Нарощування волосся: всі за і проти

У нас, дівчат, все просто – коротке волосся потрібно наростити, а довге обрізати. У це замкнене коло потрапляла мало не кожна з нас. Якщо немає сил, бажання і часу чекати поки волосся відросте, спробуйте панацею – нарощування.

Ви і раніше замислювалися з цього приводу, але складно було розібратися у всіх за і проти? У цій статті ми зібрали відповіді на всі питання воєдино: які способи нарощування волосся існують, в чому їх відмінності, яке з них краще, і які наслідки настають після процедури, щоб прочитавши до кінця ви прийняли для себе остаточне рішення – варто чи не варто подовжувати волосся штучним шляхом.

Нарощене волосся: до і після

Ефект до і після нарощування багато в чому залежить від якості штучного волосся і професіоналізму майстра. Не шкодуйте коштів – низької якості матеріал доставить багато проблем не тільки при нарощуванні, а й при знятті волосся. Як повинно виглядати волосся після процедури? Краще один раз побачити відео, ніж описувати ефект на пальцях.

Технології нарощування волосся

Отож, ви вирішили обманути природну густоту волосся, але зовсім не знаєте як нарощують волосся і які техніки існують. Розберемо кожну з них.

Капсульне і мікрокапсульне нарощування

Подовження за допомогою капсул відноситься до гарячого способу нарощування. Мікронарощування волосся за допомогою кератинових капсул визнано найбільш безпечним, практичним і надійним методом. Сама процедура досить проста: штучні пасма вже “покриті” кератиновой смолою, майстру залишається тільки прикріпити їх до “рідного” волосся термощипцямі. Нарощеного, таким способом, ефекту вистачає на 3-6 місяців.

Стрічкове нарощування волосся

Технологія стрічок відноситься до холодного способу нарощування і полягає в прикріпленні нарощених пасом до ваших за допомогою спеціальної липкої стрічки. Стрічка з’єднує ваше волосся зі штучними в “замок” і забезпечує тривалість носіння протягом 1-2 місяців.

Голівудське чи тресове нарощування

Один з найбільш сприятливих і безпечних способів нарощування. Очевидні плюси – відсутність хімічного або термального впливу та будь-яких негативних наслідків. У техніці задіяні тільки руки майстра. Спочатку волосся діляться на зони, по всій голові заплітаються тоненькі косички, і вже в них вплітаються або, так би мовити, пришиваються підроблені пасма (треси). При своєчасній корекції треси можна носити до 6 місяців.

Плюси і мінуси нарощеного волосся

Нарощування – не нова процедура в салонах краси і є дуже багато відгуків на цю тему. Ми відзначимо найбільш очевидні плюси і мінуси процедури, яка здатна перетворити будь-яку коротку стрижку (піксі, каре, боб, паж) в довгі, спадаючі до попереку локони за кілька годин (в залежності від густоти натуральної шевелюри, способу нарощування і досвіду майстра).

Переваги:

  • Корекція недоліків волосяного покриву. Опіки, поголені ділянки шкіри з легкістю можна замаскувати за допомогою нарощування.
  • Можливість приховати невдалий експеримент з завивкою чи стрижкою. Не потрібно чекати поки волосся відросте – одна чи дві години у кріслі майстра і про невдачу із зачіскою можна забути. Доречі, невдалий експеримент з чубчиком також можна вирішити в такий спосіб.
  • Не тільки довжина, але і об’єм. Розбавивши прямі пасма декількома з завитками, візуально ви досягнете об’ємного ефекту.
  • Швидкість перетворення. Найбільш суттєвий плюс процедури – це довге волосся всього за пару годин.

Недоліки:

  • Протипоказання до нарощування волосся: період після прийому антибіотиків, гормональних засобів, часткове або загальне облисіння. Не рекомендують процедуру при вегето-судинній дистонії, щоб зайвий раз не спровокувати стрес і роздратування.
  • Корекція з періодичністю в 2-3 місяці. Межа між нарощеними і власним волоссям згодом стає помітною, і якщо ви не готові кожні 2 місяці “оновлювати” волосся, не варто і починати.
  • Відвідування сауни і лазні слід обмежити. Пар негативно позначається на структурі власного і нарощеного волосся. Купатися бажано в прісних водоймах. Якщо немає сил відмовитися від моря, відразу після купання промивайте волосся проточною водою, щоб сіль не пересушувати і не плутала його.
  • Капсули, навіть мікро, помітні і відчутні на волоссі. Акуратно розчісуйте і намагайтеся рідше смикати волосся, щоб випадково не відірвати пасмо.
  • Тонке і слабке волосся може “ламатися” під вагою стороннього тіла. У таких випадках ви ризикуєте ходити з короткою стрижкою (іноді ультра) після зняття нарощеного волосся. Таких сумних наслідків можна уникнути, дотримуючись правильного догляду за волоссям.

Догляд за нарощеним волоссям

Нарощене волосся не вимагає глобального перегляду догляду, як, наприклад, дреди. Перукарі-стилісти рекомендують:

  • При капсульному нарощуванні заведіть звичку мити голову, стоячи під душем, а не нахиливши голову вниз (як багато хто полюбляє). Капсули можуть плутатись, і ви замість того, щоб розчісувати волосся, почнете їх висмикувати.
  • Використовуйте звичні шампуні для волосся. Не обов’язково шукати спеціальний “для нарощеного”. Підійде будь-який крім засобів з високим вмістом масел і призначених для сухого волосся.
  • Ви як і раніше можете використовувати бальзами, маски і кондиціонери для волосся. Головне уникайте попадання засобу на лінію нарощування (капсулу або стрічку). Оброблюйте тільки кінчики.
  • Використовуйте гребінці з натуральної або штучної щетини. Не бійтеся пройтися гребінцем по лінії нарощування. Головне не допустити сплутування капсул між собою.

Вы вже пробували нарощувати волосся і вам є що додати? Діліться своїм досвідом в коментарях, можна з фото до і після.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *