П’ять способів відкрити пляшку вина без штопора

Вечір, відпочинок у компанії друзів, у вас на руках є енна кількість пляшок вина, але жодного штопора — знайомо? «Відкрити пляшку вина без штопора — та ще головоломка» ви можете подумати, але в реальності все трохи простіше.

Коркову пробку виготовляють зі спеціальної спресованої кори коркового дуба (в окремих випадках з цільної), головна властивість якої – пластичність. Пробка розбухає у воді, вбираючи невелику кількість вологи, пересихає на повітрі стаючи міцною. Ключове слово «пластичність», тут то і криється розгадка завдання. У нормальних людей основний спосіб вирішення проблеми — штопор — завжди валяється вдома, особливо коли “випити вина” це хобі. Але якщо ви читаєте ці рядки, значить традиційного методу в вашому арсеналі не виявилося — доведеться використовувати підручні засоби.

Ваш головний супротивник на сьогодні

Як відкрити вино без штопора

Є п’ять перевірених методів:

  • «Студентський» Візьміть письмову ручку (міцну), і протисніть пробку всередину. Так, все настільки просто — поставив пляшку на підлогу, продавив всередину пробку і вуаля. Правда буде мінус — невелика кількість трухи у вині та плаваюча пробка. Не спрацює в тому рідкісному випадку, коли горлечко пляшки має конічне звуження всередину.
  • «Будівельний» — знадобится викрутка, шуруп та кусачки. Закрутіть шуруп в пляшку на дві третини, і витягніть кусачками разом з пробкою.  
  • «Хірургічний». Як можна глибше вставте в пробку кінчик тонкого ножа і прокручуйте його вгору. Будьте обережні, та не висмикніть ніж занадто швидко.

Наступні способи відрізняються за принципом від інших, та трішки небезпечні за рахунок «вражаючої» здатності пробки, що вилітає із горловини пляшки.

  • Для любителів швидкого глінтвейну. Поставте пляшку вина у каструлю з гарячою водою і почекайте поки тиск в пляшці не виб’є пробку зсередини. Попереджаємо — пробка буде сповнена лютті від такого гарячого прийому, та вилетить зі швидкістю кулі.
  • «Варварський» Обмотайте денце пляшки рушником і легенько постукуйте їм об стіну. Прийом класу «Люкс» — постукувати по денцю пляшки пластикової флягою з водою або власної долонею.

Стук з сусідських квартир не завжди означає ремонт.

Як бачите — методи ефектні за своєю природою, і підійдуть у якості розваги в компанії друзів. Якщо хочете максимальний здивувати хмільних глядачів спробуйте показати силове шоу продавлювання пробки великим пальцем всередину.

Келих вина для переможця
Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *