Поради щодо вибору пилососа

Правильно підібраний пилосос — половина прибирання. І не важливо, робите ви хірургічне очищення приміщення чи прибираете після бурхливої вечірки. Пилосос потрібен завжди — він одноосібно заміняє віник, швабру і ганчірку для підлоги, а особливо просунуті моделі здатні стати вашою персональною покоївкою.

Відмінності в конструкції

Перш ніж зануритися в захоплюючий світ магазинів техніки та почати подорож з метою підбору ідеального пилососа, слід ознайомитися з існуючими різновидами пилосмокчущих машин та їх характеристиками.

Стандартний пилосос з телескопічною трубкою

Найчастіше це пересувні моделі зі стаціонарним електропостачанням, висувною всмоктуючої трубкою і цілим рядом змінних насадок. Зручно, коли в будинку багато вузьких отворів і не хочеться нахилятися. Робити прибирання стоячи, з випрямленою спиною — мабуть основна перевага такої конструкції. Однак, звертайте увагу на довжину кабелю живлення — вам потрібно від 5 до 10 метрів для широких кімнат і від 3 до 6 для маленьких.

Незважаючи на такий недолік, як великі габарити і стаціонарність харчування, зазвичай моделі стандартного зразка мають високу всмоктуючу потужність і порівняно демократичну ціну. Добре показують себе під час сухого прибирання всіх приміщень, не скаржиться на обсяг сміття. Місткість мішка для збору — від літра до шести, заповнюватися він буде в середньому за місяць. Самі по собі досить гучні хлопці, і не підійдуть для людей з вразливістью до настирливому шуму.

У більшості випадків телескопічна трубка підозріло схожа на цівку дробовика.

Вертикальні пилососи

Невеликий, компактний варіант пилососа. Гарний у очищенні локальних ділянок від дрібного пилу і сміття. Підходить коли потрібно зробити невелику прибирання в кімнаті, але абсолютно пасують перед генеральною зачисткою кожного кута в будинку. Позитивні сторони – завдяки малі габарити, ідеально вписується в економний простір, де кожен сантиметр порахований і не можна розкидатися вільним місцем. Найчастіше такі моделі мають знімну частину з автономним зарядом на годину роботи, що не може не радувати коли потрібно витягнути все сміття з кутів дивана. По своїй натурі володіють середніми показниками втягуючої потужності, поступаючись моделям з телескопічною трубкою і зменшеним об’ємом контейнера — до літра. За рівнем шуму знаходяться в комфортній зоні для вуха людини, і часто набагато тихіше стаціонарних моделей.

Відчуйте себе Королем Артуром витягаючи портативну частина моноблока

Портативні пилососи

Являють собою щось середнє між стандартною моделлю з телескопічною трубкою і моноблоковими пилососами. Невеликі (деякі моделі влізуть в кишеню), оснащені акумулятором на пів-години роботи, не сильні в прибиранні але зручні коли справа стосується локальної зачистки і хочеться мати під рукою прибиральник пилу. Підходять для швидкого чищення салону автомобіля.

Роботи-пилососи

Ви – лорд і король автономної армії прибиральників. Ваша Алекса вже готова повести легіони на боротьбу зі сміттям, головне тільки дати їй команду. Зручно і практично, відмінно підходить для варіанту, коли не хочеться кожен день робити прибирання підлоги самому. Заряду вистачає на три години автономної роботи на задньому фоні, поки ви насолоджуєтеся життям і зайняті своєю справою.

При бажанні ви зможете задати маленькому другу зручний вам графік виїздів на прибирання, і він пунктуально виїде на полювання за пилом під час вашої відсутності. Ємності контейнера для сміття буде досить для зачистки середніх розмірів вітальні і парочки кімнат за кілька годин. Існують моделі, що володіють функцією самостійної очищення відсіку для сміття.

Відчувши низький заряд батареї, автономні роботи-пилососи направляються до своєї док-станції де підключатися для перезарядки акумуляторів. Найчастіше моделі мають додаток для смартфона в комплекті і оснащені зв’язком через блютуз. Перешкодою для цілеспрямованого девайса можуть стати хіба що високі пороги у вашій обителі.

Робо-покоївка не поїде від вас в Європу на заробітки.

Різновиди фільтрів в пилососах

Крім дизайну, пилососи різняться серцем всієї конструкції — фільтром для пилу.

Пилосос з аквафільтром

Ще його можна назвати очищувачем для алергіків і астматиків. Основна перевага пилососа з аквафільтром — повне видалення пилу. Проходячи через повітряний клапан, потік пилу йде крізь резервуар з водою, осідаючи під кінець на дні ємності. Основна позитивна якість — резервуар вбирає весь пил, випускаючи назовні тільки чистий, збагачений вологою, повітря. Є і негативна риса — воду потрібно регулярно міняти після кожного прибирання. У резервуар з водою можна залити ароматизатор, який додасть виходить повітрю аромат лісової гущавини або морського бризу.

Посейдон, собака, виходь!

Циклонний фільтр

Незамінний для швидкого прибирання сміття вдома і зручною його транспортування в смітник. Позитивне якість таких фільтрів — мінімальна вимога до догляду за пилососом: відкриваєте коробку і витрушує все що зібралося в ній — дуже просто. За шумності пилососи з циклоном фільтром не відрізняються від їх старших побратимів, але виграють по компактності. Працює це чудо на відцентрової сили, розштовхуючи дрібні порошинки до стін ємності, після чого вони опадають на дно.

Сила урагану Катрін на сторожі домашньої чистоти.

Мєшкової фільтр

Робоча конячка всієї галузі пилососів — простий у використанні і універсальний в застосуванні. Не володіє зайвими вишукуваннями на зразок фільтрації повітря від пилу або відцентровою силою, але легко замінюється після заповнення і вміщує від 2 літрів. Головна перевага — низька ціна. Розрізняють паперові і тканинні мішки, останні навіть можна прати після збирання, але обмежена кількість разів.

«Все своє ношу з собою»

Дрібнодисперсні фільтри HEPA

Передмоторний фільтр, призначені спеціально для очищення повітря від частинок пройшли всі попередні етапи фільтрації. Розрізняються по класу фільтрації, алергікам слід звернути увагу на H13 і все що вище до Н16. Чим більше число — тим краще фільтрація. За будовою це суцільні, багатошарові, фільтри з безліччю випадково розташованих ворсинок, що затримують пил і інші мікрочастинки начебто пилку. Призначені винятково для фільтрації вихідного повітря.

НЕРА-фільтр в повній бойовій готовності очікує підходу алергенів.

Який пилосос вибрати

Від кожного за здібностями, кожному за потребами.

  • Недорогий і надійний варіант для домашнього прибирання — пилосос з циклоном фільтром, легко миється і витримує навіть пісок.
  • Торкатися до сміття і пилу для вас «ФМ!» – пилосос з одноразовим паперовим мішком допоможе уникнути контакту з пилом.
  • Власникам домашніх тварин слід задуматися про покупку турбощетки для пилососа.
  • Коли потрібно щоб волога і суха прибирання проводилася одним махом — пилосос з функцією миття і аквафільтром. Надійніше тільки виклик клінінгу.

Ємність пилового контейнера нижче трьох літрів означатиме регулярне чищення після кожного прибирання. Якщо вам це неприємно — беріть вертикальну модель з об’ємом більше трьох літрів. Важливий момент — прогумовані колеса і бампери допоможуть зберегти меблі і підлогу в цілісності.

Лейтмотив дня: чистий будинок — запорука здорової шкіри, міцних нервів і високої продуктивності. Не відкладайте на потім те, що можна зробити вже сьогодні.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *