакція Покупона вирішила максимально спростити вам це завдання і підказати, які краще вибрати. Ми визначили найбільш гідні моделі за розумні гроші з асортименту нашого магазину. Вам залишається тільки вирішити, які з них повинні стати вашою власністю і оформити замовлення з доставкою до дверей.

Air Twins A6

Air Twins A6 – кращий вибір, коли бюджету мінімум. У навушниках немає нічого зайвого, що б обтяжувати їх вартість, тільки найнеобхідніше для якісного звучання. Модель підтримує сучасний стандарт бездротової передачі Bluetooth конфігурації 5.0, гарантуючи стабільний музичний сигнал без спотворень. Доповнює його цифрова технологія обробки сигналів DSP, що робить звук кристально чистим для вашого задоволення.

Air Twins A6
Air Twins A6

HBQ i9s

Від попередніх навушників HBQ i9s відрізняється модним білим кольором і форм-фактором вкладишів. В усьому іншому пропонує той же вишуканий звук і якість передачі сигналу, але з більшим радіусом – до 12 метрів від джерела відтворення.

HBQ i9s
HBQ i9s

ArtTrend T2

Бездротові навушники ArtTrend T2 також зробили ставку на якісне звучання за участю високотехнологічних динаміків. М’які, зручні силіконові амбушюри моделі комфортно сідають до вух власника, забезпечуючи гідне пасивне шумопоглинання. Замовляйте і насолоджуйтеся улюбленою музикою без будь-яких інших звуків.

ArtTrend T2
ArtTrend T2

UPstore i10

UPstore i10 – просунуті TWS-навушники з зручним сенсорним управлінням і добре продуманою системою активного шумопоглинання. Зручна універсальна конструкція і відмінний саунд ставлять їх в порівняння з безліччю дорогих моделей, типу Apple. Але ці навушники воліють бути доступними для тих, хто цінує якість за розумні гроші.

UPstore i10
UPstore i10

SENOIX JS18-H

SENOIX JS18-H – багатофункціональні бездротові навушники з універсальним дизайном для повсякденного використання. Примітні низьким опором в 32 Ом, що означає хороший запас гучності і відмінну якість звучання. Якщо порівнювати, то по останньому критерію вони не поступаються знаменитим аналогам від Apple. Та й зовні мало чим від них відрізняються. Але підтримують сумісність з великою кількістю плеерів і смартфонів на андроїді різних брендів і коштую при цьому дешевше.

SENOIX JS18-H
SENOIX JS18-H

Hoco ComfyFit Joyors

«Звук – наше все» вирішили бездротові навушники Hoco ComfyFit Joyors і постаралися зробити відтворення музичних частот максимально чистим. Результат не розчарує навіть найвибагливіших покупців, бо місцевий саунд якістю рівний знаменитим Sennheiser Momentum True Wireless.

Hoco ComfyFit Joyors
Hoco ComfyFit Joyors

BASEUS Encok W01 TWS Wireless

Бездротові навушники BASEUS Encok W01 TWS Wireless не бояться поганої погоди, бо вони оснащені надійним захистом від вологи. Може здатися, що вони трохи громіздкі. Проте від зайвої ваги навушники не страждають, а додаткові міліметри корпусу випадку знадобилися щоб вмістити хорошу акумуляторну батарею. Так ви можете слухати улюблену музику не менш ніж 6-ти безперервних годин.

BASEUS Encok W01 TWS Wireless
BASEUS Encok W01 TWS Wireless
Акції
Знижка 40% на доставку від ресторану «Шашличок»
Доставка по Києву та області до 30 км
-40%
0 грн
30 грн
Знижка 35% на меню кухні в «Gulo Хачапурі»
Київ, Еспланадна вулиця, 30
-35%
0 грн
25 грн
Показати всі
74 акцій

Читайте також: Що таке кешбек і у чому його вигода

TWS-навушники – безсумнівно зручний і сучасний аксесуар, знайомство з яким назавжди відіб’є у вас бажання знову сідати на дріт-повідок старих моделей. Потрібно лише знайти найбільш підходящі для вас і тоді ваше музичне життя зміниться назавжди. Діліться своїм досвідом використання бездротових навушників у коментарях. Залишилися питання? Запитуйте.

2 коментарів
  • Огромное тебе СПАСИБО

  • Артем

    Беспроводные наушники это реально удобно, множество из них достаточно хорошо держат заряд и хватает на длительное прослушивание. Но если вы сторонник хорошего качества звучания, будьте готовы отдать за них кругленькую сумму. Качество звука в среднеценовом сегменте оставляет желать лучшего. Они не плохи, и в принципе большинству людей они отлично подойдут, но если вы ценитель звука, то нет ничего лучше провода ну или блютуз ушей премиум класса (а они реально дорогие). Проводные наушники с шикарным звучание намного проще найти по средней цене.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *