Манікюр зі стразами: ідеї та тонкощі дизайну

Сучасний нейл-арт пропонує купу варіантів дизайну нігтів, і одним з найпопулярніших цілком заслуговано є манікюр зі стразами. Блискуче каміння на доглянутих нігтях, вкритих гель-лаком, виглядає нарядно, стильно та жіночно, до того ж є чимало засобів викласти стрази таким чином, щоби вони органічно поєднувались з вашим стилем, смаком та настроєм.

Про модні та цікаві візерунки викладки стразів, трендові ідеї шикарного манікюру, про те, які ще камінці можна клеїти на нігті з лаком чи гель-лаком, та як робити це якісно в домашніх умовах, ми розповімо в цій статті.

Плюси та мінуси манікюру зі стразами

Нігті, прикрашені об’ємним декором з мерехтливого каміння та візерунками зі страз, – безпрограшний варіант для дівчини чи жінки, котра бажає, аби її руки приковували увагу оточуючих. Манікюр такого типу найчастіше вказує на те, що його власниця полюбляє вирізнятись з-поміж усіх, звикла ретельно слідкувати за своїм зовнішнім виглядом та, скоріш за все, може дозволити собі звести кількість брудної домашньої роботи до мінімуму.

Чим же так приваблює манікюр зі стразами, камінням та блискітками?

  • За допомогою об’ємних блискіток можна не тільки акцентувати увагу на ваших руках, але й сховати різноманітні дефекти та нерівності нігтьової пластини, якщо подібні є.
  • Каміння та стразики гарно будуть виглядати практично з будь-яким стилем одягу, але особливо виграшно вони поєднуються з вечірніми нарядами. Якщо вам потрібен шикарний та яскравий манікюр для виходу у світ, сміливо вибирайте блискітки або дорогоцінне каміння сваровські у поєднанні з фольгою, втиркою або малюнками.
  • Щоб прикрасити нігті камінням, не потрібно бути професійним майстром нейл-арту та дотримуватись суворих правил: малюнок з глітерних бликіток не потребує від вас спеціальної освіти та є справою виключно вашої фантазії. Щоправда, якщо вам не хочеться витрачати багато часу на кропітку роботу, ви завжди можете звернутись до майстра манікюру в вашому місті та скористатись приємною знижкою Покупону.
  • Широкий вибір каміння різноманітних розмірів та форм забезпечує просторе поле для здійснення ваших творчих ідей. 
Манікюр зі стразами

Про що важливо пам’ятати кожній дівчині, що бажає прикрасити свої нігтики гарними стразами та камінням?

  • До об’ємного каміння доведеться звикати – вони можуть заважати в щоденному житті, чіпляючись за одяг, волосся, сторонні предмети.
  • Кріпити будь-яку прикрасу (бульйонки, блискітки, сваровські, конфетті тощо) необхідно на спеціальний клей для декору на нігтях (що особливо актуально для манікюру з лаком) чи на якісний топ, що його наносять поверх гель-лаку. Таким чином дизайн буде довше зберігатись цілим.
  • Зважуючись на манікюр зі стразами, важливо враховувати кількість декору, сполучуваність за розміром та дизайном, розташування стразів чи каміння одні з одним та по відношенню до малюнка, щоб це не виглядало як несмак.

Які стрази для манікюру можна використовувати

Блискучі камінці не дарма настільки популярні – вони прикрашають манікюр, подобаються багатьом дівчатам і відкривають простір фантазіям нейл-майстрів. Тепер, коли ми зайвий раз в цьому переконались, давайте розберемося, якими бувають стрази, з чим їх краще поєднувати та які ідеї дизайнів з ними можливі.

1. Класичні – мають форму багатогранника з чіткими рівними лініями, завдяки характерній огранці дуже нагадують дорогоцінне каміння. Вони бувають різної якості, але кращими й найбільш схожими на справжнє каміння традиційно вважають стрази Сваровські. Класичні стрази великого розміру гармонійно виглядають на довгих нігтях, на короткі нігті краще кріпити маленькі камінці, іноді в поєднанні з одним великим.

Різнобарвні класичні стрази

2. Конусні стрази – також мають схожість із дорогоцінним камінням, але мають конусоподібне дно, покрите тонкою фольгою. На натуральні нігті подібні стрази не підійдуть, вони кріпляться тільки на нарощені гелеві нігті.

Конусні стрази різного кольору

3. Кристали Піксі – за виглядом нагадують бите скло чи кришталеву крихту, дуже маленькі за розміром.

Кристали Піксі різнокольорові

4. Перлини Синджу – прозорі чи кольорові стрази, що імітують необроблені морські камінці.

Перлини Синджу

5. Напівсфери – гладенькі шліфовані стрази, схожу на перлини чи каміння котяче око.

Напівсфери

6. Шарми – складі конструкції зі стразів різноманітних форм: бантики, сердечка, зірочки, крапельки, корони тощо. Купити подібне каміння можна на Покупона за приємними цінами з кешбеком.

Шарми

7. Бульйонки – камінці маленького розміру, що нагадують дуже дрібний бісер, ідеально підходять для ікорного дизайну.

Сині бульйонки

8. Рідке каміння – імітація натурального дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння, яку майстри виконують вручну за допомогою густого прозорого гелю та блискучої фольги.

Рідке каміння бірюза

9. Тим, хто полюбляє блиск, але не сприймає надто об’ємні нігті, можна запропонувати компромісний варіант – спеціальні блискітки для нігтів.

Блискітки різного кольору

10. Ще один яскравий та красивий аналог стразам та камінню – конфетті для нігтів. Вони не тільки нададуть блиску нігтям, але й створять особливий святковий настрій. їх ви також можете знайти на Покупоні та придбати за гарною ціною з вигідним кешбеком.

Зразок манікюру з конфетті

Важливо пам’ятати про розмаїття розмірів стразів: шкала стартує з найдрібнішого розміру ss3, який відповідає 0,8 мм, та завершується розміром ss40, відповідним до 8 мм, й якщо дрібні стрази підходять для коротких, то найкрупніші зазвичай використовують для прикрашання довгих нарощених нігтів. Частіше за все використовують розміри ss3, ss5, ss8 та іноді ss12. Якщо ви хочете наклеїти стрази самостійно, вибирайте один з цих. Більше варіантів декору для модних дизайнів манікюру зі стразами із кешбеком дивіться за посиланням.

Як красиво викласти стрази: тонкощі мистецтва

Різноманіття видів стразів для манікюру, їхніх кольорів, форм та розмірів – благодатний грунт для прихильниць творчих експериментів, адже за допомогою такого широкого асортименту блискучих камінців можна створити красивий дизайн на будь-який смак. Це може бути мінімалістичний манікюр з одним камінчиком не безіменному пальці, чи, навпаки, яскравий та ефектний дизайн з цікавим візерунком.

Якими б не були ваші ідеї для красивого манікюру, пам’ятайте про те, що найбільш універсальними варіантами для будь-якого дизайну будуть стрази в золотому, білому, сріблястому, бежевому кольорі – саме їх вам слід купити в першу чергу, якщо ви хочете самостійно прикрашати свої нігтики в домашніх умовах. Купувати кольорове каміння та стрази (рожеві, бордові, сині, зелені, смарагдові, фіолетові, блакитні тощо) варто в тому випадку, якщо ви дотримуєтесь конкретного відтінку в манікюрі. Наприклад, часто робите класичний френч, тоді білі прозорі стрази в вас точно не пропадуть. Чи, як правило, обираєте червоні відтінки манікюру, тоді дизайн можна прикрасити стразами хамелеон чи чорного кольору.

Якщо казати про колір гель-лаку, то він може бути будь-яким, краще однотонним, без перламутру, блискіток та глітеру – бо інакше малюнок стразами буде виглядати надто помітним та перенасиченим. Однак навіть гліттер і стрази можна поєднати при грамотному підході: наприклад, якщо використовувати блискучу втирку та декор камінням тільки на одному чи двох нігтиках. Важливо під час інкрустації камінням враховувати його сполучуваність з формою нігтів: наприклад, на гострих довгих нігтях можна викласти конусні стрази, а для коротких підібрати мініатюрні камінці.

Модні ідеї манікюру зі стразами – надихаємось картинками 

В дизайні нігтиків важливою є гармонія поєднань, і особливо актуальне це правило, коли мова йде про інкрустацію манікюру камінням. Так, для однотонного манікюру ніжних і нюдових відтінків ідеальною прикрасою стане тоненька смужка маленьких стразиків одного розмір чи різних, викладених по лінії лунули. Якщо душа бажає грайливості, замість лінії можна викласти бантик з камінців, який додасть вашому образові легкості та дитячої наївності. Прихильницям простоти підійде викладка стразів на кшталт візерунку горошок чи імітація французького манікюру, в якому замість білої смужки по краю нігтя викладають мініатюрні камінчики – такий варіант виглядає вишукано й мінімалістично.

Френч зі смужкою стразів
Ніжний френч можна прикрасити камінням, виклавши їх ненав’язливою смугою на одному нігтику
Френч омбре з сердечком із стразів
Френч з омбре та сердечком зі стразів – для романтичних натур

Якщо в вас вдосталь терпіння й ви хочете спробувати себе в ролі митця, можете спробувати викласти камінням малюнок: корону, бабку, вежу, у передноворічний період – сніжинку чи ялинку, чи скористатись вже готовим декором подібних форм. Серед модних в останні роки варіантів складного та красивого декору – прикраса у вигляді метелика, крила якої можна прикрасити декількома кольоровими камінцями. 

Простий манікюр передбачає використання одного базового тону з додаванням ненав’язливого декору, який грає роль акценту. Для подібного дизайну можна обрати будь-який колір, який буде відповідати вашому настрою та сезону. Для меланхолійної осені підійдуть чорний, коричневий, бордовий, фіолетовий, вишневий, смарагдовий гель-лаки. На літо та весну ідеальним рішенням стануть відтінки блакитного, бірюза, рожевий чи ніжний френч.

Червоно-чорний манікюр із глітером
Стильний і мінімалістичний двоколірний дизайн з крупним глітером 
Темно-синій манікюр із об'ємними візерунками та стразами
Декором із страз можна красиво акцентувати об’ємні матові візерунки акриловою пудрою чи піском на глянцевому покритті
Темний манікюр із золотим візерунком та стразами
Стрази можуть стати частиною розкішного золотого візерунку на темному гель-лаку
Темно-фіолетовий манікюр із бульйонками та стразами
Темний однотонний манікюр доповнять бульйонки та декілька маленьких стразиків
Блакитно-рожевий манікюр з лунками із стразів
Стильний та ненав’язливий манікюр з акцентом на лунках, виконаних за допомогою стразів та додаткового кольору
Біло-бірюзовий манікюр з лункою із стразів та бульйонками
Двохколірний манікюр з бульйонками та стразами, підібраними в тон, виглядає яскраво та красиво
Рожевий колір на нарощених нігтях із крупними камінцями та глітером
На довгих нарощених нігтях гарно виглядатимуть крупні конусні стрази у поєднанні з глітером

Під час зимового сезону особливою популярністю користуються нейтральні нюдові відтінки чи, навпаки, святковий глітер з мерехтливою втиркою у поєднанні з червоним, зеленим, яскраво-синім; для весняного манікюру придивіться до таких ніжних відтінків, як лавандовий, бузковий, персиковий, бежевий, пастельно-сірий, чи навіть до французького манікюру з витонченими додатками у вигляді геометричних чи квіткових візерунків.

Френч із синіми посмішками, сріблястим глутером та візерунком з крупних камінчиків
Оригінальний кольоровий френч стане ще більш нарядним та святковим, якщо до нього додати глітер та гарні візерунки з крупних та дрібних стразиків
Червоний манікюр з білими вензелями та стразами
Оригінальний кольоровий френч стане ще більш нарядним та святковим, якщо до нього додати глітер та гарні візерунки з крупних та дрібних стразиків
Двоколірний манікю з лунками зі стразів
Крупними стразами можна акцентувати увагу на безіменному пальці та мізинці, пофарбованих в світлий відтінок
Біле покриття з новорічними ялинками із камінців та бульйонок
Крупними стразами можна акцентувати увагу на безіменному пальці та мізинці, пофарбованих в світлий відтінок
Манікюр в рожевих тонах з квітковими малюнками, бульйонками та стразами
Бульйонки красивого відтінку в тон основної гамми манікюру та вишукані украплювання камінчиків – ідеальний варіант для весни
Бузкове омбре з об'ємними візерунками та стразами
Ідея для ефектного манікюру: поєднати омбре з об’ємними візерунками та акцентами із стразів
Нюдовий манікюр з золотим рослинним візерунком та стразами
Ніжний рослинний візерунок, виконаний золотом, та ніжні камінці – те що треба для нюдового манікюру

Френч та місячний манікюр  

Французький манікюр зі стразами – прекрасний вибір для урочистої події й особливо для весілля. Ніжний та звабливий, класичний нюдовий френч з молочно-білою смужкою по краю нігтів надасть вашому образові жіночності та м’якості. Якщо хочеться додати до класики трошки оригінальності, зробіть фан-френч – в стилі французького манікюру з кольоровою лінією посмішки. Виглядає яскраво та нестандартно, а стрази додають особливої родзиночки.

Френч з камінцями
Мінімалістиний френч з використання стразів
Нюдовий френч із червоними посмішками та лункою зі стразів
Позначити лунку в манікюрі можна, усього лише виклавши трикутником маленькі стразики, – виглядає свіжо та стильно
Біло-сірий френч з кольоровими стразами
Поєднання місячного дизайну та френчу в одному манікюрі, доповнене кольоровим акцентом у вигляді красиво викладених різнокольорових стразів

Протилежність французького манікюру – місячний манікюр, для якого однаково підійдуть як пастельні відтінки рожевого, бежевого, блакитного, так і темні кольори на кшталт чорного, темно-зеленого, бордового, фіолетового. Яскраві відтінки червоного та зеленого, синій, малиновий, жовтий, також будуть гарно виглядати з місячним манікюром. Доповніть такий дизайн золотим камінням чи будь-якими іншими ефектними блискітками – й від ваших рук не зможуть відірвати очей! 

Червоний місячний манікюр, одна лунка з лінією із камінців
Місячний манікюр особливо гарно виглядає, якщо підкреслити його візерунками та блискучими камінчиками
Чорно-рожевий місячний манікюр з лунками із камінчиків
На чорному покритті сріблясті стрази особливо помітні
Чорний манікюр, безіменний ніготь матовий з прозорим візерунком та лункою зі стразів
Для місячного манікюру не обов’язково малювати лунки на всіх нігтях – достатньо акцентувати по одній лунці на кожній руці за допомогою кольорових стразів
Пастельно-буковий манікюр з квітковим малюнком та лункою з кольорових камінців
На одному нігтику – весняна квітка, на іншому – лунка, викладена камінням в тон манікюру, виглядає дуже красиво!

Матовий манікюр

Модний зараз матовий манікюр підкорив не одне жіноче серце. Оксамитова текстура, приємна до ока матовість, цікаві глибокі відтінки, які зазвичай підбираються для подібного манікюру – все це асоціюється з розкішшю та статусністю. Для матового манікюру ідеально підходять всі темні відтінки, й він начебто створений для інкрустації стразами: контрастне поєднання приглушеної текстури та блиску камінців буде притягувати увагу та не залишить байдужими ані вас, ані оточуючих.

Матовий бордовий манікюр з лунками із стразів
Матове покриття особливо підкреслює блиск стразів
Матовий бордовий манікюр, безіменні нігті вкриті полотном з камінців
Мінімалістичний манікюр: матові нігті, один з яких прикрашений суцільним полотно з кольорових камінців
Ультрамариновий манікюр з лункою із стразів
Подібний дизайн приваблює увагу своєю вишуканістю: однотонне матове покриття вигідно поєднується із блискучою лункою на безіменному пальці
Коричневий матовий манікюр з лунками із золотих стразів та бульйонками на безіменних нігтях
Стильно і красиво: матовий манікюр в комбінації з бульйонками та лунками із золотистих стразів
Манікюр в сірих тонах із візерунками, глітером та лункою з кольорових стразів
Оксамитові візерунки, ненав’язливий глітер та візерунок з камінчиків на одному нігтику – виглядає елегантно та святково
Червоно-рожевий манікюр з чорними візерунками та лунками зі стразів
Два контрастні кольори доповнені чорними візерунками та мініатюрними трикутниками з бульйонок
Темно-червоний манікюр з хрестоподібно викладеними стразами
Стильний матовий дизайн з оригінальними прикрасами зі стразів-напівсфер
Нарощені нігті в рожевому колірі з прикрасами із крупних камінців
На довгих нігтях мигдалевидної форми чудово виглядає камінь крапелькою, в поєднанні зі стразами сваровські візерунок нагадує шикарну підвіску
Коричнево-бежевий матовий манікюр з лунками із камінчиків
Двоколірний матовий манікюр з лунками зі стразів

Рідке каміння 

Окреме місце в трендах нейл-арту займає рідке каміння, яке надзвичайно красиво виглядає на нігтях, особливо довгих, та чудово сполучається з найрізноманітнішими дизайнами. Його можна створювати будь-якого кольору, за рахунок своєї схожості із натуральним камінням воно виглядає в манікюрі благородно та стильно. Однак без спеціальної підготовки ви навряд чи зможете повторити подібний дизайн в домашніх умовах (процес дуже кропіткий, в чому ви можете переконатись, подивившись відео), тому зберігайте собі ідею та відправляйтесь на манікюр з покриттям гель-лаком за акцією.

Бірюзовий гель-лак на нарощених нігтях, безіменні пофарбовані у білий та прикрашені візерунками і рідким камінням
Рідкі камінці ефектно виглядають на довгих нігтях з яскравим екзотичним манікюром
Блакитне котяче око з білим гель-лаком, блакитним рідким камінчиком та стразами
Рідке каміння можна доповнювати гель-лаком «котяче око» та маленькими стразами  
Фіолетові рідкі камінці на білому гель-лаку
Рідкі камінці можуть бути будь-якої форми та кольору: яскравий декор гарно сполучається з білим покриттям
Темно-зелений, білий кольори у поєднанні із золотим глітером та золотим рідким камінчиком
Ефектно виглядає манікюр, в якому колір камінця римується з кольором одного з нігтиків
Ніжно-рожевий місячний манікюр, один ніготь у білому колірі з візерунками та малиновим рідким камінцем
Місячний манікюр, акцентований нігтем контрастного кольору з росписом та яскравим рідким камінчиком

Втирка та стрази

Вище ми писали про те, що втирка гарно виглядає зі стразами, якщо правильно їх сполучати: ви можете прикрасити втиркою та камінням один нігтик, можете розташувати їх у сусідстві. Обов’язково підберіть гарний базовий колір. Зрозуміти, як дотримуватись міри в комбінаціях глітеру та стразів, допоможуть фотоприклади.

Холодний сіро-бузковий манікюр з сріблястим глітером та конфетті
Двоколірний манікюр в стриманих тонах, прикрашений сріблястим конфетті та глітером
Рожево-сріблястий манікюр з глітером та лаконічним візерунком з конфетті
Однотонний манікюр з глітером на двох нігтиках та мінімалістичним візерунком із конфетті на безіменному 
Манікюр в рожевих тонах з сріблястим глітером на мізинці та лункою з крупного каміння на безіменному
Яскравий двоколірний дизайн на нарощених нігтях, прикрашений крупними стразами на лунці безіменного нігтику в тон глітеру на мізинці
Рожевий манікюр з перламутровою втиркою, глітером та кольоровими камінцями
Гармонійне поєднання перламутрової втирки, глітеру та нігтика, повністю покритого різнокольоровими камінчиками
Матовий ніжно-рожевий манікюр з сріблястою втиркою металік на безіменному та лункою із стразів на середньому пальці
Матовий однотонний манікюр з акцентом зі стразів на лунці середнього нігтя та сріблястою втиркою «металік» на безіменному 

Як кріпити стрази на нігті в домашніх умовах

Викладка стразів на нігтях – не настільки складна задача, як здається, особливо якщо ви маєте досвід самостійного нанесення гель-лаку чи шеллаку. Для створення красивого манікюру за допомогою блискучих камінчиків вам знадобляться спеціальні інструменти та матеріали: олівець для стразів з липким восковим стрижнем, пінцет, спеціальний клей, щоби кріпити стрази на ніготь, топовий гель-лак чи скульптурний UV-гель для фінішного закріплення. Втім, якщо в вас немає подібного приладдя, ви завжди можете скористатись підручними засобами на кшталт зубочисток чи апельсинових паличок.

Клей, призначений виключно для клеєння стразів, – кращий варіант для ідеального результату, однак враховуйте, що він дуже швидко сохне, а це означає, що в вас буде дуже мало часу на те, щоб виправити помилки. Тому для тренувального манікюру можна вибрати й звичайний топовий лак, головне, аби він не був надто рідким. Подібний лак, також як і інші засоби для гарного манікюру в широкому асортименті ви можете знайти на Покупоні за приємними цінами з кешбеком.

Процес нанесення гель-лаку крупним планом

Як викласти стрази красиво та надійно:

  • Підготуйте нігті, зробивши гігієнічний манікюр: класичний обрізний з використання ножиць чи кусачок, апаратний за допомогою фрезеру, європейський за допомогою ремуверу чи комбінований.
  • Якщо ви фарбуєте нігті шелаком, нанесіть безкислотний праймер, зачекайте декілька хвилин, доки він не вбереться, а нігті не стануть трошки матовими.
  • Нанесіть тонкий шар зміцнюючої бази.
  • Виберіть в’язкий, помірно густий гель-лак того кольору, який буде домінувати в вашому манікюрі, нанесіть його на нігті в 2-3 шари, та просушіть кожний під ультрафіолетовою лампою.
  • Якщо ви робите дизайн з малюнком, то вже пора промалювати його гель-фарбою.
  • В кінці нанесіть на пофарбовані нігті топове покриття: топ наноситься на всі нігті без виключень, тільки ті нігті, які прикрашаються, висушуються в лампі не одразу, а після того, як ви викладете каміння на нігті.
  • Висушіть нігті під лампою.
  • В якості фінального штриху візьміть тонкий пензлик та з його допомогою розподіліть трохи топу між викладеними на нігті камінчиками, при цьому слідкуйте за тим, щоби контури стразів були ретельно оброблені – від ваших старань напряму залежатиме термін життя прикрас. Тільки не наносьте покриття на самий декор, під шаром гель-лаку стрази, бульйонки та камінці тьмяніють та втрачають привабливість.
  • В останній раз висушіть нігтики під ультрафіолетовою лампою, зніміть липкий шар знежирювачем та радійте сяянню свіжепоклеєних камінчиків!

Сподіваємось, наша стаття допоможе вам бути в тренді? Які варіанти манікюру зі стразами вам сподобались більш за все? Діліться в коментарях.

2 коментарів
  • Саврій Анастасія Русланівна

    Супер і клас класні ніхті

  • Яна

    Мне лично приглянулся яркий декор с белым покрытием. Очень красиво смотрится на длинных ногтях, возьму себе на заметку. Спасибо за статью, маникюр – моя жизнь?❤❤

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *