SPA – що це?

Спа-процедуры

Людина завжди прагне відпочивати більше, ніж працювати (ну крім трудоголіків). Як змусити себе розслабитися, абстрагуватися від проблем і знову наповнитися енергією?

Спа-процедури – рятувальний круг і райська насолода, доступна 7 днів в тиждень, в будь-якому віці і зовсім поруч біля дому або робочого офісу. Що таке SPA, яка від нього користь і де його знайти – читайте далі.

Що таке SPA – розшифровка

СПА – це комплекс розслаблюючих процедур, які спрямовані на омолодження та оздоровлення організму людини: тілесного і душевного. У терапії використовуються морські водорості, спеціальні лікувальні грязі, водні процедури. Це не просто косметичний догляд за шкірою, а цілий ритуал зі звільнення тіла від шлаків і активізації процесів обміну речовин в організмі.

Після спа-процедур шкіра омолоджується і набуває сяючий здоровий вигляд. У всьому світі ця методика отримала визнання і завоювала популярність, завдяки можливості швидко зняти напругу, вилікувати стрес і відновити сили без медичної допомоги.

SPA – комплекс релакс процедур
SPA – комплекс релакс процедур

Після відвідування спа, здається, що знову народився на світ. Переваги повного відновлення після спа-процедур оцінили і чоловіки. Їх частенько можна зустріти на спа-терапії.

Історія Спа

Слово «spa» походить від назви популярного в XVI столітті курорту в Бельгії. У XVII столітті так називали мінеральні джерела, а ще через 100 років його стали асоціювати з Wellness-оазисами в готелях. Є й друга версія розшифровки цього терміна. Багато істориків вважають, що спа – це «Sanus per Aquam», що в перекладі з латині означає «здоров’я за допомогою води».

Різновиди СПА процедур

Таласотерапія

Головна відмінність таласотерапії – наявність морської води та інших дарів моря: водоростей, солі, мулу. Ефект процедури: детоксикація, очищення від шлаків, омолодження і оздоровлення всього організму, боротьба з локальними жировими відкладеннями, лімфодренаж, схуднення і моделювання контурів тіла, підтяжка шкіри і розгладження розтяжок, повний релакс.

Таласотерапія – процедури з морською водою і водоростевими обгортаннями
Таласотерапія – процедури з морською водою і водоростевими обгортаннями

Рекомендуємо спробувати талассотерапию, якщо у вас спостерігається:

  • набряклість тканин;
  • целюліт;
  • в’яла шкіри;
  • зниження тонусу м’язів;
  • виражена судинна сітка або наявність судинних зірочок на ногах;
  • ламкість капілярів.

Озоно і карбоксітерапіі – «чудо кисню»

Проблемні ділянки обличчя і тіла за допомогою апаратної косметології насичуються киснем: озоном або молекулярним вуглекислим газом CO2. Це позитивно впливає на гормональний фон людини, обмінні процеси, знімає інтоксикацію, покращує циркуляцію крові, роботу лімфатичної системи, зменшує підшкірно-жировий шар.

Зволоження і омолодження шкіри карбоксітерапією
Зволоження і омолодження шкіри карбоксітерапією

Карбоксітерапія популярна у всьому світі як ефективна процедура омолодження шкіри, застосовується при лікуванні трофічних порушень і застійних процесів в шкірі, лікуванні акне, купероза.

Пілінг тіла

Очищає шкіру від ороговілих частинок, омолоджує і робить її більш гладкою. У складі пілінгу йдуть частинки різної абразивності: перемелені кавові зерна, мінеральні солі, цукор. У комплексі SPA програм – це перший крок до подальших процедур.

Пілінг тіла
Пілінг тіла

Останнім часом в спа-салонах популярна послуга пілінгу шовкової губкою кесе. Після делікатного очищення шкіра тіла отримує ідеальну гладкість.

Обгортання тіла

Шкіра тіла також потребує зволоження і живлення, як і шкіра обличчя. Для тіла в косметології є свої маски – обгортання.

Обгортання тіла
Обгортання тіла

Залежно від основи (шоколад, водорості, кокосове масло, лікувальні грязі, мед, глина і т.д.), обгортання дають різний ефект: від насичення шкіри корисними речовинами і поліпшення тонусу до спалювання підшкірного жиру, розгладження целлюлітної скоринки, виведення зайвої рідини  разом з токсинами і шлаками, і корекції фігури.

Пропарювання

Це фінська сауна, турецький  хамам, лазня і фітобочка. Розігрів тіла сприятливо впливає на шкіру і прискорює обмінні процеси. Завдяки цьому поліпшується кровообіг, виводяться токсини, шкіра стає чистішим і видно явний косметичний ефект.

Хамам
Хамам

Масаж

Видів масажу дуже багато:

  • масляний;
  • масаж в чотири руки;
  • тайський масаж;
  • антицелюлітний;
  • стоун терапія гарячими каменями;
  • масаж ароматичними мішечками;
  • розслабляючий масаж і т.д.

На фоні релаксу, ароматерапії і м’якого опрацювання м’язів тіла поліпшується загальне самопочуття, прискорюється обмін речовин, покращується настрій, проходить головний біль. Читайте статтю про користь масажу.

Масаж – невід'ємна частина SPA
Масаж – невід’ємна частина SPA

На Покупоні є хороші знижки на spa програми в комплексі з масажем.

У багатьох великих містах є сучасні спа-центри. Атмосфера в них сприяє релаксу: грає легка музика, в повітрі витають запахи пряних масел, світло приглушене, часто горять ароматичні свічки. Це маленький райський оазис в галасливому мегаполісі.

Популярні спа-програми

Для волосся

Для голови часто замовляють гаряче обгортання і мінералізацію. Ці процедури надають волоссю силу, відновлюють після фарбування. Популярні такі послуги: ламінування, пілінг шкіри голови і маски для стимулювання зростання. Спеціально для вас: 7 масок для волосся в домашніх умовах.

SPA для волосся з маскою і масажем
SPA для волосся з маскою і масажем

Для обличчя

У спа-салонах можна очистити шкіру скрабом, зробити маску з глини, спробувати різні апаратні корисні процедури (ультразвукова чистка, термоліфтінг, вакуумно-роликовий масаж).

SPA для обличчя
SPA для обличчя

Для рук

Хіт продажів в спа-салонах – парафінотерапія. Для догляду за руками пропонують сольові ванночки, втирають зволожуючий масло і вітаміни, роблять обрізний і кислотний манікюр.

Парафінотерапія – свого роду спа для рук
Парафінотерапія – свого роду спа для рук

Для ніг

Популярні водорослеве, грязьове і шоколадне обгортання. Особливо актуальні ці спа-процедури у людей з варикозним розширенням вен. Вони добре допомагають від набряклості, знімають втому ніг.

SPA для ніг
SPA для ніг

Для всього тіла

Жінкам подобається ефект від сольових пілінгів, різних обгортань, молочних і розслаблюючих ванн. Особливо хвалять джакузі з гідромасажем, турецький хамам, фітобочку або фінську сауну, масаж обличчя і тіла. Причому це подобається як жінкам, так і чоловікам. Перед тим як записуватися до масажиста, почитайте протипоказання до масажу.

SPA люблять жінки і чоловіки
SPA люблять жінки і чоловіки

Шанувальників чудодійною методики SPA стає все більше. Побувавши одного разу в спа і оцінивши всі його переваги, ви станете однією з його вірних прихильниць. Коли вам знову потрібно буде набратися сил і скинути з плечей тягар буднів – SPA до ваших послуг.

4 коментарів
  • Людмила

    Я любительница масок для лица, для меня это настоящий рай. Провожу чистку лица с маской раз в неделю. Маску люблю глиняную делать, она мне больше других подходит. Другие спа процедуры я не выполняла. Я больше зациклена на лице.

  • Настя

    Я лично провела карбокситерапию находясь дома. Не пришлось искать салоны, я просто заказываю специальную маску в интернете и все)

  • Света

    Замечательно, я уже определилась с видом Спа процедур, решила ознакомиться со СПА для ног, Дело просто в том, что из за неудобной зимней обуви мои ноги стали в последнее время при ходьбе такими ватными, тяжелыми, а после того как только снимаю обувь, словно судорога охватывает ноги. Вообщем стоит задуматься об уходе за ногами. Жаль что с моими ногами как то тяжеловато подобрать в магазинах обувь, разве что только на заказ.

  • Люда

    Ни разу не была в спа-салоне, хотя глядя на эти красивые фоточки появилось желание) Хотелось бы ощутить себя где-то действительно на юге или в азии, чтобы и обстановка была соответствующей.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *