Куди піти на Масляну в Дніпрі 2024: де і коли будуть проходити млинцеві гуляння

Лютий поступився місцем березню, а це значить, що вже час готуватися до святкування Масляної – традиційного старослов’янського свята, яке знаменує зміну сезону і відзначається цілий тиждень перед Великим постом. В 2024 році Масляний тиждень припадає на період з 11 по 17 березня. Куди піти на Масляну в Дніпрі і де проходитимуть святкові заходи? #PokuponBlogTeam знає відповіді на ці питання і готова підкинути цікавих ідей і, звичайно ж, знижок на розваги і смачну їжу.

Програма святкування Масляної в Дніпрі

У 2024 року Масляна святкуватиметься не з таким розмахом, як у попередні роки, проте дніпрянам і гостям міста все одно буде де повеселитися. Основна розважальна програма традиційно відбудеться в останні два дні Масляного тижня: суботу та неділю 16 та 17 березня.

Квест на Набережній

13 березня буде організовано тематичний квест на Набережній. Він буде включати в себе шість локацій: одну центральну і п’ять розважальних. Центральну зону прикрасить 5-метровий стовп, декорований стрічками, прапорцями і гірляндами – на ньому можна буде побачити вказівники до інших святкових локацій. Для бажаючих отримати пам’ятну світлину на кожній з них будуть встановлені фотозони в етнічному стилі.

опудало масляної

Однією з головних фішок свята буде 40-метровий лабіринт з тюків сіна; також можна буде зазирнути до встановленої тут же кузні і сфотографуватися на тлі дерев’яної брички. Гості святкового атракціону зможуть пофехтувати мечами, постріляти з лука та взяти участь у перетягуванні канату. Для наймолодших працюватиме ляльковий театр.

Не обійдеться і без танцюристів та музикантів, а родзинкою програми, звичайно ж, стане спалення 2,5-метрового опудала з соломи.

млинці

Святкова програма на 14 березня

Не менш весело буде в Дніпрі і наступного дня, 14 березня. У неділю планується розважальна програма за участю Євгена Мещерякова, який буде пародіювати Вєрку Сердючку. За компанію з ним гостей свята веселитимуть аніматори в українських народних костюмах.

масляна святкування

Бажаючі зможуть відвідати майстер-клас з виготовлення браслетів-амулетів і спробувати щастя в лотереї, якщо вірять в свою щасливу зірку. Також протягом трьох годин на святі будуть роздавати солодку вату, яка стане оригінальним доповненням до традиційних млинців.

Торжество відбудеться на вулиці Передовій, на алеї перед школою кінного спорту.

Де поїсти млинців на Масляну

Ну яка ж Масляна без гарячих млинців з м’ясними, рибними, сирними, грибними, фруктово-ягідними начинками? Здаємо вам найтоповіші місця з млинцевим меню, щоб ви знали, куди йти, якщо захочеться скуштувати традиційного святкового блюда. А в якості приємного бонусу до смаколиків – апетитні знижки Покупону до 70%.

«Невідомий Петровський» («Неизвестный Петровский»)   

В арт-кафе «Невідомий Петровський», названому так на честь скрипаля, який жив тут на рубежі XIX-XX століть, ви відпочинете не тільки тілом, а й душею. Апетитне меню з великим вибором смачних страв, широкий асортимент пряних і ягідно-фруктових наливок, жива музика та інтелектуальні ігри – закладу є, чим похвалитися! А тих, хто відзначає Масляну, тут пригостять сімома видами млинців з солоними і солодкими начинками.

невідомий петровський

Де: Дніпро, Січеславська Набережна вулиця, 15А.
Графік роботи: щоденно, 10:00-22:00.
Ціна: солодкі млинці – від 85 грн, з солоною начинкою – від 99 грн, а зі знижкою Покупону – дешевше на 50%!

«Бульвар»

Прощатися із зимою і зустрічати весну, попиваючи чайок і смакуючи ситні і смачні млинці, треба в затишному і красивому місці. І кафе-бар «Бульвар» – саме таке! Кожну страву тут приготовано з душею, а млинці, сирники та вареники взагалі складно відрізнити від домашніх. Обов’язково зазирніть сюди на вогник для гарного настрою і гастрономічного задоволення :).

кафе бульвар

Де: Дніпро, Гагаріна проспект, 104.
Графік роботи: щоденно, 10:00-23:00.
Ціна: млинці – від 60 грн, сирники – 75 грн, а зі знижкою Покупону – на 50% дешевше!

Читайте також: Як вибрати ідеальну млинцеву сковорідку

«Варенична на Кондратюка» 

Полюбляєте українську кухню? «Варенична на Кондратюка» чекає на всіх, хто вважає червоний борщик, варенички і млинчики найсмачнішими стравами у світі. Улюблений з дитинства смак домашньої їжі, красива, яскрава подача і привітні офіціанти – тут є все для незабутнього і смачного відпочинку

варенична на кондратюка

Де: Дніпро, Юрія Кондратюка вулиця, 2.
Графік роботи: щоденно, 10:00-21:00.
Ціна: солоні млинці – від 48 грн, з солодкою начинкою – от 45 грн, а зі знижкою Покупону – на 50% дешевше!

«Східний двір» («Восточный двор»)

Кафе «Східний двір» – світлий сімейний заклад, оформлений в витриманому класичному стилі, де вечорами звучить жива музика. Незважаючи на те, що в меню переважають страви кавказької кухні, млинчиків тут нехілий вибір: з куркою і грибами, з лососем, сиром, фруктами і морозивом і навіть з «янгольським» кремом.

східний двір

Де: Дніпро, Калинова вулиця, 3.
Графік роботи: щоденно, 12:00-00:00.
Ціна: млинці з солоною начинкою – від 60 грн, солодкі млинці – 75 грн, а зі знижкою Покупону – на 50% дешевше!

Оригінальні ідеї відпочинку на Масляну 2024

Можливо, народні забави та спалення опудала – не ваше, або ви хочете доповнити міську святкову програму іншими розвагами? Спеціально для вас – найкращі пропозиції Покупону зі знижками 70%.

Контактний зоопарк «Зверополіс» 

Щоб весело і цікаво було всій родині, влаштуйте похід до контактного зоопарку «Зверополіс». Близьке спілкування з милими звірятами піднімає настрій, дарує позитивні емоції і заряджає позитивною енергетикою на багато днів вперед. Ну а діти будуть просто щасливі від можливості погладити єнотика або мавпочку.

зверополіс контактний зоопарк

Де: Дніпро, Слобожанський проспект, 31Д.
Графік роботи: щоденно, 10:00-21:00.
Ціна: від 130 грн, а зі знижкою Покупону – на 36% дешевше!

Виставка «Сальвадор Далі: Сюрреалізм – це я»

Весна – саме час «прокинутися» від зимової сплячки і просвітитися високим мистецтвом. Організуйте собі культурне дозвілля на Масляну, відвідавши відео-арт виставку за мотивами творчості Сальвадора Далі і Ієроніма Босха. На вас чекає знайомство з шедеврами сюрреалізму і біографіями видатних художників, що випередили свій час.

виставка сальвадор далі

Де: Дніпро, Музей українського живопису, Троїцька площа, 5А.
Графік роботи: щоденно, 11:00-19:00.
Ціна: 160 грн, а зі знижкою Покупону – на 60% дешевше! 

Музей цікавої науки

Ще один спосіб порадувати всіх членів сім’ї від малого до великого – сходити на захоплюючу екскурсію до Музею цікавої науки. Якщо в школі фізика, хімія і астрономія були для вас не дуже зрозумілими предметами, але розібратися досі хочеться, не пропустіть шанс зробити це і заодно прищепити дітям інтерес до непростих дисциплін. Хтозна, раптом саме з походу до музею почнеться грандіозна історія наукового успіху вашого чада;).

музей цікавої науки

Де: Дніпро, Шмідта вулиця, ⅔.
Графік роботи: щоденно, 10:00-20:00.
Ціна: від 110 грн, а зі знижкою Покупону – на 50% дешевше! 

Квест

Наїлися млинчиків? Час розтруситись! Розворушіть мізки в квест-румі за рішенням карколомної головоломки в дружній компанії. Складні завдання, від яких неможливо відірватися, брейншторми і жорсткі часові рамки допоможуть вам підбадьоритися і провести час не тільки весело, але і з користю;). А якщо не забути про знижки Покупону – то ще й з економією до 50%.

квест

Віртуальна реальність

Як щодо занурення у віртуальну реальність? Відкрийте для себе світ пригод та адреналіну, де ви зможете витворяти будь-які трюки і здійснювати подвиги без спеціальної підготовки. Достатньо просто надіти VR-окуляри, взяти в руки пульт – і вуаля, ви вже у всесвіті небачених можливостей, та ще й зі знижками Покупону до 70%!

віртуальна реальність

Боулінг і більярд

Стара добра класика розваг – боулінг та більярд… Чим хочете зайнятись після ситного млинцевого обіду — позбивати кеглі або позаганяти кулі до луз? Вибирайте дозвілля на свій смак і використовуйте знижки Покупону, які дозволять вам заощадити до 55% на найпопулярніших розвагах для веселої компанії.

боулінг та більярд

А як ви плануєте святкувати Масляну в цьому році? Діліться ідеями в коментарях;)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *