Як зміцнити і прискорити зростання вій – ТОП кращих засобів

Яка дівчина не мріє про густі та довгі вії?! Хіба що такі їй подарувала сама природа. Адже це так красиво: милий, кокетливий погляд з-під пишних вій. Тому не дивно, що представниці прекрасної статі докладають масу зусиль, щоб зміцнити вії і поліпшити їх ріст. Що ж сприяє зростанню вій, які засоби, препарати, вітаміни використовуються для зміцнення, подовження і збільшення їх об’єму?

Чим зміцнити вії (що можна купити в аптеках)

Як тільки мова заходить про довгі і густі вії, всі хочуть мало не моментального ефекту:). Ми, звичайно, знаємо один з швидких способів – нарощування, і навіть знаємо, де його можна зробити з відмінною знижкою. Але сфера б’юті пропонує також масу альтернативних засобів для тих, кому варіант нарощування не підходить. Використання в домашніх умовах спеціальних сироваток, гелів або кремів дає тривалий ефект міцних і здорових вій, значно прискорює їх зростання.

До найбільш популярних засобів належать: зміцнюючі гормональні ліки, негормональні препарати, а також косметичні сироватки і гелі.

Гормональні ліки

Як приклад гормональних препаратів, можна назвати американський засіб «Латіссе». 

Гормональний препарат «Латіссе»
Гормональний препарат «Латіссе»

Препарат ефективно збільшує густоту вій і стимулює їх посилений ріст. Наноситься живлючий волосяні цибулини Latisse на зволожену шкіру верхньої повіки, суто по лінії росту вій. Змивати засіб не потрібно. Ефект від використання препарату можна побачити вже через два-три тижні: вії виглядають здоровими і доглянутими. Це «постаралися» такі компоненти, як біматопрост, латанопрост, травопрост, унопростон, клопростенол. Саме їх ви часто зустрінете на упаковках гормональних препаратів для зміцнення і прискорення росту вій. Вони є активними стимуляторами кровообігу в тканинах. Волосяні цибулини отримують більше живлення, нормалізується відтік рідини і в результаті вії стають довшими і густішими.

Але, враховуйте, в склад «Латіссе» та інших гормональних стимуляторів росту входять гормоноподібні речовини простагландини хімічного походження. Так, ви отримаєте супер швидкий ефект, але, можливо, і побічні реакції. Ні, у вас не виросте волосся по всьому тілу і не зіб’ється менструальний цикл, як люблять перебільшувати і нагнітати страх противники медикаментів. Але ці стимулючі ріст вій засоби містять ліки від глаукоми (нехай навіть у малих дозах), що може спричинити дерматит, алергічний кон’юнктивіт, появу судинної сіточки на повіках, погіршення зору, пігментацію повік і райдужної оболонки.

Негормональні препарати

У складі негормональних засобів, як правило, присутні рослинні стимулятори росту (масла), а також трав’яні настої. Тому такі препарати більш безпечні для здоров’я, мають менше протипоказань і побічних реакцій, але в порівнянні з гормональними препаратами не мають такого швидкого ефекту.

Найчастіше до складу негормональних сироваток і гелів входить касторове масло. Даний компонент надає волоскам густоту і доглянутість. В ТОП найпопулярніших негормональних препаратів входять:

  1. Сироватка «Евелін», забезпечує віям відновлення, живлення, зволоження.
Негормональна сироватка «Евелін»
Негормональна сироватка «Евелін» 

2. Стимулятор росту сироватка «Алерана», добре зволожує і стимулює ріст вій. 

Негормональна сироватка «Алерана»
Негормональна сироватка «Алерана» 

3. Гель «Таліка», зміцнює коріння вій і стимулює їх зростання.

Видимий результат від використання «Евелін», «Алерани», «Таліки» ви побачите не раніше ніж через місяць. 

Негормональний гель «Таліка»
Негормональний гель «Таліка» 

Косметичні засоби

Також для відновлення, зміцнення і стимулювання росту вій можна використовувати різні за своїм складом та ефективністю косметичні продукти. В топі найбільш ефективних косметичних засобів:

  1. Російський гель Естель, зміцнює кореневі цибулини, живить, зволожує, активізує ріст вій. У досить багатий склад високоефективного засобу входять корисні компоненти: аспарагінова кислота, лейцин, аргінін, вітаміни групи В, екстракт квіток конюшини. Гель рекомендований до використання після нарощування вій і в разі, якщо використовувалася неякісна туш. Наносите гель по лінії росту вій, не змивайте. 
Гель Естель
Гель Естель 

2. Індійський препарат стимулятор росту Карепрост, відновлює ріст вій, зміцнює волосяні цибулини. До складу засобу входить діючий компонент біматопрост. Саме він несе віям здоров’я, силу, густоту, надає доглянутий вигляд. Після зняття макіяжу нанесіть препарат від коренів вій по всій їх довжині, не змивайте. 

 Стимулятор росту Карепрост
Стимулятор росту Карепрост 

3. Найпотужніший стимулятор росту (вироблений в Китаї) суспензія Feg Eyelash Enhancer. Засіб зміцнює і подовжує вії, стимулює до зростання нові волоски. Компоненти, що входять до складу Feg (колаген, гіалуронова кислота і екстракти лікарських рослин) покращують кровообіг, завдяки чому поліпшується живлення цибулин і вони «прокидаються». Ефект від використання Feg (прискорене зростання вій і насиченість природного кольору) видно вже через тиждень. Змащуйте коріння вій по лінії їх росту раз в день, не змивайте. Перевага такої сироватки крім ефекту в тому, що вона коштує як мінімум удвічі дешевше нарощування вій (яке також вимагає регулярної корекції). Але найважливіше – купити оригінальну продукцію з голограмою, так як підробки часто можуть провокувати запалення. Варто також з обережністю пробувати препарат алергікам, так як в складі стимулятора FEG міститься консервант бензалконій хлорид, здатний викликати алергічні реакції.

Суспензія Feg Eyelash Enhancer
 Суспензія Feg Eyelash Enhancer 

4. Американська сироватка-кондиціонер Revitalash Advanced, зволожує і зміцнює вії, надає їм еластичність, відновлює пошкоджені вії, омолоджує шкіру повік. Такий ефект досягається завдяки багатому на корисні речовини складу: хлорид натрію, вітамін С, біологічно активні натуральні компоненти, пептиди. Інгредієнти активно впливають на ріст вій. Наносити сироватку потрібно один раз в день на лінію вій, не змивати.

Сироватка-кондиціонер Revitalash Advanced
Сироватка-кондиціонер Revitalash Advanced 

5. Корейський засіб RENOKIN Lash Lash, ефективно зміцнює фолікули, стимулює зростання нових вій, збільшує довжину і густоту волосків, надає їм здоровий блиск. Досягається такий ефект завдяки багатому на корисні компоненти складу (біоміметичні регуляторні пептиди в якості еліксирів молодості, гіалуронова кислота, гліцерин, олія соєва, гідрований лецитин, аргінін, біотин). Наносіть ефективний підсилювач росту біля основи вій, не змивайте протягом чотирьох годин. 

Засіб RENOKIN Lash Lash
Засіб RENOKIN Lash Lash 

Звичайно, вії зміцнюються, подовжуються, стають здоровішими від застосування цих засобів. Але, по-перше, вони коштують грошей, часом, чималих. А, по-друге, багато з них, навіть найкращі, рейтингові, містять не зовсім корисні для здоров’я компоненти і мають протипоказання. Так, Карепрост протипоказаний вагітним і жінкам,які годують груддю, а також може викликати такі побічні дії, як свербіж, почервоніння, сухість очей. А FEG може викликати алергію і навіть захворювання очей.

Не варто гнатися за дорогими і розрекламованими засобами для росту вій. Краще користуватися не менш ефективними, проте безпечними і доступними народними засобами для відновлення, зміцнення, подовження вій. Вітамінні маски, сироватки, компреси, натуральні масла – все це можна не тільки застосовувати вдома, але і робити в домашніх умовах. І пам’ятати про правильний щоденний догляд.

Що допомагає зберегти здоров’я віям – правила щоденного догляду

Дівчата, намагаючись зробити більш виразними свої очі, щодня подовжують вії тушшю, нарощують їх або користуються накладними віями. Це з часом травмує їх, робить ламкими і тонкими. Якщо ви не уявляєте себе без декоративної косметики, потрібно подбати про правильний і комплексний догляд за віями. Важливо правильно харчуватися, наповнити раціон вітамінами, вести здоровий спосіб життя, користуватися тільки якісною щоденною косметикою і не лінуватися доглядати за віями. У домашніх умовах це цілком доступні і прості процедури:

  1. Увечері перед сном обов’язково знімайте туш. Нанесіть на ватний диск або м’який спонж очищувальний зісіб (молочко, гель, безспиртовий тонік, міцелярку) і ніжно протріть повіки – від зовнішнього куточка до внутрішнього.
  2. Після вмивання нанесіть звичний засіб для зволоження або живлення (крем, масло для повік, вітамінізований бальзам). Рекомендуємо підбірку хороших засобів для догляду за ніжною шкірою повік на Покупоні з приємним кешбеком
  3. Розчісуйте вії щіточкою, змоченою у касторовій олії.
  4. Робіть легкий масаж повік, приклад дивіться на вдео.

5. Користуйтеся тушшю, до складу якої входять живильні речовини (вітаміни А і Е, мінерали), що оберігають вії від несприятливого зовнішнього впливу. Корисні компоненти дозволять вам зберегти здоров’я вій і навіть відновити їх.  

Це те, що потрібно робити щодня. А тепер про народні засоби для швидкого росту і зміцнення вій.

Турбота про вії в домашніх умовах

Догляд за віями

Неможливо переоцінити користь натуральних олій і цілющих рослин для здоров’я вій. Існує багато рецептів масок, компресів, сироваток, що допомагають швидко відновлювати вії (після нарощування, наприклад), зміцнювати їх, стимулювати зростання. До ефективних відновлюючих процедур відноситься також ламінування вій, яке дає тривалий ефект.  Скористайтеся нашими вигідними пропозиціями ламінування зі знижкою, щоб зміцнить структуру своїх вій, подовжити і підкрутити їх. Так можете взагалі не користуватися тушшю.

Маски для здоров’я вій

Джерелом цінних речовин і вітамінів для вій є олія реп’яхова. Настоянка на корені лопуха (реп’яха) вазелінового масла є ефективним підсилювачем росту.

Реп'яхова олія
Реп’яхова олія

Робіть маски, до складу яких входить реп’яхова олія, і ваші вії завжди будуть здоровими і красивими. Пропонуємо кілька рецептів масок краси:

  1. Відмінна поживна маска з протертих плодів шипшини (столова ложка), реп’яхової і обліпихової олій (по столовій ложці). Залийте плоди сумішшю масел і дайте настоятися 10 днів. Наносіть отриманий засіб на вії на 20 хвилин щовечора протягом місяця. Процедури не тільки повернуть коротким волоскам здоров’я, але й простимулюють їх швидке зростання.
  2. Ефективною, зміцнюючою, глибоко відновлюючою структуру вій є маска огірково-желатинова. У попередньо замочений желатин (10 грамів) додайте свіжонатерту огіркову м’якоть, нанесіть маску на вії на 20 хвилин і змийте теплою водою.
Огіркова маска для вій

3. Відмінно зарекомендувала себе тонізуюча маска з мигдалевої олії і лимонного соку. Змішайте інгредієнти 2:1 і акуратно, щоб не потрапила в очі, нанесіть маску на повіки, витримайте 5 хвилин, змийте теплою водою. Засіб також відмінно ліквідує мішки під очима.

4. Стимулює ріст вій, зупиняє їх випадання суміш олій: касторової та мигдалевої, реп’яхової та персикової з додаванням вітаміну A.

5. Добре живить коріння вій сік алое (кілька крапель), розведений в будь-якому з масел.

6. Благотворну дію на вії чинить змащування їх риб’ячим жиром, змішаним з масляним розчином вітаміну Е.

Масляні склади наносяться на вії щіточкою. Процедуру бажано проводити щовечора перед сном.

Лікарські рослини для здоров’я вій

Лікарські рослини для здоров'я вій

Добре «працюють» на благо вій компреси з цілющих трав (ромашки, календули, женьшеню, кори дуба, інших). Столову ложку будь-якої з лікарських трав запарте в склянці окропу, змочіть настоєм ватні диски, накладіть їх на повіки на 20-30 хвилин. Процедури можна робити щовечора. Дуже швидко ваші вії стануть менш ламкими, еластичними, блискучими, набудуть більш насиченого кольору.

Як бачимо, зовсім нескладно в домашніх умовах допомогти своїм віям стати довше, пишніше, здоровіше. Доступні за ціною і дуже корисні олійки і трави внесуть свій внесок у вашу красу!

А ви вже пробували щось з нашого ТОП-списочка? Як результат? Діліться досвідом в коментарях.

4 коментарів
  • Арина

    Пробовала многие проф средства для ресниц. Да. Они работают, но пока мажешь, пока и работают. Как перестал. Все. А ведь не всегда есть возможность их покупать. Упражнения не делала, но остальные советы пробовала. Всегда умываюсь, тушь смываю, мицеллярочкой, алое наношу или аптечный аэвит (А и Е витамины). Знаете, ничем не хуже.

  • Katya

    Я использовала месяц назад лечебный гель для ресниц, не сказала бы что дождалась того что я хотела, но во всяком случае ресницы укрепились точно..жаль, ведь думала и рост ресниц будет заметен, хотя может я не так много наносила как нужно. Вообщем советую для девочек кто не хочет после каждой смывки туши терять по несколько ресничек.

  • Регина

    Мне многие знакомые девченки советовали касторовое масло , мол, на ночь мажешь , оно там впитывается в реснички и они ростут, но надо делать регулярно и долго.. А я как то боюсь, мне домашние методы не особо заходят, а тем более как представлю вот этим жирным намазюкать себе на глаза(((

  • Яна

    Я когда-то использовала капли “Карепрост”, они изначально были созданы как капли для глаз. Да, действительно ресницы начинают расти, без преувеличений)) отрастают чуть длиннее чем обычно. но использовать нужно с осторожностью, наносить тоненькой кисточкой вдоль линии роста ресниц и не допускать попадания в глаза.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *