«Знято» – як вибрати автомобільний відеореєстратор

Відеореєстратор – це чесний і незалежний свідок всього, що відбувається з вами і автомобілем на дорозі і на парковці. Гаджет може стати в нагоді незалежно від того, який у вас водійський стаж, або як часто ви їздите за кермом. За допомогою маленької записуючої коробочки на лобовому склі можна довести свою правоту і невинність в ДТП без зайвих слів і нервів, отримати компенсацію у страховій компанії, прийти на допомогу іншим учасникам дорожнього руху у спірних ситуаціях на дорозі, якщо ви стали випадковим свідком.

Деякі моделі передають зображення онлайн прямо на смартфон. Завдяки цьому ви завжди в курсі, що відбувається з машиною під час вашої відсутності. Ми розповімо, який відеореєстратор краще, і чим керуватися при його виборі.

відеореєстратор

Основні критерії вибору відеореєстратора

В океані пропозицій за «найвигіднішою ціною» з «найкращим функціоналом» вибрати відповідну модель нелегко. Які параметри при виборі реєстратора мають першорядну важливість?

Якість зображення

  • Роздільна здатність. Чим вище роздільна здатність матриці камери, тим більше дрібних деталей зафіксує пристрій. Стандарти відеозйомки в пікселях:
  • VGA 640х480. Мінімальний формат, який зустрічається в більш ранніх моделях і дає картинку середнього рівня якості. Актуально для водіїв з мінімальною частотою водіння, при обмеженому бюджеті. Такі відеореєстратори можна придбати на Покупоні ще дешевше, отримавши вигідний Кешбек.
  • HD 1280х720. Стандарт добре проглядається на ноутбуці або невеликих моніторах. Досить поширений формат, який дає середню деталізацію. Вибирайте відповідну модель відеореєстратора HD з Кешбеком.
  • Full HD 1920х1080. Максимальна деталізація, можливість переглянути записи на широкоформатному екрані. Використовується в нових моделях. Замовляючи відеореєстратор Full HD на Покупоні, ви отримуєте вигідний Кешбек.
  • Super HD 2304х1296, має перед Full HD виключно іміджеву перевагу.
  • Інфрачервона і LED-підсвітка – корисні властивості відеореєстраторів під час нічної зйомки. Детальне зображення вночі має величезне значення – в цей час ризик ДТП завжди зростає.
зйомка на відеореєстратор
Як кадр з фільму – якісна нічна зйомка
  • Бітрейт. Відеореєстратори зі слабким відгуком процесора і передачею до 12 Мб/с передають зображення нечітко, з «гальмами» по 1-5 секунд. Розробники не вказують бітрейт на моделях, тому зображення слід перевіряти вручну. Для цього потрібно провернути в одному темпі камеру на 360 градусів. Мінімальне значення FPS для здорового відображення відео – 30.
  • Оптика і кут огляду. На перший погляд, чим більше кут, тим більше деталей потрапляють до кадру. Насправді, оптимальне рішення відеореєстратори з об’єктивом від 140 до 170 градусів по діагоналі (при якому захоплюється капот і двері машини, але елементи не розтягуються і не округлюються, як при ефекті «риб’ячого ока») і скляними лінзами в об’єктиві (тому що в порівнянні з пластиком вони краще пропускають світло).
ефект риб'яче око у відеореєстраторі
Ось так виглядає «риб’яче око» або картинка з відеореєстратора з кутом огляду
погана якість зйомки у відеореєстраторі
Картинка при куті огляду до 100 градусів

На скільки його вистачить – внутрішня пам’ять і живлення відеореєстраторів

  • Пам’ять. Чим вище роздільна здатність і якість зйомки, тим більше місця на внутрішній або вбудованій пам’яті «з’їдає» запис. 4-8 Гб в реєстраторі з циклічною зйомкою вистачить на пару годин відео в Full HD-дозволі. Хочете більше, дивіться автомобільні відеореєстратори з підтримкою карти пам’яті до 32 або 64 Гб. Тільки при купівлі картки звіряйте, щоб її клас відповідав вимогам самого пристрою, інакше реєстратор просто не буде записувати відео.
  • Живлення. Не рекомендується брати моделі без блоку живлення або автомобільної зарядки (від «прикурювача»). Відеореєстратори досить швидко розряджаються, і щоб вони в самий невідповідний момент не перетворилися в марну річ, тримайте його на підзарядці.

Як виглядає якісний відеореєстратор

Кут нахилу і розміри лобового скла, положення водія, зона для розміщення пристрою – ці фактори впливають на вибір форми і кріплення.

Існує три види корпусів для реєстратора:

  • Монолітний з вбудованим навігатором і камерою.
відеореєстратор моноблок
  • Розкладний реєстратор з прихованим блоком і окремою камерою.
відеореєстратор розкладний
  • Під дзеркало заднього виду.
відеореєстратор у дзеркалі заднього виду

Незалежно від форми, кріплення здійснюється одним з двох найбільш популярних способів:

  • На присоску. Легко ставиться і знімається, на місці установки не залишається зайвих слідів. Але від постійних перепадів температури присоска може деформуватися і послабити кріплення – відеореєстратор починає періодично спадати.
відеореєстратор на присосці
  • Клейка платформа. Схожа за принципом дії з двостороннім скотчем. Легко закріплюється і важко знімається, міцно тримає камеру. Не реагує на температури, тряску, вологість в салоні. Після зняття залишаються липкі сліди, які, втім, легко видаляються спиртовим розчином.
відеореєстратор на клейкій основі

Допоміжні характеристики

  • GPS-навігатор. Дозволить відновити щохвилини маршрут і картину того, що відбувається, покаже на карті розташування авто в разі викрадення.
  • G-сенсор або «датчик удару», який автоматично захищає поточний відеоролик від перезапису при ударі, екстреному гальмуванні і різких маневрах. Така властивість має сенс, коли є можливості налаштувати чутливість сенсора. В іншому випадку карта пам’яті «захаращується» мільйоном «аварійних» файлів від кожної купини і вибоїни. Вам доведеться періодично чистити карту пам’яті вручну.

Такі наші прості, але корисні поради щодо вибору якісного відеореєстратора –  надійного помічника на дорозі: при ДТП, спірних ситуаціях, для запобігання хабарництва та іншого. А чи був у вас досвід користування відеореєстратором, і чи доводилося йому вас «виручати»?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *