Гайд як правильно курити кальян

Як палити кальян

Кальян – не просто спосіб куріння, як може здатися на перший погляд. Сьогодні це трендове проведення часу з окремою культурою насолоди. І якщо ви все ще замовляючи кальян, просите зробити «кисло-солодкий», це викликає розчулення. Оскільки дивно покладатися на чужі смаки у такій відповідальній справі, як ваше особисте задоволення. Замовляючи їжу в ресторані і обираючи вино ви ж так не робите? 

Інструкція від BlogPokuponTeam допоможе розібратися в питанні як правильно курити кальян, щоб отримувати максимальне задоволення і не «падати в бруд обличчям» щоразу як доходить до замовлення і перших тяг. І не забувайте користуватися знижками від Покупона до 40% на замовлення у кращих кальянних вашого міста.

Акції
Фірмовий кальян з чаєм у барі «Doit» на ВДНГ
Київ, Голосіївський проспект, 130/57
-31%
340 грн
249.0 грн
Показати всі
1 акцій

Що потрібно знати новачку про кальянокуріння

Часто зустрічаються люди, які говорять, що кальян не для них. В них часто болить і паморочиться голова після куріння, з’являється кашель, і затія палити зникає вже після першої затяжки кальянним димом. Хтось розповідає про сумні досліди покурити з минулого, описуючи всі деталі своїх мук.

Скажемо одне, справа найчастіше не в індивідуальній непереносимості кальяну, а в тому, що до куріння не підготувалися належним чином.

Давайте розглянемо детальніше як же правильно курити кальян, щоб отримувати задоволення.

Акції
Знижка 40% на меню кухні в ресторані «Мітла»
Київ, Прорізна вулиця, 21
-40%
0 грн
30 грн
Знижка до 35% на меню кухні у ресторані «Дубаї»
Київ, Велика Васильківська вулиця, 1-3
-35%
0 грн
25.0 грн
Показати всі
78 акцій

Обирайте якісний тютюн і вугілля

Рекомендуємо використовувати для приготування кальяну кокосове вугілля і брендовий тютюн. Благо, купити ці речі можна в будь-якому сигарному магазині мережі «Фортуна», у багатьох супермаркетах з тютюновими відділами, через інтернет в кілька кліків. Селітрове вугілля, ручний «хімічний» тютюн з невідомими ароматизаторами — на ці рідкісні в наш час речі варто накласти табу. Років 10 тому подібні витратні матеріали використовувалися за відсутністю кращих варіантів. Але зараз це перетворилося у шкідливий архаїзм, і в 90% кальянних ви не знайдете такої сировини, за що їм велике спасибі.

Акції
Знижка до 30% на меню кухні в кафе «Паштет»
Київ, Перемоги проспект, 18
-30%
0 грн
30 грн
Знижка 40% на все меню піци в «Sunshine cafe»
Київ, Степана Бандери проспект, 26А
-40%
0 грн
30 грн
Показати всі
36 акцій

Не паліть на голодний шлунок

Головні болі і запаморочення при палінні виникають саме через нехтування цим правилом, так як інтоксикація нікотином відбувається набагато швидше.

Пийте рідину між «тягами»

Рекомендується поєднувати кальян з приємною чайною церемонією. Правильно підібраний чай допоможе підкреслити приємні смакові відчуття і запобігти зневодненню і відчуттю сухості слизової.

Виключіть алкоголь

Експерти не рекомендують поєднувати куріння кальяну з алкоголем. Напої «з градусом» мають властивість різко підвищувати тиск, який і без того підвищений від кальяну, сприяти зневодненню, викликати головний біль.

Акції
Цілий день розваг у мережі парків «Fly Park»
Київ, Оболонський проспект, 21Б
-30%
250 грн
175.0 грн
Вхідний квиток до парку розваг «Мадагаскар»
Київ, Степана Бандери проспект, 34В
-43%
210 грн
119.0 грн
Показати всі
233 акцій

Не паліть кальян надто страстно

«Кальян сам себе не викурить», тож робіть невеликі перерви між затяжками і діліться трубкою з друзями. Це правило стосується не тільки кальянної ввічливості, але й вашого гарного самопочуття.

Не перетворюйтеся на «їжачка в тумані»

Провітрюйте приміщення або просіть персонал відкрити віконця і ввімкнути витяжки. Свіже повітря вбереже вас від кисневого голодування.

Куріть на воді, молоці або соку

Кальян на алкоголі — ідея, від якої варто відмовитися, щоб не боліла і не паморочилася голова. Смачнішим кальян точно не стане, а ось алкоголь у колбі виділяє алкалоїди і в міксі з тютюном викликає швидке і погано прогнозоване алкогольне сп’яніння, запаморочення і головний біль.

Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
55 акцій

«Злізь з дохлого коня»

В середньому один кальян куриться 1-1,5 години. Час може трохи варіюватися в залежності від розміру чаши і якості догляду за кальяном під час куріння. Але все що ви намагаєтеся «витягнути» зі свого кальяну понад цього часу – шкідливі продукти горіння, які призведуть хіба що до головного болю.

Не скупіться

Якщо тютюн, який курять ваші друзі, для вас міцний, краще замовте собі окремий, прийнятний за міцністю і смаком. Не забувайте, що мета заходу — релакс і отримання насолоди від кожної порції диму, а не «боротьба за життя» між нападами кашлю.

На що звернути увагу перед курінням кальяну у закладах?

  • Кальянні трубки. Років 5-10 тому в усіх кальянних була схожа ситуація — в них використовувалися трубки зі шкіри, в деяких місцях їх використовують донині. Шкіряні трубки, як і будь-яку шкіру, не рекомендується часто мочити, щоб уникнути деформації і швидкого виходу з ладу. Щодо частоти миття цих аксесуарів для паління здогадайтеся самі :). Перш ніж замовити у закладі кальян, зверніть увагу на трубку. Рекомендуємо курити з силіконових шлангів, які (за технікою роботи з кальяном), повинні митися після кожного покуру. Паперовий одноразовий шланг теж стане безпечнішою альтернативою шкірі. Але за рахунок невеликого діаметру і підвищеної легкості курити з нього буде не так приємно і димно, як з традиційного нині «силікону».
  • Чистота води в колбі. Як правило, елементарна техніка безпеки має на увазі, що вода в колбі змінюється після кожного покуру, та й присмак попереднього «забивання» буде відчуватися на несвіжій воді, перекреслюючи принадність куріння. Але обізнаний — значить озброєний.
  • Одноразові мундштуки — must-have при палінні. Курити з кимось із одного мундштука рівноцінно тому, що пити з однієї склянки. Чи готові ви ділити свій стакан з тим, хто поруч? ;)
Акції
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Від 1 ночі відпочинку у комплексі «Krakow»
Київ, Брест-Литовське шосе, 8А
-26%
1195 грн
885.0 грн
Показати всі
74 акцій

Види тютюну для кальяну

Для недосвідченого курця досить розуміти, що тютюн для кальяну розрізняються по міцності за рахунок використання різних сортів тютюну і видів його обробки.

Ось невеликий список якісних брендів тютюну, які ви можете придбати або знайти в кальянних, з їх поділом на типи по «тяжкості»:

●        Light. Якщо у вас паморочиться голова після перших кількох тяг, і вас приваблює тільки смачний легкий дим при курінні, тоді обирайте Al Fakher, Adalya, Fasil, Serbetli, Nakhla.

●        Medium. У разі якщо ви любите «трохи міцніше» і відчуття розслаблення після куріння, тоді вам варто звернути увагу на Starbuzz, Buta, Fumari, Чебака.

●        Hard. Ви «бувалий боєць», і вам хочеться максимальної міцності — пора забивати в «чашку»: Dark Side, Tangiers, WTO, Дубаков, Полярний, Spectrum. У цю групу можна віднести індійський тютюн Доху, який додають в кількості невеликої щіпки в чашу вже забитого кальяну, з метою надати їй пікантної міцності.

Асортимент смаків у кожного бренду досить широкий, більш того один і той же смак буде сильно відрізнятися від бренду до бренду. Тому для вибору улюблених смаків рекомендуємо піти «в поля», і шукати «свої». Можна звернутися за порадою до кальянних справ майстра, розпитати які мікси він рекомендує, уточнивши що з себе представляє будь-який смак окремо. Так ви незабаром зможете запам’ятати вдалі комбінації і виділити улюбленців.

Для одного покуру не варто міксувати більше 3-4 смаків

Палити один тютюн, ні з чим не змішуючи, звичайно можна. Але який сенс, якщо можна підкреслити його смакові нотки іншим, не менш цікавим, букетом.

Акції
Від 2 ночей влітку у «Пацьорка» поблизу Буковеля
Татарів (Івано-Франківська область), Олекси Довбуша вулиця, 84
-30%
5400 грн
3779.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням в готелі «White House»
Яблуниця (Івано-Франківська область), Горишків ділянка, 379
-34%
3800 грн
2499.0 грн
Показати всі
25 акцій

Майстер, що залити в колбу?

Рідина в колбі кальяну виконує роль фільтра і охолоджувача, який знижує наявність канцерогенів та інших шкідливих речовин. Традиційно, в колбу заливається вода, рідше — молоко або соки. Кальян на молоці відрізняється більшою м’якістю смаку. Сік, при вдало підібраній комбінації зі смаком тютюну, може відтінити існуючий смак, або надати нових екзотичних ноток кальяну.

Наприклад, цитрусовий кальян відмінно доповнить апельсиновий і грейпфрутовий «наповнювач» колби.

З незвичайних кейсів: до тютюну зі смаком бекону, піци або бородинского хліба з сиром відмінно підійде томатний сік ;). І це не жарт, такий тютюн реально існує у брендів Tangiers, WTO та Spectrum.

При бажанні можна додати прохолоди у вашу «церемонію» куріння. Додайте трохи льоду в колбу, або скористайтесь спеціальними трубками з вбудованими охолоджувальними блоками (блоки попередньо заморожуються в морозильній камері).

Лайфхак: якщо не хочете морочитися щоразу з льодом, можна досягти ефекту прохолоди за допомогою спеціального тютюну від бренду Dark Side — «Supernova». В кількості не більше маленької щіпки (до 10% від загального обсягу забивання), доданої в чашу з тютюном, він створить приємний горлу ефект «морозна свіжість». Але, пам’ятайте, не більше щіпки, інакше будете курити кальян зі смаком таблеток від горла «Пектусин» :)

Акції
Манікюр та педикюр з покриттям у «Lina Nails»
Київ, Вадима Гетьмана вулиця, 27
-43%
400 грн
269.0 грн
Манікюр та педикюр у студії «Xuxunails Service»
Київ, Новгород-Сіверська вулиця, 1
-67%
300 грн
139.0 грн
Показати всі
17 акцій

Як курити і отримувати багато диму?

Часто від любителів покурити кальян, можна почути питання: «Як курити так, щоб вийшло багато диму?». Вирішити це питання допоможе знання всього декількох нюансів.

Акції
Чоловіча стрижка та корекція бороди у Brotherhood
Київ, Сергія Набоки вулиця, 12
-40%
300 грн
199.0 грн
Чоловіча стрижка та корекція бороди у «Sharp»
Київ, Лаврська вулиця, 4
-40%
550 грн
329.0 грн
Показати всі
16 акцій

Різний кальян – різна тяга

Ви помічали, що на різних кальянах один і той же тютюн може куритися зовсім по-різному? На одному затягування йде легше, на виході виходить ціла хмара диму, а на іншому ефект може бути діаметрально протилежним. Даний показник вдиху при куріння називається тягою. Якість може різнитися і залежить:

●        Від кількості води в колбі. Важливо щоб шахта йшла в колбі під воду в середньому на 2-3 см, інакше затягування ускладниться, тяга стане «важче».

●        Від технічних особливостей апарату, через який ви курите — діаметра шахти і шланга. Якщо діаметр виходів буде не менше 1 см, ви зможете робити великі і легкі тяги.

Склад тютюну

Чималу роль в «димності» кальяну грає склад тютюну. Формула проста: більше гліцерину – більше диму. Від тютюну, який більш насичений гліцерином, як правило, більше хочеться пити після куріння. Та ж сама порада: куштувати смаки і шукати свій тютюн з бажаною димністю дослідним шляхом.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
3600 грн
2519.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
4100 грн
2869.0 грн
Показати всі
89 акцій

Жар від вугілля

Правильно розпалене і розташоване в оптимальній кількості на чашці вугілля допоможе вам досягти бажаного результату. Процедура «розпалювання» на спеціальній печі займе близько 13 хвилин. Важливо щоб розжарення відбулося до червоного і рівномірно, інакше їх швидке згасання призведе до втрати температури чашки з тютюном, і, як наслідок, до менших об’ємів диму.

Читайте також: Як самому трушно забивати смачний і димний кальян

Немає кальяну, але хочеться покурити тут і зараз? – Велкам до кальянної зі знижкою від Покупона до 40% ? Дегустуйте, експериментуйте і насолоджуйтеся.

Смачних і димних вам кальянів!

3 коментарів
Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *