Чим зайняти дитину ㅡ прості ідеї для дітей від 1 року до 14

Чем занять ребенка ㅡ простые идеи для детей от года до 14

Йшов третій тиждень карантину… Всі пазли зібрали, обміряли квартиру кроками вздовж і поперек і занудьгували. Адже ідеї як розважити дитину вдома закінчуються навіть у самих винахідливих батьків.

Тому ми пропонуємо вам і діткам багато свіженьких ідей для цікавих занять вдома. Поповнюйте запаси іграшок і розваг з Покупоном. Купуючи через наш сайт, ви повертаєте частину коштів назад на власний рахунок, щоб здійснювати подальші покупки ще економніше.

1. Онлайн-навчання ㅡ карантин на користь

Онлайн-обучение ㅡ карантин на пользу
Онлайн-навчання ㅡ карантин на користь

В період карантину дітей можна розважати не тільки іграми. Налаштовуєте навчання онлайн і опановуєте нові напрямки. Спеціально для вас ми зробили підбірку кращих онлайн-курсів для дітей зі знижками від Покупона до 85%:

  • Мовні курси для дітей можуть бути індивідуальними або груповими. На вибір є англійська, німецька та іспанська. 
  • Вокал буде особливо цікавий для підлітків, які захоплюються музикою.
  • На живописі ваша дитина створюватиме власні шедеври під віртуальним наглядом досвідченого викладача.
  • Щоб не втрачати навички в музиці, організуйте для дитини онлайн заняття з гри на піаніно або на гітарі.
Музика онлайн
Онлайн-навчання ㅡ карантин на користь
  • Спільно з дитиною можна займатися йогою онлайн. Природна дитяча гнучкість допоможе швидко освоїти асани.
  • Якщо дитина «марить» ютубом, тік током, інстаграмом і кар’єрою блогера, запропонуйте їй пройти курси фотографії чи відео.
  • ІТ-курси першими вийшли в онлайн, тому скористайтеся класними знижками і подаруйте дитині дитячий курс з програмування.

2. Одна картонна коробка ㅡ море ігор

Окей, питання на мільйон ㅡ що робити, якщо у вас 2-3 річна дитина і потрібно провести онлайн нараду? Чим зайняти дитину хоча б на півгодини і забезпечити собі робочу атмосферу?

Одна картонная коробка ㅡ море игр
Одна картонна коробка ㅡ море ігор

Найкращий спосіб зайняти дитину надовго ㅡ дати їй бешкетувати без обмежень. А щоб ці пустощі не довелося потім довго прибирати, пристосуйте для ігор велику картонну коробку. Виріжте в ній невеликі двері (обов’язково зробіть поріжок, щоб все, чим дитина грається всередині, не розсипалось по підлозі) і вікна. По-перше, сама по собі нова картонна фортеця надовго утримає увагу малюка.

По-друге, запропонуйте дитині розмалювати її за допомогою олівців або фломастерів. По-третє, коробку легко витрусити, тому цей простір можна використовувати для сенсорних ігор. Дайте малюкові тацю з різними крупами: гречкою, рисом, пшоном, нехай він пробує перебирати їх, малювати на їх поверхні, або просто щедро обсипає ними весь свій імпровізований будиночок.

Одна картонная коробка ㅡ море игр
Одна картонна коробка ㅡ море ігор

Ви можете наповнити будиночок кульками для сухого басейну і дати можливість дитині попустувати всмак.

Ось ще варіанти як зайняти дитину за допомогою картонної коробки

Альтернатива картонній коробці ㅡ надувний басейн, його набагато простіше зберігати, та й простору в кімнаті він займає в рази менше. Ще один відмінний варіант для розваг  ㅡ дитячий намет.Такий будиночок буде радувати малюка ще довго, його можна прихопити з собою на природу або у відпустку. Все це можна придбати Покупоні з швидкою доставкою додому і вигідним кешбеком.

Палатка для игр
Ігровий намет

З невеликих картонних коробок можна зробити ляльковий будиночок для доньки. 

Одна картонная коробка ㅡ море игр
Одна картонна коробка ㅡ море ігор

Якщо на творчість не вистачає часу, лялькові меблі та пупсів для гри можна придбати на Покупоні зі зручною доставкою додому.

3. Магістралі

Ця гра точно гарантує вам тишу впродовж кількох годин. Беремо щільний скотч, дітей. Не вгадали, ми не приклеюємо їх до стіни, і не примотуємо до стільця :). А клеїмо скотч на підлогу, будуючи магістраль через всю квартиру.

Магистрали
Магістралі

Варіантів гри з саморобною дорогою дуже багато. Найменшим буде цікаво катати по дорозі машинки або бігати по доріжці наввипередки з батьками. Більш старшим діткам запропонуйте побудувати біля дороги гаражі, парковки і тунелі з лего або картонних коробок. Запасіться для гри різноманітними машинками, які можна купити на Покупоні з вигідним кешбеком і зручною доставкою додому.

Для молодших школярів за допомогою скотча можна вивчати різні геометричні фігури і на прикладах пояснити що таке периметр або площа. 

4. Пісочниця вдома

Маленькі діти пізнають світ за допомогою дотику. Допоможіть їх розвитку ㅡ купіть кінетичний пісок. З ним дитина зможе грати самостійно під вашим мінімальним наглядом. 

Песочница дома
Пісочниця вдома

Це особлива субстанція, яка нагадує на дотик вологий пісок, добре ліпиться, копається, а, найголовніше, не розсипається по всій квартирі завдяки в’язкій консистенції. Крім традиційних ігор, якими діти зазвичай зайняті в пісочниці на вулиці, можна купити пісок різних кольорів і змішувати їх, вибудовуючи цікаві кольорові фігурки, розвиваючи дитячу фантазію і творчість. 

5. Танці без меж

Будь-якій дитині важко сидіти в чотирьох стінах, особливо гіперактивній. Завдання батьків ㅡ організувати для дітей можливість рухатися якомога активніше.

Найкраще для цього підійдуть танці. Для найменших вибирайте дитячі пісеньки, де слова пісні пов’язані з рухами. Ідеально підійдуть руханки Желєзнової.

З 5 років можна запропонувати дитині разом повторювати танці з кліпів улюблених груп або просто танцювати як заманеться, а ось для 10-12 річної дитини вивчити танець з кліпу цілком підсильне завдання. 

Зручніше всього повторювати рухи з великого екрану. Навіть до найпростішого телевізора ви можете підключати смарт-приставку і дивитися кліпи на ютубі.

Як щодо професійних танців прямо у вас в квартирі? І таке можна, на Покупоні є курс з сучасних танців, які підійдуть для дітей від 12 років зі знижкою до 74%. 

Танцы без границ
Танці без меж

Якщо ваш син вважає, що «мужики не танцюють», можете організувати вдома міні спортмайданчик. Навіть в невелику квартиру влізуть турнік і гантелі. Якщо дозволяє площа, поставте у будинку невеликий батут і вчіться стрибати.

6. Інтерактивні іграшки

Розмовляють, танцюють, вимагають уваги ㅡ це все про інтерактивні іграшки. Діти із задоволенням приділяють їм увагу, підтримуючи розмову, копіюючи рухи або підспівуючи. Малюкам від року відмінно підійдуть музичні іграшки з великими деталями. Дітям від 10 років – роботи, з якими можна не лише грати, але й самостійно їх збирати. Серед малюків 5-6 років популярні інтерактивні мавпочки, які реагують на дотики і рух.

Покупоні великий вибір інтерактивних іграшок за приємними цінами, з кешбеком і зручною доставкою додому від Нової Пошти.

7. Квест «Полювання за скарбом»

У дитинстві скарбом може стати все що завгодно: цукерки, монетки або невеликі іграшки. Заздалегідь сховайте від 5 до 10 предметів по всій квартирі. Для малюків краще ховати предмети на видних місцях в одній кімнаті. Для школяра можете намалювати карту або придумати цілий квест, усюди в помешканні залишаючи нові підказки. Готові ідеї квестів можна взяти на цьому сайті.

Квест «Охота за сокровищем»
Квест «Полювання за скарбом»

8. Юні науковці

Набори для експериментів подарують вам блаженні хвилини тиші і відпочинку. А може навпаки захоплять вас у спільну діяльність з дітьми. У будь-якому випадку обов’язково прочитайте інструкцію разом з дитиною і поясніть їй всі незрозумілі моменти, а ще обов’язково розкажіть про техніку безпеки.

Купити набори для наукових досліджень з доставкою додому можна на Покупоні. Ціна за набір стартує від 50 грн, а напрями досліджень дуже різномані: від вирощування кристалів до складних фізичних експериментів на побудову електричних ланцюгів.

Юные ученые
Юні науковці

9. 3D-ручки

3D-ручки ㅡ класна розвага для дітей від 6 років. За допомогою цього девайсу дитина може самостійно створювати об’ємні фігури. Це можуть бути красиві сувеніри для подарунків рідним, як наприклад на відео нижче:

Або поробки для будинку, як в цьому майстер-класі:

Купити 3D-ручку з вигідним кешбеком можна на Покупоні. Вибирайте ручку з дисплеєм, на якому відображається температура і статус роботи. Маленьким дітям підійде ручка з з УФ-лампою. Вона не нагріває пластик, а значить у дитини не буде ризику обпектися.

10. Креативність та інженерія

Конструктори ㅡ цілий світ креативності та творчості. Від найпростіших для дітей від 3 років з великими деталями, до складних моделей для діток від 8 років ㅡ конструктори дають дитині поштовх в самостійних іграх і розвитку мислення.

Креативность и инженерия
Креативність та інженерія

На Покупоні можна купити конструктор за вигідними цінами і ще трохи заощадити з нашим кешбеком, швидку доставку додому забезпечить Нова Пошта.

Тематика у конструкторів може бути найрізноманітніша: будиночки, залізні дороги, замки і палаци, літаки і космічні кораблі. Тому вибирати таку іграшку краще разом з дитиною. Так нова іграшка ще більше припаде до душі і залишатиметься цікавою набагато довше.

Креативность и инженерия
Креативність та інженерія

Не забувайте, що на Покупоні є все для творчості і розвитку ваших діток: пазли, мозаїки, набори для шиття і в’язання, ліплення, декупажу, настільні ігри та головоломки, шахи та багато-багато іншого. І все це з класним кешбеком і зручною доставкою додому.  

Розповідайте що ви придумали для ваших дітей в період карантину?

2 коментарів
  • Нина

    Работаю удаленно, поэтому к сожалению так мало времени могу уделить ребенку, и он скучает весь день. Играет в лего, собирает пазлы, часть времени занимают уроки и чтение. Очень любит когда я рисую план комнаты и прячу там что-то. С папой играют в футбол. И пришлось разрешить кататься на самокате по квартире)))

  • Олег

    Хах, варіант з коробками забавний)) Реально хороші ідеї, треба щось з цього спробувати.
    Як варіант, ми з племінниками граємо онлайн-ігри разом. теж крутий спосіб проводити час з родиною на відстані)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *