Де покататись на санках у Дніпрі, навіть коли сніг не йде

Сніг здатний перетворити холодну сіру зиму на справжнє свято, якщо його достатньо, щоб скотитись з гірки на санках, тюбі, снігокаті, льодяниці. З покоління в покоління, це залишається найулюбленішою зимовою забавою мільйонів. Де у Дніпрі найкращі схили для катання — спойлер, не за тридев’ять земель, — з’ясовувала BlogPokuponTeam.

Центральний район

Парк Лазаря Глоби

Невисокі, але досить круті гірки є у Парку Лазаря Глоби у самому центрі Дніпра. Більшість схилів розташована на відрізку від центральних сходів до мосту. Дорослим тут може не вистачити дози адреналіну, зате навіть найменшим дітям вистачить місця, щоби повеселитися від душі.

Акції
Квиток до дитячого парку «Планета» в ТЦ «Караван»
Дніпро, Нижньодніпровська вулиця, 17
-40%
250 грн
149.0 грн
До 2 години прокату баггі від «Kvadro Kamenskoe»
Кам'янське (Дніпропетровська область), Незалежності бульвар, 3В
-20%
1100 грн
879.0 грн
Показати всі
67 акцій
Засніжений Парк Лазаря Глоби у Дніпрі
Засніжений Парк Лазаря Глоби у Дніпрі

Важливий момент: щоб уникнути неприємностей, обов’язково перевірте схил і утрамбуйте трасу перед катанням, оскільки в деяких місцях на околиці парку із землі стирчать труби.

Як дістатися:

Шевченківський район

Парк 40-річчя визволення Дніпра

Схилами для катання взимку може похвалитися парк 40-річчя визволення Дніпра. Попри те, що місцевість більше за рівнинна, парочка невисоких гірок знайдеться, щоб діти могли покататися.

Узвіз у парку 40-річчя визволення Дніпра підійде дітям
Узвіз у парку 40-річчя визволення Дніпра підійде дітям

Карта проїзду:

Соборний район

Локацій з гірками тут безліч, оскільки парків не мало. Ми відзначили кілька варіантів.

Парк Тараса Шевченка

У парку Шевченка є дві чудові гірки. Перший спуск стартує з вершини повз літній амфітеатр до оглядового майданчика, звідки відкривається дивовижний краєвид. Другий виходить на набережну до проїжджої дороги. З метою безпеки не рекомендуємо вибирати цей схил.

Парк Тараса Шевченка взимку
Парк Тараса Шевченка взимку

Як дістатися:

Парк ДНУ

Ідеальна локація для шукачів адреналінових пригод! Щоправда, кататися з високих крутих гірок біля стадіону в парку ДНУ ризикнуть лише досвідчені «саногонщики». Для решти також знайдуться підходящі спуски під будь-які зимові засоби пересування та веселощі на снігу — льодянка, коло, плюшка, дошка, балон, таблетки, подушка, матрац, пончик, колесо, туб, килимок або на чому там ще катаються:)

Де знаходиться:

Парк Володі Дубініна

Невеликий парк Дубініна, захований серед житлових будинків, включає кілька тривалих, але не крутих схилів. Єдиний нюанс — снігову трасу доведеться прокласти поміж дерев. У парку багато дитячих майданчиків, часто проводяться дитячі заходи, свята та майстер-класи.

У Парку Володі Дубініна люблять кататися на снігокаті
У Парку Володі Дубініна люблять кататися на снігокаті

Карта проїзду:

Тунельна Балка

Ця локація просто створена для катання взимку. Багато схилів різної висоти та крутості: беріть із собою дитину, пару санчат і біжіть уранці займати найкращі схили без дерев. Єдине, не забудьте захопити сухі рукавички, термос із гарячим чаєм та бутербродами, оскільки поблизу не знайти ні кафе, ні магазинів.

Гірки Тунельної Балки
Гірки Тунельної Балки

Як дістатися:

Парк розваг «Лавина»

У парку розваг «Лавина» користуються популярністю тюбінгові катання. Плюшка, балон, подушка, пончик, колесо, пігулки — у тюбів є безліч імен, але суть залишається одна — це надувне коло із міцного матеріалу. Якщо ви колись каталися на старій автомобільній покришці, то точно зрозумієте, про що йдеться. Тюбінгові траси в «Лавині» досягають довжини до 250 м, а на вершину вас підіймає спеціальний підйомник. Завдяки хорошому освітленню кататися можна й у вечірній час.

Де знаходиться:

Чечелівський район

Парк Зелений гай

Взимку в парку Зелений гай безліч прикрас, новорічних розваг і, звичайно, красуня-ялинка. Місцевість горбиста, тому і гірок для катання тут достатньо. Подейкують, по Ялицевому провулку можна проїхати до 100 метрів без зупинки. Під час новорічних ярмарків іноді облаштовують тюбінговий схил і за окрему плату надають надувні санки-таблетки для катання. Завдяки гарному освітленню можна кататися до пізнього вечора.

У парку Зелений гай узимку чудова атмосфера для веселого катання на санчатах
У парку Зелений гай узимку чудова атмосфера для веселого катання на санчатах

Карта проїзду:

Акції
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Едем» у Львові
Львів, Городоцька вулиця, 95А
-38%
5400 грн
3519.0 грн
Знижка 50% на меню кухні від «Instafood»
Дніпро, Дмитра Яворницького проспект, 54А
-50%
0 грн
40 грн
Показати всі
23 акцій

Новокодацький район

Молодіжний парк

Влітку у Молодіжному парку працює вело- та мотузковий парк, альтанки біля води та футбольне поле, а взимку публіка переміщається на ковзанку та засніжені гірки. Місць для катання на санчатах тут небагато і вони зовсім невисокі, тому місце більше підійде для катання з дитиною, особливо малюком.

Де знаходиться:

Самарський район

Парк культури та відпочинку

Як і інші зелені зони на лівому березі Дніпра, парк культури та відпочинку розташований на рівнинній місцевості, але взимку можна знайти пару снігових схилів біля самої води. Будьте обережні, щоб не потрапити у воду, краще наприкінці траси вибудувати снігову перешкоду.

Засніжений Парк культури та відпочинку (Дніпро)
Засніжений Парк культури та відпочинку (Дніпро)

Як дістатися:

Район розкопок Богородицького форту

Локація здебільшого літня через гарну природу біля води. Тут йдуть археологічні розкопки, проводяться етнофестивалі, концерти та свята. Добиратися до Богородицького форту не дуже легко, зате необкатане місце і з досить високими гірками. Не лише дорослим, а й для малюків знайдуться схили — головне, щоб снігу вистачало. Через віддаленість від житлових будинків та інфраструктури, рекомендуємо брати з собою гарячий чай та їжу.

Карта проїзду:

Читайте також:
Де покататися на ковзанах у Дніпрі
Куди піти з дитиною у Дніпрі
Де відсвяткувати день народження у Дніпрі
Найкращі служби доставки їжі Дніпра

Знаєте у Дніпрі класні снігові схили, які не потрапили до нашого списку? Діліться в коментарях секретними місцями та розкажіть чому більше віддаєте перевагу — класичним санкам або новим пристосуванням для катання взимку?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *