Як самостійно підстригти бороду ㅡ домашній барбершоп

Как правильно подстричь бороду

Карантин диктує свої умови, а ви все більше схожі на лісоруба? Ну що ж, на такий випадок ми написали мануал як привести бороду до ладу в домашніх умовах.

Головне завдання стрижки бороди ㅡ чіткий, рівний і доглянутий зріз. А для цього доведеться постаратися і запастися хорошими інструментами, бо стати красенем за допомогою манікюрних ножиць не вдасться.

Інструменти для стрижки та стайлінгу бороди

Найважливіший інструмент для всіх володарів бороди ㅡ триммер. Саме з ним ви зможете підрівняти, укоротити, надати форму. І не лише бороді, але і волоссю (докладніше про те, як зробити чоловічу стрижку в домашніх умовах самостійно читайте в нашому окремому огляді). 

Вибирайте триммер з великою кількістю насадок, так вам буде легше підібрати необхідну опцію для догляду за бородою і самому робити стайлінг. Крім цього зверніть увагу на рівень шуму та вібрації у міні машинки для стрижки. Чим вони нижче, тим комфортніше вам буде стригтися.

Ще одна зручна опція у триммера ㅡ можливість працювати від акумулятора. Так ви зможете не прив’язуватися до розетки, а приводити себе в порядок там, де вам зручніше.

Купити тример онлайн можна на Покупоні. Тут вам забезпечені великий вибір, приємні ціни, кешбек від будь-якої покупки і зручна доставка до дверей від Нової Пошти.

Також вам знадобляться ножиці ㅡ ними підрізають окремі волоски. Вибирайте гострі професійні ножиці. З такими ножицями зрізи будуть рівними, а волоски не пошкодяться у процессі. Великий вибір професійних ножиць для стрижки ви знайдете на Покупоні. 

Як підготувати бороду і вуса до стрижки

З інструментами розібралися, тепер поговоримо про не менш важливий етап ㅡ підготовка до стрижки. Суха брудна борода ㅡ не найкращий плацдарм для стрижки. Тому обов’язково вимийте її з шампунем і нанесіть спеціальну олію для бороди. Ці процедури допоможуть розрівняти волосся та пом’якшити його.

Як підготувати бороду і вуса до стрижки

І пам’ятайте, регулярне застосування олійки допоможе вам рідше стригти бороду або ходити до барбера. Адже завдяки їй волосся на обличчі виглядає більш доглянутим. Докладніше про всі етапи догляду за бородою читайте в нашій окремій статті.

Після миття та зволоження ретельно прочешіть щетину на підборідді і вусах. Так ви максимально розрівняєте волосся і значно полегшите собі задачу зі стрижкою.

Стрижем бороду в домашніх умовах

Окей, підготувалися, пора діяти! Стаємо перед дзеркалом, беремо в руки тріммер і ножиці і понеслися;)

  1. Шукаємо зайве. Для цього станьте прямо перед дзеркалом і подивіться в нього не нахиляючи голови. Все волосся, яке ви бачите під підборіддям необхідно прибрати.
Визначаємо межі бороди
  1. Визначаємо межі бороди. Для цього відхиліть голову трохи назад і помістіть палець прямо на верхівку адамова яблука. Саме це місце є природним кордоном між шиєю і бородою.
  2. Починаємо з центру. Розмістіть триммер на місці пальця і акуратно рухайтеся машинкою вниз проти росту волосся. Після цього плавно рухайте машинкою від середини в сторони, тримаючись при цьому під лінією щелепи. 
  3. Окреслюємо кути своєї бороди. Підріжте вертикальну лінію під мочками вух, щоб з’єднати її з горизонтальною лінією під підборіддям. Тут ви можете зробити гострий кут або акуратно закруглити його.
  4. Після цього пройдіться тримером по всій бороді проти росту волосся, підрівнюючи її.
  5. Фінальний штрих ㅡ за допомогою ножиць акуратно підстрижіть волоски, що вибиваються.

Для вашої зручності ми знайшли докладне відео по самостійній стрижці бороди. 

Як вкоротити вуса вдома

Як вкоротити вуса вдома

Вуса нині в тренді. Лихо закручені гусарські або лаконічні ковбойські, розкішні імперські і класичні «шеврон» ㅡ будь-який з видів вимагає не меншої турботи, ніж борода. 

У відео детально показаний процес підрізання вусів. Для стрижки вам знадобляться невеликі ножиці, триммер і добре освітлене дзеркало.

Знімайте довжину потроху, не змінюючи форму, задану професіоналом радикально. Обов’язково стежте за симетричністю, інакше ризикуєте позапланово змінити імідж з звичайного на екстравагантний. Хоча, на карантині можна і поекспериментувати;).

Ну як, зважилися діяти з нашими інструкціями? Якщо все ж не впевнені в собі або просто любите стрижку під акомпанемент кальяну або смачного віскі, то краще пошукайте барбершоп, що працює, або купіть купон на майбутнє з додатковою знижкою 25% від Покупона.

Розповідайте в коментарях як проходить ваш карантин і чи будете ви стригти бороду самі?

5 коментарів
  • Андрей

    Я бородач уже 4 года. Ношу ее с гордостью) Возможно мне дано или просто это не так сложно, но я всегда сам ухаживал за бородой. Купил триммер, масло, пару лосьонов и вперед. Только самый первый раз вышло немного кривовато, а дальше стригу не хуже барберов. На интуитивном уровне понятно что и где нужно убрать и как стричь. Статья не плохая, но для тех, скорее, кто только думает обзавестись растительностью. Кто уже носит бороду и так соображает что с ней делать.

  • Morris

    сам себе всегда стригу бороду и ухаживаю за ней. Статью могу посоветовать новичкам-бородачам. Мой стаж уже более 10 лет, научился не хуже барбера проводить весь спектр ухода

  • Дима

    Я пользуюсь триммером, достаточно удобно, может с первого раза получится кривовато, но со временем руку набьете, лучше так, чем ходить заросшим

  • Екатерина Гудкова

    Какая хорошая статья для моего бородатого друга! Скину ему, пусть учится не быть дровосеком)

  • Татьяна33

    а я мужу всегда сама бороду стригу) есть и триммер и целый арсенал по уходу. Уже и не помню его без бороды.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *