7 фантастичних місць Харкова для фотосесії

Харків —  гарне і привабливе місто. Перша столиця України дихає стінами сучасної міської архітектури, історичних будівель і доглянутими парками. Кожен турист і місцевий житель знаходять тут щось своє.

Якщо ви шукаєте цікаві місця для фотосесії, то потрапили за адресою. Неважливо, це буде весільна прогулянка, лав сторі або просто фото для інстаграма, в Харківській області ви знайдете багато унікальних локацій.

1. Центральний парк культури і відпочинку ім. М. Горького

Сьогодні центральний парк є не тільки туристичною визначною пам’яткою для жителів і гостей Харкова, але і місцем розваг. Крім захоплюючих атракціонів і прекрасної ландшафтної архітектури, тут можна відшукати безліч мальовничих куточків для фотографій.

Ідея створення з Центрального парку в Харкові з’явилася ще в 1893 році. Тоді місцева влада запропонувала засадити деревами територію по дві сторони Сумського шосе, і назвали її Миколаївським парком. Оскільки він на той час знаходився на околиці, в основному парк використовували для кінних прогулянок місцевої еліти.

В кінці 1930 року, після смерті Максима Горького, парку присвоїли ім’я письменника.

На території загальною площею 130 га існує кілька зон: дитячий парк, екстрім парк, сімейно-розважальна зона, середньовічна площа, ретро, французький парк і канатна дорога. Крім цього тут знаходиться велика кількість фонтанів, кафе і атракціонів.

Та саме улюблене місце молоді —  це колесо огляду. На тлі колеса, особливо вночі, виходять приголомшливі фотографії!

Парк Горького — дуже популярне місце, а це значить, що у вихідні тут багато народу. Тому на фотосесію варто сходити серед робочого тижня або вранці.

Адреса: Харків, вул. Сумська, 81
Як дістатися: до парку їде маршрутка 202а (від Оперного театру до зупинки Парк Горького), або від Південного вокзалу автобусом 278е в напрямку вул. Астрономічна.

Точка на карті:

2. Шарівський палац

Не тільки міські красоти радують око фотографа. За 70 км від Харкова, в селищі Шарівка, відкриваються чарівні краєвиди Шарівського замку. Не ближній світ для фотосесій, але повірте, час даремно ви не втратите.

Крім чудових знімків, ви зможете набратись вражень на цілий рік.

Цей палац був побудований в 1836 році. Засновник замку – майор у відставці Сава Ольховський. Отримавши селище в подарунок від Катерини II, бравий офіцер взявся за створення справжнього шедевра архітектури, який до цього дня притягує мільйони туристів і фотографів.

На території садиби можна відшукати безліч фотозон, як для молодят, так і для сучасних блогерів. Без перебільшень, справжньою перлиною селища є білосніжний замок у готичному стилі.

Інтер’єр частково був оброблений мармуром, який до цих пір зберігся на стінах каміна. А кімнати прикрашає чудова ліпнина і розпис стелі. Найцікавіша частина —  неймовірний зал, де ідеї для фотосесії народжуються самі собою.

Крім того, на території загальною площею 40 га, знаходиться величезний парк-дендрарій, невеликий ставок, напівзруйновані альтанки і теплиці. Блукаючи по садибі, ви натрапите на безліч цікавих місць для фотографії.

На жаль, комплекс потихеньку занепадає і піддається руйнуванню, тому адміністрація садиби стягує невелику плату за зйомку на потреби палацу.

Адреса: Харківська обл., с. Шарівка, вул. Пролетарська, 8
Як дістатися: на автобусі Харків – Краснокутськ (йде з Центрального ринку), з Миргорода автобусом до того ж Краснокутська, а далі пройтися до смт Шарівка. Своїм автотранспортом по Харківській трасі М03.

Точка на карті:

3. Дендропарк Докучаєва

Жителям Харкова не потрібно довго шукати привабливі місця, які стануть ефектним фоном для їх весільних фотографій. Досить поїхати в селище Рогань, де на 22 гектарах розташовується неймовірної краси дендропарк ім. Докучаєва.

Влітку і навесні він зустріне вас розкішними газонами з яскравими квітами, пишними деревами і соковитою зеленою травою, які стануть прекрасними декораціями для зйомки. На території парку ростуть унікальні алеї кипариса, ялівці, блакитної ялинки.

Взимку тут виходять шикарні фотографії на тлі білих засніжених дерев і чагарників. А осінь зустріне різнобарвним листям і останніми теплими променями сонця, що пробиваються крізь гілля розлогих дерев.

Всі бажаючі можуть відвідати парк незалежно від пори року. Варто враховувати той факт, що парк знаходиться на території Аграрного університету. Керівництво навчального закладу не вимагає плати за зйомку, але просить не ховати по кущах пляшки «Шампанського» :)

Адреса: Докучаєвське, Харківська область
Як дістатися: по червоній гілці метро доїхати до станції «Індустріальна», а потім добити маршрут на автобусах: 217е, 20е, 202е.

Точка на карті:

4. Кицівська пустеля

Ви часто задається питанням про унікальне місце для зйомки? Вибір величезний, але одним з місць, яке неодмінно слід взяти до уваги, є Кицівська пустеля.

Місце і справді вражає своєю унікальністю. З одного боку – золотий пісок пустелі, а з іншого — тихі лісові гаї. А це означає, що фотосесія також набуває неповторну атмосферу і характер.

В залежності від часу доби, — схід чи захід сонця — ви отримаєте приголомшливий ефект. Відправляйтеся туди, ви не пошкодуєте.

Пустеля ідеально підходить для всіх, хто шукає щось незвичайне. Це ідеальне тло для зйомки в стилі бохо. Через відносну монотонності піску, одяг виділяється і стає більш виразним.

Адреса: Пустеля знаходиться в Печенізькому районі, біля села Кицівка і щоб дістатися до місця локації потрібно машиною доїхати до села, а потім пройти кілька кілометрів пішки через хвойний ліс.

Точка на карті:

5. Ботанічний сад Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна

При виборі місця, яке ідеально підходить для весільної фотосесії в межах Харкова, не можна не згадати ботанічний сад ім. В. Н. Каразіна. Його обов’язково потрібно відвідати всім, хто любить квіти і природничі пейзажі.

На території в 42-х гектарів розташовані два майданчики, де посаджено близько 7000 видів рослин. Варто відзначити, що харківський ботанічний сад є одним з найстаріших і найбільш вражаючих в Україні.

Навіть за часів осінньої хандри ви обов’язково знайдете тут багато цікавих ідей для фотосету. Адже завдяки теплицям, дивовижної краси рослини радують своїх відвідувачів цілий рік. А знімки, зроблені з правильного ракурсу додають чарівності і оригінальності.

Адреса: Харків, вул. Клочківська, 52
Як дістатися: ботанічний сад знаходиться в самому центрі міста, тому знайти його просто. Досить доїхати до станції метро «Історичний музей» і пройтися пішки близько 10 хвилин.

Точка на карті:

6. Крейдяні гори

Харківська область багата на гарні місця. Одним з таких є Національний природний парк “Дворічанський”. До нього довго їхати, але подолавши 140 км від міста, ви потрапите в цілком неймовірне місце з унікальними ландшафтами, рідкісними рослинами і красивими краєвидами.

Кажуть, що раніше, близько 70 мільйонів років тому, тут було море. Так стверджують численні розкопки археологів, які до сих пір знаходять раковини молюсків на цих місцях. А зараз — це одна з найкрасивіших локацій в Україні для відео і фотозйомок.

Каскадні білі пагорби простягаються над берегами річки Оскіл на кілька кілометрів, іноді перебиваючись острівцями соковитої зелені.

Найбільша скеля знаходиться біля села Кам’янка, саме туди в першу чергу і потрібно їхати. Повірте, такої краси ви не бачили ніколи! А фотографії поблизу крейдяних гір виходять чудові.

Єдине, перед поїздкою прихопіть з собою паспорт, поруч знаходиться кордон.

Адреса: Найближчий місто Куп’янськ, Дворічанський район, Харківська область
Як дістатися: найпростіше добратися сюди своїм ходом. Спочатку доїхати до села Кам’янки, потім пройтися пішки до берегів річки Оскіл.

Точка на карті:

7. Маріїнський підвісний міст

Любителі романтичної фотозйомки, безсумнівно, будуть в захваті від підвісного моста. Це одне з найкрасивіших і молодих місць в Харкові. Пішохідна переправа з’єднує два береги річки Лопать і знаходиться в сквері «Стріла» в самому центрі міста.

Буквально з перших днів появи, споруда стала улюбленим місцем для молодят. За традицією закохані вішають на перила мосту невеликі навісні замочки, щоб скріпити навіки свої почуття. І хоч місцева влада час від часу їх зрізає, вже через кілька днів з’являються нові.

Любителям вечірньої прогулянки по набережній теж знайдеться локація для фотографій. У 2014 році пішохідний підвісний міст прикрасили підсвічуванням, яке мерехтить усіма можливими кольорами та відтінками.

Адреса: Харків, провулок Банний
Як дістатися: з центру до скверу «Стріла» можна дійти пішки, слідуючи по вулиці Університетській.

Точка на карті:

Фотосесії можна проводити в красивих лісах і на квітучих луках, в стінах старовинних замків і в софітах сучасних споруд. Найголовніше — гарний настрій і приємна компанія, тоді і фотографії будуть чудові.

Скільки б ми не гуляли по Харкову, кожен раз розкриваємо для се6я дивовижні місця для відпочинку, прогулянки і романтичної фотосесії. А де ви любите гуляти і фотографуватися? Пишіть в коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *